2022-05-12
【Background】屯門高質Cafe 「Urban Cafe Commune」,主打各款意粉,牛扒,Pizza等西式菜,其中以甜品及牛角酥為佢地嘅Signature。Cafe採開放式設計,環境寛敞,工業風的裝修設計,比到人舒服捨意嘅感覺😎────────────────────【意式二人餐 $198】原價$226,依家做緊推廣價,平足$28,就食到一碟意粉及薄餅,仲配埋每人一碗龍蝦湯同飲品,CP值相當高呢!.【香辣洋腸意粉 3選一】意粉為蕃茄Base,條條意粉沾滿醬汁,入口彈牙帶蕃茄嘅酸香,濕潤度恰到好處,相當開胃又Juicy!仲有一片片香辣肉腸添😎.【北菇松露三重奏薄餅 二選一】超薄批底,鋪左一層芝士,入口薄脆帶陣陣芝士香,滿滿的菇片,增添口感.【龍蝦湯】入口順滑,龍蝦鮮味突出,底下仲有粒粒龍蝦肉,好驚喜🥳.【飲品】飲品揀左凍桃茶(四選一)及焦糖咖啡鮮奶(+$25).【手工法式千層酥 $32 + 雪糕球 $23】絕對值得encore的甜品!千層酥上鋪左一層烤杏仁片,頂層係紫白相間的忌廉,原味同藍莓味,口感酥脆,忌廉增加軟滑感而杏仁片增添層次感🥳 加配的石板街雪糕,再配上朱古力線,
────────────────────
【意式二人餐 $198】
【香辣洋腸意粉 3選一】
【北菇松露三重奏薄餅 二選一】
【龍蝦湯】
入口順滑,龍蝦鮮味突出,底下仲有粒粒龍蝦肉,好驚喜🥳
【飲品】
飲品揀左凍桃茶(四選一)及焦糖咖啡鮮奶(+$25)
【手工法式千層酥 $32 + 雪糕球 $23】
絕對值得encore的甜品!千層酥上鋪左一層烤杏仁片,頂層係紫白相間的忌廉,原味同藍莓味,口感酥脆,忌廉增加軟滑感而杏仁片增添層次感🥳 加配的石板街雪糕,再配上朱古力線,木康及提子乾,啖啖都好有口感😍
【Remark】
✔️ 加一服務費
✔️ 意式二人餐除星期五至日外,都是All Day的