2023-02-22
尖沙咀小清新韩式cafe今日去尖沙咀行街,谂住食cafe,见到呢间cafe好靓,有好多韩式料理,打卡位和特色食物。菜单设计好靓,图文并茂,感觉非常吸引环境舒适气氛悠闲,座位不多~明亮的环境设计配合休闲纯音乐爵士曲适合约会或朋友聚会,晚上非常热闹,另收加一服务费仲夏清甜菠萝忌廉三文治 $68搽咗炼奶嘅白面包加入丰厚的幼滑的忌廉和新鲜水果,呢个配搭唔会好甜,味道恰到好处,有啲似日本的味道🤣推介济州海鲜拉面 $168韩式金铁锅装住满满的海鲜,有:2只原只大虾、鱿鱼、鲍鱼、青口、翠玉瓜、芽菜、韩式拉面等。浓郁的海鲜汤辛辣面小辣惹味,充满虾鲜味海鲜年糕 $128一粒粒好似花生形状嘅年糕好软熟,方便用筷子夹起。配上多只青口、烧大虾、元贝等海鲜,唔会好咸和辣,啱晒食韩国菜嘅初学者士多啤梨提拉米苏 $68草莓慕丝铺满在鸡蛋蛋糕上面,中间仲夹杂着士多啤梨,充满少女心济州柑橘乳酪 $68半粒橙皮系杯嘢饮上面好吸睛,充满果肉的橙汁配上甜甜的乳酪,都可以解辣😍打卡必点梦幻紫薯牛奶 $48柔滑牛奶配上淡淡的紫薯香味,而且唔会好甜,解辣必备服务质素:8/10环境舒适度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ个人口味评分:7/10
今日去尖沙咀行街,谂住食cafe,见到呢间cafe好靓,有好多韩式料理,打卡位和特色食物。 菜单设计好靓,图文并茂,感觉非常吸引
仲夏清甜菠萝忌廉三文治 $68
济州海鲜拉面 $168
韩式金铁锅装住满满的海鲜,有:2只原只大虾、鱿鱼、鲍鱼、青口、翠玉瓜、芽菜、韩式拉面等。 浓郁的海鲜汤辛辣面小辣惹味,充满虾鲜味
海鲜年糕 $128
一粒粒好似花生形状嘅年糕好软熟,方便用筷子夹起。 配上多只青口、烧大虾、元贝等海鲜,唔会好咸和辣,啱晒食韩国菜嘅初学者
士多啤梨提拉米苏 $68
济州柑橘乳酪 $68
梦幻紫薯牛奶 $48
柔滑牛奶配上淡淡的紫薯香味,而且唔会好甜,解辣必备
服务质素:8/10
环境舒适度:7/10