2021-10-03 71 浏览
今晚小妹收左工之後去左公司附近食咸豬仔! 荔枝角分店環境幾大, 設有大量梳化位, 所以坐得幾舒服!🌟接骨木花威士忌梳打入口威士忌幾重, 帶清新嘅青檸味, 整體味道清新爽喉 🌟The Salted Pig's "Tea"(sour apple)酒味濃果味較輕身, 清新解渴🌟太平洋蟹餅配青檸蒜香蛋黃醬🦀蟹餅大大件幾厚身, 食落啖啖蟹肉, 沾上醬汁幾惹味🌟新豬肉肉醬意粉(素)新豬肉同真豬肉口感差不多, 肉醬味道濃郁, 味道微酸偏甜, 意粉軟硬適中, 上面鋪滿巴馬臣芝士, 十分芝味!🌟煎原條海鱸魚柳海鮮燴海鮮燴有鮮蝦, 蜆, 辣肉腸同麵包粒, 魚柳煎得幾香, 口感嫩滑而結實, 旁邊嘅海鮮, 辣肉腸同麵包粒沾上醬汁一齊食, 味道唔錯幾開胃!🌟瘋狂!香蕉雪糕新地🍌🍨窩夫香脆可口, 味道甜美配上雪糕同香蕉, 整體份量剛好, 甜而不膩, 作為飯後甜品岩岩好

🌟接骨木花威士忌梳打
入口威士忌幾重, 帶清新嘅青檸味, 整體味道清新爽喉

酒味濃果味較輕身, 清新解渴

🌟太平洋蟹餅配青檸蒜香蛋黃醬🦀
蟹餅大大件幾厚身, 食落啖啖蟹肉, 沾上醬汁幾惹味

🌟新豬肉肉醬意粉(素)

🌟煎原條海鱸魚柳海鮮燴

🌟瘋狂!香蕉雪糕新地🍌🍨
2021-09-28
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐷 𝕎𝕠𝕟𝕕𝕖𝕣𝕗𝕦𝕝 ℙ𝕠𝕣𝕜 𝔽𝕖𝕒𝕤𝕥 @ 🌟 The Salted Pig 豬門店 《👽食神大媽食靚豬》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Steak Salad HKD 148 🥗Cheesy Omnipork Nachos HKD 148 🧀Crispy Pork Knuckle HKD 308 🐷Go Banana Sundae HKD 88 🍨Passion Apple HKD 58 🍎Milo Banana Smoothie HKD 68 🥤.👽 大媽黎呢間連個名都特別CUTE,一睇就知系主打豬肉類美食嘅「豬門店」啦!😙 呢間餐廳出名以豬最好嘅部位作為招牌菜式,選用最新鮮優質嘅食材,所以一定唔怕食材唔新鮮影響味道。同埋除左豬肉以外,都有好多其他類別嘅食物呢!仲要有室外位置,非常適合邊吹水邊嘆美食 😎.🥗 頭盤先黎一個「香煎牛扒沙律」,因為主菜打算食豬,頭盤就一於試下牛牛啦!份量好大份,D牛牛唔系一般細細舊架,系厚切架,同埋成六七塊,非常足料!大大碟沙律菜,令到胃口更加好呀哇咔咔 😝.🧀 見到餐牌上面呢個「墨西哥芝士新豬肉NA
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Steak Salad HKD 148 🥗
Crispy Pork Knuckle HKD 308 🐷
Go Banana Sundae HKD 88 🍨
Passion Apple HKD 58 🍎
Milo Banana Smoothie HKD 68 🥤

Steak Salad

🧀 見到餐牌上面呢個「墨西哥芝士新豬肉NACHOS」,七彩繽紛,那草書配上素食概念,夠新穎!結果上到枱真係比大媽塊面重大盤,好好味,仲要健康,平時想食素嘅朋友仔都可以試吓呢 😋

Cheesy Omnipork Nachos

🐷 主菜呢就揀左餐廳推介嘅「脆皮烤咸豬手」作為經典菜式,絕對系皮脆肉嫩!配菜仲有烤得香脆連皮嘅薯仔!份量好大,寫明成1KG,絕對夠兩個人甚至三個人食飽飽呢!😁

Crispy Pork Knuckle

🍌 食到飽飽,打開第二個胃,叫左淨係睇個名都夠興奮嘅「瘋狂香蕉雪糕新地」😆 兩球超級大雪糕,再配烤過嘅香蕉,同埋重點係佢塊窩夫,做得非常好,唔會好似一般餐廳過硬,真係超級滿足超級好味道 🤤

Go Banana Sundae

🥤 飲品方面點選左夏天精選嘅「熱情果蘋果特飲」,同埋好特別嘅「美祿香蕉味奶昔」😬 前者超級消暑解渴開胃,後者呢個配搭用黎做奶昔口味就真系第一次見。絕對推薦喜歡美祿而又想特別D嘅朋友仔試下。

Passion Apple
Milo Banana Smoothie

🤗 呢間餐廳真係同區入邊嘅高質之選,大家記得嚟試吓啦!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Cheesy Omnipork Nachos
Passion Apple
Milo Banana Smoothie
  • Steak  Salad
之前嚟過呢度食豬手 發現佢啲嘢食都唔錯 今次再嚟呢度試吓佢其他嘢先叫左2杯apple cider特飲 士多啤梨嗰個就普通啲 另一杯就加左薑汁同gin 香煎牛扒沙律 除咗牛扒之外仲有啲洋蔥圈喺面 加埋啲沙律菜 好refreshing 不過塊牛再熟少少就好d新豬肉肉醬意粉 係素食嚟ga 如果有食素嘅朋友都可以嚟呢度食呀 佢個肉醬真係整得好似 肉碎咬落同真肉碎無咩分別海鱸魚柳海鮮燴 魚柳仲好滑好juicy 個汁入面有d 辣肉腸 蝦 蜆肉 一定要撈埋個汁食 好惹味 幾隻蝦亦都非常之新鮮爽口最尾當然要食個甜品 香蕉雪糕新地 最驚喜係雪糕上面個窩夫 真係仲暖暖地同埋好脆㗎 雪糕底仲有好多生果 正呀

今日去咗D2 Place支持一下朋友開嘅小店,行逛完之後就去咗The Salted Pig食晚餐。雖然聽個名就知呢度主打食豬肉,但其實豬肉以外嘅食物都有好多選擇。呢度連餐碟都有自家名字,仲印製埋介紹豬嘅各個部位分佈圖。太平洋蟹餅有兩大個厚厚嘅蟹餅,非常有份量,上面加咗青檸蒜香蛋黃醬同有沙律菜伴碟。切開蟹餅可以清楚地見到一絲絲嘅蟹肉,食落帶少少鹹香味,另外亦混入咗少量雜菜,令口感更加豐富。墨西哥芝士新豬肉薄脆賣相都已經夠吸睛,佢係喺最底層放滿墨西哥薄脆之後,上面加有口感同味道都好似煙肉嘅新豬肉、蕃茄莎莎、黑橄欖,再有純素車打芝士同牛油果醬,一路傾偈一路飲住飲品,食呢一個墨西哥薄脆就最適合不過。然後就到全晚嘅主角招牌德國鹹豬手隆重登場,呢個鹹豬手嘅份量足足有1kg重,再有烤薯、酸菜作伴碟,配合芥末籽忌廉汁一齊食就更有風味。主角鹹豬手真係做得好出色,外皮非常脆口,感覺好似食緊中式嘅乳豬咁,而裏面厚厚嘅鹹豬手肉仲非常Juicy,完全冇半點乾嘅感覺,真係啖啖都好好食好滿足,而且肥瘦分明,怕肥嘅朋友都唔難撇開肥膏,咁就算減肥都唔使擔心啦!食得豐富大餐,當然都要飲返杯特飲,我哋分別揀咗有酒精嘅App
呢度連餐碟都有自家名字,仲印製埋介紹豬嘅各個部位分佈圖。
墨西哥芝士新豬肉薄脆
招牌德國鹹豬手
食得豐富大餐,當然都要飲返杯特飲,我哋分別揀咗有酒精嘅Apple Mojito同冇酒精嘅Minty Grape,兩杯嘅味道都好清新,而且都有薄荷葉所以感覺特別fresh。
最後甜品揀咗心太軟伴雪糕,雪糕係雲呢拿味,仲有一點點嘅雲呢拿籽,所以特別香滑,而心太軟都控制得好好,切開真係會有流漿嘅效果,混合雪糕一冷一熱呢個配搭真係冇得輸!
Chocolate Molten Lava Cake
2021-09-28 76 浏览
之前係將軍澳食過同集團既一間餐廳,果陣覺得好好食環境又好,今日係D2 PLACE見到個名又係乜乜PIG,質素應該都有保証,所以就同媽咪入左去食.Skinny Pig Salad $113spinach,roasted beets,pomelo,quinoa,toasted almonds,citrus呢個沙律好色彩繽紛,見到都好開胃,我好鍾意食紅菜頭,抗氧一流,但佢唔止有紅菜頭,仲有黃金紅菜頭!食落係更好甜,好好味!加埋柚子汁好清新!Spaghetti "OMNIPORK" Bolognese $168可以揀要parmesan cheese,或者純素既芝士都得.雖然係新豬肉但食落口感同真豬肉係無乜分別架!Pan-seard Sea Bass Fillet $198shrimp,clams,chorizo,croutons除咗豬肉之外,Seabass亦係一個好好嘅選擇蝦,蜆,chorizo,seabass呢4樣我都鍾意,呢個餸簡直係為我而出咁!蝦肉夠爽,蜆夠鮮,魚肉夠滑,chorizo夠濃味!Perfecto!Pineapple Mimosa $98用左prosecco,飲落dry啲,甜

Skinny Pig Salad $113

雖然係新豬肉但食落口感同真豬肉係無乜分別架!

shrimp,clams,chorizo,croutons
除咗豬肉之外,Seabass亦係一個好好嘅選擇

Pineapple Mimosa $98
用左prosecco,飲落dry啲,甜甜地.
Mango Margarita $78

Go Banana Sundae $88
🍌🍓🫐, vanila and chocolate iceccream.
2021-09-22 64 浏览
《The Salted Pig》呢間餐廳既豬真係出晒名,特別係佢地既鹹豬手🐷 因為佢地係揀選豬既最好部位,確保用既食材係優質同新鮮!假日做完gym就約咗朋友去D2 place 地下呢間分店去食個dinner! 餐廳燈光較暗,一入去已經覺得好relax! 同埋佢啲坐位都好舒適寬躺~ 好岩飲酒傾計!🍭香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉($178)唔係成日見到有貓耳朵食,所以見到有我地就點!呢碟係全餐飯入面比較唔油膩既,而且份量唔多,有啲似輕食咁!雞胸調味唔錯,但煮得過老有啲柴~ 貓耳朵配上淡淡的青醬,加埋芝士粒同雞胸一齊食幾正!🍭墨西哥芝士新豬肉薄脆($158)係vegan 版既nachos~ 落咗番茄莎莎、牛油果醬、橄欖、純素車打芝士同新豬肉!味道其實同平時食開既nachos 冇咩分別~ 不過我比較鍾意啲醬料另外而唔係倒晒落去,因為會搞到nachos 淋晒!🍭招牌德國鹹豬手($308)呢款可以講係signature 🤣 入得嚟食一定要點!因為佢地個豬手肉質好嫩滑!好容易咬開!記住點埋佢地既芥末籽忌廉汁!比起黃芥末,呢個醬汁係light 啲,更加可以中和到鹹豬手既油膩感~ 🍭瘋狂香蕉雪糕新地($88
《The Salted Pig》

🍭香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉($178)

🍭墨西哥芝士新豬肉薄脆($158)

🍭招牌德國鹹豬手($308)

🍭瘋狂香蕉雪糕新地($88)
係好大的一杯🤣 入面最底係朱古力雪糕,上面就有好多cream~ 同埋一小舊waffle~ 再配上香蕉,士多啤梨等生果~個waffle係熱辣辣幾驚喜!可以食到冰火交融!

🍭Apple Gin Mile ($68)
🍭Strawberry banana smoothie ($68)
呢間餐廳啲飲品都有超多款!特別係酒!有好多都好有特色~ 我地最後揀咗apple gin mile! 飲落酒味唔重,反而薑味好出!算幾易入口~
Smoothie 就有點過甜~
2021-09-21 57 浏览
忙裡偷閒,真係好耐冇同老公兩個人撐枱腳啦,趁阿仔飛左阿囡返學,我走過去荔枝角陪佢食個lunch😉 原來佢公司附近都有豬門店The Salted Pig 🐖 係豬嘅招牌菜式而聞名,選用豬嘅最好部位🤩優質同埋新鮮嘅食材製作食物,上次同阿仔食過一次已經大讚好味❤️每次去食我必定會order 德國鹹豬手,因為外皮脆,肉質軟身兼且Juicy好好味😋 配上薯仔酸菜紅蘿蔔,酸菜唔會好酸,會令你不停想再食,果然係推介!墨西哥芝士新豬肉薄脆👍🏻呢個第一次食,系素豬肉,有驚喜,我見老公一塊接一塊咁食就知道好味😆香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉👍🏻淡淡青香青醬味,雞肉夠滑👍🏻最後仲有加超級豐富甜品,香蕉雪糕新地,入邊仲有個窩夫,窩夫內煙煙銀銀好正!Perfect💪🏻

香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉👍🏻淡淡青香青醬味,雞肉夠滑👍🏻

Perfect💪🏻
2021-09-20 72 浏览
好奈無食過佢,來開 D2 再到此一吃,以前人山人海,e 家水靜河飛。OMG 點解 無之前咁好味 ge,  德國鹹豬手唔夠脆,烤薯無味,酸菜似拾菜,芥末籽忌廉汁好咸。個西班牙海鮮飯,d 飯好爛好難食,應該係彈牙又Creamy先岩 !!客人就是比前少,但食物都要保持質素噢,好在 service 還可以。 都係無下次,反正 D2 仲有好多選擇,價錢亦唔係咁平。

Seafood Paella
2021-09-19
Seafood Paella
2021-09-19 64 浏览
西式餐廳salted pig會選用豬的最好部位,食材所以十分優質和新鮮,餐廳環境舒適。主打優質豬肉,也有其他肉類,意粉等提供,除一般飲品,也有餐酒提供。前菜香煎牛扒沙律,沙律菜新鮮爽脆,伴有軟滑藍芝士,炸得酥脆的魷魚圈,亮點是煎得粉嫩粉嫩的牛扒,整個組合清新不油膩,非常適合做前菜。新豬肉肉醬意粉,除了滿滿的肉醬,還有海量的芝士。意粉軟硬度適中,同新豬肉的配搭有驚喜。重點是招牌德國鹹豬手,店員已經將豬手切好,非常細心。豬皮焗得非常香脆,豬手肉咸香,配搭酸菜絲及薯角,既可解膩又飽足。甜品為朱古力心太軟,切開後濃濃的朱古力醬馬上流出,伴雪糕食,一冷一熱的配搭,大滿足。餐廳的特飲類,賣相吸引。可惜當天剛淋雨,只好乖乖叫熱飲。下次有機會必定一試。

牛扒,整個組合清新不油膩,非常適合做前菜。

2021-09-19 55 浏览
好耐冇黎D2 Place啦唔講唔知果度除左文青市集仲有啲好吸引既餐廳㗎今次黎既Salted Pig氣氛好之餘仲有新豬肉食咁就可以帶埋素食既朋友黎啦~🐮香煎牛扒沙律沙律已經相當豐富牛扒大約係medium rare炸洋蔥圈香脆可口伴以藍芝士,烤核桃,烤番茄同煙肉🍝新豬肉肉醬意粉最近大熱既新豬肉比上一代既仿肉做得更似採用既巴馬臣芝士可以轉素芝士有驚喜呀除咗豬肉亦有其他菜式選擇 seabess亦會一個好好嘅選擇🐟經典英式炸魚薯條炸粉炸到漲卜卜魚柳軟棉棉有油香味加埋粗身薯條冇得輸🥧香蕉拖肥批朱古力雪糕強烈推介呢款甜品鐘意cream既你一定唔好錯過
好耐冇黎D2 Place啦
唔講唔知果度除左文青市集
仲有啲好吸引既餐廳㗎
今次黎既Salted Pig
氣氛好之餘仲有新豬肉食
咁就可以帶埋素食既朋友黎啦~

🐮香煎牛扒沙律
沙律已經相當豐富
牛扒大約係medium rare
炸洋蔥圈香脆可口
伴以藍芝士,烤核桃,烤番茄同煙肉

🍝新豬肉肉醬意粉

🥧香蕉拖肥批朱古力雪糕
強烈推介呢款甜品
鐘意cream既你一定唔好錯過
2021-09-17 490 浏览
🥚🥚🐷二訪英式小豬店✨性價比:7.5/10🍳食物:7.5/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:$ 429 + 10%————————食過葵芳的飛天小豬分店後,短時間內忍不住再訪ᴛʜᴇ sᴀʟᴛᴇᴅ ᴘɪɢ一次,今次去了荔枝角ᴅ𝟸ᴘʟᴀᴄᴇ 分店看看。 太平洋蟹餅ᴅᴜɴɢᴇɴᴇss ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ($138)配青檸蒜香蛋黃醬 Lime Aioli今次的蟹肉一件但較上次大份,同樣是擠滿了一絲絲的蟹肉,帶點洋蔥味。新鮮滾熱辣上枱,又熱又脆,略嫌沙律醬可以再加多點。新豬肉肉醬意粉(素) sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ “ᴏᴍɴɪᴘᴏʀᴋ” ʙᴏʟᴏɢɴᴇsᴇ ($𝟷𝟼𝟾) 配巴馬臣芝士ᴘᴀʀᴍᴇsᴀɴ ᴄʜᴇᴇsᴇ繼續叫素食意粉,令一餐的肉量不會過多,食素肉平衡一下。茄汁醬有點味淡,有微微黑椒味,重手佈了很多巴馬臣芝士在表面,吃起來素肉與真肉味道不差得遠。招牌德國鹹豬手 ($308) ᴄʀɪsᴘʏ ᴘᴏʀᴋ ᴋɴᴜᴄᴋʟᴇ來到這裡怎能不試他們的招牌豬手,份量超大,兩人食一定吃不完。豬手即叫即焗,皮脆肉多,肉質軟腍,加點芥末籽忌廉沙律醬可以中和豬手的鹹度,不過沙律醬可以再杰身少少,
🥚🥚🐷
🕺🏻服務:7.5/10
💰是次消費:$ 429 + 10%

————————

配青檸蒜香蛋黃醬 Lime Aioli
新鮮滾熱辣上枱,又熱又脆,略嫌沙律醬可以再加多點。
太平洋蟹餅

繼續叫素食意粉,令一餐的肉量不會過多,食素肉平衡一下。
新豬肉肉醬意粉(素)
新豬肉肉醬意粉(素)

豬手即叫即焗,皮脆肉多,肉質軟腍,加點芥末籽忌廉沙律醬可以中和豬手的鹹度,不過沙律醬可以再杰身少少,單身豬手不點醬也一流。
德國酸菜不過咸,酸味足,幾好味,薯仔蘿蔔正常發揮。

朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ($88) ʟᴀᴠᴀ ᴄᴀᴋᴇ
朱古力味濃郁,但不覺太甜,切開馬上流心,雪糕普通。
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

飲品 – ɴᴇɢʀᴏɴɪ / sᴇᴀ ʙʀᴇᴇᴢᴇ ($78)
酒精濃度幾高,喝到有點頭暈暈,幾好味,要讚讚他們用的紙飲管。
ɴᴇɢʀᴏɴɪ / sᴇᴀ ʙʀᴇᴇᴢᴇ

要讚的是:
菜式設計有心思,上菜速度快,二人座位非常寬敞。

ᴛʜᴇ sᴀʟᴛᴇᴅ ᴘɪɢ
🚦荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗
(荔枝角站 D1 出口, 步行約2分鐘)
🕰營業時間:12:00 – 00:00
2021-09-13
  • 招牌德國鹹豬手
2021-09-16 53 浏览
Salted Pig開心仔,有時要說說才讓心情放輕,有時累了彼此擁抱一下又可以迎接明天,和友人說起近況,說起又大一歲,祝你快樂。人均:$434.太平洋蟹餅蟹餅沾上青檸蒜香蛋黃醬,耳目一新,炸得香口,食後會有陣檸檬味,size大過我拳頭!.墨西哥芝士新豬肉薄脆番茄莎莎加上牛油果醬、橄欖、純素車打芝士,口感好豐富,又脆又點點酸,好多層次。.煎原條海鱸魚柳海鮮燴除咗豬肉之外,seabess 會是一個好好的選擇,有鮮蝦、蜆肉、辣肉腸、麵包粒,好豐富呢,一口魚柳加上麵包粒都是不錯的配搭。.香蕉雪糕新地謝謝餐廳細心安排,甜品為晚餐最後十分出色,有三款水果加窩夫和雪糕,很滿足。.Macallan 12yr今晚要盡興,威士忌不可少。.Salted pig tea友人選擇了士多啤梨味,好易入口,舒服。.@thesaltedpighk
Salted Pig
人均:$434
墨西哥芝士新豬肉薄脆
煎原條海鱸魚柳海鮮燴
香蕉雪糕新地
Macallan 12yr
今晚要盡興,威士忌不可少。
Salted pig tea
友人選擇了士多啤梨味,好易入口,舒服。
@thesaltedpighk
2021-09-13
庆祝纪念
生日
2021-09-16 67 浏览
呢個半肥瘦嘅豬仔骨好均勻,每一啖都有肥有瘦,而且都好嫩滑,外面有少少焦焦地好野味好香,個味好似中式嘅叉燒,食多幾舊會有啲油膩,如果叫埋碗飯🍚就岩岩好啦!食咗啖朋友嘅安格斯牛扒😜肉質好鮮嫩,好好食!完全冇冰鮮嘅雪味,加埋個汁一齊食好正❤️呢個豬手冇令我地失望,黎到仲係熱辣辣,員工仲會係你面前幫你切開,方便進食。咬落去外脆內軟,真係值得一試!🥰整體:🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟人均消費:300/ head

整體:🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟

人均消費:300/ head
2021-09-16 44 浏览
The Salted Pig (D2 Place)餐廳以英國古舊裁縫紡織廠作為藍本,場內大型吊燈以衣車絲線作裝飾,牆身以古舊鐵衣車作配襯,配上餐廳暗淡柔和燈光,充滿英倫舊式工業風。🌟 Apple Mojito $68青檸、薄荷配上SOMERSBY,味道清新可口。酒精味道唔算太重,夏日透心涼之選。🌟 The Salted Pig’s “Tea” $88餐廳所調製Long Island Iced Tea,味道微甜酒精味道較重,入口回甘,非常好飲,推薦。🌟 Steak Salad $192牛扒煎香至Medium水平,入口軟腍及保持肉汁,牛味出眾。配上新鮮爽脆沙律菜,與牛扒兩者相得益彰。加上濃烈藍芝士、清甜車厘茄、香脆洋蔥圈等配料,的確係一道完美Starter。🌟 Cheesy ‘Omni Pork’ Nachos $158Nachos脆片薄身非常香脆,餐廳以新豬肉作為餡料,配上蕃茄莎莎及牛油果醬,味道清新而且口感豐富,而且份量十足,抵食推介。呢道Nachos絕對稱得上皮薄餡靚。🌟 Crispy Pork $308The Salted Pig 以招牌菜式而聞名,標榜所選用部位都屬於最好部份,以

The Salted Pig (D2 Place)

🌟 Apple Mojito $68

🌟 The Salted Pig’s “Tea” $88

🌟 Steak Salad $192

🌟 Crispy Pork $308
The Salted Pig 以招牌菜式而聞名,標榜所選用部位都屬於最好部份,以確保用優質同新鮮食材製作。而餐廳最出名當然以豬作為菜式,豬手當然係其中一款最受歡迎嘅菜式。德國鹹豬手外層皮脆口唔油膩,內層肉質幼細嫩滑。豬手雖然乾身,但入口依然保持肉汁油份。除左主角之外,烤薯仔,酸菜等配菜同樣出色,果然係餐廳招牌之作。

🌟 Apple Delight
甜品底層口感類似Custard,味道食落類似New York Cheese Cake味道。面層鋪滿甜甜嘅蘋果蓉,香脆嘅合桃及焦糖脆粉,最後配搭雲尼拿雪糕,味道及口感一流。
2021-08-26
  • Crispy Pork
2021-09-15 37 浏览
俾佢嘅裝修吸引咗,難得今日化妝,一於同朋友去試食一下呢間以豬肉出名嘅西餐廳啦!佢嘅佢嘅裝修真係佢嘅裝修真係好舒服,已三以深藍色為主調,亦都有好多梳化位。頭先我哋叫咗個nacho,之前我有朋友同我講話佢哋呢一個係偏淋,唔係咁好食,但係我個人來講真係好鍾意食。結果上菜嘅時候,可能expect唔係咁好,但係結果竟然喜出望外!佢呢個豬肉薄脆好足料,而且份量好多。估唔到係佢呢啲nacho 會加上黑椒,有少少辣嘅感覺但係又好香,好惹味!上邊仲有新豬肉牛油果醬、番茄沙沙等等嘅材料,食埋一齊都幾夾之後就叫咗rib eye 佢哋有好多配菜,薯條份量極高Grete ice方便我哋叫咗5成熟,肉好厚,但冇乜肉味早知叫番豬啦🤣

佢呢個豬肉薄脆好足料,而且份量好多。

之後就叫咗rib eye
佢哋有好多配菜,薯條份量極高
Grete ice方便我哋叫咗5成熟,肉好厚,但冇乜肉味
早知叫番豬啦🤣