2019-12-12 32 浏览
自從美國旅行後,一直對當地既burgers念念不忘,今日約了好友懷念一下美國的burgers。這間餐廳的漢堡款式挺多,還有墨西哥的tacos,最後點了少見的煙燻鴨肝牛肉漢堡($148)和熱溶拉可雷特芝士漢堡($108)。煙燻鴨肝牛肉漢堡鴨肝的油脂雖然邪惡,但非常惹咪又香氣滿溢,配合牛肉真是一流,非常推介。熱溶拉可雷特芝士漢堡很適合喜歡重口味的朋友,芝士份量充足,餡料又非常豐富,有香腸、牛肉和薯餅,嘴巴要夠大才吃到呢,也很容易吃得狼狽,但幸好餐廳有紙巾和濕紙巾提供。吃burger當然要配薯條,最後還點了金黃咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬。

煙燻鴨肝牛肉漢堡

熱溶拉可雷特芝士漢堡

2019-12-12 32 浏览
就到聖誕,今日約好朋友行街街,買聖誕禮物,shopping 之前梗係要醫好個胃先可以作戰。旺角朗豪坊開設Texas Burger,之前成日行過都好想試。今日卒之可以試一試。一坐就比佢個招牌芋香奶昔拼窩夫吸引,賣相吸睛,上枱即刻打咭。奶昔頂層放著兩件窩夫,窩夫口感煙韌,杯旁有好多朱古力碎,奶昔甜度適中,不會過甜。士多啤梨都好甜架車打芝士牛肉漢堡,內有生菜,蕃茄圈同牛肉。牛肉厚切,麵包皮都好脆口,成塊車打芝士夾係中間,外香肉軟,肉汁豐富,真係無得彈!墨西哥芝士夾餅,饀料多款選擇,而我地就揀左燒烤手撕豚肉同煎牛柳條,餅底要脆皮,配以特製墨西哥風味既辣椒Salsa醬同青蕃茄,口感豐富又滋味。食完棒住肚出發去血拼。

食完棒住肚出發去血拼。
2019-12-11 19 浏览
放假同小胖男友去左朗豪坊頂層食burger撐枱腳係日光下悠閒地慢慢嘆返個lunch,食自己鐘意食既野 慢活既感覺真係美好而小妹都唔客氣 點左限量發售既燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡淨係賣相已經好吸引 100分雖然$168 但小妹覺得絕對值得! 因為真係有原隻龍蝦肉 仲要超爽口同鮮甜 加埋塊牛同埋cheese 好好味小胖男友就叫左我都鐘意食既blue cheese burger份量同樣都唔野少內藏左香噴噴既炸洋蔥同香脆既煙肉 加埋個blue cheese 味道好豐富 好惹味除左burger 呢度都有小胖男友鐘意食既水牛城雞翼同雞槌炸到脆卜卜 左一啖水牛城sauce 右一啖blue cheese 好幸福呢
放假同小胖男友去左朗豪坊頂層食burger撐枱腳

午餐
  • 燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡
  • 藍芝士牛肉漢堡
2019-12-11 12 浏览
好少去食正式嘅burger店,同朋友見面,揀左去旺角朗豪坊12樓嘅Texas Burger食dinner👭,burger shop係一個open area嘅形式開放,雖然私隱度唔高但係環境都算唔錯,仲望到Sky Bar先黎一個燒焗大蘑菇黑松露芝士漢堡($88),無肉之選岩哂Vegetarian👩🏻‍🌾,而蘑菇嘅texture又好似漢堡扒咁,好味之餘又感覺好似食緊肉🍔,加上黑松露同芝士配搭,burger更加滋味香濃今日嘅廚師精選飯($118)係海鮮茄汁飯,有青口、帶子、魚柳、大蝦🍤,茄汁撈勻每一啖飯,濕炒唔乾,酸酸地幾開胃黎多杯Evil Snow White,係以曲奇、vodka、vanilla liqueur同cream調製而成,曲奇香混入酒香🍹,配埋burger、薯圈一齊食,再同朋友一齊傾偈,夠哂chill

2019-12-07
餐廳:Texas Burger (旺角)地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖相信唔少人都成日會去朗豪坊,最令人深刻嘅莫過於大堂通往高層嘅超長電梯,而今日我就上左去12樓嘅Texas Burger食晚飯🍔,7點左右已經開始要排隊入座🚶🏻‍♂️,想食就要早啲黎排下隊喇作為健康小子緊係叫個Caesar salad🥗打頭陣啦黎到又點可以唔試下呢到嘅burger呢😋?點左個限量供應嘅燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡($168),以燒原隻南非龍蝦肉🦞、自家製牛肉漢堡扒🥯、美國岩漿芝士汁等製成,餡料相當豐富😍,一切開芝士就流出黎🧀,燒龍蝦嘅鮮香加上肉味濃郁嘅牛肉漢堡扒,百味交集,連埋烘烤過嘅麵包簡直perfect池另外叫左兩個軟皮嘅墨西哥芝士夾餅🌮,一個$48,兩個88,識揀一定係揀後者😂,而餡料就揀左煎牛柳條同要加$8嘅軟殼蟹,雖然份量唔算太大,不過肉、配料、醬汁同芝士夾餅嘅配合好match👍🏾,仲要熱辣辣熱鮮出爐就更加好味漢堡升級左做套餐,加$66就送埋一杯價值$50嘅日是奶昔Berry love、薯圈同酸青瓜🥒,奶昔顏色粉嫩吸引,仲有隻小蝴蝶係cream上🦋,莓味香濃,岩哂少男少女
餐廳:Texas Burger (旺角)
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖

作為健康小子緊係叫個Caesar salad🥗打頭陣啦

2019-12-08
2019-12-11 24 浏览
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生   好味日記✿ ˚*•✰。Texas Burger.高質漢堡。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤❤與美國baby行街,決定帶她吃「天幕下的漢堡」 我說的就是「Texas Burger」 位於朗豪坊12樓的美式漢堡店「Texas Burger」 位置開揚,出品有心思 此店的漢堡可以單點,亦可加錢變套餐 我們各自點了2個餐,另點一份炸雞朋友點了伯爵茶 我點了英式奶茶中意創意的我,試了新出的「磚塊芝士漢堡」 將LEGO食落肚的滋味,真係第一次 色彩繽紛,很是玩味 漢堡、車打芝士、薰牛肉、生菜 新鮮即製,味道很不錯加配的薯條、青瓜很爽脆朋友點了「煙熏鴨肝牛肉漢堡」 麵包香脆,牛肉汁多味香 鴨肝濃香,質感滑溜 配上牛油的香氣 整體水準非常高質令人一再回味水牛城炸雞及棒棒雞 炸雞非常香脆,調味剛好 是即點即製,所以特別熱辣辣 配有茄汁與芝士醬,極為滋味個人感覺此款小食可說必食小評: 味道:★★★★☆ 環境:★★★★

雜感女生   好味日記
˚*。Texas Burger.高質漢堡。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

與美國baby行街,決定帶她吃「天幕下的漢堡」
我說的就是「Texas Burger」
位於朗豪坊12樓的美式漢堡店
「Texas Burger」
位置開揚,出品有心思
此店的漢堡可以單點,亦可加錢變套餐
我們各自點了2個餐,另點一份炸雞
朋友點了伯爵茶
我點了英式奶茶
中意創意的我,試了新出的「磚塊芝士漢堡」
將LEGO食落肚的滋味,真係第一次
色彩繽紛,很是玩味
漢堡、車打芝士、薰牛肉、生菜
新鮮即製,味道很不錯

加配的薯條、青瓜很爽脆
朋友點了「煙熏鴨肝牛肉漢堡」
麵包香脆,牛肉汁多味香
鴨肝濃香,質感滑溜
配上牛油的香氣
整體水準非常高質

令人一再回味
水牛城炸雞及棒棒雞
炸雞非常香脆,調味剛好
是即點即製,所以特別熱辣辣
配有茄汁與芝士醬,極為滋味

個人感覺此款小食可說必食
抵食:★★★★☆

Texas Burger
旺角朗豪坊12樓1A號舖
2019-12-11 12 浏览
同朋友去開朗豪坊,見到頂層呢間食burger嘅餐廳環境開揚好似幾好坐咁,好在我地7點未夠就到左所以唔駛排隊等位,於是就入去一試。一坐底我地就先叫左呢支Corona extra 啤酒,漢堡包唔係配汽水就係要配啤酒!同朋友叫左兩個漢堡share食,我地叫左一豬一牛,首先係呢個手撕豚肉及腩肉漢堡,豚肉嘅份量都幾多,一啖咬落去啲肉係會多到瀉出嚟,而且麵包烘得外脆內軟。我地另外加錢要左套餐,所以會額外有薯條同酸瓜,酸瓜醃得味道剛好食落又夠爽脆。另外我地再要左個極邪惡嘅藍芝士牛肉漢堡,牛肉厚身而且夠多汁,裏面仲夾左個炸洋蔥圈,再加上香濃嘅藍芝士汁,成個組合起來好好味!我地再另外叫左個烤焗芝士粟米脆片,上面除左有基本嘅牛油果蓉、cream cheese、蕃茄粒、芝士,仲有蘑茹粒,令食落口感更加香同豐富。粟米脆片焗得軟軟的,點上啲醬汁再送啤酒一流!

2019-12-10 22 浏览
朗豪坊高層有間不錯的漢堡包店, 是美式風格的食物。除了有一系列的漢堡包選擇之外, 還有墨西哥風味的食品、奶昔等等供應。我以前來過這裏吃他們的漢堡包, 覺得不錯, 所以再重來。香煎牛腹扒沙律 - 不錯的前菜, 令人開胃的。水牛城雞翼及捧捧雞 - 雞翼即叫即炸, 很香脆, 裏面的雞肉肉質鮮嫩, 帶一油香。燒焗大蘑菇黑松露芝士漢堡包 🍔這個漢堡包會配上薯條即叫即炸的薯條很香脆烘過的漢堡包外層微脆內鬆軟, 有口感。漢堡包塗上牛油, 充滿牛油香。漢堡包裏面有蘑菇、芝士、番茄🍅、生菜🥬, 還有黑松露醬汁以增添味道。

我以前來過這裏吃他們的漢堡包, 覺得不錯, 所以再重來。

香煎牛腹扒沙律 - 不錯的前菜, 令人開胃的。

燒焗大蘑菇黑松露芝士漢堡包 🍔
這個漢堡包會配上薯條
即叫即炸的薯條很香脆
2019-12-10
2019-12-10 5 浏览
小妹前個排系朋友仔的極力推介下食左次texas burger,印象好深刻,一路好想再食多次今日去開朗豪坊買野,終於搵到個理由俾自己去食番個靚飽上次去可能因為交通唔系好方便無咩人,今日八點幾去條隊排緊十幾個人,要等成廿分鍾先食到,好食的野是需要等待因為太遲去,所以漢堡唔係得返好多,每人限叫一個,其實都算好彩,嚟咗冇耐,食物已經賣晒,後來嘅人都要摸門釘,證明左德州漢堡生意幾好<德州燒烤牛肉漢堡$88>成吋厚的牛肉漢堡邊度搵,仲要系牛味極重超級多汁,真系無得彈漢堡上面仲系溶到入肉的芝士溶系牛肉上面,邪惡到呢仲未夠,漢堡包仲夾左三、四個炸到脆卜卜嘅洋蔥圈,卡路里爆燈<手撕豚墨西哥特色飯卷$118>漢堡得番一個,唯有叫一個墨西哥特色飯卷食啦估唔到飯卷又幾好食喎,裏面有勁多勁多嘅豬肉餡墨西哥飯好似西班牙炒飯咁,飯粒係偏硬嘅,都幾好咬㗎,加埋啲紅醬落去炒,非常之好味<黑朱古力香蕉夾餅$58>食完煮食梗係要叫番個甜品嚟食,黑朱古力香蕉夾餅有好多黑朱古力醬系中間,仲有少少焦糖醬
今日去開朗豪坊買野,終於搵到個理由俾自己去食番個靚飽

好食的野是需要等待

<德州燒烤牛肉漢堡$88>
成吋厚的牛肉漢堡邊度搵,仲要系牛味極重超級多汁,真系無得彈
漢堡上面仲系溶到入肉的芝士溶系牛肉上面,邪惡到呢
仲未夠,漢堡包仲夾左三、四個炸到脆卜卜嘅洋蔥圈,卡路里爆燈

<手撕豚墨西哥特色飯卷$118>
漢堡得番一個,唯有叫一個墨西哥特色飯卷食啦

<黑朱古力香蕉夾餅$58>

• 德州燒烤牛肉漢堡
2019-12-10 15 浏览
收工去朗豪坊行街 ,沿住電梯上到最頂層見到一間美式餐 廳,主打漢堡,當然要試試啦 嗌左兩個漢堡德州燒烤牛肉漢堡同軟殼蟹牛油果牛肉漢堡, 加錢可以跟埋薯條同野飲 德州燒烤牛肉漢堡 份量十足的漢堡,賣相不錯。有六安士煙燻牛肉漢堡扒, 脆煙肉,醃蘋果紅菜頭,炸洋蔥絲,生菜。個包好松化,漢 堡大大舊,啖啖肉,加埋個燒烤汁漢堡包又是另一款滋味, 令肉味更濃軟殼蟹牛油果牛肉漢堡 牛肉漢堡食得多,軟殼蟹漢堡真係第一次試。本來以為軟殼蟹漢堡只有香脆,會偏乾身,點知完全係甚期望值以上!love 由飽皮開始已經係滿分!又鬆軟又脆!心目中最好食嘅飽漢堡包就係應該咁! 軟殼蟹好好味!炸得啱啱好,唔會太過火,而且肉厚! 最值得讚嘅係汁同配料嘅配合真係一絕!牛油果醬汁唔啱啱好中和咗炸物嘅膩!竟然係好juicy嘅一個漢堡,非常推薦!薯條 薯條新鮮炸起,薯條係個人最like既粗身大薯條,好有薯仔味!脆脆地仍都唔會太油既感覺!唔錯是日限定奶昔Berry Milk Shake 口感很滑順,喝完整杯也滿飽肚! ! 雜梅的味道頗為濃厚,還帶著少許的酸味和熱情果的清香。

德州燒烤牛肉漢堡

軟殼蟹牛油果牛肉漢堡

2019-12-10 22 浏览
今日難得同朋友係朗豪坊行街,當然要搵間好野食一齊坐低傾下計食好野! 我地行到最高果層見到間專食burger既餐廳,環境仲要好舒適好靚,岩晒我地呢班鐘意打卡既朋友!睇睇menu,Burger既選擇都幾多,而我就揀左燒焗大蘑菇黑松露漢堡,漢堡既size適中,岩晒我地,蘑菇食落多汁,配埋黑松露醬十分美味。另外朋友就叫左個德州烤牛肉漢堡,呢款就比較惹味,入面係bbq 醬加埋洋蔥圈,同漢堡既味道好夾!望住咁靚既燈飾,係到食野真係好舒服!

望住咁靚既燈飾,係到食野真係好舒服!
2019-12-09 22 浏览
已經好一段時間無行夜街,呢幾日有返d聖誕氣氛就出去搵下好野食。朗豪坊頂樓有間Burger shop, 見到門口餐牌好似幾吸引就決定試吓。坐低見到menu都有唔少選擇,我地叫左燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡,一杯雜莓奶昔,一件豚肉一件雞肉Taco,非常配合美式風格主題。燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡份量適中,塊牛肉亦都好夠厚,醬汁同佢幾夾。burger 裏面加左火箭菜,即時提升左個級數。我地加左個set ,揀左雜莓奶昔。奶昔個presentation 好靚,上面加埋隻蝴蝶,女仔一定會鍾意。Tacos要左軟皮,我地揀左手撕雞同豚肉。汁方面味道啱啱好,唔會太濃,皮亦都唔會太硬,值得推介。

燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡

Tacos要左軟皮,我地揀左手撕雞同豚肉。
汁方面味道啱啱好,唔會太濃,皮亦都唔會太硬,值得推介。
2019-12-09 24 浏览
在朗豪坊做完瑜珈之後便和朋友一起吃晚餐,我們走上了12樓的Texas Burger餐廳吃美式漢堡,餐廳在頂樓位於天幕那一層抬頭望上看見一片天藍色的天空,餐廳裝潢美式型格,環境令人感覺非常舒適。水牛城香辣炸雞漢堡麵包的表面微微烤過感覺外脆內軟的質感, 炸雞炸得香脆而且不油膩,配上惹味濃郁的特製醬汁,咬落外層脆口內層雞肉嫩滑多汁,夾著生菜和芝士不覺油膩。未來素食牛肉漢堡朋友吃素的點了素漢堡,外貌與真的牛肉漢堡沒分別,加上牛油果醬,蕃茄,生菜和芝士,素食牛肉漢堡口感也不失色。軟雪糕奶昔香草雪糕,岩鹽,燕麥忌廉混合而成,彩色繽紛,味道不錯。

水牛城香辣炸雞漢堡

未來素食牛肉漢堡

軟雪糕奶昔
香草雪糕,岩鹽,燕麥忌廉混合而成,彩色繽紛,味道不錯。
2019-12-09 14 浏览
媽咪雖然吾食牛,但又鐘意食burger 今日放假又帶佢出街食下野咁岩媽咪要去上海街買野,就近近地去朗豪坊食burger我之前食過一次覺得吾錯,今次同媽咪一齊黎食過,地點係朗豪坊頂樓,樓底較高好開揚,空間感十足卡位半開放式,好輕鬆本身想食呢個cheese burger ,但賣晒小食係炸芝士條,好香脆,芝士好濃我自己要左個炸雞cheese burger ,炸雞好脆,同醬汁好match媽咪真識食,要左個豬腩手撕豬肉Burger 豬腩肉好厚,手撕豬好軟熟,配搭好出色仲有2片芝士呢杯好抵,有waffle 有milk shake Green tea milkshake ,奶味好重,但都有綠茶味Waffle 好鬆化,甜品飲品二合為一,好抵
媽咪雖然吾食牛,但又鐘意食burger
今日放假又帶佢出街食下野
咁岩媽咪要去上海街買野,就近近地去朗豪坊食burger

我之前食過一次覺得吾錯,今次同媽咪一齊黎食過
,地點係朗豪坊頂樓,樓底較高好開揚,空間感十足

卡位半開放式,好輕鬆

本身想食呢個cheese burger ,但賣晒

小食係炸芝士條,好香脆,芝士好濃

媽咪真識食,要左個豬腩手撕豬肉Burger
豬腩肉好厚,手撕豬好軟熟,配搭好出色

仲有2片芝士

呢杯好抵,有waffle 有milk shake
Waffle 好鬆化,甜品飲品二合為一,好抵
2019-12-09 58 浏览
Texas Burger is in an interesting location, half hidden away almost at the very top of the Langham Place mall - I think it actually works well for them, because it means they're a little bit away from the crowds of Mong Kok, in a space with a very high ceiling, which makes it feel very calming. There are a few nice little booths, which makes a nice change from the cramped tables found in many Hong Kong restaurants. The menu, unsurprisingly, is heavy on burgers, but there's a good selection here, as well as a choice of starters and Mexican dishes, along with some creative drinks, desserts and specials.

Being mostly vegetarian, I had the Beyond Burger, which was served with guacamole, salad, and a couple of big crunchy onion rings in the fresh, slightly crusty bun. My partner had the special raclette burger, which almost tempted me - a burger, couple of sausages, hash brown, salad and melty cheese in the same high-quality bun! I took the combo, including a drink - black cow (which I'd call a Coke float), nice and creamy - and some crispy fries. My partner also chose a pina colada milkshake, which was sweet with a good pineapple flavour.

We finished with a brownie sundae, with rich firm brownie, and cutely-decorated ice cream. It's also worth mentioning the service, which was friendly and helpful without being intrusive...
2019-11-24