Mary 想去lego shop 睇野🤹🏻,本來諗住睇完落番去樓下food court 食野。🤤但係出黎嘅時候見到呢間幾生面口嘅burger shop,🍔所以就過去睇下,應該都開左一段時間,但係由於太耐冇上過呢層了,都唔知開左一間漢堡包店。😳見到都幾多人食,所以就決定係到食了。佢除左🍔漢堡之外,仲有提供🌮墨西哥tacos 、🥗沙拉、🍟小食同🍦甜品等等⋯⋯我地兩個每人叫左一個burger,之後再upgrade 做set。🥰轉做set會另有⭐️薯條同酸青瓜。⭐️燒龍蝦🦞溶岩芝士🧀牛肉漢堡🍔呢個好吸引,又有🦞龍蝦又有Beef🐮,仲有溶岩芝士。啖啖肉,口感豐富,尤其係龍蝦嘅口感比較爽口,同牛肉嘅肉完全唔同。😋唯一嘅少少不足係,牛肉味有時會蓋過左龍蝦味。⭐️Brick Cheese Burger🤹🏻唔知呢個係唔係期間限定架呢,佢係個stand 到,唔係menu 到嘅。Mary 見到就話想點個試下了。包嘅顏色就冇得揀嘅,係睇當時貨源。呢個有我最鍾意嘅🧀Cheddar cheese,仲要幾大塊又molten 左!仲要有兩款肉,有常見嘅Beef Patty 同Pastrami!😋個包起靚,有顏色之餘,形狀仲

轉做set會另有⭐️薯條同酸青瓜。

⭐️燒龍蝦🦞溶岩芝士🧀牛肉漢堡🍔

⭐️Brick Cheese Burger🤹🏻

個包起靚,有顏色之餘,形狀仲好似個lego!
⭐️朱古力🍫
⭐️Iced lemon tea🍋

2019-12-19 18 浏览
同朋友行開朗豪坊,發現開左間新漢堡店,於是就決定試吓。系頂層,地方開揚,都幾好生意叫左個鹹蛋黃薯條🍟來到有啲失望,薯條偏淋,而且好多油,但鹹蛋黃係夠多,算足料,個醬有啲莓味,幾清新對比起小食,呢到嘅漢堡明顯高質好多叫左個鵝肝牛肉漢堡,十分多汁,而且包皮夠脆,好味!另外仲有個藍芝士德國腸漢堡,超多芝士,啲配料好豐富,食落有啲似all day breakfast lol 但就真心有啲膩,食完一個會好濟總結,漢堡滿分,但如果小食可高質啲同價錢平啲更佳

對比起小食,呢到嘅漢堡明顯高質好多
叫左個鵝肝牛肉漢堡,十分多汁,而且包皮夠脆,好味!

總結,漢堡滿分,但如果小食可高質啲同價錢平啲更佳
2019-12-18 19 浏览
琴晚同朋友慶祝生日去左呢間位於旺角嘅漢堡包專門店食晚飯~唔好睇呢間餐廳舖仔細細,提供嘅食物種類好多元化!我地order左兩個burger、一個烤豬肋骨同一個沙律。Burger加66蚊就可以升級做套餐,套餐包括薯條、酸青瓜同飲品。燒焗大蘑菇黑松露芝士漢堡漢堡中間有黑松露味嘅沙律醬,味道濃郁,大蘑菇鮮甜多汁,中間仲好似有一塊素肉,食落感覺無平常食開嘅漢堡咁膩~薯條都炸得幾香脆,酸青瓜可以進一步減低漢堡嘅肥膩感。燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡啖啖肉嘅龍蝦,配上香濃嘅芝士醬,牛肉漢堡雖然牛味濃,但又唔會掩蓋左龍蝦嘅鮮味,再加上清爽嘅沙律菜,簡單兩個字:好食!值得一讚嘅係,漢堡包嘅麵包好軟熟,唔會死實實架~青醬雞絲蘋果田園沙律沙律菜新鮮爽甜,蘋果好清甜,一d都唔酸,配搭青醬味道幾新鮮~卡萊羅納燒烤骨燒烤骨肉質軟滑,唔會太鹹,又唔會太肥膩,好食!飲品方面,我地order左兩杯雜莓奶昔、一杯蜜桃菠蘿梳打同一杯野莓梳打。雜莓奶昔香滑,有淡淡莓果味;蜜桃菠蘿梳打就酸酸甜甜,幾開胃;而野莓梳打同樣味道清新~飲品食物高質多元化,值得一試哦~!
琴晚同朋友慶祝生日去左呢間位於旺角嘅漢堡包專門店食晚飯~

燒焗大蘑菇黑松露芝士漢堡

燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡

青醬雞絲蘋果田園沙律

卡萊羅納燒烤骨
燒烤骨肉質軟滑,唔會太鹹,又唔會太肥膩,好食!

飲品食物高質多元化,值得一試哦~!

2019-12-17
2019-12-17 23 浏览
Burger time🍔🍟地點方便 CP值高的burger平時都見到呢間旅廳好多人排隊今日決定試一試.呢間店除左有漢堡包食,仲有好多小食簡同朋友叫左個burger加2份小食 份量夠哂軟殼蟹牛油果醬漢堡🦀🥑軟殼蟹即炸 熱辣辣好香口加埋牛油果醬好fresh 完全吾各得油膩雖然牛肉無得簡要幾成熟 但廚師煮到岩岩好 吾會乾身同太熟😋Burger跟餐包埋薯條🍟酸瓜🥒同埋餐飲薯條係粗身果隻 都幾好味🤩.另外簡左個特別小小既墨西哥芝士煎餅配手撕雞 份量好足料 有好多雞 煎餅配埋蕃茄蓉好match好開胃😊除左可以簡手撕雞仲可以配炒菌或牛柳🐂.另一款小食就係水牛城雞翼雖然係炸雞翼 但食起上尼完全吾會各得好熱氣 都幾似燒雞 雞翼本身都夠哂味配兩款醬—酸忌廉同埋水牛城醬個人鐘意水牛城多d 辣辣地好正🔥.最後order左杯雜莓奶昔奶昔飲落好香滑 好香莓味 面仲有好多cream 飲完夠哂飽🥰
Burger time🍔🍟
地點方便 CP值高的burger
平時都見到呢間旅廳好多人排隊
今日決定試一試
呢間店除左有漢堡包食,仲有好多小食簡
同朋友叫左個burger加2份小食 份量夠哂
配兩款醬—酸忌廉同埋水牛城醬
個人鐘意水牛城多d 辣辣地好正🔥
最後order左杯雜莓奶昔
2019-12-12
今日約左好姊妹係朗豪坊食野,每次都會黎🍔「天幕下的戀人」個層食漢堡🍔😂順便食飽可以由頂層慢慢shopping到底層🛍🎈。餐廳樓底好高,無壓迫感,環境舒適,設有卡位同拼台木桌。好CHILL 既氣氛。🥰燒龍蝦🦞溶岩芝士牛肉漢堡🍔 (HKD 168):一黎到記已經比個龍蝦🦞頭吸引住,要相機📷食先,話明溶岩芝士真係多到溢出,而且陣陣芝士香味撲鼻。包🍔既外層塗上蜜糖同牛油🧈,烘得超香脆又帶點微甜。南非🇿🇦龍蝦肉爽口彈牙,因為烤過表面,一陣BBQ味。自家製牛肉漢堡朳好JUICY,煙煙韌韌,啖啖充滿牛肉香🐮,配上紫洋蔥🧅,有機生菜🥬同煙薰紅甜椒粉中和左食肉既油膩感。餐廳好照顧素食者需要,提供數款未來美國🇺🇸新興素肉。燒烤大蘑菇黑松露芝士漢堡(HKD 88):因為用左植物原材料製成既未來肉,口感食落真係好似豬肉,但缺少左應有既彈性,但加入黑松露,變左食落有陣好濃既黑松露味,加埋個爆汁大蘑菇,成件事吾講真係吾覺係素肉🙂+ 36 升級套餐:簡飲品+ 薯條🍟+ 酸青瓜 薯條🍟新鮮熱辣,好脆口又吾油,高質,份量多,多到我要比埋姊妹食。酸青瓜醃得好,吾會太酸,幾開胃。鮮奶咖啡☕️: 有拉花pattern ,成件事

燒龍蝦🦞溶岩芝士牛肉漢堡🍔 (HKD 168):

餐廳好照顧素食者需要,提供數款未來美國🇺🇸新興素肉。

燒烤大蘑菇黑松露芝士漢堡(HKD 88):

+ 36 升級套餐:
簡飲品+ 薯條🍟+ 酸青瓜

鮮奶咖啡☕️: 有拉花pattern ,成件事好文青👀咁,飲落咖啡好甘香,加左奶🥛初級者都易入口。

總結:
地理位置方便 環境舒適
價錢吾貴 高質漢堡 仲照顧埋素食者需要

2019-12-16
2019-12-16 11 浏览
一提到朗豪坊頂層嘅餐廳,大家都一定會好有印象。呢間餐廳隔離有個busking嘅舞台,幸運嘅話可以遇到busking表演,一邊聽歌,一邊食burger。晚飯時候餐廳總會排著人龍,皆因食物價錢大眾化,而且質素亦相當唔錯。前菜《迷你蟹餅配芒果莎莎》,睇起上嚟平平無奇,但係一食下便可以感受到一絲絲嘅蟹肉,蟹肉鮮甜,配上酸酸甜甜嘅芒果莎莎,感覺非常開胃。《水牛城炸雞翼及棒棒雞》,雞翼及棒棒雞炸得金黃香脆,雞肉肉嫩多汁,點埋水牛城辣醬以及藍芝士醬,酸酸辣辣,非常出色。嚟到重頭戲 《藍芝士牛肉漢堡》,呢間餐廳最出名就係漢堡包,呢度嘅漢堡扒採用優質牛肉漢堡,食起嚟有牛味,牛肉配以藍芝士醬,味道相當突出。漢堡裏面更有炸洋蔥圈,食起上嚟脆卜卜,倍添口感。仲有新鮮爽脆嘅生菜,更覺健康。惠顧任何漢堡加66蚊就可以升級套餐,享用奶昔、薯條、以及酸青瓜,酸青瓜配上漢堡包簡直起咗畫龍點睛嘅作用。薯條即叫即炸,夠曬熱辣辣。《軟雪糕奶昔Berry Love》,呢一杯Berry Love簡直係各位女士至愛,顏色非常之夢幻,粉紅色嘅奶昔上面配有蝴蝶同忌廉, 打卡一流。奶昔帶有濃郁嘅雜莓果香,非常香甜。

2019-12-16 16 浏览
一向都好鍾意出旺角食新野,今次book左間Burger主題餐廳,仲order左個好得意既hurger!我地叫左份墨西哥軟殼蟹夾餅,揀左軟餅,夠晒鬆軟! 軟殼蟹係新鮮炸,所以好脆口,同個軟及配料好夾。主角係磚塊芝士牛肉漢堡,外型似Lego磚塊,仲要係藍色包,的確係打卡必選! 三塊車打芝士夠晒邪惡,再加埋牛肉夠晒足料,食落去啖啖肉,牛肉仲保持到肉汁,的確唔錯。另外加$66組合,有脆炸厚身薯條就冇得輸, 即炸薯條新鮮熱辣, 越食壞停唔到口~是日精選奶昔好好飲,係士多啤梨味奶昔再加埋忌廉面!另外叫左杯雜莓梳打同彩虹千層蛋糕,梳打ok, 夠解渴。

是日精選奶昔好好飲,係士多啤梨味奶昔再加埋忌廉面!

另外叫左杯雜莓梳打同彩虹千層蛋糕,梳打ok, 夠解渴。
2019-11-28
2019-12-16 19 浏览
好多個朋友都來過呢間Texas Burger,佢哋次次約我都唔啱時間。但係呢日終於都有朋友就到我,可以一齊來食不一般的漢堡~龍蝦漢堡/軟殼蟹漢堡。其實除咗頭先所講,都仲有D夾餅亦好出色。我哋好好彩,可以坐到個卡位,而呢個位置可以望到個好美國式的霓虹燈招牌同埋朗豪坊最閃亮的sky bar。點咗個軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡,真係好大份,而皮就好鬼香脆,内有新鮮的牛油果醬是我喜歡的,仲有肥美香脆的軟殼蟹,可以吃到白雪雪,啖啖的蟹肉,正。另一個係煙燻鴨肝牛肉漢堡,半啖咬落(因同朋友share咗一半)即溶,又充满油香的煙燻鴨肝令我好满足。朋友點咗個甜品『黑朱古力香蕉夾餅』比我想像中好食,因此呢餐係口,胃都得到安慰的一餐。

其實除咗頭先所講,都仲有D夾餅亦好出色。

• 軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡
2019-12-16 11 浏览
網上介紹話朗豪坊有一間好好味嘅美國漢堡店,今日嚟到就試一試啦。鋪頭係位於頂樓12樓Legoland隔離,佢係開放式頭頂天幕會有自然光照落餐廳,感覺好舒服,不過空間就未算好大。無肉不歡嘅我哋,就好貪心咁叫咗兩個邪惡感極高嘅漢堡!煙燻英國車打芝士牛肉漢堡漢堡嘅size唔算好大,但係材料就好高質!!兩塊包底外脆內軟,有淡淡的牛油香,中間嘅熱熔咗車打芝士味超濃郁,夾住勁juicy牛肉漢堡扒同埋其他配菜,係外國漢堡既味道!!手撕豚肉及煎腩肉漢堡呢個係一個好邪惡嘅漢堡,佢嘅肉量超級多,啲手撕豚肉爆滿咁濟🙊另外精華仲有一舊烤香既半肥豬肉夾雜,口感好豐富,對唔食牛既朋友,係一個唔錯既選擇!軟皮墨西哥芝士夾餅軟皮夾餅個餡揀咗牛柳條,食落嘅感覺好似Kebab🤣🤣🤣仲有牛油果蕃茄莎莎,食落好fresh!另外軟皮餅嘅口感好好,整得唔錯,未試過墨西哥夾餅可以一試!最後仲叫咗個甜品,黑朱古力香蕉夾餅呢個係我成餐最鍾意嘅菜式,估唔到漢堡店嘅甜品都咁有水準,好似食緊法式甜薄餅一樣!🤤🤤🤤朱古力+香蕉+薄餅完全係100分嘅組合!味道唔算好甜啱啱好,絕對停唔到口!

無肉不歡嘅我哋,就好貪心咁叫咗兩個邪惡感極高嘅漢堡!

煙燻英國車打芝士牛肉漢堡

漢堡嘅size唔算好大,但係材料就好高質!!

手撕豚肉及煎腩肉漢堡

軟皮墨西哥芝士夾餅

最後仲叫咗個甜品,黑朱古力香蕉夾餅
2019-12-16 8 浏览
窮遊香港-人氣高質漢堡店呢間漢堡出品唔錯 如果夜晚黎有時仲有歌聽呢日朗豪坊最上面 環境唔錯 而且多人排隊.呢日叫左⭐️德州燒烤牛肉漢堡$88有層次 個漢堡疊埋勁高 勁多層中間有脆煙肉 洋蔥圈 菜 芝士牛肉漢堡呢個今日最特別.⭐️燒焗大蘑菇黑松露芝士漢堡$88呢個焗大蘑菇熱辣辣 夠菇香 唔乾有汁上面打開有黑松露醬同埋溶溶地既芝士 漢堡扒呢個今日最好食.⭐️煙燻英國車打芝士牛肉漢堡$78鐘意熱熔芝士可以叫呢個.可能天氣凍 包底即使烘過 上台都係偏凍入面熱辣辣嘅芝士同漢堡扒 高質呢個質素唔算貴.但服務真心要改善 可能人多排隊呢間有時間限制 店員會吹台同埋如果店員黎錯野食 而你又食左店員係會問你收番錢既 扣大分所以要記住自己點左咩野食 小心食錯呀.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#Texas Burger (旺角)地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:4/5服務:2.5/5抵食:3.8/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/facebook: hkfunfoodrecord‼️openrice/大眾點評 : 歡歡增肥之旅
窮遊香港-人氣高質漢堡店
店員係會問你收番錢既 扣大分
所以要記住自己點左咩野食 小心食錯呀
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#Texas Burger (旺角)
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
抵食:3.8/5
‼️想睇更多資訊
‼️openrice/大眾點評 : 歡歡增肥之旅
2019-12-15 11 浏览
今日同朋友喺朗豪坊行完街,去到頂層見到有間餐廳嘅裝修好有特色,佢啲卡位好適合打卡😝煙燻鴨肝牛肉漢堡$148勁大塊鴨肝,好Juicy、creamy,勁肥美,佢塊牛肉都係多汁嫩滑,加埋新鮮嘅生菜、蕃茄同埋洋蔥,配搭無得頂,我比呢個包99分😝😝我加咗$36升級左做套餐,包左酸青瓜同埋香脆薯條,再揀左一杯熱奶茶😊墨西哥芝士夾餅(脆皮) $88/2 pieces 我揀咗兩種餡,一款係蘑菇,食落好多汁,菇味香濃;另一款係牛肉,啱晒食肉獸,食落好惹味!裏面仲有酸忌廉、蕃茄、青椒、特色醬汁等,味道有層次,脆脆嘅夾餅夾住豐富嘅餡料,口感一流😜特飲揀咗ocean love $50 賣相超靚,雲呢拿味嘅奶昔上面有一球雪糕,再加左好多cream,超好飲!

煙燻鴨肝牛肉漢堡$148

墨西哥芝士夾餅(脆皮) $88/2 pieces

特飲揀咗ocean love $50
2019-12-15
2019-12-15 53 浏览
餐廳坐落朗豪坊頂樓, 高樓底 , 環境不錯, 主打漢堡包, 在美麗的天幕下 , 嘆美味漢堡包、 薯條 ,賞心樂事。煙燻鴨肝牛肉漢堡$148 (+$66,升級套餐: 是日奶昔、薯條、半條酸青瓜)鴨肝牛肉漢堡份量十足, 賣相吸引, 大口咬下去,也只能吃到一半的材料,麵包皮微脆香軟,沁出濃濃牛油香,中間夾著生洋蔥、 車打芝士、生菜及一塊手打牛肉漢堡,入口熱燙,配上沙律醬,是邪惡的化身! 牛肉汁肉味香濃,令人愛上啖啖肉的滋味,漢堡多層次, 口感飽滿。 配上薯條,熱辣辣,綿密粗身, 沾上茄醬,滋味停不了, 半條酸青瓜,醃得好入味,酸酸甜甜,解膩又開胃。水牛城炸雞翼及棒棒雞$58雞翼和棒棒雞 ,外表炸至金 黃色 , 令人垂涎,咬下去“吱嚓吱嚓”聲, 非常酥脆, 內裡多汁嫰滑, 配上兩款醬汁,有辣汁及酸忌廉芝士汁,吃完滋味得,舔舔手指!草莓奶昔淺粉紅色加上花朵般的忌廉,造型夢幻, 杯邊緣加上綠色 的蝴蝶點綴, 造型可愛,奶昔消暑解渴,吸啜一口, 奶昔沁出淡淡忌廉,加上草莓的甜度,搭配清新柔和。彩虹千層雲呢拿雪蛋糕$48彩虹千層蛋糕, 顏色悅目, 蛋糕上放上鬆脆朱古力條, 賣相吸睛, 相機食先, 餅

水牛城炸雞翼及棒棒雞$58

草莓奶昔

彩虹千層雲呢拿雪蛋糕$48
彩虹千層蛋糕, 顏色悅目, 蛋糕上放上鬆脆朱古力條, 賣相吸睛, 相機食先, 餅層夾合滑溜忌廉 , 不太甜,著實不錯。

2019-12-13 16 浏览
又到聖誕又到聖誕,聖誕節當然要拉埋好姊妹行街買禮物,今日就去咗旺角朗豪坊購物,買完野非常肚餓,於是上頂層環境比較開掦嘅餐廳食burger,喜歡呢度嘅環境,充滿天然光,光猛又坐得舒服點左二個餐,燒龍蝦芝士牛肉漢堡套餐,賣相一流,大大個龍蝦頭放喺漢堡包旁邊,打開漢堡包內裏一大舊龍蝦肉,肉質彈牙啖啖肉,芝士醬像熔岩一般的湧出來,再配上新鮮洋蔥,入口軟熟嘅漢堡扒,味薈的享受煙燻英國車打芝士牛肉漢堡,軟熟的麵包包着車打芝士同鬆軟嘅牛肉漢堡扒,再清新新鮮的蕃茄,整個組合配合得天衣無縫薯條當然炸得外層鬆脆,熱辣辣嘅薯條點上番茄醬,我這個薯條控,失控地吃完一條接一條,另外酸瓜是分開,可以自行加進漢堡,減去油膩感

2019-12-13 15 浏览
今日同FD 子去朗豪坊脫毛脫完緊係要飯聚一下啦🤣知道FD子中意美式Burger就揀左朗豪坊最頂層嘅「Texas Burger」啦💕由於係12樓,人流吾會好多冇咁嘈雜,傾計都舒服D☺️.餐廳以開放Mode設計面積吾係好大,可以容納約十枱客其中有三個圓碌碌嘅卡位座位舒服D,又岩打卡🙈.餐牌方面,以美式漢堡為主淨係Burger都有11款😍當然仲有吾少美式小食啦選擇性多多💕.一見到辣味漢堡,我就秒速決定係佢啦話明美式漢堡,最大亮點就係「大」!所以Size如一個手掌咁巨型好似我呢d 「淑女」一啖係食吾哂嘅🙈唯有幫佢「解剖」下,分開兩半黎食😂兩塊漢堡,中間夾住兩片芝士一件大大舊無骨炸雞同生菜漢堡烤得鬆軟又香脆,空氣感十足炸雞酥脆而又實肉,加上水牛城汁香辣又惹味👍.無論係夾餅定係餡料都有選擇權😎我地揀左脆皮+手撕雞脆卜卜嘅夾餅,好似薯片咁薄中間夾住大量調好左味嘅手撕雞配上酸忌廉同蕃茄泥口感豐富又輕盈,吾會膩架😈.粟米脆片係我同Fd 子嘅Favourite💕可以係兩款醬汁中揀一我地揀左香辣肉醬✨燒到熱辣辣嘅小鐵盤放滿哂粟米脆片當然吾少得酸忌廉,蕃茄蓉,青椒,肉醬同芝士輕輕一拉就拉到絲啦!脆口得黎,芝士濃
今日同FD 子去朗豪坊脫毛
脫完緊係要飯聚一下啦🤣
知道FD子中意美式Burger
就揀左朗豪坊最頂層嘅「Texas Burger」啦💕
由於係12樓,人流吾會好多
冇咁嘈雜,傾計都舒服D☺️

餐廳以開放Mode設計
面積吾係好大,可以容納約十枱客
其中有三個圓碌碌嘅卡位
座位舒服D,又岩打卡🙈

餐牌方面,以美式漢堡為主
淨係Burger都有11款😍
當然仲有吾少美式小食啦
選擇性多多💕

一見到辣味漢堡,我就秒速決定係佢啦
話明美式漢堡,最大亮點就係「大」!
所以Size如一個手掌咁巨型
好似我呢d 「淑女」一啖係食吾哂嘅🙈
唯有幫佢「解剖」下,分開兩半黎食😂
兩塊漢堡,中間夾住兩片芝士
一件大大舊無骨炸雞同生菜
漢堡烤得鬆軟又香脆,空氣感十足
炸雞酥脆而又實肉,加上水牛城汁
香辣又惹味👍

無論係夾餅定係餡料都有選擇權😎
我地揀左脆皮+手撕雞
脆卜卜嘅夾餅,好似薯片咁薄
中間夾住大量調好左味嘅手撕雞
配上酸忌廉同蕃茄泥
口感豐富又輕盈,吾會膩架😈

粟米脆片係我同Fd 子嘅Favourite💕
可以係兩款醬汁中揀一
我地揀左香辣肉醬✨
燒到熱辣辣嘅小鐵盤
放滿哂粟米脆片
當然吾少得酸忌廉,蕃茄蓉,青椒,肉醬同芝士
輕輕一拉就拉到絲啦!
脆口得黎,芝士濃呢😘

條條金黃色嘅粗身薯條都沾上左咸蛋黃沙
集香脆,咸香於一身
雜莓酸醬味道好特別
口感輕盈帶微微雜莓甜
一齊食嘅話,可以平衡油膩感🥰

最後,加埋杯伯爵茶,就Perfect End 啦😋
2019-12-10
2019-12-13 31 浏览
某日 , 兩公婆到 旺角-朗豪坊 行街街 ,見到這間 Texas Burger 於是就入去幫襯 ~Menu ~先點來兩杯 凍檸檬茶 清新一下 ~Danish Blue Cheese Beef Burger 藍芝士牛肉漢堡 : Burger 的兩片包做得外脆內軟 , 牛肉漢堡扒烤得生熟度恰到好處 , 肉味香濃且滿有肉汁 ; 配料除了漢堡扒外還有 脆口的煙肉 , 洋蔥圈,配上味道極具個性的 blue cheese sauce , 味道叫人難以抗拒 ~伴隨的酸瓜 , 酸甜又爽口 , 十分好吃 ; 薯條 , 算是粗身 , 亦炸得夠通透 ~BBQ Pulled Pork and Belly Burger 手撕豚肉及煎腩肉漢堡 : 聽個名都知夠複雜 , 手撕豬肉以及煎腩肉 , 都有豐富肉汁和香口 , 這個雙拼可稱為黃金組合 , 配上 cheddar cheese , 味道不俗 ~最後以這個 72% Chocolate Brownie Sundae 冰鎮朱古力蛋糕新地 作為這個晚餐的終結 ~本篇完 ~
某日 , 兩公婆到 旺角-朗豪坊 行街街 ,
見到這間 Texas Burger 於是就入去幫襯 ~
Menu ~
先點來兩杯 凍檸檬茶 清新一下 ~

本篇完 ~