2023-04-29 750 浏览
Excellent food and wine ! Sets of Ham plus wine tasting in part one with introductions by Yuna and her team. Super informative and with really good vibe.Part 2 exhibits different cured ham in the well built cellar and part 3 is a full 8 - course dinner! A fantastic experience overall.
Excellent food and wine !

2023-02-25 640 浏览
西班牙火腿tour,職員詳細講解,學嘢之餘又試左勁多靚火腿同Wine,正餐fusion 無道菜都好食,有驚喜,service勁細心,即場買野仲要有折,下次再試另一個menu😋
2022-09-24 772 浏览
環境舒適,有專人介紹,共有三種體驗。第一先帶我們試試各西班牙食物,包括黑毛豬風乾腸、芝士、火腿、橄欖等等,配上有氣白酒,感覺新鮮有趣。第二,帶我們探索黑毛豬室內窖藏,認識及品嘗多款伊利比亞黑毛豬火腿,再配上西班牙汽泡酒,深入認識黑毛豬火腿的製造、部位及分類,仲試了A3,A4,A5 的ham。第三,舒舒服服坐低食tapas ,樣樣少少哋試下,尤其喜歡個medium rare 黑毛豬扒,好juicy 好好味😋。很好的體驗,值得一試,但記住要預約。
環境舒適,有專人介紹,共有三種體驗。

很好的體驗,值得一試,但記住要預約。
2022-09-24
2022-08-16 602 浏览
分三個單元體驗。第一單元係試食唔同芝士火腿。第二單元試食不同黑毛豬及白毛豬。店員會講解豬隻不同產地、部位、年份、食料對火腿的味道會有所不同。第三單元係由米芝連星級蓮星級餐廳副主廚主理菜單。很專業的講解!
2022-08-16
2022-08-16 382 浏览
員工服務非務專業及親切😊初到場就即時飲支CAVA,非常易入口,果味很香,我很喜歡西班牙餅乾及血腸,超級好味!🥰期待下次參與The IBERICI HAM CELLAR😊
今日一眾熱愛飮吃嘅朋友聚餐於The Iberico Ham Cellar火腿體驗館體驗分三個單元:首先響導帶領我們於品鑒房中品嚐包括3款黑毛豬肉腸、2款風乾豬肉、白毛豬火腿、芝士拼盤、橄欖拼盤、加利西亞熟八爪魚腳及傳統西班牙餅乾。當中以黑毛豬風乾豬頸肉最為出色,質地光滑,其大理石紋的脂肪在口中融化,帶來一系列豐富的口味和香氣。小食配上白酒就是最直接打開胃納的方法,可惜有些朋友唔飲酒,而餐廳又冇其他非酒精類飲品代替,只好以水代洒😜第二單元可說是整個體驗的重點,神秘大門一打開大家就被掛滿不同產區和風乾月份的火腿所吸引😲,鹹香及脂香在空氣中瀰漫。嚮導為我們講解西班牙黑毛豬的歷史、製作、風乾過程等,讓大家學識點揀靚火腿!👍另一邊火腿切片師會將每介紹完嘅一款火腿奉上,讓大家品嚐。我們共品嚐了五款來自伊比利亞半島、32至60個月的黑毛豬火腿。切片師道出如何檢視一塊上等火腿的要訣,將火腿放到手上,並輕輕推開,如果油份能自然地散去,這就是一片好的火腿👍😅個人認為,採用橡果的豬隻味道會較為濃郁;栗子的則帶有甜味。在五款火腿中,本人 最愛「黑毛豬火腿32個月」,😍有別於60、48個月黑毛豬火腿的霸道和醇厚
火腿體驗館
體驗分三個單元:

個人認為,採用橡果的豬隻味道會較為濃郁;栗子的則帶有甜味。在五款火腿中,本人 最愛「黑毛豬火腿32個月」,😍有別於60、48個月黑毛豬火腿的霸道和醇厚堅果香氣,它的味道比較溫和,肥瘦相間,令肉質甘香而唔硬。慢慢咀嚼,在淡淡的鹽味后是綿长的肉香在嘴裏揮之不去😋

第三單元是在其開放式私人廚房品嚐由法國大廚設計的七道菜。

以西班牙黑毛豬火腿薯餅、血腸薯仔餅同48個月黑毛豬火腿配雅支竹沙律作為前菜。

細細杯黑毛豬骨清湯加了花椒、八角、月桂葉、小茴香等材料,鹹香中帶有隱隱約約嘅香草味。👍😋

焗黑毛豬火腿芝士一口多士,36個月的康堤芝士配48個月的黑毛豬火腿,外脆內軟,半溶芝士最吸引😍

白汁半熟蛋黃配西班牙黑毛豬火腿最有驚喜,
原殼上的日本半熟蛋,配上白雪雪芝士泡泡,蛋味非常濃郁香滑,加上火腿粒,鹹香惹味有咬口。😍👍😋

香煎西班牙珍寶紅蝦🦐蝦肉爽甜鮮美,美中不足是沒有跟意粉🍝😓如此就不會浪費了香儂甘甜嘅蝦膏。✌️😜

最後係香煎高級伊比利亞黑毛豬梅頭肉,肉味香濃,但肉質比較韌😏

最後甜品,是整個過程最失敗之作🥲法國和西班牙都有很多特色甜品🍨🍮🍰,不明白為什麼以這堆沙冰為成件事畫一個不完美的句號。😓
2022-07-28
之前响西班牙join過iberico 黑毛豬火腿local tour ,估唔到响香港都有同樣experience !!好驚喜香港可以有hem tasting + 即場現切西班牙cold cut , 親嚐白毛豬去比較32/48/60個月嘅黑毛豬分別。專業嘅火腿處理員細心解釋西班牙火腿分別,食住火腿之餘又長知識。去到熱食環節都用高級食材泡製西班牙風味,好似立刻返咗西班牙一樣。西班牙紅蝦+黑毛豬骨熬湯,好impressive!如果你係喜歡西班牙黑毛豬火腿,唔會失望。我強烈推薦!

如果你係喜歡西班牙黑毛豬火腿,唔會失望。我強烈推薦!