2023-07-08 10 浏览
星期五放工想去Cafe食吓嘢Hea下就揀咗嚟呢間尖沙咀人氣cafe。伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $138首先講吓啲牛面頰,燉煮得好軟身,鬆化冇得,好入味😍呢個意粉幾特別又好食😋竟然用伯爵茶、一啲好似花椒咁嘅香料做調味,仲有加入咗一啲番茜、蘆筍做配料。意粉屬於比較乾身的那一種,冇好多醬汁,接近炒意粉嘅感覺。油漬黃油雞賓尼迪 $118呢一款Egg Benedict,有少少辣味,主要係手撕雞嘅醬汁,幾惹味👍🏻去骨拆肉嘅雞肉唔會好乾柴,配左醬汁,加埋留心水波蛋嘅蛋液一齊食,都幾濕潤😋加埋烘脆咗嘅酸種麵包,口感都幾豐富。我哋仲加咗$25配煙三文魚同埋$18加配大啡菇,令個Bunch勁豐富😆新鮮青囗配秘魯辣椒汁 $118藍青口口感好Queenie,鮮味,配上特別調製嘅醬汁,幾好味😋雖然菜名話配有辣椒汁,但係我又唔多覺辣喎,個汁都好鮮味,所以配有多士俾人沾汁食。飲品方面,我哋本來想嘆咖啡,但係我哋夜晚驚會瞓唔着😆所以就揀咗朱古力75%同埋85%各一杯$50/杯,仲揀咗Oat milk添,感覺比較健康,又幾香濃喎,唔會太甜。

伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $138

油漬黃油雞賓尼迪 $118

新鮮青囗配秘魯辣椒汁 $118

2023-07-07 13 浏览
📍Urban Coffee Roaster🗺️尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖⚡️ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $158有安格斯牛面頰肉、日曬番茄、蘆筍、混合胡椒、伯爵茶雖然食落唔係好覺伯爵茶嘅存在,但係覺得特別嘅係加左花椒粒,令到意粉更香但又唔辣~ 意粉口感都好好👍🏻 ⚡️手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138漢堡用上軟包,鬆軟有牛油香🧈 牛肉都食得出係手打🥩 本身都有煙肉🥓不過另外都再加左煎蛋🍳(+$18) 同煙肉🥓 (+$15)😆 薯條好香脆,配左黑松露蛋黃醬,惹味!😍⚡️75% Peru (cold) $54 ⚡️85% Belize (hot) $50好少見到有85%嘅朱古力飲品就試下☕️我平時都有食開黑朱古力🍫 不過都覺得85%飲落比較苦/濃🤣 叫75%或凍飲就無咁苦😌 佢仲有得揀milk/ skimmed-milk等等⚡️法式焦糖班戟 $108有三塊厚班戟,上面鋪滿吉士同糖,再用火槍燒到脆,整到法式焦糖布丁咁🍮 班戟都鬆軟有蛋香🥞
📍Urban Coffee Roaster
🗺️尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖

⚡️ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $158
有安格斯牛面頰肉、日曬番茄、蘆筍、混合胡椒、伯爵茶

⚡️手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138

⚡️75% Peru (cold) $54
⚡️85% Belize (hot) $50
好少見到有85%嘅朱古力飲品就試下☕️

⚡️法式焦糖班戟 $108
2023-07-06 53 浏览
星期五放工和老公到尖沙咀Urban Coffee Roaster吃晚餐,Happy Friday一番。烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士酸種多士很厚,外脆內軟,大啡菇很軟,水波蛋又流出蛋黃,不錯。油漬黃油雞賓尼迪雞肉一撕撕的,口感不柴,加上兩顆流心的水波蛋,底層的酸種多士吸收了所有醬汁,好吃。伯爵茶安格斯牛面頰意粉意粉軟硬適中,牛面頰很軟嫩,讚。黑松露薯條配黑松露蛋黃醬薯條份量很多,新鮮炸起的。法式焦糖班戟有三塊,比較像蛋糕,口感是很鬆軟的,果然美味。飲品叫了Iced Mocha $57和Iced 75% Chocolate $54,喝得出高級的味道。
烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士
烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士
油漬黃油雞賓尼迪
油漬黃油雞賓尼迪
伯爵茶安格斯牛面頰意粉
意粉軟硬適中,牛面頰很軟嫩,讚。
伯爵茶安格斯牛面頰意粉
黑松露薯條配黑松露蛋黃醬
薯條份量很多,新鮮炸起的。
黑松露薯條配黑松露蛋黃醬
法式焦糖班戟
有三塊,比較像蛋糕,口感是很鬆軟的,果然美味。
法式焦糖班戟

Iced Mocha & Iced 75% Chocolate
2023-06-30
2023-07-06 18 浏览
復古工業風精品咖啡店,門面隱藏神秘感,系放空好地方😄店內牆身用了塗鴉藝術好有feel,仲有一班年青仔女服務👍🏻📲手機order,即叫即做🥗燒虎蝦帶子田園沙律$128沙律菜有火箭菜及菠菜苗十分幼嫩,額外加+$半份牛油果平衡下,🍤海鮮爽口配檸檬油醋汁清新得來,唔會太酸欖油香味較重🌿素菜早餐128健康之選,盤子上一次可以試哂櫻桃蕃茄、大啡菇、牛油果、哈羅米芝士、水波蛋,酸種多士🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條$138盤子Burger不旦巨型,餡料開有安格斯牛肉、生菜、蕃茄、酸瓜、煙肉及康堤芝士等…一啖咬落去個包好鬆軟層次突出又juicy配脆炸薯條,無得頂☕️Caramel Latte$48 咖啡味香濃,果味重🧉Iced Chai Latte $61來一個新嘗肉桂條及八角,細味一口微甜滿有印度風味🤩呢度有不同地方烘焙嘅咖啡豆,總有一款啱自己口味

📲手機order,即叫即做

🥗燒虎蝦帶子田園沙律$128

🌿素菜早餐128

🍔手打安格斯牛肉漢堡配薯條$138

☕️Caramel Latte$48
咖啡味香濃,果味重

🧉Iced Chai Latte $61
來一個新嘗肉桂條及八角,細味一口微甜滿有印度風味

🤩呢度有不同地方烘焙嘅咖啡豆,總有一款啱自己口味

2023-06-29
Mocha☕️依個拉花好高水準,奶泡打得非常均勻,從唔同角度去睇都相當平滑,甚至平滑到帶有反光嘅效果,所以入口係好舒服嘅,唔會有粗糙感,而且朱古力同咖啡嘅平衡都拿捏得唔錯,係好飲嘅👍 Chai latte🍵 朋友叫嘅chai latte有一條肉桂喺面,色香味俱備~伯爵茶安格斯牛面頰意粉🍝 牛面頰粒嘅份量不少,而且都煮得夠腍,配料有蕃茄乾、露筍,幾鍾意上面有原粒胡椒粒,間唔中刺激一下味蕾👅油漬黃油雞賓尼迪🥪 自家製辣醬嘅味道有啲似燒烤醬,惹味又唔會太辣,配埋蛋同麵包食就啱啱好,依度可以仲追加一啲配菜,例如炒蛋、煙三文魚、煙肉、大啡菇,今次我地加咗$15半個牛油果🥑甜品叫咗兩個批,一個係紅桑子朱古力,紅桑子嘅酸味頗為突出,另一個係芝麻綠茶,相對嚟講就冇咁甜🧁

2023-07-04 11 浏览
⌂ 尖沙咀Urban Coffee Roaster@urbancoffeeroaster尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖星期一至日 08 : 00 - 22 : 00· 燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁 Seafood salad with Lemon Dressing $128· 新鮮青口配蒜香白酒牛油汁 Mussel with Garlic White Wine Butter Sauce $118· 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 Earl Grey Tea Slow-Cooked Angus Beef Cheek Spaghetti $158· Iced Uji Matcha Latte $54· Earl Grey Tea $46𖧷 設有加一︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm尖沙咀#ewmcafe︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜美式工業風cafe゜・*裝修風格以深木色為主,配上水泥牆,十分復古( °‪ᗝ° ).ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪即使是晚市,人流亦不多,推薦me-time 或想找較靜的cafe 工作的你~限時1.5小時,即時和朋友
⌂ 尖沙咀

𖧷 設有加一

#ewm尖沙咀
#ewmcafe

*・゜美式工業風cafe゜・*
限時1.5小時,即時和朋友坐了很久,也不會趕人走呢( ✧ ̫ ✧ )
店員推薦Happy Hour,但我還要趕功課,喝了酒,會醉哈哈哈
還是留待下次吧( ˶・̆⤙・̆˶ )

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ 燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁 Seafood salad with Lemon Dressing $128
Roasted tiger prawns, scallops, fig, garden green salad, lemon dressing
份量非常多,沙律十分清新~
十分解膩,作為前菜十分適合(⸝⸝¯ᵕ¯⸝⸝)
份量適合女生,但男生的話可能不太飽~

๑ 新鮮青口配蒜香白酒牛油汁 Mussel with Garlic White Wine Butter Sauce $118
青口鮮甜不會腥,以蒜香白酒牛油汁烹煮,蒜味十足又不會讓人感到油膩(・・)v
還有三件香脆多士作伴碟,用作沾牛油白酒汁超好吃的~ 但略嫌多士太硬有點難切開

๑ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 Earl Grey Tea Slow-Cooked Angus Beef Cheek Spaghetti $158
Angus beef cheek, sun-dried tomatoes, asparagus, mixd peppers, earl grey tea
牛面頰的口感非常柔軟,入口即化
淡淡的佛手柑味,味道不太濃烈
意粉有咬口,味道不錯但下少點油會更加好呢~
其實定價上有點昂貴! 但

๑ Iced Uji Matcha Latte $54
綠茶味十分濃郁,有回甘味,而且不會太甜
值得一讚的是,除了牛奶之外,還可以選擇豆奶/燕麥奶('‎ࠏ' )ワァ
即使是乳糖不耐症,也可以享用呢~

๑  Earl Grey Tea $46
不太喜歡奶類飲品的我還是點茶解解膩吧(๑¯ ³¯๑)

#尖沙咀美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #尖沙咀好去處 #香港美食指南 #cafe #工業風

2023-06-20
2023-07-04 11 浏览
🥓英式旱餐 $138 + 🥑半份牛油果 $15有大啡菇,蕃茄🍅豬肉腸,煙肉,蛋同酸種多士🍞揀左水波蛋會有兩隻,一切開流心嘅蛋黃用嚟點個酸種多士食好perfect🤤 豬肉腸都幾大條,就咁份all day breakfast 其實都夠飽,不過鍾意食牛油果所以加咗半份🥑有半隻份量🍔慢煮豬肋漢堡配薯條 $128慢煮嘅豬肋肉好入味同好淋,唔會鞋夠juicy,🐷襯番bbq 醬同一啲沙律菜夾住,side dish 嘅薯條係美國粗薯條🍟炸到外脆內軟岩岩好🥞法式焦糖班戟 $108每次嚟都必點嘅甜品😋三層pancake 好鬆軟,佢唔係日式疏乎里嗰隻空氣pancake, 呢隻係美式嗰隻比較厚實飽肚有質感,面頭焦糖燒到脆面再淋上甜甜地嘅吉士醬🍮🍫Iced 85% Chocolate $54怕甜嘅朋友一定要試呢杯,超濃嘅朱古力味好正,只係微甜口感好smooth🥛食飽飲都唔會怕溜🥂SAUVIGNON BLANG Glass $78冇諗過呢間cafe會有酒飲,夜晚嚟食飯唔飲咖啡都可以飲杯酒👍🏻
🥓英式旱餐 $138 + 🥑半份牛油果 $15

🍔慢煮豬肋漢堡配薯條 $128

🥞法式焦糖班戟 $108

🍫Iced 85% Chocolate $54

🥂SAUVIGNON BLANG Glass $78
  • 法式焦糖班戟
2023-07-04 19 浏览
環境🏠Cafe裝潢呈工業風,暗黃燈光下顯懷舊格調,很有電影感。美食😍🍔🍖豬肋排漢堡豬肋排焦香乾身,肋骨已被廚師抽離,所以可以放心大大啖地咬下塊。另外貓太太額外加配了半個牛油果🥑,夾在漢堡間多了一層滑潤👍🏻很讚哦伴碟還配有香口的黑松露薯條薯條🍟🥞法式焦糖班戟口感偏紮實,蛋香味濃郁。面頭淋有濃厚奶醬,再以大把白砂糖,以火槍燒成熔岩狀脆皮。🦪秘魯辣汁青口很少品嚐到秘魯的調味料,但辣汁並不太辣,反而更突出的是煮青口的海鮮湯,是強烈的鹹鮮味,用來沾附送的脆麵包毫不浪費。🍝牛肝菌菠菜意粉全素意粉。彈牙扁意粉和配料用橄欖油、黑胡椒炒香,味道純粹而美味。🍵Matcha Latte 綠茶味濃卻不澀口,仲有可愛玉兔拉花🐰😍☕️Americano 風味清爽的黑咖啡,帶微微果酸。
環境🏠
Cafe裝潢呈工業風,暗黃燈光下顯懷舊格調,很有電影感。

美食😍
🍔🍖豬肋排漢堡

伴碟還配有香口的黑松露薯條薯條🍟

🥞法式焦糖班戟

🦪秘魯辣汁青口

🍝牛肝菌菠菜意粉

🍵Matcha Latte
綠茶味濃卻不澀口,仲有可愛玉兔拉花🐰😍

☕️Americano
風味清爽的黑咖啡,帶微微果酸。
2023-07-04 18 浏览
放工鬆一鬆,想靜下來,時間慢下來,來到尖嘴 coffee cafe 。呢間分店唔環境同 將軍澳分店風格完全不一樣,比較工業風。燒虎蝦帶子田園沙律檸檬油醋汁虎蝦肉和帶子燒得香且肉質保持嫩滑彈牙,微焦。黑松露薯條配蛋黃醬 薯條色澤金黃讓人忍不住大快朵頤,香脆可口,配埋酸滑的蛋黃醬,一根接著一根停不下來。牛肝菌菠菜苗扁意粉 意粉根根分明,Q爽彈牙軟硬適中,牛肝菌份量也很多,加埋橄欖油味道鮮美。法式焦糖pancake都算大份,兩個分夠曬。外層焦糖脆脆薄香微甜,鬆軟美味。抹茶拿鐵(熱)健康甜度剛好,抹茶味夠濃度,拉花圖案靚!85% BELIZE 賣相吸引,朱古力味道醇香濃郁,不甜,微苦,黑朱古力愛好者必試。總結一下,食物賣相靚兼美味,朋友聊天品美食好選擇。

呢間分店唔環境同 將軍澳分店風格完全不一樣,比較工業風。

燒虎蝦帶子田園沙律檸檬油醋汁
虎蝦肉和帶子燒得香且肉質保持嫩滑彈牙,微焦。

黑松露薯條配蛋黃醬

牛肝菌菠菜苗扁意粉

法式焦糖pancake
都算大份,兩個分夠曬。外層焦糖脆脆薄香微甜,鬆軟美味。

抹茶拿鐵(熱)
健康甜度剛好,抹茶味夠濃度,拉花圖案靚!

85% BELIZE

總結一下,食物賣相靚兼美味,朋友聊天品美食好選擇。
2023-06-29 31 浏览
一間位於尖沙咀嘅Urban Coffee Roaster🌟係一間整體CP值高嘅cafe☕️ 除咗有工業風嘅格調🧑🏻‍🍳感到非常舒適同放鬆😚餐點種類非常豐富,係想hea飲杯咖啡嘅好選擇🏠卡邦尼煙豬腩意粉 🍝煙豬腩嘅香氣同卡邦尼醬汁嘅滑順口感完美融合,意粉口感都好正,有一種非常細膩嘅感覺🤪黑松露薯條配黑松露蛋黃醬 🍟薯條嘅口感好酥脆,食落帶點鹹味,同黑松露醬汁嘅香味好襯,蛋黃醬汁口感都好順滑,令人食唔停口🤤新鮮青口配蒜香白酒牛油汁🍴青口嘅鮮甜味同白酒牛油汁味道好夾,令人回味無窮,蒜香味道都好突出,又唔會太濃😚法式焦糖班戟 🍮焦糖嘅香味好襯班戟嘅口感,甜度都剛剛好,唔會太過甜膩。而且班戟質地都唔錯,食落非常柔軟🤪提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕 🍰提拉米蘇同巴斯克芝士夾埋嘅口感非常柔滑,而且甜度都非常恰到好處。外觀仲好打卡able,整體非常精緻📸梳打水🍹Perrier飲落非常清爽!氣泡非常細膩,口感非常順滑同純淨🥳香茅啤酒🍺香茅啤酒味道好特別,飲落非常清新,而且有著淡淡嘅檸檬草香氣,非常獨特。啤酒嘅泡沫都非常細緻,口感非常柔順😌

卡邦尼煙豬腩意粉 🍝

黑松露薯條配黑松露蛋黃醬 🍟

新鮮青口配蒜香白酒牛油汁🍴
法式焦糖班戟 🍮

提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕 🍰

梳打水🍹

香茅啤酒🍺
2023-06-29 29 浏览
平時成日黎飲咖啡 第一次黎食dinner 原來好有驚喜😋!性價比高同男朋友兩個人 $600 蚊食得好飽仲可以飲埋酒🤪佢英式工業風成個feel好chill 好relax想食清新d 叫左個Seafood salad 好大碟 d蝦加埋蕪花果好夾 😋 8/10Main course 極推介波菜牛肝菌蘑菇扁意粉!個汁好creamy! 意粉好有口感🥹好中意重口味得黎唔漏好正🤪 9/10另外再叫左 白酒牛油蒜蓉青口 d mussel 好大粒好入味 d汁配埋 sourdough一齊正好好味 ❤️8/10甜品試左佢地個apple crumble cheesecake!!😍賣相勁cute! 香港第一次食 勁好味 好濃蘋果同芝士味 面頭好脆 食完一個想再食第二個😍😋😋 10/10!
平時成日黎飲咖啡 第一次黎食dinner
原來好有驚喜😋!性價比高

Main course 極推介波菜牛肝菌蘑菇扁意粉!
個汁好creamy! 意粉好有口感🥹好中意
重口味得黎唔漏好正🤪 9/10

2023-06-14
  • apple crumble cheesecake
同朋友去飲杯野,入到去見到滿座,門口個紅髮女staff即刻話 冇位喎!唔知等幾耐架!啲態度仲恐怖過茶餐廳,已經即刻唔想飲但朋友話呢度啲豆特別,外賣坐出面啦一係落單嗰陣佢都係好悔氣,見到收銀擺左啲豆喺度,諗住自己睇完menu介紹買啦,已經唔敢問有冇推介…只係想問下邊隻有冇貨,佢又話好多都冇架喇,唔知架,你指到有嗰款咪有囉聽完都係算,廢事幫襯,之後都唔想再去同埋啲咖啡好一般,唔知係咪都係佢沖😂睇openrice見到呢間有幾間分店,希望個老細留意下分店員工質素,真係極趕客,我喺度睇食評,都唔係得我一個咁講😓
冇位喎!唔知等幾耐架!
啲態度仲恐怖過茶餐廳,已經即刻唔想飲
但朋友話呢度啲豆特別,外賣坐出面啦一係

只係想問下邊隻有冇貨,佢又話
好多都冇架喇,唔知架,你指到有嗰款咪有囉
聽完都係算,廢事幫襯,之後都唔想再去

同埋啲咖啡好一般,唔知係咪都係佢沖😂

睇openrice見到呢間有幾間分店,
希望個老細留意下分店員工質素,
真係極趕客,我喺度睇食評,都唔係得我一個咁講😓
趁白熊考完試梗係要約出去食下好嘢慶祝下😆 話說啡熊最近突然醒起以前有間去開嘅cafe 咖啡同甜品都唔錯 就話不如試埋佢啲main睇吓係咪一樣咁高質🤤 我哋去嗰日係平日晏晝6點幾 但已經陸陸續續坐滿晒啲檯🙊 室內設計主打工業風 燈光暗暗地 環境都幾舒適 幾啱慢慢傾吓偈👍🏻-🌟-▪️ Handmade Angus Beef Burger W Fries ($138)一見到個burger真係覺得好震撼🤣因為見到塊牛好厚同煙肉🥓份量夠曬我地兩位小編share! 而且薯條仲配左我地既最愛黑松露醬超加分😭不過食落其實少乾 我地食既時候都將薯條既醬擦上去食😂都幾夾既👀▪️ Porcini Mushroom & Baby Spinach Linguine ($138) 選擇咗一個比較素啲嘅意粉🤣 松露嘅味道好出 意粉都煮得啱啱好 加上少少素菜作配料 絕對係健康之選🫡 ▪️Matcha Latte ($50)我地覺得呢間餐廳有另一個加分位就係可以自己揀奶!skim milk同oat milk 都唔使加錢 (soy milk +$5!) 而且見到係現打既抹茶 入口微甘 🍵▪️ Hot 85% Chocolate

-🌟-

▪️Matcha Latte ($50)

▪️ Hot 85% Chocolate ($50)
一樣可以選擇鍾意嘅奶 我哋就傳統啲揀返正常牛奶🤭 可可味濃厚順滑👍🏻 唔會過甜 微苦但唔澀 帶少少酸既味道 推薦👌🏻

-🌟-
可惜我哋嗰日去係夜晚 所以就冇飲到咖啡 但啡熊認為都係咖啡the best☺️ 另外佢哋都有唔同產地嘅咖啡豆賣 有興趣嘅朋友仔可以買返去試吓🫡
2023-06-25 35 浏览
尖沙咀街頭風的連鎖Cafe,分店雖然細細間但入邊裝修好有feel ,有街頭塗鴉藝術食物方面都係一貫Cafe風格叫左份伯爵茶安格斯牛面頰意粉簡潔而味道清淡有別於我地平時食以掛汁為主或香料炒香既意粉呢味意粉更加突顯出牛肉本身既味道牛面肉既油脂充滿成碟意粉再加上少許番茄乾調味,清淡得黎都好開胃手打安格斯牛肉漢堡配薯條經典菜式去邊度都要食今次個burger漢堡扒/番茄/煙肉 每樣料都非常juicy特別一提塊扒真係有啲厚度咬落成塊又彈牙又香口😎正呀薯條甚至比burger仲出色每條都咸香脆口👍薯味十足又唔覺好油配埋手工啤真係絕配下次一定要試埋佢其他炸物青口配蒜香白酒牛油汁青口之中以呢個煮法我係最為鍾意菜式用左藍青口,比較細身飽滿但鮮味比一般青口更勝一籌又唔會咬到牙都攰配埋個牛油汁同個包😁好快就食哂成碟最後因為晚上嘅關係,所以唔飲咖啡啦叫咗杯75 %的熱朱古力🍫濃度啱啱好,唔會太甜,亦都唔會太苦

尖沙咀街頭風的連鎖Cafe,分店雖然細細間
但入邊裝修好有feel ,有街頭塗鴉藝術
食物方面都係一貫Cafe風格

叫左份伯爵茶安格斯牛面頰意粉
簡潔而味道清淡
有別於我地平時食以掛汁為主或香料炒香既意粉
呢味意粉更加突顯出牛肉本身既味道
牛面肉既油脂充滿成碟意粉
再加上少許番茄乾調味,清淡得黎都好開胃

手打安格斯牛肉漢堡配薯條
配埋手工啤真係絕配
下次一定要試埋佢其他炸物

青口配蒜香白酒牛油汁
青口之中以呢個煮法我係最為鍾意
菜式用左藍青口,比較細身飽滿
但鮮味比一般青口更勝一籌
又唔會咬到牙都攰
配埋個牛油汁同個包😁好快就食哂成碟

最後因為晚上嘅關係,所以唔飲咖啡啦
叫咗杯75 %的熱朱古力🍫
濃度啱啱好,唔會太甜,亦都唔會太苦
Dinner at Urban Coffee Roaster after a long day of work with family. We ordered 1 salad, 1 snack and 2 pastas. Seafood saladThe salad with rockets, shrimp and scallops. The scallop is slightly seared and it is so fresh and sweet. The salad is refreshing. Mussels with garlic and white wine sauceWe order mussels and they are well dipped into the garlic & white wine sauce. Mussels are fresh. It comes wiht 2 piece of sourdough so we can dip the sauce.Porcini mushroom and spinach linguine &  Earl-gre

Seafood salad

Porcini mushroom and spinach linguine &  Earl-grey slow-cooked angus beef cheek spaghetti
Pastas are al dente. The angus beef cheek tastes so special with the scent of earl-grey.

Apple crumble cheese cake
The cheesecake is mixed with apples and tooped with crumble, together with the cinmaon flavour. Must try if you are an apple crumble fan

Flat white
Very good and rich coffee
Nice cafe for dinner. Must spend a morning for the brunch here again~
2023-06-16
  • Flat White