2024-11-28
想去一間比較特別嘅餐廳可以選擇灣仔地鐵站附近嘅Uluru設計係用上簡約黑白色牆上全部是手繪嘅畫作非常有創意又值得打卡而且空間感大坐得舒服我地5:30pm 到食晚餐之後陸續見到好多人嚟仲帶埋貓貓狗狗🐱🐶好熱鬧係一間好pet-friendly既餐廳😎🌮自家製墨西哥焗脆薄片 $88平時我哋都好鍾意食Nachos!呢度有三款而家製醬汁:蕃茄醬、酸忌廉醬、牛油果醬,小食一流!🦐 阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士 $138隻紅蝦非常大隻,好鮮甜,配埋薄薄地脆脆地嘅多士,完美配搭!🍝 流心溫泉蛋卡邦尼意粉 $128我個仔大贊非常好食,醬汁濃郁,奶香味十足!食落啖都好creamy!佢一個人已經清晒成碟😋🍱 蒲燒鰻魚、櫻花蝦意大利飯 $158超大份嘅鰻魚鋪咗喺飯上面,仲有好多好多蛋碎!🍕 京式烤鴨薄餅 $148烤鴨做嘅薄餅第一次食,食到有京蔥和甜醬,口感幾特別,啖啖肉,略嫌有少少太咸。🍰 富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶 Tiramisu $118賣相非常精緻,富士山造型刻畫細緻,靚到唔捨得食!用上小山園綠茶、Mascarpone 芝士、焙茶手指餅,鐘意抹茶既一定唔好錯過!☕️ Tiramisu coffee
可以選擇灣仔地鐵站附近嘅Uluru
仲帶埋貓貓狗狗🐱🐶好熱鬧
係一間好pet-friendly既餐廳😎
🌮自家製墨西哥焗脆薄片 $88
🦐 阿根廷紅蝦刺身配蕃茄沙沙多士 $138
隻紅蝦非常大隻,好鮮甜,配埋薄薄地脆脆地嘅多士,完美配搭!
🍝 流心溫泉蛋卡邦尼意粉 $128
🍱 蒲燒鰻魚、櫻花蝦意大利飯 $158
超大份嘅鰻魚鋪咗喺飯上面,仲有好多好多蛋碎!
🍕 京式烤鴨薄餅 $148
☕️ Tiramisu coffee $52
造型好可愛!啱啱好打完卡,塊餅乾就溶左😛好重tiramisu味!
🍫 Chocolate $40
連杯朱古力都唔簡單唔求其 good!