2022-05-20 418 浏览
Authentic Indian food. The roasted lamb were no ordinary but with fragrant spices. Also, ordered buttered naan bread and three idiots naan special. The butter naan bread was not tender enough, acceptable depends on personal favour. But three idiots naan special was good. Naan combined with sweet flavour, dipping into curry is an excellent combination. Worth a try.
  • Three  idiots  naan  special
2022-05-20 342 浏览
大電視📺播放著Bollywood 電影,牆壁上有著各式印度娛樂海報,半壁樓面給水吧佔據,襯托著門口霓虹招牌。在車房臨立的長寧街顯得額外特別。 食物方面,香港人趨之若鶩的Nann 及餡餅、各款咖哩汁、sizzling 雞羊串都合水準,Masala tea 🍵 混疊了些香料,很特別。可惜甜品太甜,這也是他們特式之一。烤鯧魚不過不失,I however am not a big fans of fish. Overall , 好正好特別。
大電視📺播放著Bollywood 電影,牆壁上有著各式印度娛樂海報,半壁樓面水吧佔據,襯托著門口霓虹招牌。在車房臨立的長寧街顯得額外特別。 食物方面,香港人趨之若鶩的Nann 及餡餅、各款咖哩汁、sizzling 雞羊串都合水準,Masala tea 🍵 混疊了些香料,很特別。可惜甜品太甜,這也是他們特式之一。烤鯧魚不過不失,I however am not a big fans of fish. Overall , 好正好特別。
奶油餡餅
奶油餡餅
呢餐係喺香港食過最難食嘅印度菜,直情有啲被 Openrice 好評欺騙嘅感覺 😠👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼👎🏼1. 餐湯正常嘅有飲晒2. 兩舊炸茄子啲炸衣勁鹹3. Naan 一啲都唔鬆軟無辦法用手撕開4. Chicken Tikka Masala 食唔到任何香料味5. 唔係用印度長米仲要煮生米6. 餐茶唔係 First order first served,5 分鐘都未沖好杯 Masala Tea,結果叫佢比罐可樂我拎走連正常嘅印度菜都談唔上,何來正宗?खराब भोजन की गुणवत्ता (नान मानक के अनुसार नहीं है, मैदा खराब गुणवत्ता वाला है) पकोड़े में ज्यादा नमक। चिकन टिक्का का स्वाद अच्छा नहीं होता है। ख़राब सेवा, प्रतीक्षा समय लंबा है ठीक से व्यवस्थित नहीं मेरा सुझाव है कि कम से कम भोजन की गुणवत्ता बेहतर बनाई जाए जिसके लिए ग्राहक यहां आ रहे हैं। अपने देश के प्रतिनिधि के रूप में भारत का नाम कम न होने दें
1. 餐湯正常嘅有飲晒
2. 兩舊炸茄子啲炸衣勁鹹
3. Naan 一啲都唔鬆軟無辦法用手撕開
5. 唔係用印度長米仲要煮生米
連正常嘅印度菜都談唔上,何來正宗?

2022-04-30
2022-04-02 294 浏览
一般食印度菜都會出尖沙咀或者佐敦,難得屋企附近有間印度菜,評價亦都唔錯,決定一試,味道絕對合乎預期食印度野最愛biryani ,聞到都流口水,味道絕對正宗,咖喱再濃啲就啱晒我口味。女友點chicken curry butter,冇諗過咁好食,送飯/薄餅一流。d雞烤過,好x香! 薄餅目測起碼有3款唔同,望住幅圖點個自己鍾意既穩陣d。價錢本來覺得開系咁既位置唔算平,但原來d main 好足料好多肉,收費絕對合理,外賣自取折完更抵食!

外卖自取
2022-03-07 270 浏览
(不能以外賣焗淋曬的水準來評價此餐廳)依間嘢唔係講笑,係好似米芝蓮定義咁,真係要特登搭車去土瓜灣食,如果唔係會掛住嘅地步。老實講佢呢香料組合呢又唔係特別勝人一籌但係佢最犀利係食材, 我係佢食過唔同野佢可以所有肉類蔬菜類都係嗰個烹飪火候啱啱好既咖哩,真係好得人驚。可以煮到咖哩雞肉有肉汁爆出嚟。而鐵板燒雞又出面脆皮裏面滑,連鐵板菜呢都係爽脆又有鑊氣。 今日特登試埋羊肉更係用條脷就可以頂得開嗰個程度。 做印度菜fans真幸福~~
(不能以外賣焗淋曬的水準來評價此餐廳)

• 鐵板雞
  • 咖哩雞
  • 咖哩羊
今次嚟到位於土瓜灣嘅餐廳食印度菜🇮🇳整間餐廳充滿印度風🪔店員雖然係印度人但係識講廣東話,溝通唔成問題😉至於一直以嚟我對印度菜嘅概念喺較重口味,但呢一間做出嚟嘅味道絕對適合香港人口味👍🏼一坐低就比餐湯,味道有啲似咖喱加羅宋湯😳呢個組合出奇地夾,味道濃郁,不錯👍🏼❣️洋蔥烤餅 4大塊😙每塊都有好厚身,洋蔥味好出😋餅皮煙銀,特別之處喺有滿滿嘅洋蔥批邊 ,超香口🤤另外仲叫咗咖喱拎嚟點,味道更升華👍🏼❣️蒜蓉大蝦 呢道菜喺咖喱汁嘅一種,裏面有6-7隻大蝦🍤分量都唔少,蝦肉新鮮彈牙唔會霉爛👍🏼咖喱汁濃郁,味道有啲辣🤏🏼,但辣先夠惹味🤤烤餅沾嚟食就一流啦🤩❣️燒烤免治羊肉串 第一次試免治羊肉串,初初以為係用竹籤串住,但竟然係用鐵板上😳橙紅色嘅外表望落一啲都唔羊肉,但食落羊肉味重,唔會羶,仲幾香口😋值得一試👍🏼❣️香烤雞粒 炸皮比街外嘅有啲唔同,比較鬆脆😙唔會油膩,雞肉唔算好嫩,但唔會好乾,略嫌鹹咗少少,如果食開清淡嘅就未必接受到,另外仲有一個醬汁,食落有薄荷味,但整體都唔錯😉❣️咖喱角 價錢唔算話好平,但勝在味道豐富,有咖喱、薯仔、青豆、香草,外皮微微脆,都幾唔錯👍🏼飲品🥤-凍香料茶🧋呢杯喺印度嘅奶茶,奶

❣️洋蔥烤餅

❣️蒜蓉大蝦

❣️燒烤免治羊肉串

❣️香烤雞粒

❣️咖喱角

飲品🥤
-凍香料茶🧋
呢杯喺印度嘅奶茶,奶茶味唔太濃,甜度適中,夾雜咗香茶同薄荷嘅味道,相當特別😳

-香蕉風味乳酪 🍌
香蕉味重,跟一般奶昔無太大分別,唔知飲咩都可以試下呢杯,都唔錯👍🏼

環境🌌
座位空間闊落,播住印度風味嘅歌,店員都係外國人,彷彿置身於國外🤣
2022-02-04
2022-02-05 776 浏览
🇮🇳Three Idiots Restaurant🇮🇳📍:土瓜灣長寧街35號康寧花園地下A號舖⏰:11:30am-10:00pm⭕️:現金、Alipay對於印度薄餅 我真係有一種好掛住嘅感覺😋所以今次嚟到土瓜灣呢一間餐廳食印度菜 再加上而家屯馬綫開通左 過嚟土瓜灣十級方便🥰呢間餐廳嘅老闆識講廣東話🤣落單完全唔成問題!裝修格局好印度風 舖頭裏面都播住印度音樂 整體來講都算乾淨 唔錯👍🏻一坐低就會放低兩碗小扁豆湯🥣 味道好重香料味 將豆磨成茸 出奇地好飲🤣🐏燒烤免治羊肉串 💰88有驚喜!羊肉係用鐵板上 熱辣辣食好惹味 同我想像中有啲唔同😂我以為係一串串串燒咁樣 但係出到嚟係羊肉卷😂 顏色好鮮艷 羊肉味好出 唔算太羶 味道有少少辣🌶配埋檸檬汁食好夾 呢個唔錯!🦐蒜蓉大蝦 💰128咖喱汁好濃郁 香料味好重 裏面有洋蔥、蔥花、芫荽、印度香料等 微微地辣🌶 呢個加埋洋蔥薄餅食就一流🙈 大蝦好新鮮 肉質彈牙 略嫌比較細隻 不過蝦嘅份量都幾多 眼見都有六至七隻👍🏻性價比好高!🫓洋蔥烤餅 💰28呢個係我食過咁多間印度餐廳來講 算係比較出色嘅一個🙈我本身就好鍾意食洋蔥烤餅 佢味道好濃郁 洋蔥味好突出 仲有小
🇮🇳Three Idiots Restaurant🇮🇳

📍:土瓜灣長寧街35號康寧花園地下A號舖
⏰:11:30am-10:00pm
⭕️:現金、Alipay

🐏燒烤免治羊肉串 💰88

🦐蒜蓉大蝦 💰128

🫓洋蔥烤餅 💰28
呢個係我食過咁多間印度餐廳來講 算係比較出色嘅一個🙈我本身就好鍾意食洋蔥烤餅 佢味道好濃郁 洋蔥味好突出 仲有小心思🙈會有啲洋蔥同蒜蓉塞咗起薄餅入邊 除咗外邊有洋蔥味之外 裏面亦都有蒜蓉味👍🏻烤得好酥脆 外脆內軟 1份仲有四塊 好抵食 配埋咖喱食簡直一流!

🔸小食、飲品方面🔸
🥠咖喱角 💰12

熱辣辣好夠脆口 裏面有小扁豆、薯仔等配料👍🏻
🐣香炸雞粒 💰68

炸雞即叫即炸 熱辣辣 外層炸粉比較厚 雞肉好嫩滑 配左青檸醬 不過我覺得就咁食好食啲🤣
🍹香料奶茶
香料味重 奶茶唔會好甜 我諗香港人應該唔啱飲😂
🍹香蕉奶昔
呢個唔錯 香蕉味好重 大大杯 奶昔味道唔錯 飲唔慣香料奶茶嘅可以叫呢一個🤣
2022-02-04
2022-01-20 355 浏览
自從屯門線開通的確對我地呢D為食嘅小編帶來左廣闊的空間,由以前從來未踏足過的土瓜灣區,到而家慕名而來去尋訪小店,對小編同大家朋友仔搵食來講都真係功勞不少。呢日下午來到Three Idiots Restaurant印度菜餐廳,一聽到Three Idiots唔知大家前兩年有無睇過呢套印度電影呢,片長足足有2個幾鐘 (稍稍話:NETFLIX有得睇返啊)回想熱門戲DANGAL、打死不離 3 父女等令人好懷念,希望印度疫情都可以穩定返落黎啦!講返呢一餐,先來兩客雜菜忌廉湯,係少有的印度餐廳提供每人一客的基本餐前湯,原味印度麫餅 Plain Naan $22推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有D驚喜! 印度麫餅係一間印度餐廳的靈魂所在,煙韌帶有油光香脆的表面,能夠完美吸收咖哩汁係重中之中。蒜茸大蝦 Garlic Prawns $128推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️為左測試唔同材料配咖喱就叫左三個咖哩食,第一款係最貴價的大蝦咖哩,對比之下係最濃郁的咖哩汁底,香料誘發鮮味滲入當中,雖然睇落貴價,但就係值得推介的咖哩海鮮款式。香料雞肉咖喱 Chicken Masala $82印度矮瓜咖喱 Baingan Masala $68推介:⭐️⭐️

自從屯門線開通的確對我地呢D為食嘅小編帶來左廣闊的空間,
由以前從來未踏足過的土瓜灣區,到而家慕名而來去尋訪小店,
對小編同大家朋友仔搵食來講都真係功勞不少。

片長足足有2個幾鐘 (稍稍話:NETFLIX有得睇返啊)
回想熱門戲DANGAL、打死不離 3 父女等令人好懷念,
希望印度疫情都可以穩定返
落黎啦!

講返呢一餐,先來兩客雜菜忌廉湯,
係少有的印度餐廳提供每人一客的基本餐前湯,

原味印度麫餅 Plain Naan $22
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
有D驚喜! 印度麫餅係一間印度餐廳的靈魂所在,
煙韌帶有油光香脆的表面,能夠完美吸收咖哩汁係重中之中。

蒜茸大蝦 Garlic Prawns $128
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
為左測試唔同材料配咖喱就叫左三個咖哩食,
第一款係最貴價的大蝦咖哩,
對比之下係最濃郁的咖哩汁底,香料誘發鮮味滲入當中,
雖然睇落貴價,但就係值得推介的咖哩海鮮款式。

香料雞肉咖喱 Chicken Masala $82
印度矮瓜咖喱 Baingan Masala $68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
其他兩款咖哩驚喜位在於兩款個咖哩底都有唔同,
味道上食得出印度廚師在調味上花了唔少心思,掂!

Fruit Punch $38
Cold Lemon Tea $28
單價飲品上價錢稍貴,如果點客飯套餐會較化算,
但咖哩就無單叫一客咖哩如此滿足了。

特哨要留意,店內的靚靚BAR 檯,
Happy hour (2~6pm) 有啤酒買一送一優惠。

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
✨環境: 9️⃣ 💆‍♂️服務: 8️⃣
💡性價: 8️⃣ 🐽飽肚: 9️⃣
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2022-01-09 327 浏览
最鍾意食嗰啲特色菜喺土瓜灣搵到呢間食印度菜好出名嘅餐廳因為疫情關係少咗食客但係都冇咗我對印度菜嘅熱愛!😍😍其實印度除咗印度咖喱當然仲有好多特色菜😀😀我最鍾意飲小扁豆湯!豆磨成茸嘅感覺 特別冶癒 咁落去每啖仲有香料刺熱嘅感覺 好暖胃北印香料多利魚 一籃子炸好的魚塊 脆卜卜金黃色的外殼 內藏白雪雪的魚肉 加埋醬料 用嚟送飯確係一流當然仲要叫佢呢度重點推介嘅咖喱香辣雞肉咖喱亦係我嘅至愛 加入左唔同嘅香料 食落去唔會辣到標眼水而係令人想一試再試嘅辣度😋😋咖喱當然唔少得配飯 配左個大蝦悶炒飯賣相好吸引 黃金橙色嘅炒飯配上多隻大蝦加埋印度香菜 令人一碗接一碗 滋味無窮!另外呢度值得一試嘅仲有佢哋自家製嘅雪糕 出邊一定食唔到呢款印度風味嘅甜品🍮
最鍾意食嗰啲特色菜
喺土瓜灣搵到呢間食印度菜好出名嘅餐廳
因為疫情關係少咗食客
但係都冇咗我對印度菜嘅熱愛!😍😍

其實印度除咗印度咖喱
當然仲有好多特色菜😀😀
我最鍾意飲小扁豆湯!

豆磨成茸嘅感覺 特別冶癒

當然仲要叫佢呢度重點推介嘅咖喱

香辣雞肉咖喱亦係我嘅至愛
咖喱當然唔少得配飯 配左個大蝦悶炒飯

賣相好吸引 黃金橙色嘅炒飯配上多隻大蝦
加埋印度香菜 令人一碗接一碗 滋味無窮!
2022-01-05
2022-01-06 202 浏览
今日放假心血來潮去重遊舊地 - 土瓜灣。勁耐冇返過泥,好多舖頭都唔同晒,不過回憶仲喺度🤩行經一間幾特別嘅印度餐廳,俾個餐廳名吸引左,叫Three Idiots😂 見menu又幾抵食咁,就入左去~ 叫左個Chicken Tikka Masala同Lamb Rogan Josh嘅set lunch, 包左湯,飯,naan, samosa同curry, 勁多野食呀,omg!! 湯係有少少似雜菜忌廉湯,香料味唔算太重,啱返香港人口味~Samosa又係我至愛,熱辣辣又夠脆,唔會太油!至於curry, Chicken Tikka係幾正宗嗰隻印度燒雞味,幾香口,同埋好足料,好多舊雞😂個羊好夠淋,好入味,都係好足料,食完勁飽!野飲就揀左杯Mango Lassi同Banana Lassi, 大大杯,超正,唔會太甜😋環境都幾大下,估唔到土瓜灣都幾高質嘅印度餐👍

Chicken Tikka Masala

湯係有少少似雜菜忌廉湯,香料味唔算太重,啱返香港人口味~

Samosa又係我至愛,熱辣辣又夠脆,唔會太油!

個羊好夠淋,好入味,都係好足料,食完勁飽!
Lamb Rogan Josh

Mango Lassi

Banana Lassi

環境都幾大下,估唔到土瓜灣都幾高質嘅印度餐👍

Chicken Tikka Masala
Lamb Rogan Josh
Mango Lassi
Banana Lassi
2021-12-01 331 浏览
由印度人主理正宗印度咖喱,坦白講如果鍾意食印度菜嘅人一定會喜歡,無論食物嘅味道餐廳嘅環境質素都一定比重慶大廈好。真的!因為因為我都好很喜歡吃印度菜。當然我曾經去印度係冇食過呢啲味道。但係由於晚上食嘅種類都不算多,一讚嘅係佢混入了香港的味道。知位置方面其實都算係偏遠,喺條街有一點複雜,都幾漲了重慶大廈的味道。座位其實都算闊落而且有酒牌,啤酒happy hour仲買一送一添👍🏻當天我是閑日去但係每張枱都坐滿客人。喜歡印度咖喱的朋友值得一試。

Menu都算有心思
印度名菜烤雞
蒜蓉味烤餅
香料咖喱大蝦
2021-08-27 1529 浏览
屯馬線開通後,依家去土瓜灣搵食方便了很多,加上朋友最近搬到該區居住,閒逛時發現了這間印度餐廳, 所以相約去試食。餐廳面積不是很大,但環境潔淨衛生,每張枱上放有消毒搓手液提供給顧客使用。餐廳設有酒吧區,Happy hour (2~9pm) 有啤酒買一送一優惠。食物方面都幾有質素,也很合我口味,其中一位朋友覺得可以媲美中環某印度餐廳的水準。
, 所以相約去試食。

食物方面都幾有質素
2021-08-26
2021-08-13 455 浏览
第一次寫食評,呢間土瓜灣印度菜值得試,唔貴,份量ok,地鐵行過去5分鐘,好方便清雞濃湯 - 必試,但最好同朋友share,飲完有啲飽鐵板雞 - 外脆,內面juicy,好嫩滑小食炸雞 - 好香,內面juicy,好嫩滑奶油蝦咖哩 - 有啲失望,因為隻蝦唔大,但味道唔錯,另外點左兩份薄餅點咖哩,好正甜品 - 雪糕好出色,有點薑味,個丸子就😅個味可以,但口感有啲怪飲品 - banana yogurt 不錯,朋友有飲酒,酒仲happy hour 買一送一
清雞濃湯 - 必試,但最好同朋友share,飲完有啲飽
鐵板雞 - 外脆,內面juicy,好嫩滑
小食炸雞 - 好香,內面juicy,好嫩滑
2021-08-12
今日再去土瓜灣食印度野,已經第2次食喇。樣樣都好好味上次同屋企人食奶油咖哩雞-好香又少少帶甜嘅咖哩汁,唔辣但又好惹味咖哩雜菜-少少辣,食個下唔覺。佢有少少後勁嘅咖哩羊肉-我本身唔中意羊肉味,但有趣地老闆整到好似牛腩味咁,唔羶仲有我最中意嘅咸lassi甜嘅易入口,但我中意啲有趣新口味,未必個個都中意飲嘅****************上一餐就無影相,今日再帶朋友去食過。我最中意老闆新出嘅羊肉咖哩角同玫瑰乳酪。杯野飲大推,粉紅色好靚又好飲今次仲叫左個雞肉炒飯,如果乾身少少就更香喇奶油咖哩雞我真要mark住佢,下次又要再食過!😋😋❤❤#threeidiotsrestaurant #threeidiots
今日再去土瓜灣食印度野,已經第2次食喇。
樣樣都好好味
上次同屋企人食
奶油咖哩雞-
好香又少少帶甜嘅咖哩汁,唔辣但又好惹味
咖哩雜菜-
少少辣,食個下唔覺。佢有少少後勁嘅
咖哩羊肉-
我本身唔中意羊肉味,但有趣地老闆整到好似牛腩味咁,唔羶
仲有我最中意嘅咸lassi

甜嘅易入口,但我中意啲有趣新口味,
未必個個都中意飲嘅
****************
上一餐就無影相,今日再帶朋友去食過。

今次仲叫左個雞肉炒飯,如果乾身少少就更香喇
奶油咖哩雞我真要mark住佢,下次又要再食過!😋😋❤❤
#threeidiotsrestaurant
#threeidiots
2021-06-16
  • 玫瑰乳酪
  • 奶油咖哩雞
  • 羊肉咖哩角
One of my best Indian cuisine dining experiences in Hong Kong! The flavours were super authentic and all the dishes were served sizzling hot I had no idea that appetizers in Indian cuisine would be dishes that I actually wanted some rice to go along with 🤣We ordered the garlic prawn, chilli chicken, tandoori chicken and lamb chops. I particularly enjoyed the chilli chicken dish as it was a great amount of spice to make you want to keep eating! With my limited Indian dining experiences, I would s

With my limited Indian dining experiences, I would say my favourite type of Indian food is their naan bread - and the garlic naan at Three Idiots is bomb! To enjoy the whole experience, you really gotta eat it with your hands 😂 we ordered the Mutton Saagwala (spinach based) and Keema Matar (Chicken and peas). Some veggies in our main courses to feel less guilty 😋

Drinks are a must order to pair it with all the flavourful food. For something special, I’d highly recommend Kingfisher (Indian Beer), and their Lassis. I’ve never had a rose lassi before - try it if you want to opt for something special!

Even though it’s located in To Kwa Wan which doesn’t currently have any MTR stops, it’s a good workout to walk from Ho Man Tin Station so you can feel extra hungry for the food, and burn it off after too!
  • Keema  Muttar
  • Chilli  chicken