2022-08-03 95 浏览
假日訓醒同屋企人嚟食All day breakfast, 因為都幾肚餓升級晨光第一炮,呢嗰早餐真係好豐富,有齊巴馬火腿、煙三文魚、煙肉、法式香腸、炒蛋、烤大啡菇、蕃茄、鮮果乳酪、窩夫。全部食物用料新鮮,賣相也好靚,值得推介63度温泉蛋卡邦尼煙肉意粉-醬汁濃郁,芝味十足,每條意粉都掛上蛋汁,美味可口龍蝦餐湯-好creamy,仲有龍蝦肉,好飲牛角包脆得嚟牛油香十足,食落好鬆軟

龍蝦餐湯-好creamy,仲有龍蝦肉,好飲

牛角包脆得嚟牛油香十足,食落好鬆軟

2022-07-23 96 浏览
I didn’t know that urban cafes had Taiwanese drinks. Oh, it was a collaboration with Cha Long. No wonder!!!! But whats eye catching was 50% off all drinks!!So then I ordered a cup of Fresh Fruit Four Season Cha $18 It had strawberries, watermelon, oranges, passionfruit, apples, lime etc The four season tea wasn’t rich enough, but the fruits were really fresh. It only costed $18, so what can you expect?

外卖自取
2022-07-14 93 浏览
有次同阿姨行街,佢推薦呢一間比我,時間都差唔多食lunch,我地就入去呢間我地叫咗兩個all day breakfast 第一個又有牛角包又有腸仔蛋又有煙肉,中間仲有個蕃茄好多野,顏色又好吸引啊😍而第二個有漢堡扒,有蛋有包,但就睇落都好似係第一個All day breakfast 比較吸引🤔食咗之後先發現都唔錯👍好好食!!兩個breakfast 份量啱啱好,加上杯野飲,超級滿足🥰下次會再同屋企人嚟,下午茶嘅最佳選擇👍👍

我地叫咗兩個all day breakfast

食咗之後先發現都唔錯👍好好食!!

2022-06-15 142 浏览
前菜: 龍蝦湯,牛角包龍蝦湯香濃足料,而且都有唔少龍蝦肉,滿足~~鵝肝黑松露雜菌意大利飯睇個名都知肥仔~意大利假的確好creamy 好濃郁奶油味,加埋黑松露就更香。鵝肝係另外放在上面,鵝肝油香估唔到同意大利飯又幾夾海鮮沙律窩夫雖然佢介符係甜品中同正餐中間,但佢既份量都的確夠做正餐~。 上面既沙律有唔同款式,有龍蝦 蟹子 八爪魚等等,配埋沙律醬同沙律醬,好夾,而且又唔使咁heavy! 配左窩夫又唔使食意粉或飯咁悶~~凍蜜桃茶又大杯又冰凍,最近咁熱真係岩曬!見到佢menu 有好多ADB 其實都好吸引 有機會再試啦再試啦!

前菜: 龍蝦湯,牛角包
龍蝦湯香濃足料,而且都有唔少龍蝦肉,滿足~~

鵝肝黑松露雜菌意大利飯

海鮮沙律窩夫

凍蜜桃茶
又大杯又冰凍,最近咁熱真係岩曬!

2022-06-04 124 浏览
疫情我們之後跟朋友吃的西餐廳🍴餐廳內部位置非常闊落,座位非常舒服。吃了久違的大大份牛排🥩。🥲🥲睇嚟係開心到手震,上面係但係大蘑菇沙律🥗配羽衣甘藍🥬還有一些果仁。豐富鐵質。西餐我冇記錯好似係龍蝦湯,濃郁又好味。係大大份嘅牛扒同埋龍蝦啊🦞。龍蝦有少少鹹同埋唔係好識食。但係都啖啖肉。食到後面三個女仔都支持唔住。條魚超超超大條魚。又滑又好味,上面脆口。你總是心太軟心太軟。雖然已經超級飽,但蛋糕還是必吃的。
疫情我們之後跟朋友吃的西餐廳🍴

餐廳內部位置非常闊落,座位非常舒服。

吃了久違的大大份牛排🥩。

西餐我冇記錯好似係龍蝦湯,濃郁又好味。

食到後面三個女仔都支持唔住。

條魚超超超大條魚。又滑又好味,上面脆口。

你總是心太軟心太軟。
雖然已經超級飽,但蛋糕還是必吃的。
2022-06-03 89 浏览
請咗半日假做個孝順仔女陪母親大人行屯市請食晏餐廳採用半開放式輕工業風設計加上大量塗鴉以及霓虹燈飾氛圍幾正龍蝦湯龍蝦餐湯色澤橙紅質感濃稠鮮甜配搭忌廉香滑唔錯晨光第一炮全日早餐有齊法式香腸以及煙肉同埋香滑炒蛋仲有炒雜菇加慢煮蕃茄配埋法國牛角酥夠哂滿足;特別推薦牛角包酥香鬆脆而且勁重牛油香慢煮法國黃油春雞(1/2)法國黃油春雞肉質緊緻嫩滑肉汁豐富而且雞皮經過燒烤金黃脂香配搭自家秘製醬汁超級惹味;薯條新鮮油炸熱辣香脆配埋鮮蘆筍同慢煮蕃茄好飽熱咖啡套餐跟配指定飲品包括汽水以及凍熱蜜桃茶或者熱咖啡同英式紅茶Cookie Monster額外加配蛋糕只需要廿五蚊真心勁抵Bloody Berry針筒內藏草莓果醬注入蛋糕中心可以製造流心效果
請咗半日假做個孝順仔女陪母親大人行屯市請食晏

龍蝦湯

龍蝦餐湯色澤橙紅質感濃稠鮮甜配搭忌廉香滑唔錯

晨光第一炮

慢煮法國黃油春雞(1/2)

熱咖啡

針筒內藏草莓果醬注入蛋糕中心可以製造流心效果
2022-05-23
午餐
2022-06-01 110 浏览
今日有事到屯門一趟,順便食埋個午餐,呢間urban嘅選擇都幾多,門口嘅蛋糕同埋牛角包都十分吸引,最後我叫咗「慢煮法國黃油春雞」( $118 )。主菜未黎之前,先飲附送嘅龍蝦湯,味道都唔錯,龍蝦味突出。主菜出場,雞有半隻,皮唔係好脆,肉都夠嫩,另外仲有沙律同埋薯條配搭,啲薯條又幾好食喎!門口咁靚嘅蛋糕又點可以唔試呢?午餐只係需要加$25就有一件,於是要咗一款士多啤梨蛋糕,有趣在有一支針筒插着,比你自己吱啲士多啤梨醬出嚟,唔好以為白色嗰啲係cream,應該係蛋白嚟嘅,所以唔會甜到漏,蛋糕好食呀!午餐仲附送飲品,冇加錢轉其他特飲,淨係要咗佢嘅凍蜜桃茶,都好唔錯啊!

主菜未黎之前,先飲附送嘅龍蝦湯,味道都唔錯,龍蝦味突出。

2022-06-01 79 浏览
好耐之前帶小朋友嚟過屯門公園玩之後,念念不忘想再嚟第二次,所以今日就嚟屯門半天遊,玩之前梗係要食個飯先,嚟咗屯門市廣場呢個商場,其實食肆都好多,左揀右揀最後去咗urban, 位置夠晒闊落,好好坐。Lunch Menu款式都幾多,價錢有幾十蚊至幾百蚊不等,我哋叫咗一個「晨光第一炮」,呢個我哋Breakfast包括法式香腸、炒蛋、炒蘑菇、煙肉、蕃茄和一個牛角包,樣樣都幾好食咁啦!如果牛角包係新鮮出爐,應該會再好食好多!午餐本身係包龍蝦湯同一杯飲品,龍蝦湯味濃而不鹹,飲品我哋揀咗動凍蜜桃茶,蜜桃味好出,不錯不錯。午餐可以加$25配一件蛋糕,都有幾款可選,最後揀咗朱古力Oreo味,朱古力味濃烈,蛋糕和mousse夾層咁樣,好味呀!另外見Menu有個「澳洲Mayura朱古力飼和牛肉眼」($298),佢話啲牛會食混有朱古力和橡皮糖嘅飼料? !見到都覺得好搞笑,所以叫咗一份嚟試吓,雖然唔覺得有特別香甜左,不過都係好食嘅,肉質幾腍,而且都幾大塊,再加埋大菇、蘆筍和小蕃茄等配料,佢仲有啲細細粒嘅唔知咩種子好好味,實在大滿足!

2022-05-31 84 浏览
放假同女朋友Donki入貨又攰又滿足 .就一於喺市廣場食個午餐先😬經過這家Urban lunch set都好多選擇,而且環境仲幾靚添一於試下👍👍63C。溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉 signature 嘅菜式 但要整得好食都唔係咁易 佢就拿捏得幾好,意粉軟硬適中 醬汁濃稠適中,溫泉蛋 同意粉一齊食口感更加creamy 👍👍煙肉炒得焦香 口感更加提升🥳🥳一山不能藏二虎蝦意粉 🍝食字得來有幾有詩意喎虎蝦超級大隻 非常彈牙、 鮮甜!加上乾蕃茄,夏天食非常開胃 而且份量都唔少喎👍👍歺餐湯竟然係龍蝦湯 ,非常有驚喜.👍👍仲有粒粒龍蝦肉㗎😝😝跟餐包埋餐飲我就揀咗 蜜桃茶 幾好飲 窿窿嘅蜜桃香我同女朋友都表示好滿意,下次再嚟試下其他先仲有呀,最後值得一讚店員服務非常周到 細心一啲都唔怕麻煩好細心 ,畀人一種好尊重嘅感覺 😌😌呢啲先係今時今日嘅服務態度㗎嘛👍👍🥂
經過這家Urban
lunch set都好多選擇,而且環境仲幾靚添一於試下👍👍

一山不能藏二虎蝦意粉 🍝食字得來有幾有詩意喎

歺餐湯竟然係龍蝦湯 ,非常有驚喜.👍👍仲有粒粒龍蝦肉㗎😝😝

跟餐包埋餐飲我就揀咗 蜜桃茶 幾好飲 窿窿嘅蜜桃香

我同女朋友都表示好滿意,下次再嚟試下其他先

2022-05-30 70 浏览
「方便素」嘅我,見到素食menu係幾開心嘅☺️ 新豬肉又環保又好味😋雖然all day breakfast食嘅野都係好易喺屋企整到,但係我都係真心鍾意叫🙈 情意結嚟㗎呢個餐嘅重點係cream cheese同bagel!!焗得真心唔錯!好想瘋狂買勁多cream cheese返屋企😛 兩款cake🍰走打卡路線,針筒呢啲都係gimmick野🤪 大蝦寬條意粉🍝質感唔錯,番茄🍅醬濃郁,餐湯係龍蝦🦞湯,有誠意嘅🙌🏻

2022-05-20
  • 龍蝦湯
  • All  day  breakfast
假日同家人行街,前往「URBAN」享受下午茶時光是屬於性價比較高的不錯之選,尤其甜品款式更值得一試。😋「URBAN CafeCommune 」屯門分店位於市中心廣場一期2樓,同時有與茶狼合作推出一系列手調飲品,並以牛角包及甜品較出名的一間連鎖Cafe。🌟百利甜酒焦糖香蕉窩夫🧇✨甜品外型使人眼光一亮,焦脆香蕉圍繞著百利甜酒朱古力雪糕,再加金黃閃爍的焦糖拔絲點綴,襯托出高尚感覺。整體口味偏甜,散發出濃厚焦糖同朱古力味,幸好有百利甜酒調升層次,令甜中有「醉」~ 🌟水果四季春零售價:$36🌟碳焙烏龍奶蓋茶零售價:$30🌟四季春奶蓋茶零售價:$30始終對比「天仁茗茶」或「HEYTEA」,茶質與奶蓋還是有點距離。首先不論是四季春或烏龍茶,甜味勝過茶質原有的回甘香味;其次奶蓋口感雖則絲滑可口,但味道不夠濃厚芝士味,讓人不夠滿足。🌟牛油果白露茉莉茶零售價:$36個人不太喜歡這個組合配搭,外觀雖然吸引,但味道卻只有草青味,喝不出牛油果或茉莉茶的味道。🫣🌱整體而言,「URBAN」能提供價值及品質合理的餐廳體驗,在月尾手頭緊的時候,建議可以光顧這裡~味道:6/10環境:6/10性價比:7/10回頭度:6/1

百利甜酒焦糖香蕉窩夫

性價比:7/10
回頭度:6/10
百利甜酒焦糖香蕉窩夫
水果四季春
今日同阿仔長征黎屯門小Miami, 之前梗係食個lunch吧, li間地方大又有bb櫈啱哂我地, lunch set仲幾抵食添.🍽金雞二人餐Li個set包一個pasta + 半隻烤雞, 最抵個點係包2個小龍蝦🦞餐湯+餐飲. 餐湯非常鮮味, 加上忌廉口感更滑, 而且仲食到兩三粒小龍蝦肉添. •63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉首先溫泉蛋黎到時無爆已經可以加分👍, 一拮開d蛋黃汁徐徐流出, 立即把握住個溫度撈匀d意粉先. 意粉口感夠哂al dente而且好掛汁呢,常中好多煎香嘅煙肉條&洋葱, 芝士份量十足, 所以每一口都味道豐富. 店員細心問我地要幾多隻碟都好讚👍.•3小時慢烤肥雞長時間慢慢烤嘅雞肉真係特別嫩滑ga, 雖然係半隻, 但li隻真係肥雞黎, 事關半隻都咁大份. 切開非常juicy, 無一啖係dry嘅👍, 雞皮仲有有d微脆. 因為用上大量香草🌿醃味, 所以既香又好味, 亦唔會過醎但又夠好夠味, 所以都俾左好多啖我16個月大嘅仔食, 食到lamlam脷.•沙律+薯條作為side嘅沙律+fries都唔hea, 沙律菜十分新鮮; 薯條則係粗身真係由薯仔連皮切嘅粗身薯條👍, gravy都整得好好

🍽
金雞二人餐

沙律+薯條
作為side嘅沙律+fries都唔hea, 沙律菜十分新鮮; 薯條則係粗身真係由薯仔連皮切嘅粗身薯條👍, gravy都整得好好味.

蜜桃🍑茶
蜜桃茶

Recommended! 餐飲嘅蜜桃茶真係好飲, 茶味香, 蜜桃🍑甜味剛好, 飲到底都唔會淡左, 係解渴之選呀.
🍰
Cookie Monster
Cookie  Monster

後上嘅朱古力蛋糕面頭用棉花糖同Oero裝飾, 夾層係朱古力mouse, 唔會太”漏”, 飯後甜品perfect!

2022-05-25
蜜桃茶
Cookie  Monster
  • 龍蝦湯
  • 卡邦尼意粉
2022-05-21 56 浏览
今日入屯門練波之前,喺屯門市廣場搵嘢食,呢度嘅下午茶餐同其他餐廳好唔同,因為之前食過佢哋嘅牛角包,所以都知道質素唔會差。小龍蝦牛角三文治,呢個牛角包係比一般牛角包size細少少,小龍蝦肉質素好,食落彈牙有口感。拔絲超多芒窩夫,外型好吸引,睇落份量好大,外型似一個大雀籠,拔絲脆卜卜,唔會太甜,超多忌廉加埋芒果肉一齊食,更能增加窩夫吸引力,食落又唔會覺得太肥。焦糖牛奶咖啡,拉一個好似飛馬嘅公仔花,平時好少見呢種咖啡拉花,咖啡亦都有水平。

2022-05-19
位於屯門市廣場的「URBAN Cafe Commune」,係一間主打牛角包嘅西式咖啡室☕️店外放滿多款不同口味牛角酥及招牌切件蛋糕,賣相好吸引!餐牌上主打牛扒、烤雞、意粉、漢堡包及意大利飯等等西式食品龍蝦湯熱辣辣,呈橙色的龍蝦湯,質地濃厚,入口帶香濃龍蝦鮮味升cup晨光第一炮超級大份嘅全日早餐,豐富配料有:煙三文魚、巴馬火腿、煙肉、法式香腸、香滑炒蛋、大啡菇、蕃茄、牛角窩夫及鮮果乳酪,份量十足!炒蛋好嫩滑,滿有蛋香~Parma Ham鹹香滋味;香腸有兩大條👍🏻蕃茄同火箭菜都好新鮮。整體味道都好滿意熱蜜桃茶蜜桃茶可選熱或凍,甜度適中,帶蜜桃果香

龍蝦湯

熱辣辣,呈橙色的龍蝦湯,質地濃厚,入口帶香濃龍蝦鮮味

升cup晨光第一炮

熱蜜桃茶

蜜桃茶可選熱或凍,甜度適中,帶蜜桃果香
2022-05-13 43 浏览
尤記得個晚在屯門市廣場遊逛完找地方吃飯,呢間餐廳平時鬼咁多人排隊,可能疫情關係今晚見唔洗等就幫襯下啦本人最愛吃西班牙海鮮炒飯,呢間餐廳標榜有個2人份量嘅炒飯就一定試吓啦!不過上枱之後真係有啲後悔入埋口就直頭失望😞完全唔正宗下次都唔會再試唯一杯咖啡☕️就唔錯嘅

入埋口就直頭失望😞完全唔正宗
下次都唔會再試