2023-03-19 71 浏览
上次外賣左呢度嘅signature濟州柑橘乳酪,有大大一個橙🍊清新又好味,仲可以喺門口打卡🥰之前一直心思思想再嚟過呢一度,今次終於仲有機會堂食啦🫶🏻估唔到熱食方面都好好味😍 韓國螄蚶拌飯,賣相有啲似煎餅,有少少辣椒🌶️炒埋螄蚶同埋魷魚🦑好惹味,仲送咗1塊大香草同埋1塊紫菜,夾住食又得,分開食又得,咁就可以有三種食法😌牛肋骨係我食過咁多間韓國餐廳之中最最最大塊嘅牛肋骨,炆到好腍好入味啊😋見到每台都嗌咗1份炸雞,咁我哋都點咗1份蜜糖蒜香炸雞🍗等得耐咗少少,不過等待係值得㗎 😛外脆內軟,仲俾埋手套可以用手食,爽呀!嘢飲除咗試咗濟州柑橘乳酪外,仲叫埋心動雜莓奶昔。黎到係有心動感覺啊😛有好繽紛嘅糖喺邊邊,雜莓奶昔仲溝得好好味添😋꧁☬小編食左咩☬꧂✅韓國螄蚶拌飯✅牛肋骨✅蜜糖蒜香有骨炸雞 (半份)✅濟州柑橘乳酪✅心動雜莓奶昔(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $300♥

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅韓國螄蚶拌飯
✅牛肋骨
✅蜜糖蒜香有骨炸雞 (半份)
✅濟州柑橘乳酪
✅心動雜莓奶昔

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰: $300♥
Terrace in seaside📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖呢間餐廳起海港城嘅受歡迎程度一啲都冇減少過成日都要排隊 證明性價比好高🦐玫瑰醬大蝦扁意粉扁意粉嘅口感好al dente 煮得啱啱好玫瑰醬有少少粉紅色 女仔一定好鍾意大蝦真係好大隻 爽口彈牙🐮牛肋骨炆得好淋滑既嘅牛肋骨 而且好入味用叉一吉已經散開晒 份量一啲都唔少伴菜有紅蘿蔔 白蘿蔔 同樣入味好正宗嘅韓國味道🐣蒜頭醬油有骨炸雞 (半份)炸雞調味啱啱好 半份都已經好夠食上枱嘅時候熱辣辣 雞皮炸得好香脆咬開雞肉仲有肉汁 啲薯條又好味🍊濟州柑橘乳酪呢度嘅名物一定要試用咗韓國柑橘拆肉 加入乳酪味道酸酸地又幾夾上面仲有半個柑橘 打卡一流🥤心動雜莓奶昔用咗好多雜莓同牛奶打成奶昔最特別嘅係佢嘅裝飾上面仲放上食用花 心心眼😍
Terrace in seaside

炆得好淋滑既嘅牛肋骨 而且好入味
用叉一吉已經散開晒 份量一啲都唔少
伴菜有紅蘿蔔 白蘿蔔 同樣入味
好正宗嘅韓國味道

🐣蒜頭醬油有骨炸雞 (半份)
炸雞調味啱啱好 半份都已經好夠食

用咗好多雜莓同牛奶打成奶昔
最特別嘅係佢嘅裝飾
上面仲放上食用花 心心眼😍
2023-03-14 1762 浏览
小前菜🥔🥗蟹肉泡菜意粉🦀🍝($182)最麻煩就係要拆蟹殼🦀之外,對呢個意粉🍝真係好滿意。但為咗食好西,無計喇☺️。海鮮煎蔥餅🦑🦞($92)估唔到海鮮煎蔥餅咁厚身,一口咬落,好足料。成口都係魷魚🦑、小蝦子🦐、韓蔥......原味有骨炸雞🐔 (半份)($118)除咗炸雞🐔,仲有年糕、薯條🍟。呢半份size 都幾大下,其實夠3-4人食都得。小妹揀咗原味,可以食到正宗韓式炸雞味道。咁signature 嘅飲品🍊🍍,又點可以無咗佢地。濟州柑橘乳酪🍊🥤($68)之前飲過要再encore, 最like 呢杯柑橘同乳酪比例啱啱好,又唔太甜🤏。熱情金波羅沙冰🍍🧊🥤($68)唔好諗住沙冰🧊就會好冰凍。反而係飲落好舒服,涼涼地。----------Terrace in seaside地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖
小前菜🥔🥗

蟹肉泡菜意粉🦀🍝($182)

海鮮煎蔥餅🦑🦞($92)

原味有骨炸雞🐔 (半份)($118)
除咗炸雞🐔,仲有年糕、薯條🍟。
呢半份size 都幾大下,其實夠3-4人食都得。
小妹揀咗原味,可以食到正宗韓式炸雞味道。

咁signature 嘅飲品🍊🍍,又點可以無咗佢地。

濟州柑橘乳酪🍊🥤($68)

熱情金波羅沙冰🍍🧊🥤($68)
唔好諗住沙冰🧊就會好冰凍。反而係飲落好舒服,涼涼地。

----------
Terrace in seaside

• 蟹肉泡菜意粉
2023-03-11 72 浏览
🚩 Terrace in seaside 唔知大家印象中有冇見過一杯嘢飲上面成粒橙喺度🍊當我一見到嘅時候我就已經即刻book mark左呢間餐廳😆好想去打卡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈韓式豬手 $158估唔到半份份量都咁多🤤豬皮帶少許嚼勁,肉既部分醬香味十足,但又唔會過鹹配搭生蒜,辣椒同泡菜增添辣味食多幾件都冇問題🫶🏻🌈蟹肉泡菜意粉 $182超有睇頭嘅意粉🍝除咗意粉裏面已經有大量蟹肉之外,仲有原隻蟹上碟味道就比較似係龍蝦汁另外有泡菜嗰種酸酸辣辣嘅感覺,所以都幾開胃不過定價就的確高左少少🤏可以當出糧獎自己食一餐🌈香脆芝士有骨炸雞半份 $118平時食得太多有醬嘅炸雞,想食返啲乾身香口嘅炸雞面頭鋪滿芝士粉,入口咸咸甜甜雞肉本身有淡淡咖喱味,而且即叫即炸,整體都幾好食🤤另外佢哋嘅薯條同埋年糕都有驚喜!不過記得要趁熱食,最後食就會硬返啲🌈濟州柑橘乳酪 $68餐廳熱門產品首位‼️入口就係濃郁嘅柑橘酸奶味道無任何人造嘅甜味鍾意飲酸奶嘅你唔可以錯過🫶🏻🌈熱情金菠蘿沙冰 $68近排熱返少少,啱晒飲啲酸酸甜甜嘅野雖然講係沙冰,但其實黎到冇沙冰嘅感覺係菠蘿加熱情果嘅鮮果汁可能我怕飲太凍嘅嘢,所以我更鍾意依
🚩 Terrace in seaside
🌈韓式豬手 $158
估唔到半份份量都咁多🤤
豬皮帶少許嚼勁,肉既部分醬香味十足,但又唔會過鹹
配搭生蒜,辣椒同泡菜增添辣味
食多幾件都冇問題🫶🏻

🌈蟹肉泡菜意粉 $182
超有睇頭嘅意粉🍝
除咗意粉裏面已經有大量蟹肉之外,仲有原隻蟹上碟
味道就比較似係龍蝦汁
另外有泡菜嗰種酸酸辣辣嘅感覺,所以都幾開胃
不過定價就的確高左少少🤏可以當出糧獎自己食一餐

🌈香脆芝士有骨炸雞半份 $118
平時食得太多有醬嘅炸雞,想食返啲乾身香口嘅
炸雞面頭鋪滿芝士粉,入口咸咸甜甜
雞肉本身有淡淡咖喱味,而且即叫即炸,整體都幾好食🤤

🌈濟州柑橘乳酪 $68
餐廳熱門產品首位‼️
入口就係濃郁嘅柑橘酸奶味道
無任何人造嘅甜味
鍾意飲酸奶嘅你唔可以錯過🫶🏻

🌈熱情金菠蘿沙冰 $68
近排熱返少少,啱晒飲啲酸酸甜甜嘅野
雖然講係沙冰,但其實黎到冇沙冰嘅感覺
係菠蘿加熱情果嘅鮮果汁
可能我怕飲太凍嘅嘢,所以我更鍾意依種🙌🏻
如果想飲沙冰嘅人可能要同店員confirm下係咪冰黎
2023-03-07 79 浏览
喺海港城行都行到攰,同朋友嚟咗呢一間韓系Cafe食野,都唔錯海鮮年糕🦐($128)有淡淡的蕃茄海鮮湯味🍅,年糕的口感也非常好,波波型年糕,比較Q彈柔軟很有嚼勁,完美同湯汁融合在一起,仲有青口,大蝦等嘅海鮮 韓國蜆肉飯🥘($165)一半都佈滿左蜆肉,米飯口感十分Q彈,蜆肉也非常新鮮,搭配上醬汁,帶有少少微辣嘅味道,唔錯😊士多啤梨提拉米蘇🍓($68)富有層次感的口感,濃郁的奶香味和清新的士多啤梨味道相得益彰😊鮮果忌廉三文治🥪($68)非常清爽,裡面的鮮果配上香濃的奶油濟州柑橘乳酪🍊($68)口感非常柔滑,酸甜適中,都幾開胃濟州柑橘的香氣濃郁🍊夢幻紫薯牛奶🍠($48)香醇絲滑,牛乳味十足,帶有自然紫薯味道,唔會太甜,好飲 ❤️

海鮮年糕🦐($128)

韓國蜆肉飯🥘($165)

士多啤梨提拉米蘇🍓($68)

鮮果忌廉三文治🥪($68)
非常清爽,裡面的鮮果配上香濃的奶油

濟州柑橘乳酪🍊($68)
口感非常柔滑,酸甜適中,都幾開胃濟州柑橘的香氣濃郁🍊

夢幻紫薯牛奶🍠($48)

2023-03-07 44 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀嗰邊行街 行到上去LCX 盡頭嗰邊發現有一間之前未見過嘅韓式cafe! 見到裝修同埋門口都幾靚 所以入去試吓 食個下午茶先叫做一個蜜糖味嘅韓式炸雞(細),食得出係新鮮炸出嚟嘅炸雞 配上蜜糖味,其實都幾好食 細份都有七至八件 份量都唔錯 佢會送多一兩嚿炸年糕 煙煙韌韌嘅感覺都唔錯 我哋額外都叫咗一份韓式年糕 原來都幾大份 配上韓式辣醬 不過不失嘢飲方便本身見到每一台都有叫 都決定,叫番一杯打下卡 點知杯嘢嘅份量係好少 大部份都係冰 我諗實質應該都係得兩至三啖 大家嘢飲可以叫其他最後大概$300到,唔係太貴可以接受

嘢飲方便本身見到每一台都有叫 都決定,叫番一杯打下卡

最後大概$300到,唔係太貴可以接受
📍Terrace In Seaside 바다 앞 테라스— @karlatsui @karlablings 係半年前食 覺得還好🙈~可能好食咗(?)上網睇韓國嘅바다 앞 테라스喺海邊露台 好靚好chill~但香港全部都係喺室內少失望!!!🥹🍊🍗濟州柑橘炸雞 (無骨半份) $108炸皮唔算好厚 雞肉肉質幾好🤣但個醬汁竟然唔係柑橘味~係柚子味😳⋯⋯係好食嘅~但同個名唔係太啱呀🥘🍜部隊鍋拉麵 $98味道普通正常發揮🙇🏻‍♀️有種喺屋企自己整嘅感覺!!!🍓🍨士多啤梨提拉米蘇 $68士多啤梨有啲酸~冇話特別好好味👀可能我食開原味咖啡baileys嘅tiramisu多啲🙇🏻‍♀️🍊🍹濟州柑橘乳酪 $68幾fresh✨食完又甜又少少辣嘅時候好啱 我仲以為成個柑橘係有果肉🍊見到冇嗰下 少sad~#尖沙咀cafe #尖沙咀美食 #cafe #tst #tsimshatsui #度假風Cafe #koreanfood #karla_尖沙咀 #바다앞테라스 #terraceinseaside #terraceinseaside🍊
📍Terrace In Seaside 바다 앞 테라스
— @karlatsui @karlablings
🍊🍗濟州柑橘炸雞 (無骨半份) $108
🥘🍜部隊鍋拉麵 $98
味道普通正常發揮🙇🏻‍♀️有種喺屋企自己整嘅感覺!!!
🍓🍨士多啤梨提拉米蘇 $68
🍊🍹濟州柑橘乳酪 $68

• 濟州柑橘乳酪
  • 濟州柑橘無骨炸雞
2023-03-06 210 浏览
係呢間餐廳食過兩次炸雞,第一次叫咗濟洲柑橘+蜂蜜牛油味。炸雞仲有年糕同薯條跟埋,非常有誠意!炸雞有明顯係即刻炸起,好新鮮好juicy,肉質係冇得頂! 好可惜係佢嘅柑橘同蜂蜜味都好甜,兩個味加埋係甜到食唔到,但嗜甜嘅朋友可以試吓。第二次就試咗香脆芝士同醬油蒜頭味,肉質一樣係好新鮮好出色,味道方面都係偏甜但可以接受。另外仲叫咗泡菜燉五花腩蛋包飯,蛋煮得剛剛好! 泡菜五花腩都好鮮甜。整體嚟講,係可以食完再食嘅餐廳!
香脆芝士/醬油蒜頭炸雞
泡菜燉五花肉蛋包飯
傳統紫菜包飯
泡菜煎餅
2023-03-04 1647 浏览
放假懶洋洋的週末,沒有特别的節目安排,就即興約朋友去食個late lunch, 最方便的就梗係去尖沙咀海港城,地點方便之餘亦各式店舖餐廳都有,非常方便,東逛西逛下悠閒地逛到海運大廈,剛好有啲肚餓,就到海運擴建大樓覓食~ 見到呢間韓式cafe 好唔錯,裝修係韓系小清新,以橙色為主,感覺好warm,而且一直想試佢杯靚靚乳酪飲品,所以就快快攞位入座。我地點咗:🥢燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜超大一盤白切肉😲,而且是厚切,好有口感,黑毛豬肉味濃郁,沒有豬躁味,而醬油入味,但唔會死咸,帶香味,豬肉軟熟,而肥肉脆口,食落不覺肥膩,再配上生菜一齊食,更加清爽去膩,好地道韓國食法😋🥢濟洲海鮮拉麵小小的一鍋,但是滿滿海鮮的拉麵,大蝦、青口、鮑魚、八爪魚等等,湯底非常鮮味,而麵質彈牙,這個麵有點辣,但好惹味,增加食慾😋甜品: 🥢生果忌廉三文治吃過主食當然要食甜品啦~ 忌廉三文治是必點的,因為是餐廳signature ,每次都是以當季新鮮的生果作主食材,今期是士多啤梨及青提,青提香甜,士多啤梨香味濃,配著軟滑忌廉一齊吃,又唔會太漏,一人半件剛剛好😋🥢提拉米蘇韓式提拉米蘇,香軟細滑,充滿可可味道😋🍹飲品:🥢濟洲

我地點咗:
🥢燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

🥢濟洲海鮮拉麵

甜品
🥢生果忌廉三文治

🥢提拉米蘇
韓式提拉米蘇,香軟細滑,充滿可可味道😋

🍹飲品:
🥢濟洲柑橘乳酪
Signature 飲品,非常適合打卡,味道清新,估唔到柑橘配乳酪味道都好夾。

🥢夢幻紫薯牛奶(熱)
淡淡粉紫色好靚好夢幻,紫薯味濃郁,不人工味,且唔太甜,配著牛奶喝好喝😋

• 濟州柑橘乳酪
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
2023-03-02 50 浏览
《📍Terrace in Seaside食評》覺得韓國菜嚟嚟去去都係個D,想食啲新意🤔?今日同大家介紹一間位於尖沙咀海港城嘅韓國過江龍新派韓式Cafe—Terrace in Seaside🔥!Cafe主打多款新派韓式主菜、甜品及飲品等,雖然香港分店就冇無敵海景睇,但係都有好味又高質嘅韓國菜畀大家😎!到底佢係咪真係咁值得一試,一齊嚟睇下👀!🔸『青醬大蝦意粉- $112』青醬大蝦意粉上有大大隻大蝦同埋沙律,份量十足之餘,沙律亦都非常之Fresh,大蝦非常之彈牙,青醬充滿羅勒嘅香氣,配埋沙律非常Match,令口感清爽而不膩✨!🔸『蜂蜜牛油無骨炸雞 - $108(半份)』無骨炸雞外層薄脆,內裡爆肉汁,真正做到外脆內軟,非常之出色!但小編覺得蜂蜜牛油醬汁有點過甜,如果少D甜就更加好👍!🔸『韓式卡邦尼年糕- $98』年糕外型同口感都非常QQ,豆豆形狀夠晒特別,口感亦都好Q彈煙韌。韓式卡邦尼醬汁仲加入大量火腿、洋蔥及蘑菇,醬汁非常Creamy,每一口年糕都帶着濃郁忌廉味,絕對會令您一啖接一啖🥰!🔸『濟州柑橘乳酪 - $68』濟州柑橘乳酪外型夠晒打卡,上面放左半個新鮮柑橘🍊,而且柑橘乳酪亦都充滿柑橘果
《📍Terrace in Seaside食評》

🔸『青醬大蝦意粉- $112』

🔸『蜂蜜牛油無骨炸雞 - $108(半份)』

🔸『韓式卡邦尼年糕- $98』

🔸『濟州柑橘乳酪 - $68』
濟州柑橘乳酪外型夠晒打卡,上面放左半個新鮮柑橘🍊,而且柑橘乳酪亦都充滿柑橘果肉,乳酪味道又唔會搶過柑橘嘅鮮甜,外型同味道都值💯分!

🔸『濟州柑橘乳酸梳打 - $48』
柑橘乳酸梳打含蝶豆花,漸變色絕對夠晒打卡!但係小編唔太飲到柑橘同乳酸嘅味道,相反蝶豆花味就好出,如果兩者可以Balance返就更加好🤗!

🤪 iHungry肚餓指數:8.5/10分
2023-02-28 61 浏览
韓國蜆肉飯 $165佢嘅賣相就好似大煎餅大薄餅咁😂蜆肉份量好多仲有啲蝦肉🙆🏻‍♀️餸菜都算豐富成個調味我自己就好鍾意,因為辣到適中,食落去好香口,非常開胃,令人哋一食想再食嘅味道🫶🏻海鮮年糕 $128呢道菜非常抵食~有龍蝦帶子仲有青口💗呢個價錢算唔錯啦!佢啲年糕同一般食開嘅韓式年唔同,唔係大大嚿又好長,食到人好飽嗰種😂😂係一粒粒嘅!相對易入口,口感亦都好啲,龍蝦汁亦都好濃郁❤️仲夏清甜菠蘿忌廉三明治 $68我自己一直都冇試過呢啲忌廉三文治😂不嬲都係熱門打卡嘢~其實就係忌廉再配麵包,但上邊有啲生果,甜甜地嘅組合~忌廉都幾滑幾甜,未試過嘅話都值得一試嘅🤔提拉米蘇 $68佢哋嘅Tiramisu有原味同埋士多啤梨🍓我就食咗原味嗰款,酒味唔算太重,反而係奶香味比較重,鍾意食甜嘅話應該會比較適合😙濟州柑橘乳酪 $68紫薯牛奶 $48
韓國蜆肉飯 $165

海鮮年糕 $128

仲夏清甜菠蘿忌廉三明治 $68
忌廉都幾滑幾甜,未試過嘅話都值得一試嘅🤔

提拉米蘇 $68
佢哋嘅Tiramisu有原味同埋士多啤梨🍓

濟州柑橘乳酪 $68
紫薯牛奶 $48
2023-02-27 120 浏览
星期日同咗老公阿囡去尖沙咀行街, Terrace in seaside 一直都係我想試嘅餐廳, 之前經過屯門果間次次都係很長嘅人龍, 今日3點幾時經過海港城呢間, 可能因為過咗lunch time, 人龍唔算長, 於是我今日就可以試到了😊- 脆香芝士炸雞(半份) 炸得香脆之餘入面仍然juicy, 外面是香甜嘅芝士味, 令我食完一舊又一舊😋- 青醬大蝦意粉大蝦好大隻, 肉質不錯. 意粉是青醬和蒜炒香, 好味😋- 韓式卡邦尼年糕味道不錯, 有濃濃嘅芝士, 煙肉還是厚切的呢~- 濟洲柑橘乳酪呢個係老公嘅飲品, 佢話都唔錯環境都OK 的, 和隔離枱仍保持一定距離呢~
- 脆香芝士炸雞(半份)

- 青醬大蝦意粉
大蝦好大隻, 肉質不錯. 意粉是青醬和蒜炒香, 好味😋

- 韓式卡邦尼年糕
味道不錯, 有濃濃嘅芝士, 煙肉還是厚切的呢~

- 濟洲柑橘乳酪
呢個係老公嘅飲品, 佢話都唔錯

環境都OK 的, 和隔離枱仍保持一定距離呢~

青醬大蝦意粉
韓式卡邦尼年糕
濟洲柑橘乳酪

下次来海港城逛街的姐妹们一定要去试一下这家!海港城真的很多好吃的,只是你没发现而已!我觉得好好吃😋✨推荐菜品:✅炖牛肋骨蛋包饭这个是必点,鸡蛋很嫩很香,鸡蛋搭配着炒饭加上牛肋骨汁很好吃😋一定要点好吗!还有牛肋骨的肉也太好吃了吧,不柴炖得很烂很入味✅无骨炸鸡我们选择甜辣味的,每块炸鸡外面都裹满了甜辣酱🥰一口让人余味无穷!不过吃多还是会腻的点半份已经很大一份了!!完全够吃!感觉点有骨可能没那么多肉不会那么腻。-✅传统紫菜饭卷看图片就很吸引人,所以就点了,就是传统饭卷口味!没什么特别。不过这个还是挺适合吃腻了肉肉然后来一口。解腻!里面有胡萝卜丝和青瓜丝脆脆的还不错。-✅济州柑橘乳酪🍊我还是挺喜欢这种酸酸甜甜的,不会太酸,带有柑橘的酸甜加上乳酪。喜欢酸甜的可以点这杯。✅热情金菠萝沙冰🍍个人觉得这个比乳酪好喝,真是鲜榨菠萝汁加上冰沙,口味很清爽。

✨推荐菜品:
✅炖牛肋骨蛋包饭

✅无骨炸鸡
我们选择甜辣味的,每块炸鸡外面都裹满了甜辣酱🥰一口让人余味无穷!不过吃多还是会腻的[萌萌哒R]点半份已经很大一份了!!完全够吃!感觉点有骨可能没那么多肉不会那么腻。

✅传统紫菜饭卷

✅济州柑橘乳酪🍊

✅热情金菠萝沙冰🍍
2023-02-22 106 浏览
熱愛去韓國旅行嘅我,好多時見到韓國食物都會忍唔住去試吓。見到咁多like,之前又話多人排隊,難得見今日早未有太多人,咪入去試一試囉。點知會遇到地獄廚神。叫咗個海鮮年糕,年糕未熟,而且個汁完全冇味,最神奇嘅係啲海鮮係凍嘅,問你驚未,所以即刻放低冇食到。我差啲以為自己中咗新冠,失去咗味覺。又叫咗個有骨蒜香炸雞,呢個又大反差超咸,真係食唔到,又擺喺度。想飲番杯绿茶梳打救下命,結果就係一杯綠色水,好迷離。超伏,真係冇講笑,人都癲😖😖。基本上超級市場買嘅即食年糕,叮熱佢都好食過佢好多好多。

2023-02-21
2023-02-22 47 浏览
尖沙咀小清新韓式cafe今日去尖沙咀行街,諗住食cafe,見到呢間cafe好靚,有好多韓式料理,打卡位和特色食物。菜單設計好靚,圖文並茂,感覺非常吸引環境舒適氣氛悠閑,座位不多~明亮的環境設計配合休閒純音樂爵士曲適合約會或朋友聚會,晚上非常熱鬧,另收加一服務費仲夏清甜菠蘿忌廉三文治 $68搽咗煉奶嘅白麵包加入豐厚的幼滑的忌廉和新鮮水果,呢個配搭唔會好甜,味道恰到好處,有啲似日本的味道🤣推介濟州海鮮拉麵 $168韓式金鐵鍋裝住滿滿的海鮮,有:2隻原隻大蝦、魷魚、鮑魚、青口、翠玉瓜、芽菜、韓式拉麵等。濃郁的海鮮湯辛辣麵小辣惹味,充滿蝦鮮味海鮮年糕 $128一粒粒好似花生形狀嘅年糕好軟熟,方便用筷子夾起。配上多隻青口、燒大蝦、元貝等海鮮,唔會好鹹和辣,啱晒食韓國菜嘅初學者士多啤梨提拉米蘇 $68草莓慕絲鋪滿在雞蛋蛋糕上面,中間仲夾雜着士多啤梨,充滿少女心濟州柑橘乳酪 $68半粒橙皮係杯嘢飲上面好吸睛,充滿果肉的橙汁配上甜甜的乳酪,都可以解辣😍打卡必點夢幻紫薯牛奶 $48柔滑牛奶配上淡淡的紫薯香味,而且唔會好甜,解辣必備服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀小清新韓式cafe

菜單設計好靚,圖文並茂,感覺非常吸引

仲夏清甜菠蘿忌廉三文治 $68

濟州海鮮拉麵 $168
濃郁的海鮮湯辛辣麵小辣惹味,充滿蝦鮮味

海鮮年糕 $128
一粒粒好似花生形狀嘅年糕好軟熟,方便用筷子夾起。

士多啤梨提拉米蘇 $68

濟州柑橘乳酪 $68

夢幻紫薯牛奶 $48
柔滑牛奶配上淡淡的紫薯香味,而且唔會好甜,解辣必備

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10