[ #尖沙咀美食 #caloriefoodie尖沙咀 ] • 𝚃𝚑𝚎 𝚁𝚒𝚐𝚑𝚝 𝙿𝚕𝚊𝚌𝚎 • 🐿-𝚃𝚑𝚎 𝚁𝚒𝚐𝚑𝚝 𝙿𝚕𝚊𝚌𝚎 係一間西式酒吧餐廳🍻分為室外同室內位置 覺得室內坐得比較舒服當日星期三晚 仲會係大螢幕播賽馬🏇🏻😹整體環境都幾𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕 幾啱同朋友傾下計✨​-🦑 燒三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子 💰$188巴馬臣芝士檸檬忌廉汁 | 半乾車厘茄三文魚柳嘅魚皮煎得香脆 而魚肉口感仍然滑嫩配上三文魚子增添口感同埋鹹香味✨墨魚汁意粉伴上忌廉汁 整體味道唔錯👅 -🍟 啤酒脆槳炸大西洋鱈魚配薯條 💰$168一共有4大條炸大西洋鱈魚 外皮口感爽脆可以揀配上薯條定沙律 揀薯條都有少量沙律菜-🍷 𝚂𝚊𝚗𝚐𝚛𝚒𝚊 💰$98成個氣氛都好適合飲杯酒𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕 𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕𝚂𝚊𝚗𝚐𝚛𝚒𝚊可選紅酒底或者白酒底除咗有普通基本款式之外 仲有特調𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜🍹-📍 尖沙咀寶勒巷17-19號地舖-#caloriefoodie
[ #尖沙咀美食 #caloriefoodie尖沙咀 ]

📍 尖沙咀寶勒巷17-19號地舖

#caloriefoodie
燒三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子
2024-04-05 40 浏览
餐廳氣氛相當好一路聽住音樂一路食嘢,估唔到酒同埋嘢食都好唔錯😙🍲辣肉腸忌廉藍青口忌廉藍青口辣辣嘅味道好特別😌啲辣肉腸嘅辣味同啲忌廉嘅柔滑口感相結合😎令味蕾有一種獨特嘅刺激感😙啲藍青口嘅鮮甜味同啲辣味互相襯托😚令味道更加豐富🤪食落去,你會先感受到啲辣味刺激嘅感覺,然後漸漸嚐到啲忌廉嘅滑順口感同啲藍青口嘅鮮美味道😍🍟啤酒脆菜炸大西洋鱈魚配薯條啤酒脆菜嘅香脆口感同啤酒嘅微微苦澀😎同啲大西洋鱈魚嘅鮮嫩肉質結合得好好🤩食落去,啲脆菜裹住啲鱈魚😚啲鱈魚就好似係咁脆嘅外衣包裹住咗啲鮮嫩嘅魚肉😋一口咬落去🤩啲脆菜爆出嚟嘅香脆聲同啲鱈魚嘅鮮味同時爆發,令人嘴巴一陣陣嘅快感🥳而薯條炸得金黃酥脆,配埋啲鱈魚食,就更加完美啦😎🫔拖羅蓉飛魚子牛油果檸檬蛋黃醬脆筒呢個拖羅蓉飛魚子牛油果檸檬蛋黃醬脆筒真係好特別😍啲拖羅蓉嘅香脆同啲飛魚子嘅鮮味結合得好好,令味道更加豐富🤭食落去,啲牛油果同檸檬蛋黃醬嘅濃郁味道充滿口腔,帶出一種滑順同微酸嘅口感😳啲脆筒作為底嘅部分,有啲鬆脆同香脆嘅口感,同啲拖羅蓉形成一種對比😎🍸茶是故鄉濃 (Spiced Rum | Hojicha | Matcha|White Cacao | Ful

🍲辣肉腸忌廉藍青口

🍟啤酒脆菜炸大西洋鱈魚配薯條

🫔拖羅蓉飛魚子牛油果檸檬蛋黃醬脆筒

🍸茶是故鄉濃 (Spiced Rum | Hojicha | Matcha|White Cacao | Full Milk)
呢杯雞尾酒嘅味道好特別啊!佢有啲香料朗姆酒嘅味道,加埋焙茶同抹茶嘅香氣😍再加上白朱古力同全脂牛奶嘅濃郁味道🥰整體嚟講,呢杯雞尾酒係酸甜苦辣中帶返一種獨特嘅茶香,同時又有滑順嘅牛奶口感。真係一杯好有層次感同平衡嘅雞尾酒!😛
2024-03-23 57 浏览
今次去咗尖沙咀酒吧式餐廳試吓,這裹有室外同室內嘅位置; 室內有一大幅貓咪🐱既壁畫,而入面有個大螢幕,環境舒適cozy 而且好有氣氛✨煙三文魚芒果藜麥牛油果沙律:三文魚玫瑰花🌹配上牛油果🥑加藜麥、芒果嘅沙律🥭! 味道帶有微微的酸、藜麥口感豐富,好健康呢🩷係一道開胃嘅前菜!澳洲牛面頰肉醬溫泉蛋意大利粉: 牛面頰肉質好軟淋,再加上溫泉蛋嘅撈埋一齊,好滋味呢!西班牙炸油條伴榛子朱古力醬及雪糕:Churros即叫即炸,上枱鮮熱辣辣的,口感鬆鬆軟軟、再配上雪糕及朱古力糕、好好食!周星星同學 :其實係Mocktail, 有荔枝、芒果同菠蘿🍍,酸酸甜甜,好清新!

2024-03-14 94 浏览
今次嚟試呢間酒吧式餐廳,呢度出面outdoor 好多人收工happy hour 。而裡面有大螢幕,weekend 睇波相信勁有氣氛。避風塘魷魚鬚$98首先魷魚鬚炸得香脆,外層係金黃色嘅麵衣,入口即化,一啲都唔油。招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末$98另外一款招牌菜係招牌脆皮豬腩肉,豬腩肉燒得剛剛好,外皮烤得超酥脆,而酸椰菜同黃芥末嘅組合,令味道更加豐富。烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子$188主菜烤三文魚柳墨魚汁意大利粉,三文魚柳烤得剛剛好,肉嫩皮脆,而上面撒上嘅三文魚子,增添咗一啲鹹香嘅口感,整體味道非常出色。最鐘意係「巴馬臣芝士檸檬忌廉汁」,酸甜之間帶出一啲清新嘅味道,好開胃。服務態度亦好,環境舒適,整體而言,值得一試。係一個聚餐傾計嘅好地方。

避風塘魷魚鬚$98

招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末$98

烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子$188

招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末
2024-03-12
招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末
  • 避風塘椒鹽魷魚鬚
2024-03-06 56 浏览
📍尖東其中一間爆場嘅酒吧餐廳,喺門口見到餐牌都有好多款多過菜可以揀,仲分咗outdoor indoor seating!避風塘香辣雞中翼($88)炸得比較乾身,但係都幾脆口,有少少似食緊脆香雞翼嘅feel,再加埋面頭嘅炸蒜幾惹味。拖羅蓉飛魚子牛油果檸檬蛋黃醬脆筒($128)係餐廳招牌小食之一,呢個我哋食完都覺得好驚喜,脆筒再包住勁creamy嘅牛油果魚蓉,再加埋啲檸檬汁嘅味道食落又幾清新。主食就叫咗paella($308),之前食過其他餐廳面頭嘅海鮮試過無咩味咁,但係呢度嘅海鮮有再醃過!而飯粒較濕潤同入味,同出邊有飯焦嗰種paella就比較唔同。

• 避風塘香辣雞中翼
2024-03-04 68 浏览
📍The Right Place尖沙咀不嬲多酒吧,今次黎到呢間有live band 表演🎤既酒吧西餐廳🍴設有室內同室外既座位,當晚去到既時候室外位置都full曬,真係幾熱鬧!🥘Blue Mussels with Chorizo Cream Sauce 辣肉腸忌廉藍青口 $128見到枱枱都叫青口,即刻同朋友都叫返碟試下🥳青口既份量好多,每隻青口個size都算大~食落肉質鮮甜🤤最正既係忌廉汁,好creamy! 同青口既味道好match🫶🐙Octopus Crab Meat Lobster Sauce Paella 八爪魚蟹肉西班牙龍蝦汁燴飯 $228燴飯上面鋪滿咗唔少八爪魚粒,好厚身!😍八爪魚粒係彈牙,食落好結實;另外,燴飯嘅口感都唔錯,飯較軟硬適中,夾雜左唔少蟹肉絲同菠菜,口感變得豐富左❤️龍蝦汁嘅味道都好突出,值得一試~🦑Typhoon Shelter Style Squid Tentacle 避風塘魷魚鬚 $98炸魷魚鬚食得多,但避風塘口味嘅就真係少見~外層好酥脆,亦配合唔少既香料同配料:有炸蒜、辣椒粒、青椒粒等等,未食已經覺得好香😆魷魚鬚食落爽口,幾唔錯嘅伴酒小食!⭐️好味指數:8/1
📍The Right Place

⭐️好味指數:8/10

📍 The Right Place (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷17-19號地舖

#尖沙咀 #therightplace #酒吧 #西餐廳 #寶勒巷 #燴飯 #青口 #liveband #lobster #octopus #hk #hkfood
  • 避風塘椒鹽魷魚鬚
2024-02-21 36 浏览
店名: The Right Place地址: 尖沙咀寶勒巷17-19號地舖尖東站N2出口,行4分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5尖沙咀寶勒巷有間坐得舒服又chill既酒吧The right place內面裝潢是微昏的燈光,一邊是高桌,另一邊是四人座位,而且有大電視播放,既有情調又令人放鬆。Cocktail❤️❤️❤️❤️❤️$128由調酒師決定飲品款式。今日佢用左Vodka 做基礎,加入了玫瑰及🍍菠蘿汁,而杯邊落左🍋檸檬汁 +玫瑰花瓣碎。飲酒時會先聞到好香既玫瑰味,味道係酸酸既檸檬味同比較濃烈既vodka酒味。因為加左菠蘿汁很易入口,很適合女士飲用。避風塘大雜燴(炸豆腐、香辣雞翼、魷魚鬚)❤️❤️❤️❤️❤️$168全部都係避風塘口味,好邪惡👿。最鍾意係魷魚鬚,外脆肉質彈牙;香辣雞翼雖然細細隻,但雞肉嫩滑又辣得過癮。依個小食用來送酒一流!如果唔想飲酒,飲檸檬可樂gur下都係一個好選擇!烤三文魚柳墨魚汁意大利伴三文魚子意粉❤️❤️❤️❤️$188意粉加左巴馬臣芝士檸檬汁為墨魚汁提升味道,配料有半乾車厘茄,半乾既口感幾特別。烤厚身的三文魚肉質入口即溶,配上爆汁的三文魚籽口感豐富!

店名: The Right Place

尖沙咀寶勒巷有間坐得舒服又chill既酒吧

Cocktail❤️❤️❤️❤️❤️

烤三文魚柳墨魚汁意大利伴三文魚子意粉❤️❤️❤️❤️
2024-02-14 33 浏览
-今日同朋友路經呢間酒吧🥰終於的起心肝入嚟試吓😎果然冇失望!不過可惜嘅係平日嚟咗食 聽店員講 星期五8:30後仲有live band🤓應該仲更加精彩🤩🤩🤩招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末💰$98豬腩肉炸到好香脆又唔乾身🥰點黃芥末再加啲酸椰菓絲咁食幾好食😆口感豐富同埋份量 都比想像中多 好驚喜係就算涷左都仲脆😏🎉 避風塘魷魚鬚💰$98好記得一上檯面勁香 新鮮炸起仲熱辣辣😍外層炸得酥脆🤩 配上爆香咗既蒜末 加其他調味 既鹹香又惹味😋味道辣中帶點微甜 魷魚鬚又彈牙唔會過韌😛 原條牙買加燒粟米伴巴馬臣芝士💰$68原條粟米上 表面有輕輕咁燒過😌Topping上用左巴馬臣芝士同Cream cheese 好香芝士味 仲拉到絲😳😜另外職員好貼心 仲會幫忙切開粟米肉同撈埋芝士❤️本來仲以為要自己整TIM 勁方便☺️八爪魚蟹肉西班牙龍蝦汁燴飯💰$228好精緻嘅擺盤🌹 八爪魚肉好彈牙😝龍蝦汁味道都好出 唔會好乾身米飯軟硬度適中☺️ 仲夾左啲菠菜絲顏色配搭靚得來又健康同好味😙 The Right Place📍尖沙咀寶勒巷17-19號地舖#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblog
今日同朋友路經呢間酒吧🥰
終於的起心肝入嚟試吓😎果然冇失望!
不過可惜嘅係平日嚟咗食 聽店員講

米飯軟硬度適中☺️ 仲夾左啲菠菜絲
顏色配搭靚得來又健康同好味😙

The Right Place
📍尖沙咀寶勒巷17-19號地舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #尖沙咀 #玩味餐廳 #特色餐廳 #西餐 #型格酒吧 #bar #西班牙菜
係尖沙咀揾到一個朋友聚會團拜嘅Right Place 食物,環境,氣氛同服務都好得 …Menu 食物選擇好多,我哋揀咗:八爪魚蟹肉西班牙龍蝦汁燴飯Octopus Crab Meat Lobster Sauce Paella$228 八爪魚煮得夠腍,唔會太硬咬唔到!龍蝦汁入曬味好好食、份量亦都剛剛好。西班牙生牛肉他他伴蛋黃及脆多士Spanish Beef Tartare with Egg Yolk & Crispy Toast $138 這是我最鍾意嘅經典菜式。個他他牛肉質無筋好滑,複雜嘅調味撈埋個蛋黃一齊食,既juicy又和諧。同多士條完美配合。避風塘炸豆腐Typhoon Shelter Style Deep-fried Tofu$78 大大舊豆腐外香脆內嫩滑,豆腐本身豆味香濃。好唔簡單超有驚喜!配埋兩杯Red & White Sangria, 呢餐食得好爽 環境舒適cozy 得嚟好有氣氛,仲係鬧市中少有有outdoor area嘅 bar + restaurant 組合。服務亦非常貼心周到!We have definitely chosen The Right Place.下次嚟希望
係尖沙咀揾到一個朋友聚會團拜嘅Right Place
食物,環境,氣氛同服務都好得 …

Menu 食物選擇好多,我哋揀咗:

西班牙生牛肉他他伴蛋黃及脆多士

#OctopusPaella
#生牛肉他他
#BeefTartare
#避風塘炸豆腐
#TyphoonShelterStyle #DeepfriedTofu
#Sangria #RedSangria #WhiteSangria
#DiscoverHongKong
#HKFoodBlogger
#HKFoodBlog
#DigitalCreator
#Yummy
八爪魚蟹肉西班牙龍蝦汁燴飯 Octopus Crab Meat Lobster Sauce Paella
西班牙生牛肉他他伴蛋黃及脆多士 Spanish Beef Tartare with Egg Yolk & Crispy Toast
避風塘炸豆腐 Typhoon Shelter Style Deep-fried Tofu
Red Sangria & White Sangria
2024-02-05
Red Sangria & White Sangria
  • 避風塘炸豆腐
  • Beef  Tartare
🍽️ The Right Place 📍尖沙咀寶勒巷17-19號地舖-今日去咗一間好好氣氛嘅餐廳,果然同佢個名一樣,係一個好適合同朋友聚會、好好放鬆嘅right place💕💕💕💫避風塘香辣雞中翼( $88 )單骨既避風塘雞翼香脆又惹味,最正係佢面頭仲有好多炸咗嘅香料😆😆勁正!而且外脆內嫩,滑得黎仲好多汁💦💦份量又多💕💕💕而最特別嘅就係,佢係用蒸籠上㗎😍😍😍相信對於同場嘅外國人嚟講,呢個係好有香港特色而又好特別嘅一味菜👍🏻👍🏻👍🏻💫招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末( $98 )豬腩肉果然係招牌!又香又脆😍😍細細舊食到腩肉既層次之餘,仲完全唔會膩👍🏻👍🏻點埋芥末再撈埋酸椰菜,仲可以中和埋腩肉既油脂感🥳🥳老公話如果飲酒一定好夾!好高質!💫西班牙海鮮鍋飯( $308 )上枱嘅時候見到好多海鮮超吸引啊!有蝦、魷魚、蜆肉、青口😍😍最難得嘅係佢啲海鮮都好新鮮彈牙,最鍾意係青口😍😍鮮甜多汁💦💦拍得住喺比利時食嘅質素👍🏻👍🏻👍🏻熱辣辣香噴噴!而飯味香濃,加埋檸檬汁變到超開胃啊🍋🍋🍋食到想再叫多份🤭🤭🤭必食!💫青瓜檸檬特飲( $60 )青瓜嘅清新味道好突出,好fresh🌿🌿好夾避風塘同埋脆皮腩肉😍😍💫熱情果
🍽️ The Right Place
📍尖沙咀寶勒巷17-19號地舖

💫避風塘香辣雞中翼( $88 )

💫招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末( $98 )

💫西班牙海鮮鍋飯( $308 )

💫青瓜檸檬特飲( $60 )

💫熱情果檸檬特飲( $60 )
檸檬味好明顯,飲飲下會有熱情果嘅香氣滲出,超解渴🍋🍋💛💛

🌟餐廳有好大個螢幕,一邊聽音樂一邊食飯真係零舍興奮👏🏻👏🏻👏🏻好好氣氛,好啱一大班朋友嚟放鬆、chill下🥰🥰店員仲話逢禮拜五同禮拜日都會有live,有時仲會播足球比賽添啊🤘🏻🎶⚽️⚽️

🌟餐廳嘅食材都好新鮮,最念念不忘嘅就係啲海鮮😍😍😍好鮮甜!

🌟店員仲好熱心,送餐時會提醒我哋啲餐盤好熱要小心💕💕見到我哋有啲海鮮嘅殼或者骨嘅時候,都會好主動咁樣俾個碗我哋擺放😆😆超級細心👍🏻👍🏻🥰🥰

🌟咁啱俾我哋遇到有人嚟餐廳慶祝生日,見到餐廳有好多生日嘅打卡裝飾🥳🥳仲有個識噴火嘅心太軟🔥🔥同埋扭蛋抽獎😍😍😍嚟緊生日都要嚟慶祝呀!

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #TheRightPlace
寶勒巷不嬲都多寶藏餐廳💎💎今日嚟到The Right Place度食晚餐,果然冇令我失望♥️♥️呢度由裝修到餐牌都睇得出😆😆店主對香港電影嘅熱愛🎬特別係星爺♥️💜中間仲有個超大嘅螢幕🥰🥰🥰睇波⚽️⚽️睇大型賽事簡直係正😍😍我哋就叫咗一份招牌脆皮豬腩肉🐷🐷配酸椰菜及黃芥末$98🐷🐷豬腩肉名副其實真係超級香脆🥰🥰🥰就算掛住傾偈擺耐咗都keep到個脆度👍🏻👍🏻有埋黃芥末就多一個口感豐富嘅食法🥰🥰再配合埋酸椰菜🥬呢個經典嘅配搭真係一流🤤🤤另外就叫咗份🍺🍺啤酒脆漿炸大西洋鱈魚🐠配薯條$168🍟🍟炸魚薯條份量豐富😝😝香脆嘅啤酒脆漿包裹煮彈牙嘅魚肉😋😋😋配上熱辣辣嘅薯條🔥🔥😋😋烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子$188配上巴馬臣芝士🧀🧀檸檬忌廉汁🍋🍋同埋半乾車厘茄🍅意大利粉夠晒Juicy,超級掛汁😍😍😍烤三文魚柳外脆內軟🥰🥰勁鍾意呀😝😝三文魚子粒粒飽滿😋非常滿意呢一份主菜💜💜🍹周星星同學玩味十足🤣🤣用flask🧪🧪作為容器👨‍🔬👨‍🔬 荔枝果肉加上syrup ,配合埋芒果🥭同菠蘿🍍汁仲有yoghurt & soda😍😍酸酸甜甜,夠晒開胃🤤🤤🤤
中間仲有個超大嘅螢幕🥰🥰🥰睇波⚽️⚽️
睇大型賽事簡直係正😍😍

我哋就叫咗一份招牌脆皮豬腩肉🐷🐷配酸椰菜及黃芥末$98🐷🐷
豬腩肉名副其實真係超級香脆🥰🥰🥰

另外就叫咗份🍺🍺啤酒脆漿炸大西洋鱈魚🐠配薯條$168🍟🍟

• 燒西班牙黑毛豬五花腩伴芥末籽蜜糖青蘋果
2024-02-05 55 浏览
🍊 餐廳名稱:The Right Place (尖沙咀)🐝 味道:7.5/10環境:7/10整體分數:7/10💰人均:$250+———————————————————尖沙咀出晒名好多Bar & Restaurant,每間都有唔同嘅特色。今次呢間除左有室內外兼備,有時仲會有尖沙咀睇添。招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末 💰98卜卜脆嘅豬腩皮,咬落去肥瘦適中,好乾身,好適合配埋啤酒一齊享用。分量都唔少,岩晒一班朋友share一邊傾計一邊當小食咁食。黑松露安格斯牛肉煙肉煎蛋芝士漢堡配薯條 💰168見到個名咁長都知佢唔少野,上枱個時真係俾佢個分量嚇親。而且非常足料,對得住嘅個價錢,味道口感豐富,漢堡好juicy。烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子💰188三文魚柳烤得岩岩好唔會過晒火,墨魚汁意大利粉有別於意粉伴墨魚汁,除左味道上之外,就係唔會食到成口黑晒,就算係Dating都唔怕。Tequila Sunrise💰78(H.H)去到bar真係無理由唔叫杯酒飲嘅!🗺️ 尖沙咀寶勒巷17-19號地舖 🔍#FlavorforToday尖沙咀🚆 尖沙咀站A出口,步行約5分鐘
🍊 餐廳名稱:The Right Place (尖沙咀)🐝

———————————————————

招牌脆皮豬腩肉配酸椰菜及黃芥末 💰98

黑松露安格斯牛肉煙肉煎蛋芝士漢堡配薯條 💰168

烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子💰188

Tequila Sunrise💰78(H.H)
去到bar真係無理由唔叫杯酒飲嘅!

🗺️ 尖沙咀寶勒巷17-19號地舖
🔍#FlavorforToday尖沙咀
🚆 尖沙咀站A出口,步行約5分鐘
2024-01-30 41 浏览
鬧市中可以chill住傾計既地方,收工想同朋友chill下,又唔想去太嘈既地方、無意中發現The Right place 、完全係心水地方,餐廳分室內外、2種唔同感覺 👍🏻食物方面🍽️種類都非常多選擇食物都非常高質烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子 | 🍝烤三文魚非常驚喜、食落表皮好脆,三文魚唔會好乾身,而且好香魚油香味,墨魚汁意大利粉味道做得剛剛好,同三文魚好夾,而且聽員工今介紹 ,食物盡量保持原汁原味,不會太添加鹽 ,非常健康白酒香草炒蜆:送酒一流,因為加佐白酒,完全食唔到有腥味,而且因為加佐蒜蓉 香味出嗮黎 🤤巴馬臣芝士松露油薯條 🍟非常香巴馬臣芝士🧀 配上松露油,但又唔覺得好油膩,都係配酒一流既小食 😍意想不到既餐廳,下次要再同朋友過黎chill下 😍

食物方面🍽️
種類都非常多選擇
食物都非常高質

烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子 | 🍝

白酒香草炒蜆:

巴馬臣芝士松露油薯條 🍟

意想不到既餐廳,下次要再同朋友過黎chill下 😍

尖沙咀鬧市中一間fusion酒吧西餐廳—The Right Place,店舖設有室內、外座位、落地大型酒櫃,超巨型投影機等,並會一直播放輕快既音樂,整體氣氛非常chill & relax🎯 食物方面,涵蓋類別多元化,例如避風塘魷魚鬚,外層炸得酥脆,配上爆香咗既蒜末、胡椒粉等,鹹香惹味;拖羅蓉飛魚子牛油果脆卷,鬆脆外層加上內層拖羅蓉飛魚子既吊味,口感相當不錯👍🏻 整體屬於一間相當特別又有氣氛既酒吧西餐廳🍴
😎 依間喺尖沙咀嘅酒吧餐廳,小編同朋友幾年前嚟過,嘢食都唔錯~ 依晚同另一個朋友再嚟食晚飯,發掘新滋味!😚🍗 避風塘香辣雞中翼 😋😋😋😋😋單骨雞翼炸得好脆,炸粉唔厚,食到雞翼油香同嫩滑感,帶有惹味嘅香辣,另有炸蒜同九層塔香氣,亦富有香港風味 😚 送酒佳品!🍝 烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子 😋😋😋😋😋依款係餐廳嘅招牌主食,三文魚皮烤得好脆口,三文魚肉充滿油脂香,加埋三文魚子嘅鹹鮮,整體非常夾!而墨魚🦑汁意大利粉好彈牙,能夠掛起巴馬臣芝士🧀忌廉汁 👍🏻 唔會太杰,亦唔會太稀!Creamy嘅醬汁有檸檬🍋香氣,仲有半乾車厘茄嘅酸甜,十分有層次!🍝 澳洲牛面頰肉醬溫泉蛋意大利粉 😋😋😋😋依款係朋友揀嘅意粉,一上枱時已經聞到好香番茄🍅味~ 肉醬中有細細舊牛面頰肉,多一重口感,再拮穿內裡流心嘅溫泉蛋,同番茄醬汁撈勻,可以充分地包裹住每條意粉 👏🏻晚餐 💵💵💵 約港幣$240/人💁🏻‍♀️ 酒吧餐廳分內外場,設計帶有少許新潮港式元素。據小編嘅觀察:坐內場嘅食客普遍會叫主食,坐外場嘅就鍾意飲酒多啲~ 小編就覺得why not both呢?😁

🍗 避風塘香辣雞中翼 😋😋😋😋😋

🍝 烤三文魚柳墨魚汁意大利粉伴三文魚子 😋😋😋😋😋