2024-01-20 87 浏览
和朋友聚會來食飯,見到門面令令藤椅打卡位。入座後叫了一個能量salad和一杯cocktail Sunset,橙味很重,無咩酒精味,杯很大容量很多,68$很抵,很漂亮的飲品。我和朋友都不斷拍照。朋友叫了個牛側腹,比較韌。不過不失啦
和朋友聚會來食飯,見到門面令令藤椅打卡位。

朋友叫了個牛側腹,比較韌。不過不失啦
2024-01-13
2024-01-06 205 浏览
成日經過都見到呢間餐廳個藤籃椅好eye catching但一個人去食又好似嘥咗因為一個人無得影靚相終於有次同友人行過入咗去食份輕盈tea set因為唔太肚餓關係,主要主要都係飲杯啡雖然當日咖啡師只係拉咗個可愛心形,唔係典型拉花心,但收到個刻都好開心因為有時轉下都唔錯cute後來網上見到原來係可以拉獨角馬如果早啲知道,都可能會要求呢份輕盈all day breakfast味道不過不失!鐘意食啡菇嘅我,佢煮得原汁原味!多士仔脆!蛋香!整整齊齊,乾乾淨淨,無野要挑剔
成日經過都見到呢間餐廳個藤籃椅好eye catching

但一個人去食又好似嘥咗
因為一個人無得影靚相

終於有次同友人行過入咗去食份輕盈tea set
因為唔太肚餓關係,主要主要都係飲杯啡
Caffe  Latte
因為有時轉下都唔錯
cute

後來網上見到原來係可以拉獨角馬
如果早啲知道,都可能會要求
Tea set Mini all day Breakfast
题外话/补充资料: 餐到之前,我地有坐上去藤籃椅到影影相打打卡,但最終都係坐返圓枱,食得舒服D
2023-12-17
下午茶
Caffe  Latte
2024-01-02 130 浏览
聖誕節同朋友喺尖沙嘴搵野食,見到餐牌圖片幾吸引,所以就去試吓啦!店員好好咁安排左入面嘅位置俾我哋,唔會望住商場外邊,方便我哋傾計👍🏻🥩U.S. Prime Flank Steak w/ Cheese Truffle Cream Sauce Conchialie $228dinner set包飲品同埋沙律或餐湯呢個牛肉正正常常,口感未去到好淋,但都可以接受👌🏻貝殼粉嘅松露味唔太出,食落只係感覺到好creamy🫢份量方面就啱啱好,唔會太飽同時唔會唔夠👍🏻🥗Crab Roe Salad有兩粒帶子好大粒,菜都新鮮嘅🍹Cold Brew Earl Grey Tea +$10本身冇跟冰嘅,非常好!
dinner set包飲品同埋沙律或餐湯
🥗Crab Roe Salad
有兩粒帶子好大粒,菜都新鮮嘅
🍹Cold Brew Earl Grey Tea +$10
本身冇跟冰嘅,非常好!
2023-12-14 198 浏览
🎄🎂Happy birthday to you@TURNING POINT TST已多次黎食,環境真係好舒服,服務又好ART OF BOWL$108: 有多走健康食物,真係又好食又有益,包括有提子乾、雜果仁、三色藜麥、羽衣甘藍、牛油果、脆包粒、雜菜配青檸柚子汁,每款少少,岩晒選擇困難症既我地,可以一次試晒多款食物煙三文魚水波蛋牛油果醬牛角包窩夫$128最鍾意水波蛋既蛋汁,配牛角包窩夫好正,窩夫牛油味濃,酥香鬆脆,極邪惡雞翼配腐乳香草醬$48:雞翼有5隻仲配埋沙律,好豐富。腐乳醬好香濃,咸香惹味同雞翼好夾日本黑芝麻芝士蛋糕$45:店員有按要求畫上聖誕🎄同祝賀,抵讚
已多次黎食,環境真係好舒服,服務又好

煙三文魚水波蛋牛油果醬牛角包窩夫$128

喺Openrice見到夜晚9折,於是就book咗呢間Cafe。一去到就知道中伏,menu只有2-3頁係正餐,其中1頁係沙律及all day breakfast,幾條菜加牛油果就差唔多$100,同朋友2個人叫左意大利飯set dinner($188)連一碗湯及飲品一杯及牛肉burger($148),味道一般,份量略嫌少咗D,牛肉漢堡仲係“鞋“嘅。環境方面,只有外面幾張枱係靚DD,入面其他位置都係好普通,呢個價位絕對有其他更好嘅選擇。但因為正正係美麗華入面,所以好大部分嘅錢係人俾租金嘅。至於員工方面,正當我同朋友討論緊d野食嘅時候,有個店員就不斷徘徊,雖然可能係想及時為我地落單,但令人有少少唔舒服。正因為太少選擇又貴,所以諗咗一段時間都未揀到食咩餐。呢間Cafe長時間有9折,其實都係免加一咁,但係性價比一般,味道不過不失,絕對唔推薦!

意大利飯及牛肉漢堡
2023-11-10
庆祝纪念
生日
2023-11-13 226 浏览
呢度嚟過幾次,坐得舒服,唔full都唔會趕人走,真係幾好嘅選擇。有打咭嘅藤椅位,有普通座位,環境ok舒服。我們3個人order三樣都好適合減肥期間食,protein, good fat, carbs, fibers都有,份量適中,好好。除咗紫薯蓉唔甜冇乜味,其他都好不錯👍🏻👍🏻牛油果唔生硬好perfect👍🏻👍🏻吞拿魚好好味👍🏻👍🏻牛柳唔韌又有牛味好不錯👍🏻溫泉蛋紫菜飯賣飛佛正呀!如果加入少少麥米或糙米會更健康有𡁻口。咖啡都好香,over average.甜品嗰種pancake我其實鍾意食再上一次食嘅芝士(鹹)pancake,甜呢個口感有點太實淨煙韌。

有打咭嘅藤椅位,有普通座位,環境ok舒服。

咖啡都好香,over average.

2023-11-11 147 浏览
同幾個外國朋友在美麗華行街想搵個地方坐一陣,見到呢間就腳去飲咖啡食件cake。一進店,大約三至四個後生侍應生,全部都西口西面好似唔想做生意咁。咖啡不是什麼特別,食cake叫三樣野兩樣都冇。跟住隔一陣,黑口黑面咁樣過嚟話每個人一定要叫一個item 。就算係,態度差好啊。因為有朋友係唔飲咖啡的,之後叫咗杯可樂😂(因為叫咗一件cake, 實在唔好食)呢啲後生仔真係同老闆倒米,下次唔使旨意再去!點解要睇你面色受你氣!?

(因為叫咗一件cake, 實在唔好食)

呢啲後生仔真係同老闆倒米,下次唔使旨意再去!

點解要睇你面色受你氣!?

過時過節食,間餐廳都好少人其實坐得幾舒服,又唔限時,食品同服務質素都唔錯服務員雖然唔算好熟手,但態度係好好環境黎講最大缺點係個位有d 熱卡邦尼扁意粉 $128意粉掛汁又夠煙韌,醬汁好CREAMY不過有點咸。我係覺得好食,但非清淡人士之選肉同樣都係好好好咸,唔係求其用d煙肉,如果再脆身就更好食美國極黑和牛芝士漢堡配薯條 $148burger塊肉同薯條幾好,厚身肉汁多牛味濃郁,薯條香脆軟糯,沙律菜都新鮮不過塊包就乾同硬左D
過時過節食,間餐廳都好少人
其實坐得幾舒服,又唔限時,食品同服務質素都唔錯
服務員雖然唔算好熟手,但態度係好好
環境黎講最大缺點係個位有d 熱

卡邦尼扁意粉 $128
肉同樣都係好好好咸,唔係求其用d煙肉,如果再脆身就更好食

美國極黑和牛芝士漢堡配薯條 $148
不過塊包就乾同硬左D

2023-09-30
2023-10-28 107 浏览
同朋友行商場也感到有D攰,見到有間cafe,一於飲番杯咖啡,食個tea先!☺️店內環境舒適,裝修別緻,門口有打咭位!加上平日也比較靜,真係充電夠正!之後當然再行過街!美麗華商場1期1樓113A

美麗華商場1期1樓113A
2023-10-18 111 浏览
約咗朋友喺隔離諾士佛台飲嘢,但係未夠鐘,見又未食飯,就同另一位朋友去咗呢度食。因為時間不早的關係,一陣又要飲嘢,就叫咗一個set dinner share,另外再叫飲品同買雞翼。揀咗美國頂級牛側腹配芝士松露忌廉汁貝殼粉,個味道又整得唔錯個貝殼粉索晒忌廉汁,好Creamy,又唔會太漏。另外個牛煎得都好好,5×熟啱啱好。食物嘅味道我會比一百分但係唔知係咪因為我哋太夜入去食阻住佢哋收工,啲店員姐姐黑口黑面咁,明明佢哋應該未收舖😅

2023-09-27
2023-10-14 121 浏览
昨晚去食晚餐,個服務員4眼仔 好像第一日返工咁,點了套餐 沒問要湯還是沙律,上了主菜 才醒覺😓食品偏咸 朋友叫了牛扒飯7成,救命有兩舊根本是生的點解咁多人一放假就返國內,大家明啦!
食品偏咸 朋友叫了牛扒飯7成,救命有兩舊根本是生的
點解咁多人一放假就返國內,大家明啦!
已造訪多次、但真係好鍾意店內擺設&裝修🥙TURNING POINT BOWL$148吞拿魚、雞絲、牛油果、溫泉蛋、酸種麵包、紫薯沙律、火箭菜、羽衣甘藍、青瓜絲配青檸柚子汁,真係好豐富,柚子汁好清新,又健康又好味🧀三重芝士荷蘭班戟$98:用鐵pan 上,夠晒熱,勁多煙肉,配三重芝士,香濃咸香,好邪惡餐牌寫有三款芝士,包括大孔芝士•橙色車打芝士,馬蘇里拉,其實我分唔出,只覺得好夠芝士味,正兩杯飲品拉花都好靚,令人賞心悅目鮮生薑蜜糖咖啡$38:朋友話好飲薑味夠海鹽比利時70%朱古力$40: 朱古力味香濃,無添加糖,又咸又甜好夾本想食甜品但太趕時間,唯有下次啦Series #hkig #foodblogger #hkfood #igfoid#hkfoodfoot #foodie #i love food #share food #follow me #14l #photooftheday #presslogicholiday #happylife #enjoyable #photoshoot #hkiger #hkgirl #relax time#ootd #tflers #turning p
已造訪多次、但真係好鍾意店內擺設&裝修

🥙TURNING POINT BOWL$148

兩杯飲品拉花都好靚,令人賞心悅目

鮮生薑蜜糖咖啡$38:朋友話好飲薑味夠

本想食甜品但太趕時間,唯有下次啦
#ootd #tflers #turning pointer #尖沙咀美食 #美麗華美食 #咖啡拉花 #latte art
2023-09-07 226 浏览
如果早上上嚟坐低飲下咖啡嘅朋友要注意返,呢度11:30準時開門的因為淨係諗住飲杯嘢傾吓嘢,所以淨係嗌杯Americano平時飲齋啡有時要加少少奶,今次,飲我就就咁飲都得! 唔收㗎一而且價錢都唔貴,相比之下嚟呢度舒服過嚟Starbucks 店員服務態度都唔錯,因為一朝早開舖頭唔多人,所以都有足夠嘅服務😊今次冇嗌嘢食,但係見到佢Menu選擇都好多,而且側邊食吓嗰啲食物嘅賣相都唔差,意粉就未必好多料下次來看呢頭再黎試
因為淨係諗住飲杯嘢傾吓嘢,所以淨係嗌杯Americano

平時飲齋啡有時要加少少奶,今次,飲我就就咁飲都得!

下次來看呢頭再黎試
早餐
2023-07-23 335 浏览
惡劣體驗好久沒有試過這麼差的體驗了 值得我花費一段時間寫 首先 30度的香港來說,這個店的空調非常不夠 應該是因為商場的中央空調 和開放式的設計所致 這個店家自己需要考慮第二 背景音樂 基本上是小聲到完全沒有 隔住六七張枱的客人的聊天內容 我每一個字都能聽見 咖啡師在水吧裡面做咖啡的聲音 廚房員工在清理盤子的聲音 所有的聲音都存在我的耳中 令我用餐時覺得十分煩擾 (已經是平日的中午 已經不是很多客人)第三食物出品非常古怪 點了一個頭盤的沙律 然後一個豬扒 豬扒的配菜,竟然和頭盤的沙律一模一樣 那是不是點餐的時候服務員應該可以告訴我 我的豬扒會有一樣的沙律,你可以選一個餐湯做頭盤 員工服務不到位 或者廚師設計餐單出現問題第四 食物質素不好 我的豬扒正面看來冇問題 但是底部完全是焦黑的 肉質也是很粗糙 咖啡不是跟餐的,只是便宜了$10 這頓飯吃下來,連加一服務費差不多200 尖沙嘴區$200的午餐不應該是這樣子的 店家自己想想吧
惡劣體驗
好久沒有試過這麼差的體驗了
值得我花費一段時間寫

咖啡不是跟餐的,只是便宜了$10
這頓飯吃下來,連加一服務費差不多200
尖沙嘴區$200的午餐不應該是這樣子的
店家自己想想吧
今天17/6 下午紅雨⛈️,好大雨🌨️,經過美麗華廣場行下街,避下雨,點知發現這間舒適又寧靜又環境好好的Cafe店🥰 今天由於我們吃了午餐,所以今日只能黎飲杯野,坐下傾下計😌現在分享下今天飲了什麼吧😍☕🫖1️⃣比利時70%朱古力(無糖) $40 (熱) 食評分享: 賣相吸引🫶好重朱古力味,有朱古力甜味,因無糖關係,不太甜的,幾正👍2️⃣香橙蜜糖拿鐵$42(熱)一放下枱上就已經嗅到好香甜的蜜糖味,蜜糖另上,需要自行加落去😂我地加哂落去😆好甜🥰可以落一半已經夠味☺️咖啡味好香濃☕不過特別的地方就是,咖啡味冇蓋住香橙味🍊好像邊吃橙邊飲咖啡🤪好特別🤩這間餐廳有很多不同的打卡位,例如有像鳥巢的座位,有沙發位😍好適合行得攰,休息下,傾下計,飲下野,食下野,好正😋。大家下次經過不仿試下🤭📍Turning Point By Coffee Art📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期1樓113A&113B號舖

1️⃣比利時70%朱古力(無糖) $40 (熱)

2️⃣香橙蜜糖拿鐵$42(熱)

大家下次經過不仿試下🤭

📍Turning Point By Coffee Art
2023-06-17
  • 香橙蜜糖拿鐵
  • 比利時70%朱古力(無糖)