2023-12-19 19 浏览
📍Terrace in seaside九龍塘達之路 80 號又一城 LG2 樓 26 號舖終於到我去食啦! 好開心呀作為CareBears既fans,最近佢真係有好多唔同既聯乘呀,今次就聯乘韓國Cafe「Terrace in seaside」聯乘CareBears推出咗一系列主題餐飲,餐廳周圍都有好多同Care Bears有關嘅元素同埋裝飾,由餐點到裝潢都以Care Bears為主題,真係岩哂CareBears迷去打卡。熊仔頭螄蚶拌飯 $188評分:🌕🌕🌕🌕🌗評語:試咗佢哋嘅招牌主食熊仔頭螄蚶拌飯,見到每客人都有order,今次佢哋配上Care Bears造型,真係好可愛!螄蚶入味,辣得啱啱好,整體嚟講呢個飯好惹味。愛心傳播飯卷  $98評分:🌕🌕🌕🌕🌗評語:用左明太子、南瓜同紅菜頭烹調嘅彩色飯,每一啖都充滿麻油香味。大人細路都岩食,係一個健康又好味嘅選擇。Care-a-lot 彩虹樂園蛋糕  $68評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語:蛋糕底層係彩虹層海綿蛋糕,入口鬆軟,再配上酸砂彩虹橡皮糖,好似滑梯咁,營造歡樂樂園氣氛。蛋糕顏色好繽紛,有Care-a-lot Castle嘅造型,上面仲插住Chee
📍Terrace in seaside
九龍塘達之路 80 號又一城 LG2 樓 26 號舖

熊仔頭螄蚶拌飯 $188

評分:🌕🌕🌕🌕🌗

愛心傳播飯卷  $98

評分:🌕🌕🌕🌕🌗

Care-a-lot 彩虹樂園蛋糕  $68

評分:🌕🌕🌕🌕🌑
評語:蛋糕底層係彩虹層海綿蛋糕,入口鬆軟,再配上酸砂彩虹橡皮糖,好似滑梯咁,營造歡樂樂園氣氛。蛋糕顏色好繽紛,有Care-a-lot Castle嘅造型,上面仲插住Cheer Bear Topper,好適合打卡。

Care Bears 彩雲窩夫($118)

評分:🌕🌕🌕🌕🌑
評語:窩夫有香濃蛋味,外層微脆,內裡鬆軟,內塗抹幻彩忌廉,夾埋柑橘果肉,上面仲有彩針糖作點綴,食落甜而不膩!

Starbuddies 紫薯南瓜冰($52)

評分:🌕🌕🌕🌕🌑
評語:呢杯飲品顏色好靚,以紫薯同南瓜為主,底層仲有珍多條,味道清甜,中間仲有南瓜顆粒,口感好豐富。飲落有紫薯嘅香味,而且唔會太甜。
2023-12-16
  • 熊仔頭螄蚶拌飯
Care Bears 成了大人小朋友都新寵terrace in seaside 韓式cafe 近期 聯乘左熱寵Care Bears 除左店內周圍都搵到得意可愛care bear踪影外仲有一系列care bears 主題menu熊仔頭螄蚶拌飯熊仔頭飯好可愛,咸鮮微辛嘅螄蚶拌飯係原本呢度嘅 signature 菜式愛心傳播飯卷 好多顏色菜卷,飯量比例唔多帶好香麻油味Care Bears彩雲窩夫 超有份量嘅幻彩忌廉窩夫外脆內有蛋糕綿密~Care-a-lot彩虹樂園蛋糕 彩虹蛋糕每層都唔同顏色,仲配埋彩虹軟糖同幻彩忌廉Starbuddies紫薯南瓜冰 顏色色彩繽紛,飲落真係紫薯味道~濟州柑橘乳酪 一杯香橙酸甜乳酪每次黎親都會叫
Care Bears 成了大人小朋友都新寵

熱寵Care Bears

除左店內周圍都搵到得意可愛care bear踪
影外

仲有一系列care bears 主題menu

熊仔頭螄蚶拌飯

熊仔頭飯好可愛,咸鮮微辛嘅螄蚶拌飯
係原本呢度嘅 signature 菜式

愛心傳播飯卷
好多顏色菜卷,飯量比例唔多帶好香麻油味

Care Bears彩雲窩夫
超有份量嘅幻彩忌廉窩夫外脆內有蛋糕
綿密~

Care-a-lot彩虹樂園蛋糕

彩虹蛋糕每層都唔同顏色,仲配埋彩
虹軟糖同幻彩忌廉

Starbuddies紫薯南瓜冰
顏色色彩繽紛,飲落真係紫薯味道~

濟州柑橘乳酪 一杯
香橙酸甜乳酪每次黎親都會叫
2023-12-10
  • 韓國螄蚶拌飯
  • 彩虹樂園蛋糕
三五知己,相聚於九龍塘Terrace in seaside,主餐過後,甜品是不能錯過的。我們點了個柑橘窩夫伴雪糕。甜品來到,看見已十分窩心。熱辣辣窩夫配上香滑雪糕。叫人無法抗拒。
2023-12-18 26 浏览
之前喺幾個商場都見過呢間以柑橘為主題嘅韓國餐廳,今次終於試咗又一城分店,店內以白色同淺木色為主調,加上橙色點綴,有種小清新感覺。.🍗 濟州柑橘口味炸雞(無骨) $108/半份炸雞可以揀有骨/無骨,配菜有薯條同沙律菜。炸雞肉質軟嫩都幾juicy,外層粉漿唔會太厚,炸得金黃香脆無油膩感,柑橘醬甜甜地,入口多份清新味道。.🥩 烤大骨牛小排 $158牛小排醃得夠入味,醬汁鹹中帶甜,肉質軟腍帶點燒烤香氣,唔會切得太薄,咬落更有囗感。.🍝 山薊菜大蜆意粉 $92意粉配上大蜆、大蝦同菇菇,口感豐富,大蜆大蝦肉質新鮮,扁意粉軟硬適中,奶油醬汁質感creamy,加入韓國特產山薊菜,令西式意粉增添韓式風味。.🧇 柑橘窩夫伴雪糕 $135窩夫配上新鮮柑橘,賣相好吸引(*´ω`*) 窩夫口感軟熟,中間夾住輕盈嘅忌廉同柑橘片,按自己口味再淋上柑橘醬,啖啖都充滿柑橘清甜味( ˘ ³˘) .🍊 濟州柑橘乳酪 $68必試signature飲品,放上原隻柑橘好可愛(๑˃̵ᴗ˂̵)柑橘果肉加入乳酪打成,乳酪味偏清淡,微微酸甜味道清新。.🍊 抹茶柑橘蜜露冰 $58抹茶同柑橘呢個組合幾新鮮,沙冰質感細緻柔滑,同時飲到抹茶味同柑橘

🍗 濟州柑橘口味炸雞(無骨) $108/半份

🥩 烤大骨牛小排 $158

🍝 山薊菜大蜆意粉 $92

🧇 柑橘窩夫伴雪糕 $135

🍊 濟州柑橘乳酪 $68

🍊 抹茶柑橘蜜露冰 $58
抹茶同柑橘呢個組合幾新鮮,沙冰質感細緻柔滑,同時飲到抹茶味同柑橘甜味,入口清爽一啲都唔違和。
總括而言:店內走簡約風格,感覺清新明亮,氣氛輕鬆舒適。餐廳主打韓式fusion菜,有啲菜式同飲品幾有特色,佢哋有咁多分店,想試都好方便!

好耐無嚟又一城行街原來呢度都開咗新分店聖誕節菜式 同 餐廳佈置引用Care Bears熊仔作主題好啱同朋友 / 帶埋小朋友一齊嚟Menu好精緻揀咗幾款又靚又好味✨彩虹樂園蛋糕七彩繽紛嘅蛋糕,每層唔同顏色同味道特別鍾意綠色層嘅抺茶味忌廉厚實幼滑加上彩虹軟糖帶出酸酸甜甜嘅味覺✨Care Bears彩雲窩夫厚厚嘅窩夫好有份量中間混合唔同顏色Cream增加窩夫賣相同口感✨熊仔頭螄蚶拌飯熊仔造型嘅米飯帶點微微辣度旁邊仲有螄蚶同蝦肉同沙律菜辣辣嘅好惹味✨愛心傳播飯卷米飯加入紅菜葉.蝶豆花等食材色澤令賣相更精緻✨紫薯南瓜冰層次分明.面層舖上幼滑忌廉同蜜糖星星脆啖啖嘅紫薯香味,好有特式嘅飲品✨濟州柑桔乳酪呢款係最多人揀選嘅招牌飲品原個香橙置頂,清新之選
好耐無嚟又一城行街
原來呢度都開咗新分店

聖誕節菜式 同 餐廳佈置
引用Care Bears熊仔作主題

好啱同朋友 / 帶埋小朋友一齊嚟
Menu好精緻
揀咗幾款又靚又好味
✨彩虹樂園蛋糕
七彩繽紛嘅蛋糕,每層唔同顏色同味道
特別鍾意綠色層嘅抺茶味
米飯加入紅菜葉.蝶豆花等食材

色澤令賣相更精緻
✨紫薯南瓜冰
層次分明.面層舖上幼滑忌廉同蜜糖星星脆
啖啖嘅紫薯香味,好有特式嘅飲品
✨濟州柑桔乳酪
呢款係最多人揀選嘅招牌飲品
原個香橙置頂,清新之選
2023-12-16
🌸🏳️‍🌈🧸【 𝑻𝒆𝒓𝒓𝒂𝒄𝒆 𝒊𝒏 𝒔𝒆𝒂𝒔𝒊𝒅𝒆 】🍊🌈✨⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄如果你都同我一樣,鍾意去靚靚Cafe打卡影相,就絕對唔可以錯過今期Terrace in seaside X Care Bears™ 主題盛宴🍊🧸無論係食物賣相抑或餐廳佈置,全都色彩繽紛🦄 勁歡樂、勁夢幻❣️💫🐻熊仔頭螄蚶拌飯🐚招牌螄蚶拌飯換上Care Bears大頭造型,勁得意🥰 混和特調韓式辣醬,並加入泡菜,微辣又惹味,充滿韓國風味🌶️🍙愛心傳播飯卷🍱飯粒用蝶豆花、紅菜葉染色,色彩斑斕🦋 配料有甜蛋、蘿蔔、青瓜等,清爽美味🥒😋🌈Care Bears彩虹窩夫🧇呢個真心驚喜,我簡直一試愛上♥️ 窩夫嘅質地鬆軟可口,幻彩忌廉輕盈不膩☁️配以柑橘果肉、彩針糖,口感非常豐富💯 窩夫盒共有8款,要到齊8間分店才能儲齊,各位CareBears迷加油🤣🍰Care-a-lot彩虹樂園蛋糕🏳️‍🌈一層層嘅七色彩虹蛋糕,配上酸砂彩虹軟糖 🌈氣氛勁歡樂🎉😍🍠Starbuddies 紫薯南瓜冰🎃香濃紫薯配搭南瓜,一黃一紫嘅色彩勁吸睛💛💜底層有珍多條,頂部則鋪滿蜜糖星星,好睇又好飲👍🏻🍊濟州柑橘乳酪🍹($68)作為招牌飲品,呢個

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

🐻熊仔頭螄蚶拌飯🐚

🍙愛心傳播飯卷🍱

🌈Care Bears彩虹窩夫🧇

🍰Care-a-lot彩虹樂園蛋糕🏳️‍🌈
一層層嘅七色彩虹蛋糕,配上酸砂彩虹軟糖 🌈氣氛勁歡樂🎉😍

🍠Starbuddies 紫薯南瓜冰🎃
香濃紫薯配搭南瓜,一黃一紫嘅色彩勁吸睛💛💜
底層有珍多條,頂部則鋪滿蜜糖星星,好睇又好飲👍🏻

🍊濟州柑橘乳酪🍹($68)
作為招牌飲品,呢個係必點的😚 用上濟州柑橘汁、新鮮果肉、乳酪打成,酸酸甜甜,非常清新⛱️

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🐻熊仔頭螄蚶拌飯🐚($188)
🍙愛心傳播飯卷🍱($98)
🌈Care Bears彩虹窩夫🧇($118)
🍰Care-a-lot彩虹樂園蛋糕🏳️‍🌈($68)
🍠Starbuddies 紫薯南瓜冰🎃($52)
🍊濟州柑橘乳酪🍹($68)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

* 沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖
* 元朗朗日路9號形點1L2樓2056號舖
* 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L604號舖
* 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-26號舖
* 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami九龍塘 #九龍塘美食 #terranceinseaside @terrace.in.seaside.hk @carebears
2023-12-15
人均$200起|又一城|西餐|Terrace in Seaside系幸福嘅感觉☺️今日嚟到又一城嘅Terrace in Seasode,实在太好吃啦!我们整合了少少好吃的名单,一定要跟着吃哦~韩国蛳蚶拌饭蛳蚶应该就是我们平常吃到的蚬肉吧,感觉还是挺鲜甜的,而且没有丁点沙子,拌着特制的拌饭,口感满分👍水原式牛肋骨酱无骨炸鸡 半份二人的话半份就很足够了,自己觉得有一点咸甜口味,还是挺新奇的,炸鸡非常香脆,好吃😋梦幻雪糕布朗尼 甜品也是这里的主打🥹巧克力🍫布兰妮实在是贼甜的,怎么可以不吃呢,减肥毕竟是明天的工作嘛💼。而且那一坨奶油🧁实在是难以提挡,配上当造的草莓🍓,我的天呐😳。士多啤梨蜜糖窝夫 一客最让我念念不忘的肯定就是这里的士多啤梨蜜糖窝夫🧇窝夫即叫即造,肯定新鲜出炉。上面倒满了香甜的蜂蜜🐝,同样配上超大坨的奶油!!!还有草莓🍓,太打卡able了。济州柑橘乳酪 一杯酸甜开胃,每次来我都肯定点上一杯喝的抹茶柑橘蜜露冰 一杯是这次的新餐品抹茶🍵配上柑橘🍊,竟然如此相夹茶抑制了柑橘的甜味,不会贼甜的——————为食分界线——————📍 Terrace in seaside (又一城) (九龙塘)

我们整合了少少好吃的名单,一定要跟着吃哦~

韩国蛳蚶拌饭

水原式牛肋骨酱无骨炸鸡 半份

梦幻雪糕布朗尼
甜品也是这里的主打🥹

士多啤梨蜜糖窝夫 一客
最让我念念不忘的肯定就是这里的士多啤梨蜜糖窝夫🧇
窝夫即叫即造,肯定新鲜出炉。

济州柑橘乳酪 一杯
酸甜开胃,每次来我都肯定点上一杯喝的

抹茶柑橘蜜露冰 一杯
是这次的新餐品
抹茶🍵配上柑橘🍊,竟然如此相夹
茶抑制了柑橘的甜味,不会贼甜的

——————为食分界线——————
九龙塘达之路80号又一城LG2楼LG2-26号铺

人均消费: $200
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假 #belif #美肌 #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #周末好去处 #香港好去处 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
又一城新開咗間韓式餐廳,餐廳裝修簡潔明亮,仲有柑橘做主題 。🧡韓國螄蚶拌飯米飯本身質地有口感,加上辣辣地嘅韓式醬汁,同埋醃過嘅螄蚶,唔算太辣,但係都幾惹味。🧡無骨炸雞半份(水原式牛肋骨醬炸雞)佢炸雞本份份量都幾多,牛肋骨醬味道屬於偏甜,加上香口嘅炸雞都幾好食,炸雞入邊保持到肉汁,另外會伴上沙律同埋薯條。🧡士多啤梨蜜糖窩夫佢呢間餐廳啲甜品都不錯呢,窩夫外邊夠脆口,最有誠意嘅係士多啤梨醬入邊有士多啤梨大大粒嘅果肉,好好食。🧡夢幻雪糕布朗尼呢一個Brownie係超級濃郁朱古力味,再加上雪糕,同埋楓糖漿,鍾意朱古力嘅朋友唔可以錯過。🧡抹茶柑橘蜜露冰(凍)呢個味道清新,佢抹茶味都幾濃郁,而柑橘冰係沙冰,當佢慢慢融入抹茶,可以飲到另外一隻清新嘅味道。🧡濟州柑橘乳酪見到啲人去呢間餐廳都會嗌呢個勁得意嘅金橘乳酪,飲落去又幾濃郁喎,好有Yogurt嘅味道。

🧡韓國螄蚶拌飯

🧡無骨炸雞半份
(水原式牛肋骨醬炸雞
保持到肉汁,另外會伴上沙律同埋薯條。

🧡士多啤梨蜜糖窩夫

🧡夢幻雪糕布朗尼

🧡抹茶柑橘蜜露冰(凍)

🧡濟州柑橘乳酪
2023-12-13 30 浏览
新開張又一城分店以木系裝潢為主,空間感十足,環境闊落舒適,更設有卡位雅座,坐得舒服。甜品方面亦相當吸引,必食皇牌窩夫。韓國獅蚶拌飯韓國獅蚶感覺像蜆肉,蝦肉爽滑彈牙,味道微微帶辣,配上海苔一同進食,更添風味水原式牛肋骨醬炸雞炸雞、薯條即叫即炸,非常香脆可口,炸雞雞肉嫩滑多汁,配上秘制醬汁,肉味更香濃!士多啤梨蜜糖窩夫必食推介!必試士多啤梨果醬,滿滿士多啤梨果肉,甜度和酸度適中,窩夫外層脆口,內裏軟綿,蛋味香濃,一試難忘夢幻雪糕布朗尼朱古力控不能錯過!布朗尼朱古力味超級香濃,中間夾著雪糕和香滑奶油,非常邪惡濟州柑橘乳酪 賣相Igable,柑橘新鮮榨汁加上乳酪,帶有粒粒橙肉,酸甜適中,完全不膩抹茶柑橘蜜露冰選用新鮮的柑橘果汁和頂級抹茶粉,搭配細緻柔滑的沙冰,沙冰混入了柑橘果肉,帶來清新口感Terrace in seaside📍九龍塘達之路80號又一城LG2樓26號舖

韓國獅蚶拌飯

水原式牛肋骨醬炸雞

士多啤梨蜜糖窩夫

夢幻雪糕布朗尼

濟州柑橘乳酪

抹茶柑橘蜜露冰

Terrace in seaside
📍九龍塘達之路80號又一城LG2樓26號舖
潮聖時間又到啦! 係七彩繽紛嘅Care Bears!!🐻望住佢地咁可愛心情都會變好🩷上星期就去咗九龍塘Terrace in seaside食佢哋嘅Care Bears期間限定產品~店內有唔少熊熊公仔 連menu都做得好靚😚特飲係勁靚既紫薯南瓜冰🎃面頭有好smooth嘅忌廉 加上星星脆片之後有西米同果條 mix埋紫薯同南瓜冰 估唔到又夾到啊 飲完會有啲full😋濟州柑橘🍊乳酪酸酸甜甜而且好fresh!!呢杯好開胃 而且有大大個柑橘係度 好打卡~.🐻熊仔頭螄蚶拌飯同飯卷都好味 飯卷都係有唔好顏色 好夢幻啊 包住蘿蔔絲 青瓜絲 甜蛋 簡單得黎好滿足🤤螄蚶粒粒飽滿 加咗少少韓式辣醬但又唔會好辣配上拌飯 係好可愛既熊仔頭 勁唔捨得食🥲再加上蝦仁 爽口彈牙 好味又開胃💜.最後緊係唔少得兩款甜品💁🏻‍♀️彩虹蛋糕係有7種唔好顏色分層既千層蛋糕 好靚!!!仲有彩cream同酸糖 做到好似一道彩色橋咁🩵🌈彩雲窩夫唔會太甜 窩夫大件而且外脆內軟 加少少cream已經好味呢!
潮聖時間又到啦! 係七彩繽紛嘅Care Bears!!🐻
望住佢地咁可愛心情都會變好🩷
店內有唔少熊熊公仔 連menu都做得好靚😚

特飲係勁靚既紫薯南瓜冰🎃
面頭有好smooth嘅忌廉 加上星星脆片
濟州柑橘🍊乳酪酸酸甜甜而且好fresh!!
呢杯好開胃 而且有大大個柑橘係度 好打卡~

🐻熊仔頭螄蚶拌飯同飯卷都好味

螄蚶粒粒飽滿 加咗少少韓式辣醬但又唔會好辣
配上拌飯 係好可愛既熊仔頭 勁唔捨得食🥲
再加上蝦仁 爽口彈牙 好味又開胃💜

最後緊係唔少得兩款甜品💁🏻‍♀️
彩虹蛋糕係有7種唔好顏色分層既千層蛋糕 好靚!!!
仲有彩cream同酸糖 做到好似一道彩色橋咁🩵
2023-12-08
以柑橘為主題的韓國菜餐廳 《Terrace in Seaside》終於來到九龍塘又一城開新分店啦☺️聽說其他分店開業後一直大排長龍這次來到九龍塘我就馬上跟朋友一起去試試看😛店員們都帶著一個橘子帽子很可愛🍊‣ 韓國螄蚶拌飯($192)這份拌飯有幾個吃法首先可以用葉子和紫菜包著配料和米飯吃之後就可以直接用勺子吃米飯炒的不錯,味道有點辣,炒的夠乾,挺好吃的配上蝦和蜆肉很不錯👍🏻整體而言覺得挺有韓國感覺的❤️‣ 水原式牛肋骨醬無骨炸雞 半份($108)炸雞很夠熱🔥外層鋪滿酸酸甜甜的檸檬柚子醬炸粉厚度適中,也很脆裡面的雞肉也挺嫩滑的配料則包括薯條和沙律菜‣ 夢幻雪糕布朗尼($72)這份布朗尼挺好吃的😋朱古力味道很濃郁蛋糕糕體也很軟兩塊布朗尼蛋糕之間夾著雪糕和奶油跟可以按照自己需要淋上咖啡醬汁朱古力蛋糕配上淡淡的咖啡味,好吃😍‣ 士多啤梨蜜糖窩夫($122)窩夫的牛油味很香而且口感很鬆軟😋士多啤梨醬也很好吃,甜度剛剛好更有一些士多啤梨和藍莓做配搭要注意這個窩夫份量很大,建議幾個朋友一起分享!‣ 濟州柑橘乳酪($68)飲品賣相非常可愛😍有一個橙在上面裡面就是一杯柑橘乳酸飲品軟軟甜甜挺開胃的🤤‣ 抹茶柑橘
聽說其他分店開業後一直大排長龍
這次來到九龍塘我就馬上跟朋友一起去試試看😛
店員們都帶著一個橘子帽子很可愛🍊

‣ 韓國螄蚶拌飯($192)
這份拌飯有幾個吃法
首先可以用葉子和紫菜包著配料和米飯吃
之後就可以直接用勺子吃
米飯炒的不錯,味道有點辣,
炒的夠乾,挺好吃的
配上蝦和蜆肉很不錯👍🏻
整體而言覺得挺有韓國感覺的❤️

‣ 水原式牛肋骨醬無骨炸雞 半份($108)
炸雞很夠熱🔥
外層鋪滿酸酸甜甜的檸檬柚子醬
炸粉厚度適中,也很脆
裡面的雞肉也挺嫩滑的
配料則包括薯條和沙律菜

‣ 夢幻雪糕布朗尼($72)
這份布朗尼挺好吃的😋
朱古力味道很濃郁
蛋糕糕體也很軟
兩塊布朗尼蛋糕之間夾著雪糕和奶油
跟可以按照自己需要淋上咖啡醬汁
朱古力蛋糕配上淡淡的咖啡味,好吃😍

‣ 士多啤梨蜜糖窩夫($122)
窩夫的牛油味很香
而且口感很鬆軟😋
士多啤梨醬也很好吃,甜度剛剛好
更有一些士多啤梨和藍莓做配搭
要注意這個窩夫份量很大,
建議幾個朋友一起分享!

‣ 濟州柑橘乳酪($68)
飲品賣相非常可愛😍
有一個橙在上面
裡面就是一杯柑橘乳酸飲品
軟軟甜甜挺開胃的🤤

‣ 抹茶柑橘蜜露冰($58)
這杯是一杯冰沙
柑橘味比較突出
抹茶味道比較不會搶走柑橘味道
很適合當作柑橘沙冰的陪襯喔☺️

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳的木調裝修感覺挺溫馨
店員服務友善、上菜速度快
食物和飲品的賣相和味道都很好
大家不妨試一下😆

💰Total: $682 ($341pp 已包括10%服務費)
📍Terrace in Seaside|@terrace.in.seaside
九龍塘達之路80號又一城LG2樓26號舖
全港多間分店🫶🏻

🚩更多同類餐廳 #foodstep_韓國菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_九龍塘

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
2023-12-12 15 浏览
今天約了友人到九龍塘又一城聚舊。又一城餐廳選擇多,今次揀了terrace in seaside 韓國美食。今天不講主菜,講講特式飲品,熱情金菠蘿沙金,不講味道,外型已非常討好,飲落甜酸適中,入口清新,用來送炸雞,一流價錢都係$68。
又一城新開左Terrace in seaside既第7間分店!好闊既店面,一眼望去就見到佢既d柑橘signiture啦!有成籃既柑橘,仲有柑橘樹,連店員都戴住好可愛得意嘅柑橘帽!餐廳印象好鮮明,smart present👍餐廳服務都貼心,一坐低就嚟咗兩個小菜,酸蘿蔔同魚蛋片,開開胃先。🍛韓國螄蚶拌飯呢個飯有少少辣,係韓式既辣味,大量嘅螄蚶,份量一啲都唔孤寒!🤩仲有幾隻鮮嫩彈牙嘅蝦。提供紫菜同紫蘇葉,用黎包住啲飯食,更添韓式風味😋🍗水原式牛肋骨醬無骨炸雞半份都有6-7件雞!雞炸得外脆皮內鮮嫰,呢個性價比高呀!推介指數高既一個dish👍👍👍👍🍫夢幻雪糕布朗尼厚實足料嘅朱古力brownie,夾雲呢拿雪糕,仲有一杯仔嘅咖啡醬,再加左2塊oreo,chocolate lover一定唔好錯過!🧇士多啤梨蜜糖窩夫其實呢我屋企有窩夫機,成日都自己整架喇。不過,呢度既窩夫又真係唔同d同好味d!每片窩夫都厚身,鬆軟有蛋味,配新鮮士多啤梨,亦有士多啤梨乾,同士多啤梨醬,充滿住士多啤梨味!仲有幾粒藍莓點綴。個cream都好多,好好味!🍊濟州柑橘乳酪係佢嘅signature,必叫!香橙同乳酪味平衡得好好,個人鐘

好闊既店面,
一眼望去就見到佢既d柑橘signiture啦!
有成籃既柑橘,仲有柑橘樹,連店員都戴住好可愛得意嘅柑橘帽!
餐廳印象好鮮明,
smart present👍

餐廳服務都貼心,
一坐低就嚟咗兩個小菜,
酸蘿蔔同魚蛋片,
開開胃先。

🍛韓國螄蚶拌飯
呢個飯有少少辣,係韓式既辣味,
大量嘅螄蚶,份量一啲都唔孤寒!🤩
仲有幾隻鮮嫩彈牙嘅蝦。

提供紫菜同紫蘇葉,用黎包住啲飯食,
更添韓式風味😋

🍗水原式牛肋骨醬無骨炸雞
半份都有6-7件雞!
雞炸得外脆皮內鮮嫰,
呢個性價比高呀!
推介指數高既一個dish👍👍👍👍

🍫夢幻雪糕布朗尼
厚實足料嘅朱古力brownie,
夾雲呢拿雪糕,
仲有一杯仔嘅咖啡醬,
再加左2塊oreo,
chocolate lover一定唔好錯過!

🧇士多啤梨蜜糖窩夫
其實呢我屋企有窩夫機,
成日都自己整架喇。
不過,呢度既窩夫又真係唔同d同好味d!
每片窩夫都厚身,鬆軟有蛋味,
配新鮮士多啤梨,亦有士多啤梨乾,同士多啤梨醬,
充滿住士多啤梨味!仲有幾粒藍莓點綴。
個cream都好多,好好味!

🍊濟州柑橘乳酪
係佢嘅signature,必叫!
香橙同乳酪味平衡得好好,
個人鐘意呢個野飲呀😋🥰

🍵抹茶柑橘蜜露冰
第一啖入口個抹茶味好出!
隨住d冰溶化,
唔同時間飲,有唔同嘅味道,
都幾不錯

2023-12-11 13 浏览
今日在又一城,見到又一城原來都開咗Terrace in Seaside,裝修好清新,坐位都幾多而且好寬闊。店員好熱情咁招呼我們坐到卡位點了:韓國螄蚶拌飯 $192水原式牛肋骨醬炸雞 $108士多啤梨蜜糖窩夫 $122夢幻雪糕布朗尼 $72抹茶柑橘蜜露冰 $58濟州柑橘乳酪 $68第一次食螄蚶拌飯 ,除了螄蚶還有三隻蝦,店員叫我們拌勻,用另外附上的紫菜和芝麻葉包來吃。有勁多螄蚶,如果喜歡吃螄蚶的值得一試。推介它的炸雞,真系好Juicy ,半份無骨炸雞大約有7件左右,仲附有沙律菜同薯條。牛肋骨醬較甜,像我喜歡甜的可以選這個味,不喜歡甜還有其他味道選擇。甜品好靚,打咭一流。而且很大份,兩個人叫一份share 吃都足夠了。飲品比較有特色,抹茶柑橘蜜露冰很清新,濟州柑橘乳酪有原個柑橘🍊打蓉放飲品內。

店員好熱情咁招呼我們坐到卡位
夢幻雪糕布朗尼 $72
抹茶柑橘蜜露冰 $58
濟州柑橘乳酪 $68

2023-12-11 12 浏览
我同朋友喺又一城行街嗰陣發現咗呢間新開嘅Terrace in seaside,食物種類都好多,於是就試吓韓國螄蚶拌飯:惹味嘅拌飯,辣味道相當強,啱晒鍾意食辣嘅人,螄蚶增加咗海鮮風味,可以用紫菜包住食炸雞:呢款係濟洲柑橘炸雞,醬酸酸甜甜,雞嫩滑多汁,另外有薯條同沙律蓼幻雪糕布朗尼:呢個布朗尼嘅份量十足,朱古力味比較甜,另外有咖啡香味士多啤梨蜜糖窩夫:窩夫好香,整得比較軟,另外士多啤梨醬同忌廉嘅份量都幾多,一齊食好滿足濟州柑橘乳酪:大大個柑橘放喺杯面,入面飲到果肉抹茶柑橘蜜露冰:抹茶同柑橘嘅味道平衡而且清新,令人驚喜

濟州柑橘乳酪:大大個柑橘放喺杯面,入面飲到果肉
抹茶柑橘蜜露冰:抹茶同柑橘嘅味道平衡而且清新,令人驚喜