2023-08-19 308 浏览
位於尖沙咀的工業風木系Cafe​。當天在尖沙咀看完電影後,途經此Cafe時,門口的梯間坐著食客手持雜誌,在喝咖啡,感覺特Chill,於是我們就這樣被吸引了,一秒間便決定在此享用我們的晚餐了。.⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆*新鮮青口配蒜香白酒牛油汁 $118* 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 (加配煙三文魚) $183* 手打安格斯牛肉漢堡配薯條 (加配水波蛋及牛油果) $171* Like the wind $78* Coffee Tonic $50  ___⋆ ⋆ ___ .✿ 新鮮青口配蒜香白酒牛油汁 $118青口雖然比較細小,但以量取勝,滿滿一盤也是相當誘人;上菜時散發出香濃的牛油酒香,香氣四溢! 配上一片酸種麵包,蘸上蒜香白酒牛油汁,吸附香氣濃郁的醬汁, 麵包亦沒有因此失去彈性,卡嚓香脆,一瞬間便吃光了一大片的酸種麵包了。.✿ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉安格斯牛面頰肉質滑嫩軟腍,相當入味! 意粉煙韌有嚼勁,加入伯爵茶一同烹煮,每口意粉散發出微微的伯爵茶香,清爽怡人;貪心地加配了煙三文魚,15元便有兩大片,非常超值呢! .✿  手打安格斯牛肉漢堡配薯條 漢堡的餡料非常豐富
位於尖沙咀的工業風木系Cafe​。
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
  ___⋆ ⋆ ___
✿ 新鮮青口配蒜香白酒牛油汁 $118
✿ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉
✿  手打安格斯牛肉漢堡配薯條
漢堡的餡料非常豐富:除了香煎的安格斯牛肉外,更有蕃茄、生菜、酸瓜、煙肉、芝士等,份量十足。牛肉的肉質鮮嫩,肉味濃厚,加上熱溶芝士,非常滋味! 另外加配了清香軟熟的牛油果及滑溜溜的水波蛋,這份自制的豐盛版全日早餐,吃完真的飽足又滿足。
✿  Drinks: Like the wind /  Coffee Tonic
▹Like the wind :本地手工啤,以芒果、橙、桃和葡萄柚的味道為主打,乾爽易人口。
▹Coffee Tonic:夏天在cafe喝得最多的是Coffee Tonic,Espresso的濃烈配上Tonic Water的甜度,清爽酸甜,味道平衡。
2023-08-18 49 浏览
同事話呢度好就腳但唔顯眼,望見門面又真係想像唔到入面係另一種氣氛~昏黃嘅燈同工業風,播住好chill嘅音樂,好有繁華中搵到休息嘅感覺~今晚點嘅菜色有d喜出望外,係好食嘅級數。個田園沙律配檸檬油醋酸酸地幾開胃,上面嘅燒虎蝦同帶子,好香烤味,成個沙律食出兩種味道~伯爵茶安格斯牛面頰意粉,賣相靚,唔油但條條意粉都夠味,牛面頰有啲入口即溶嘅feel,超級好味~慢煮豬肋漢堡都好好食,包有煎香過,有燒烤醬汁,仲可以配即烤薯條~甜品真係正,呍呢嗱巴斯克焦香芝士蛋糕麻糬。係芝士蛋糕下面有麻糬!焦香的外層加上綿密幼滑口感的蛋糕,再有麻糬,三種口感!熱85%朱古力好香朱古力味但唔會太甜。呢間分店嘅廚好得!
,好有繁華中搵到休息嘅感覺~
今晚點嘅菜色有d喜出望外,係好食嘅級數。
燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋
呍呢嗱巴斯克焦香芝士蛋糕麻糬

熱85%朱古力
熱85%朱古力好香朱古力味但唔會太甜。呢間分店嘅廚好得!

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋
呍呢嗱巴斯克焦香芝士蛋糕麻糬
熱85%朱古力
2023-08-17 16 浏览
型格工業風配上昏暗柔和 燈光,好適合放工傾偈飲嘢relax一下,而且座位唔多,岩我靜靜地嘆番杯,用QR code落單夠晒方便Seafood salad 燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁蝦同帶子燒得香口,沙律菜新鮮,配埋檸檬油醋汁,幾開胃薯條配黑松露醬 一上碟已經聞到好香黑松露香味,薯條炸得幾香脆手打安格斯牛肉漢堡配薯條好大份應該夠3個人食卡邦尼煙豬腩意粉,卡邦尼嘅質地好creamy重食到爆香過既豬腩美式三層微焦嘅班戟,配忌廉奶香醬Strawberry Bliss,有點點檸檬同橙子嘅甜,再加上草莓嘅香ɪᴄᴇᴅ 75% ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ岩減肥又鍾意可可豆既味道📍 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 (尖沙咀)

Seafood salad 燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁
蝦同帶子燒得香口,沙律菜新鮮,配埋檸檬油醋汁,幾開胃

薯條配黑松露醬
一上碟已經聞到好香黑松露香味,薯條炸得幾香脆

手打安格斯牛肉漢堡配薯條
好大份應該夠3個人食

美式三層微焦嘅班戟,配忌廉奶香醬

ɪᴄᴇᴅ 75% ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ
岩減肥又鍾意可可豆既味道

📍 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫 (尖沙咀)
2023-08-17 45 浏览
Cabonny pasta has a good taste, but unfortunately, I found a hair in it, On the other hand, the Angus burger is not tasty chewy ; it was overcooked, French fries are thick-cut, and they taste delicious when paired with mayonnaise,.The cream brulee pancake & Iced 75% Chocolate  doesn't taste good

2023-08-14 19 浏览
𝕋𝕊𝕋 • 𝕌𝕣𝕓𝕒𝕟 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 ℝ𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕣 ☕️📍尖沙咀碧仙桃路𝟟號美麗都大廈地下𝟜𝟜號舖📌#penguin_tsimshatsui 🔍 TST, CWB, TKO::::::::::::::::::::::::::::::於2014年創立的咖啡店@UrbanCoffeeRoaster,每次回訪都覺得質素很不錯~裝潢走工業風,牆上寫著有趣的字句 A Good Day Starts With A Damn Fine Coffee! ⚪️意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陳醋 $118酸種多士十分出色,熱烘烘的口感一流,配上軟滑奶香的布袋芝士及新鮮沙律菜。🐖卡邦尼煙豬腩意粉 $138醬汁掛麵,豬腩粒香口,鹹香的意粉風味~🐟煙三文魚賓尼迪 $128印象中這裡的Egg Benedict 很美味,點了份健康無誤的煙三文魚組合,輕輕一切即時流出蛋汁~🥞法式焦糖班戟 $108每枱必食的甜品,班戟不是日式鬆軟的那種,而是美式口感比較質在的,焦香的糖面及滿滿的吉士忌廉醬。🍫Hot 75% Chocolate $50朱古力味濃郁,不甜也不苦,好喝!
𝕋𝕊𝕋 • 𝕌𝕣𝕓𝕒𝕟 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖 ℝ𝕠𝕒𝕤𝕥𝕖𝕣 ☕️
📍尖沙咀碧仙桃路𝟟號美麗都大廈地下𝟜𝟜號舖
📌#penguin_tsimshatsui
🔍 TST, CWB, TKO

⚪️意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陳醋 $118

🐖卡邦尼煙豬腩意粉 $138
醬汁掛麵,豬腩粒香口,鹹香的意粉風味~

🐟煙三文魚賓尼迪 $128

🥞法式焦糖班戟 $108

🍫Hot 75% Chocolate $50
朱古力味濃郁,不甜也不苦,好喝!
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.☕️ ℂ𝕙𝕚𝕝𝕝 𝕒𝕟𝕕 ℂ𝕙𝕠𝕨 𝕒𝕥 ℂ𝕠𝕫𝕪 ℂ𝕒𝕗𝕖 @ 🌟 Urban Coffee Roaster《👽食神大媽食西餐》⠀.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Big Breakfast HKD 138Spaghetti Carbonara HKD 138Fish and Chips HKD 27Uji Matcha Latte HKD 54Turmeric and Lemon Ginger Tea HKD 42.👽 大媽一直都好鍾意呢間人氣長期超級旺嘅咖啡店,因為佢嘅嘢食超級好味,木質工業風嘅裝修,服務亦都非常之好。起幾間分店入邊最鍾意去呢間因為位置對大媽黎講比較方便,起正尖沙咀地鐵站三分鐘內腳程。.🏠 呢間分店堂食好CHILL,又可隨時GRAB-n-GO。黎CAFE,飲品就當然係重中之重啦。今次點選左最愛嘅「鮮奶抹茶」同「檸檬薑茶」。最鍾意佢超級濃郁嘅抹茶味,又可以消暑解渴。再整杯薑黃檸檬茶,就唔怕凍親個肚仔。.🍳 大媽認為要睇CAFE食品質素,就必須要點All-Day- Breakfast測試一下。今次點選左「英式早餐」,然後額外加
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Big Breakfast HKD 138
Spaghetti Carbonara HKD 138
Fish and Chips HKD 27
Uji Matcha Latte HKD 54

Uji  Matcha  Latte

Turmeric and Lemon Ginger Tea

🍳 大媽認為要睇CAFE食品質素,就必須要點All-Day- Breakfast測試一下。今次點選左「英式早餐」,然後額外加咗牛油果同提子。所有肉肉絕不油膩,調味恰到好處,食物質素好好,仲要好足料,每一款食材都係兩件架。

Big Breakfast

🍝 另外叫咗個正餐「卡邦尼煙豬腩意粉」,額外加一份煙三文魚。芝士味超級香濃,肉肉超級多,意粉好彈牙,仲要焗熱上碟都唔會變硬,食唔停口呀真係。

Spaghetti Carbonara

🍟 食食吓再傾吓計,又想咬下小食,所以就再額外嗌多份「炸魚薯條」。好大舊魚魚,同埋炸得完全唔油膩。薯條更加正到不得了,好粗身,唔會過硬,一路吹水一路食,正!

Fish and Chips

😉 長期返兜呢一間CAFE就係因為佢啲嘢食好味,員工又有禮貌,大家有機會記得嚟試吓。

📍 尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖
Uji  Matcha  Latte
Turmeric and Lemon Ginger Tea
Spaghetti Carbonara
Fish and Chips
🌟餐廳:Urban Coffee Roaster📍地址:尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至日08:00 - 22:00📱電話:23633661Dinner想去coffee shop慢活一下,同好友慢慢傾吓心事~揀咗位於美麗都大廈地下既Urban Coffee Roaster,鄰近地鐵站同K11,位置超方便又易搵!餐廳工業風設計好吸晴,仲可以坐係門口嘆啡,夠哂寫意~———————————————————🔹 伯爵茶安格斯牛面頰意粉安格斯牛面頰經燜燉後肉質軟腍又入味,脂肪含量較低且富含豐富骨膠原,入口滑軟柔韌。意粉煮至Al dente,煙韌有咬口,加入伯爵茶同煮,散發淡淡茶香,好特別!———————————————————🔹 烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士西蘭花經烤焗後變得脆嫩香甜,配以肥厚濃郁大啡菇、流心水波蛋、煙韌香脆既酸種多士,口感層次相當豐富!我另外再加配咗半份軟滑牛油果及嫩滑甘香煙三文魚,絕對係健康之選!———————————————————🔹 手打安格斯牛肉漢堡配薯條安格斯牛肉味香濃郁,漢堡麵包夠哂鬆軟,配以粗身薯條,金黃香脆,
🌟餐廳:Urban Coffee Roaster
📍地址:尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖
💰價位:$101-200
⏰營業時間:星期一至日08:00 - 22:00
📱電話:23633661

🔹 伯爵茶安格斯牛面頰意粉

🔹 烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士

🔹 手打安格斯牛肉漢堡配薯條
安格斯牛肉味香濃郁,漢堡麵包夠哂鬆軟,配以粗身薯條,金黃香脆,令人食唔停口!

🔹 Coffee Tonic
感覺相當清爽,味道亦好平衡,濃濃咖啡香,提神一流~

🔹 Hot 85% Chocolate配Oat Milk
朱古力入口香濃順滑,甜度適中,加入Oat Milk散發燕麥香,大愛!

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-08-08
2023-08-08 51 浏览
餐廳地方不大,昏黃的燈光和輕快的音樂,但唔會嘈吵,真係幾岩朋友食下野傾下計,一個人又可以靜靜地慢活下,如天氣不太熱,你還可以坐在室外,一邊喝著咖啡,一邊欣賞著街景。慢煮豬肋漢堡配薯條 $128軟包夾著厚切的去骨豬肋,配上美味的醬汁,入味又多汁。份量十分足夠,可以供應給兩個人分享。此外,沙拉的爽脆口感也很不錯。粗薯條還搭配著黑松露蛋黃醬,絕對也不能錯過的組合。卡邦尼煙豬腩意粉 $138意粉的軟硬度剛好,醬汁中已經融入了蛋黃和芝士,給予了豐富的口感。豬腩粒經過燒煮處理,具有類似臘味的風味,且具有咸香的味道。新鮮青口配秘魯辣椒汁 $118一盤滿滿的青口,即使青口肉質相對細小,但份量十分足夠,絕對能讓你感到滿足。再加上兩片酸種麵包沾上辣椒汁,能夠完美地吸附辣汁的美味,不僅具有辣味,還能開胃。宇治抹茶鮮奶 (凍)$54抹茶的香濃味道不會太甜,非常適合品味。

慢煮豬肋漢堡配薯條 $128

卡邦尼煙豬腩意粉 $138
卡邦尼煙豬腩意粉

新鮮青口配秘魯辣椒汁 $118
新鮮青口配秘魯辣椒汁

宇治抹茶鮮奶 (凍)$54
抹茶的香濃味道不會太甜,非常適合品味。
2023-07-31
卡邦尼煙豬腩意粉
新鮮青口配秘魯辣椒汁
2023-08-02 232 浏览
同大少出尖沙咀覆診,過經K11對面見到上次係銅鑼灣食過都唔錯café嘅分店,咁就決定同大少入去 chill下食個豐富晚餐啦!先嚟兩杯特飲,大少嘅季節限定嘅Strawberry Bliss,有點點檸檬同橙子嘅甜,再加上草莓嘅香,所以好啱佢口味。我就嚟左杯 Iced Hot Apple and Hibiscus Tea, 初頭以為有洛神花就一定會好酸,但可能加左蘋果茶,所以唔酸反而有微微嘅甜,飲落好清新哦。燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁,蝦同帶子燒得香口,加上沙律菜新鮮爽口,配埋檸檬油醋汁,入口酸酸地好開胃。大少嘅 卡邦尼煙豬腩意粉,卡邦尼嘅質地好creamy而且配上爆香過豬腩粒,味道咸咸地又帶點甜,另外,大少最近愛上食水波蛋,所以就加配一份,大少話撈埋流心蛋黃汁一齊,仲好味呀。我就叫左份 煙三文魚賓尼迪,鬆軟嘅多士配上上鋪上水波蛋、煙三文魚片菠菜,佢口感唔錯,真係可以話健康又美味。我開頭仲怕唔飽,所以加配左一份西班牙火腿,但其實份個份量都好足夠,所以最後西班牙火腿落入大少肚裡。 最後我地都叫必食嘅 法式焦糖班戟,有三層微焦嘅班戟,佢個質感好似蛋糕,淋上甜甜嘅忌廉奶香醬,真心覺得依正嘅,唔

最後我地都叫必食嘅 法式焦糖班戟,有三層微焦嘅班戟,佢個質感好似蛋糕,淋上甜甜嘅忌廉奶香醬,真心覺得依正嘅,唔怪之得隔離好幾枱都有叫依個甜品啦!
2023-07-28
  • 法式焦糖班戟
  • 煙三文魚賓尼迪
2023-08-02 30 浏览
[尖沙咀]Urban Coffee Roaster伯爵茶安格斯牛面頰意粉食剩指數:0/100牛面頰好腍好香用左風乾蕃茄同胡椒成個意粉好香.慢煮豬肋漢堡配薯條食剩指數:0/100豬肋整漢堡真係第一次見豬肋肉夠腍夠厚仲有少少BBQ醬薯條仲配黑松露沙律醬.法式焦糖班戟食剩指數:0/100班戟有3件幾厚身但係又幾鬆軟焦糖醬甜度剛好.Cold Brew食剩指數:0/100帶酸味既冷萃咖啡飲落好香.Flat White食剩指數:0/100咖啡拉花好靚好香滑奶仲有skim milk同oat milk揀
[尖沙咀]Urban Coffee Roaster
法式焦糖班戟
班戟有3件
幾厚身但係又幾鬆軟
焦糖醬甜度剛好
Cold Brew
帶酸味既冷萃咖啡
飲落好香
Flat White
咖啡拉花好靚
好香滑
奶仲有skim milk同oat milk揀
相信愛喝咖啡的朋友仔,都對☕️ 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫並不陌生。品牌在2014年創立,尖沙咀店已開業多年,我也光顧過好多次呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)~今晚約姐姐吃飯,便去回味一下吧🩷!!! 事隔多年,店內裝潢改善不少,雖然門面依然保持懷舊感,但店內卻變了不少呢~餐點方面也有改變😆,全部都頗好吃的感覺呀~ @卡邦尼煙豬腩肉意粉🍝$138 意粉軟彈,裏滿醬汁,好惹味呀~ @烤澳洲西蘭花大啡菇水波酸種多士🥦$108 酸種多士比想像中賣相更好😚,大大隻水波蛋一切流心,好吃耶~ @芝麻綠茶批🍵$78 綠茶批的賣相跟想像中不太一樣,比較想是蛋糕(≧▽≦)。上層是綠茶,中間有芝麻醬,底層是朱古力蛋糕,味道濃郁! @法式焦糖班戟🥞$108 之前在銅鑼灣店吃過法式焦糖班戟🙈,這間的班戟造的更好吃耶~班戟有彈性,又夠鬆軟,甜度也剛剛好哦~

餐點方面也有改變😆,全部都頗好吃的感覺呀~

@卡邦尼煙豬腩肉意粉🍝$138

意粉軟彈,裏滿醬汁,好惹味呀~

@烤澳洲西蘭花大啡菇水波酸種多士🥦$108

酸種多士比想像中賣相更好😚,大大隻水波蛋一切流心,好吃耶~

@芝麻綠茶批🍵$78

@法式焦糖班戟🥞$108

2023-08-01 22 浏览
係K11附近相當方便,餐廳設計工業風,黃黃燈光氣氛下,星期五放工係一個好地方👍🏻燒虎蝦帶子田園沙律加牛油果及煙三文魚-原隻大蝦加上厚厚帶子,再有新鮮沙律菜,再加了好配上酸酸沙律汁撈起食,令淡淡牛油果緊突出,自選配搭不錯😊伯爵慢燴安格斯牛肉意粉-意粉軟硬適中帶有淡淡伯爵茶香,安格斯牛肉質軟嫩,味道不錯Strawberry Bliss-夏天特定,士多啤梨有啖啖檸檬及橙香,味道好,酸味足夠,清新焦糖咖啡-焦糖香咖啡正,味道不甜,好飲最後法式焦糖班戟-3層班戟,上面淋有甜甜吉士醬,碟邊有小小砂糖,鬆軟度剛好,滿滿蛋味,唔卦得每枱都點選。整體好好,值得一試
焦糖咖啡-焦糖香咖啡正,味道不甜,好飲
工作太辛苦啦 一於放工搵美食嚟慰勞下自己!見裝修好舒服環境開揚 以工業風為主調🤩❣️好喜歡餐廳內裝修~而夜晚去到餐廳人流唔算特別多😌手打安格斯牛肉漢堡配薯條$138(安格斯牛肉、牛油生菜、蕃茄、酸瓜、煙肉、康堤芝士、軟包、薯條)分量好大😂 認真大堆頭安格斯牛肉勁濃牛味 啱啱好唔會太熟😋一口咬落去爆汁 Juicy😍配埋流心芝士、菜同埋沙律醬一齊食好正粗薯條外脆內軟入口 都幾啱我口味🙈燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁$138(燒虎蝦、帶子,無化果,田園沙律🥗另加半份牛油果+15, 煙三文魚+25, 哈羅米芝士+$20) 真係一份滿足哂我地多個願望😋! 沙律非常豐富新鮮 有牛油果 🥑切開左嘅蕃茄仔🍅沙律菜混合酸酸甜甜嘅醋汁變得易入口配埋羅馬生菜同火箭菜好醒胃!多配料又飽肚 食得好滿足🤩牛肝菌菠菜苗扁意粉$138 🍝(牛肝菌、嫩菠菜、黑松露油)幼扁意粉質感 用咗松露油烹調 炒得比較乾身配上少許黑椒同埋香濃牛肝菌 所以食落特別香用料充足 不過油咗少少囉🫠如果d油可以減量就更加好 Hot Apple and Hibiscus Tea $42洛神花蘋果茶 飲落帶少少酸味 都幾醒胃👍🏻茶味清香 微微甜 整
工作太辛苦啦 一於放工搵美食嚟慰勞下自己!
見裝修好舒服環境開揚 以工業風為主調🤩

❣️好喜歡餐廳內裝修~
而夜晚去到餐廳人流唔算特別多😌

手打安格斯牛肉漢堡配薯條$138

分量好大😂 認真大堆頭
安格斯牛肉勁濃牛味 啱啱好唔會太熟😋
一口咬落去爆汁 Juicy😍
配埋流心芝士、菜同埋沙律醬一齊食好正
粗薯條外脆內軟入口 都幾啱我口味🙈

燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁$138

沙律非常豐富新鮮 有牛油果 🥑
切開左嘅蕃茄仔🍅
沙律菜混合酸酸甜甜嘅醋汁變得易入口
配埋羅馬生菜同火箭菜好醒胃!
多配料又飽肚 食得好滿足🤩

牛肝菌菠菜苗扁意粉$138 🍝
(牛肝菌、嫩菠菜、黑松露油)

幼扁意粉質感 用咗松露油烹調 炒得比較乾身
配上少許黑椒同埋香濃牛肝菌 所以食落特別香
用料充足 不過油咗少少囉🫠
如果d油可以減量就更加好

洛神花蘋果茶 飲落帶少少酸味 都幾醒胃👍🏻
茶味清香 微微甜 整體減輕油膩感 係清新嘅😚

朋友叫左Perrier Ice Cup$34 💚
靚靚擺盤~(*≧ω≦)

呢間coffee shop裝修幾特別!工業style🏭
食物選擇以cafe黎講算幾多選擇
位置方便 好適合同朋友聚會呀🎈😝

2023-07-26 20 浏览
放暑假的樂趣,放慢腳步,尋找不同的咖啡店。今次去了尖沙咀,其實都好近K11,但真係好chill,又可以坐耐少少,呢間都係一個唔錯既選擇。慢煮豬肋漢堡配薯條漢堡份量很大,夠二人分享,豬肋已去骨,食落去都好方便,喜歡燒烤醬汁,襯肉好惹味,慢煮方式令豬肋肉質幼嫩。薯條仲要粗身,薯味香濃又有咬感。伯爵茶安格斯牛面頰意粉牛面頰很幼嫩,份量不少,仲可以一口接一口食。意粉吸收了牛肉汁,仲有花椒味,食落去不會太辣,但有少少麻感。加上翠綠的蘆筍絲,增加口感 Strawberry Bliss口感很清新,甚有果香,咖啡的酸度跟草莓很夾,夏天飲最適合不過。Flat White我改飲Oat Milk,燕麥香咪很能配襯咖啡,放假好心情,見到拉花係心心圖案,會心微笑。法式焦糖班戟口感綿密,具飽肚感,不是食空氣,很實在的感覺。焦糖又有creamy 既細膩口感,甜甜地,面層微微炙燒,很吸引的甜品。

Strawberry Bliss

Flat White

法式焦糖班戟

2023-07-25 27 浏览
好耐無去cafe 係尖沙咀繁華鬧市中 靜靜地嘆杯咖啡☕️店舖設計行復古路線☎️ 除咗實體店 網上都有賣U.C.R.既產品🛒♥️
🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138一見到手打安格斯牛肉就非常吸引了〰️好大舊漢堡包🤩保留肉既原汁原味 無過多調味 反而透過煙肉加強咸香味 幾特別 而且漢堡包口感都soft🍔〰️粗薯條🍟配黑松露沙律醬 My favourite💞🍝卡邦尼煙豬腩意粉 $138卡邦尼意粉每間cafe都有 但每間都會有唔同既做法 U.C.R.既卡邦尼唔係用煙肉 而係用煙豬腩 味道相對無咁重口味〰️扁意粉口感剛好 唔會太淋太硬〰️🍟英式炸魚薯條 $118非常值得一試既fish and chips❣️炸魚好香 好好味 食得出唔係一般魚柳😛肉質實淨〰️同樣配粗身薯條〰️☕️Caramel Latte $48☕️85% Belize $50必叫coffee☕️咖啡豆非常香〰️

🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138

🍝卡邦尼煙豬腩意粉 $138