2017-08-12 117 浏览
在後巷中發現burger店,開心既,一早睇左openrice見過呢間嘅魚堡好巨型,所以有興趣來試試,店舖嘅位置並吾系人流多既地方,而係一個轉角位。店內嘅裝修都幾特別,好有美國風,有colourful既噴漆同埋各樣嘅擺設,令環境變得更加有風格。店舖主要有兩款招牌漢堡,一款烤菇堡,另一款就係魚堡,烤菇我就真係麻麻地有興趣試⋯⋯所以試吓魚堡好了。不得不提,長度確實非常吸睛,難怪佢都叫自己做特大魚堡真係冇咁上下大都冇自信改呢個名,魚柳外皮都幾脆,不過真係鹹左啲囉,如果調味方面好啲就perfect池,兩層包都有塗上薄薄既牛油,令個burger變得更加香口👍🏼有一樣野想講嘅係,服務方面真係唔多掂,原本叫嗰陣係諗住走洋蔥,明明嗰陣店舖都唔係話好多人,得兩三個客,點解都可以仲俾咗洋蔥我😑反而係走咗蕃茄,係咪聽錯啊?由於太肚餓嘅關係,唔理啦照食啦,拎咗洋蔥出嚟就算。員工亦只掛住傾計,人少嗰陣或者可以應付到,人多嗰陣唔知係咪都係照傾計呢?

不得不提,長度確實非常吸睛,難怪佢都叫自己做特大魚堡
阿拉斯加特大魚堡

阿拉斯加特大魚堡
2017-08-10 58 浏览
成日去又新街搵食 都無發現有呢間burger 今次朋友帶左我去試 好有驚喜首先裝修好有格調 牆壁都係塗鴉 點影都得除左有burger 仲有意粉 小食同好多手工啤 1) 芒情森巴雞翼串 $58 🍖🍖🍖有6隻大大隻好厚肉💓 芒果醬甜甜地好開胃 2)夏威夷雞堡 $68 估唔到甘足料 泰式辣醬加菠蘿 青瓜 蕃茄 好fresh 😍加$28就可以轉做套餐 有薯條同一杯飲品 今次揀左蜜桃伯爵茶 味道一啲都唔假 3)炸魷魚圈 $48呢個係新出 好脆口 不過魷魚份量較少~下次再幫襯好想試埋啲手工啤 好難得香港地食BURGER咁平民價錢之餘 裝修靚 食物又有水準 性價比高!!!!!
成日去又新街搵食 都無發現有呢間burger

估唔到甘足料 泰式辣醬加菠蘿 青瓜 蕃茄 好fresh 😍
加$28就可以轉做套餐 有薯條同一杯飲品
今次揀左蜜桃伯爵茶 味道一啲都唔假

3)炸魷魚圈 $48
呢個係新出 好脆口 不過魷魚份量較少~

2017-07-28
  • 芒情森巴雞翼串
2017-08-08 92 浏览
休閒既假期就要去搵好野食,由九龍出去新界,坐左一程巴士,去到元朗搵食元朗比我既感覺就係有一個好大既Yoho Mall,其他就唔知啦…不過上openrice搵同埋係附近行下就會見到有好多好野食,而係又新街附近既轉角位就搵到呢間食漢堡既由於我同我男朋友都鍾意食Burger, Pizza既食物,所以就決定入去食啦入到去,餐廳裝修好特別好外國Feel,唔單止有d好靚既指示牌,仲有好多鎢絲燈都好靚,完全有個種工業風既味道另外,Menu雖然設計簡單,但就好配合成間餐廳既主題睇左一陣,由於都未係太肚餓既關係,我地叫左兩杯野飲同埋一個Burger Combo Set先黎既係飲品,我既蜜桃伯爵茶(凍)同男友既Blueberry Mojito(non-alcohol)~兩杯飲品都好清新,唔係話好甜,蜜桃唔會話甜到搶走曬茶味,而且清清地,Blueberry Mojito雖然唔係有酒,但用梳打沖,有小小汽咁都好好味,兩款飲品都好夾食d濃味野,同埋最岩夏天飲番杯黎消暑呀!再黎係主角~華盛頓總統漢堡!!!(好有氣勢)佢係由Parma ham, Mozzarella Cheese, Beef , Black Tru
休閒既假期就要去搵好野食
,由九龍出去新界,坐左一程巴士,去到元朗搵食

另外,Menu雖然設計簡單,但就好配合成間餐廳既主題

凍蜜桃伯爵茶

再黎係主角~華盛頓總統漢堡!!!(好有氣勢
)佢係由Parma ham, Mozzarella Cheese, Beef , Black Truffle Sauce,Tomato, ,Rossa Lettuce組合而成既,當中有三種材料都係我既Favorite

華盛頓總統堡

成個Burger唔會過太heavy/太濃味,但口感好豐富同埋味道好有層次感

而且佢既漢堡扒唔係煎到全熟而係7分-8分熟,好多肉汁一路食一路流出黎
,好多漢堡包店都做唔到,有d會太多Cheese包著/太乾,不過呢個我就覺得岩岩好啦

Combo配的薯條

最後要讚一讚個薯條,佢有帶小小薯仔皮既,好脆好香口,完全唔似平時餐廳/快餐店食到既,男朋友仲食到停唔到口呀

總結呢餐真係好滿足,同埋呢度地方都好岩三五之己去像下draft食個burger傾下計休息下
2017-08-06
凍蜜桃伯爵茶
華盛頓總統堡
Combo配的薯條
  • BlueberryMojito
2017-08-06 5150 浏览
昨天與剛去完泰國的好友媽媽去了元朗的urban united burger & bar吃下午茶,吃完正好到附近街市買菜煮晚飯。朋友媽媽不想吃太飽,所以主要都是點小食和我分享。我們見炸洋蔥圈是新出品,好奇之下想嚐嚐。洋蔥圈採用新鮮洋蔥和炸粉,高溫熱炸後去除洋蔥的腥辣,留下甜味及水份,厚實甜美的口感,讓人一吃就會愛上它。酥脆的洋蔥圈外型惹人愛,非常碩大,要分好幾口吃。明太子雞翼做法相當費功夫,尤其是將雞骨挖掉後填滿明太子,再把雞翼香炸,除了挾帶著鹹辣交雜的美味香氣外,還可以品嚐到明太子顆粒分明及彈牙的特殊口感,朋友媽媽超喜愛。由於我沒吃午餐,我吃紐約雙層八安士牛堡也不會過份吧。側看這牛肉漢堡夠厚吧! 既穩重又扎實,內部組織攪得極為細碎,豐厚的油脂毫無遺漏地被鎖入油亮的牛肉漢堡裡。適量的脂肪含量讓它的口感不會過硬,也不會軟得令人覺得肥膩,滋味表現出色,肉味明顯。漢堡裡面夾著洋蔥,羅馬菜,蕃茄,酸青瓜,紅毛菜,讓水份溢散出來,吃起來更加多汁。漢堡融化的車打芝士,麼沙里拿芝士,風味也豐富了一層。朋友媽媽馬上迫不及待吸上一口芒果奶昔,相當滑順的口感,濃郁的乳酸味道,搭配上淡淡的甜香芒果,很好喝,而

炸洋蔥圈

紐約雙層八安士牛堡

芒果奶昔

朋友媽媽馬上迫不及待吸上一口芒果奶昔,相當滑順的口感,濃郁的乳酸味道,搭配上淡淡的甜香芒果,很好喝,而且不膩口,清爽怡人。
踏步朱古力

我則選喝踏步朱古力,喝起來朱古力味道很香,很濃厚,順滑又不會死甜。我很喜歡忌廉細細綿綿的口感,還用吸管吸來吃。這朱古力倒是沒讓我有膩的感覺,反而只覺得天氣熱還是越冰越好。
炸洋蔥圈
紐約雙層八安士牛堡
芒果奶昔
踏步朱古力
2017-08-05 54 浏览
依間餐廳都開左一段日子,成日都會行經,有時都會心思思想食既。今次朋友就提議食依間,元朗多餐廳,所以食完一間就想食另一間。第一次泥依間餐廳,覺得佢裝潢都幾有風格,連啲凳都花左啲心思。我地揀左一個burger一齊share 達拉斯烤菇牛堡 $88份量好足既感覺,有一大個烤菇,面頭有滿滿既黑椒汁,而下面既牛肉漢堡扒都幾厚下。又吾會煎到過熟添,有微微紅色。加28蚊可以有套餐,薯條幾脆口。我地點左芒果伯爵茶,幾清新既另外仲叫左泰式鮮蝦湯沙律$62添辣辣地,鮮蝦都幾彈,菜幾新鮮。

加28蚊可以有套餐,薯條幾脆口。
我地點左芒果伯爵茶,幾清新既
另外仲叫左泰式鮮蝦湯沙律$62添
辣辣地,鮮蝦都幾彈,菜幾新鮮。
2017-08-02 73 浏览
星期二的晚上,在又新街左穿右插想找個地方晚餐,看見外形新穎主打美式漢堡的小店Urban united burger&bar,一行4人看見餐牌上的漢堡都挺吸引及價錢合理,沒多想就決定入內試試。一推門入去,色彩繽紛的塗鴉外牆,具強烈的色彩對比,整個美式設計及搭配都令人感受到有活力,跳脫的感覺!店子雖小,但乾淨整齊,坐得十分舒適~達拉斯烤菇牛堡烤大菇十分厚身,充滿菇香,漢堡口感紥實,味道層次分明,咬落口豐富的肉汁直噴出來,連埋新鮮生菜,番茄及洋蔥十分爽口清新!一口根本沒可能整個咬開😂芝加哥BLT 牛堡雖然BLT 牛堡的份量較細,但漢堡咬落Juicy 惹味,還有脆脆的煙肉,配合埋番茄醬,溶化的芝士完全突顯牛堡的肉香及美味加$28 可以有combo set 包薯條及飲品以上是兩份combo set 薯條的份量,薯條金黃爽脆,以鮮豔的美國國旗搭配,小食充滿美國街頭風~~凍朱古力特飲不會一味死甜,朱古力入口順滑檸檬伯爵茶比一般檸檬茶茶香更甘甜,更Fresh 都市大拼盤超級豐富兼抵食的大拼盤,有Ribs,炸雞塊,薯條及水牛城雞翼番茄羅勒葉大蝦意粉酸酸地的意粉入口較開胃,食左咁多油膩食物可以中和一下飽滯

店子雖小,但乾淨整齊,坐得十分舒適~

達拉斯烤菇牛堡
芝加哥BLT 牛堡

加$28 可以有combo set 包薯條及飲品

凍朱古力特飲
不會一味死甜,朱古力入口順滑

檸檬伯爵茶
比一般檸檬茶茶香更甘甜,更Fresh

都市大拼盤

番茄羅勒葉大蝦意粉
酸酸地的意粉入口較開胃,食左咁多油膩食物可以中和一下飽滯感,可惜個source 用茄膏打合,如果用新鮮番茄更好~~

巴馬火腿海撒沙律
清新之選,生菜新鮮可口,只可惜分量太少,一人只可食幾口~~

Urban united burger & bar 美式小店的確出色,價錢合理,食物製作有心思,質素及味道都不錯,絕對會回頭光顧!
2017.07.23【香港•元朗】Urban United Burger & bar- 跌入凡間的天神手工啤 😐香港的美式風格的餐廳很多 來來去去都是burger 薯條 啤酒 😅必須具備個人風格才能突圍而出這間主打漢堡包的小店 就決定要趕走老套來個西洋風格x傳統文化的crossoverJadeemperor 玉皇大帝IPA $78小店除左漢堡外 有一樣是必試門神啤酒將傳統華夏文化融入啤酒 😱全部都是以天神名字命名及設計龍王 雷公 孫悟空 玉皇大帝 嫦娥 灶君 閻王 每款都口味不同 極具特色 眼花繚亂最後 小妹還是挑選了玉皇大帝🍺是各神的領袖嘛啤酒的顏色是帶點橙金色 聞落帶著點點芬香前味微甜 後味甘甘地 陣陣的麥味不過是7% 飲到小妹都有點微醺另一選擇 拖肥蘋果手工啤$38小妹大愛除了手工啤酒 來到這間西式漢堡店🍔不得不提及小店豐富的噴畫塗鴉眼睛都會不其然地在牆上停溜著然而 吸晴的當然還有眼前的食物都市大聯盟 $198菜色的名字令小妹很自然就會想到英雄主義系列的角色🤣原來是個超級足料的漢堡牛肉漢堡 軟殼蟹 鵝肝 蕃茄 配菜 洋蔥圈再搭上黑醋 車打芝士 沙津汁滿滿的一盤 看似是2人份量吧😮
2017.07.23

小小的櫻花蝦滿佈在意粉上🦐
就像一場雪境 像一件藝術品
店主對食材很豪邁 配料都很多
然而味道就較咸了少許

P.S. 店員對主打的手工啤不太熟悉😵 未能介紹 可以有進步空間喔

Urban United Burger & bar 💌
元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號鋪
Mon-Sun: 1200-0000

🍚 openrice: yee6192004
2017-07-23
Jadeemperor 玉皇大帝IPA
拖肥蘋果手工啤
  • Jadeemperor玉皇大帝IPA
今日又在元朗揾食,揾到間專食Burger餐廳。內在環境十分美式,色彩繽紛,加上背景音樂,感覺愉快。而且有吧檯,提供多款酒類產品可供選擇!我點了一個特色的配搭: 大烤菇牛堡很少在其他Burger餐廳見到,而且做得有水準,比個讚!烤落和牛的配搭,使牛肉少了油膩,又增加了口感。麵包也是一讚!餐廳用牛油塗了麵包內層,然後輕輕烤了麵包,使它外脆內軟。餐廳出名手工啤酒。今天飲了一支「門神牌」的玉皇大帝,名字很有趣。聞到很香的花香味,飲落除了有小麥味道,還帶甘苦的餘韻。喜歡品酒的朋友可以一試這香港出品的手工啤酒。餐廳帶很多漢堡的選擇。除了手工啤酒外,也有雞味酒等其他酒精類飲料。當然,原飲酒的朋友也可以飲它的無酒精特飲。手工啤酒的名字十分逗趣。
而且有吧檯,提供多款酒類產品可供選擇!

我點了一個特色的配搭: 大烤菇牛堡
很少在其他Burger餐廳見到,而且做得有水準,比個讚!
烤落和牛的配搭,使牛肉少了油膩,又增加了口感。
大烤菇牛堡

麵包也是一讚!
餐廳用牛油塗了麵包內層,然後輕輕烤了麵包,使它外脆內軟。

餐廳出名手工啤酒。
今天飲了一支「門神牌」的玉皇大帝,名字很有趣。
聞到很香的花香味,飲落除了有小麥味道,還帶甘苦的餘韻。
喜歡品酒的朋友可以一試這香港出品的手工啤酒。
手工啤酒

餐廳帶很多漢堡的選擇。

除了手工啤酒外,也有雞味酒等其他酒精類飲料。

當然,原飲酒的朋友也可以飲它的無酒精特飲。

手工啤酒的名字十分逗趣。
2017-08-01
大烤菇牛堡
手工啤酒
2017-08-01 38 浏览
今日搵食搵到黎元朗,梗係叫埋個住元朗嘅朋友帶我食好嘢啦!
我個friend冇嘢識,淨係識食burger,佢話食過呢間burger先叫嚟過元朗!好!今晚就一於試吓你!🍔入到鋪頭先見到鋪頭裝修非常有特色,有啲似美國舊式裝修嘅風格,鋪仔細細,大約坐到10張枱,但唔好睇小佢,竟然有個小bar枱喺度!🍺眼見佢酒櫃入邊嘅酒都唔少架!
餐牌上邊有部份唔同口味嘅漢堡,每款漢堡下面都有細心寫明使用嘅材料,非常清晰,每個客人可以根據自己口味選擇適合自己嘅漢堡~我同朋友一人叫咗一個牛肉漢堡試吓,另外加$28可以轉為套餐,有薯條加一杯野飲,我哋叫咗一杯Double Chocolate share黎飲!
完全冇諗過杯朱古力可以咁好飲!🍫朱古力味極濃,唔似得坊間嗰啲朱古力飲飲下會變淡!溝埋上邊啲忌廉,簡直一流!而薯條亦非常脆口,條條都又粗又熱辣辣,誠意十足,令人食完一條又一條,正!🍟
我就叫左個達拉斯烤菇牛堡,一上枱已經聞到非常濃烈嘅菇味,試一試佢面頭啲醬汁,果然係濃濃的蘑菇汁!因為我哋都唔想曬咗成個漢堡嘅每一啖,所以我哋選擇咗逐層食😆大蘑菇一食落去超級多汁,配埋上面嘅蘑菇汁,味道更加濃郁!食完舊大蘑菇,重點黎啦
今日搵食搵到黎元朗,
梗係叫埋個住元朗嘅朋友帶我食好嘢啦!

我個friend冇嘢識,淨係識食burger,
佢話食過呢間burger先叫嚟過元朗!
好!今晚就一於試吓你!🍔

入到鋪頭先見到鋪頭裝修非常有特色,
有啲似美國舊式裝修嘅風格,
鋪仔細細,大約坐到10張枱,

但唔好睇小佢,竟然有個小bar枱喺度!🍺
眼見佢酒櫃入邊嘅酒都唔少架!

餐牌上邊有部份唔同口味嘅漢堡,
每款漢堡下面都有細心寫明使用嘅材料,
非常清晰,每個客人可以根據自己口味選擇適合自己嘅漢堡~
我同朋友一人叫咗一個牛肉漢堡試吓,
另外加$28可以轉為套餐,
有薯條加一杯野飲,

完全冇諗過杯朱古力可以咁好飲!🍫
朱古力味極濃,唔似得坊間嗰啲朱古力飲飲下會變淡!
溝埋上邊啲忌廉,簡直一流!
而薯條亦非常脆口,條條都又粗又熱辣辣,
誠意十足,令人食完一條又一條,正!🍟

我就叫左個達拉斯烤菇牛堡,
一上枱已經聞到非常濃烈嘅菇味,
試一試佢面頭啲醬汁,果然係濃濃的蘑菇汁!
因為我哋都唔想曬咗成個漢堡嘅每一啖,
所以我哋選擇咗逐層食😆
大蘑菇一食落去超級多汁,配埋上面嘅蘑菇汁,
味道更加濃郁!
食完舊大蘑菇,重點黎啦!
係安格斯牛肉漢堡扒!!!
冇吹水,一食落去個味道完全係同牛扒嘅味道係一模一樣!😍
唯一唔同嘅只係佢嘅形狀同口感變成漢堡扒。
非常驚喜,勁多汁勁有牛味!
鍾意一啖食漢堡嘅朋友,
連埋蘑菇加漢堡扒一齊食,口感一定頂呱呱!👍🏻

而小食方面,
我哋叫咗個明太子雞翼,總共有六隻。
每隻雞翼都釀到脹卜卜,旁邊仲有碟沙律醬~

一啖咬落去(大家睇吓上面幅圖),
果然!絕對冇偷工減料!
入面係滿滿嘅明太子啊😍
對於日本野都非常鍾情嘅我,直情係大滿足!

總括而言,
黎開元朗的朋友,一定要試下呢間餐廳,
咁既價錢有咁既食物質素,
一定唔會令你失望👍🏻
2017-07-31
  • 達拉斯烤菇牛堡
2017-07-30 215 浏览
假日黎元朗行下街,行完擴展後既Yohomall再行下附近既小店搵下食,平時番工都多數係集團式既餐廳醫肚,今日放假係元朗行下行下見到間門口幾有特色既美式餐廳一於入去試試漢堡款式都幾多,但同時想食牛同烤菇既我就揀左(達拉斯烤菇牛堡 $88)一次過可以滿足哂我烤菇加上黑椒汁都很夾,好彩黑椒味唔過濃可以食到烤菇原有既味道另外配菜都好爽口,但牛肉反而冇咩味!加$28 COMBO套餐有埋薯條同飲品,雖然係$28,但薯條份量都算幾多熱辣辣脆卜卜忍唔住一條接一條咁食檸檬伯爵茶偏少少甜,茶味係偏淡口唔會太濃,但個人覺得幾好飲見到隔離枱叫咗呢碟意粉,吸引左我地都試下番茄味係屬偏甜甜地,唔會酸岩哂我,大虎蝦有3隻,不過味道有少少腥同肉質比較淋身,但整體都算合格!美式炸雞黎到有驚喜,$42但份量超值,而且雞肉幾juice唔會乾!咬開仲食到有肉汁,粉漿不算太厚,估唔到哩個價錢有咁高質素!下次再黎會encore
一於入去試試
達拉斯烤菇牛堡
另外配菜都好爽口,但牛肉反而冇咩味!
熱辣辣脆卜卜忍唔住一條接一條咁食
檸檬伯爵茶偏少少甜,茶味係偏淡口唔會太濃,但個人覺得幾好飲
大虎蝦羅勒茄意粉
見到隔離枱叫咗呢碟意粉,吸引左我地都試下
美式炸雞
下次再黎會encore
美式炸雞
2017-07-29 50 浏览
🐚吉列炸蠔我平時只愛食生蠔 因為鍾意個種爆漿既感覺熟既蠔就冇左呢種滋味 點知呢個又唔會喎😮外面勁脆 入面仲係好creamy 姐係你咬一半剩低個半倒轉佢係有野倒到岀黎既😳好驚喜😍------------------------------🦀拉斯維加斯軟殼蟹鵝肝堡鵝肝好厚身 一咬係口入面爆開 好正如果個面脆啲同甜啲就prefect啦😋軟殼蟹勁脆 仲會爆汁架 好滿足😙------------------------------🐠阿拉斯加特大魚堡拿 冇呃你 真係特大架 佢條魚柳應該係正常size既三倍 真係好大😳勁脆就唔多講 魚肉嫩滑juicy 有啲胡椒味個包烘過黎 又擦左牛油 齋食都正啦配埋啖啖肉既魚柳 沙律醬點會唔好食🤷🏻‍♀️------------------------------呢間野其實唔算貴 如果你唔係食鵝肝個啲一個好足料既包都係$80左右加$28要套餐仲有野飲同薯條🍟小食就$40-50到兩個人叫個套餐加個小食 每人都係$80-90都ok架😘
🐚吉列炸蠔
小食就$40-50到
兩個人叫個套餐加個小食 每人都係$80-90
都ok架😘
2017-07-27 3509 浏览
下雨天,上完藝術班,行過又新街,突然想起之前食過果間burger restaurant。 上次帶住小朋友,今次就自己享受下啦。外邊落著傾盆大雨,到入面舒舒服服,冷氣充足,裝修一樣咁別緻有特色。望望餐牌,睇下有咩選擇,突然畀我spot到有原隻軟殼蟹漢堡,諗都唔諗,即刻叫先~B11 Las vegas deluxe 拉斯維加斯軟殼蟹鵝肝堡 - 包括軟殼蟹,鵝肝,火箭菜,紅毛菜,蕃茄,洋蔥, 泰式辣醬,黑醋~ 一黎賣相好得,見到原件鵝肝,同原隻軟殼蟹~ 鵝肝煎得恰到好處,外脆內好juicy,好香鵝肝味~原隻軟殼蟹無得輸啦,炸到脆脆,口感好好,配埋個汁酸酸地,好開胃~薯條熱辣辣,即炸即食,正!Iced double chocolate - 呢杯調得好味,奶味香濃,chocolate 味重,仲有我至愛既cream,讚! 喺大雨天渡過咗一個美味休閒嘅下午,會繼續支持!

一黎賣相好得,見到原件鵝肝,同原隻軟殼蟹~

鵝肝煎得恰到好處,外脆內好juicy,好香鵝肝味~

薯條熱辣辣,即炸即食,正!

喺大雨天渡過咗一個美味休閒嘅下午,會繼續支持!
2017-07-17
午餐
2017-07-26 432 浏览
呢個周末,天文台話將會大雨降臨! 係勁熱同晒之下,並無特別安排趁下午時分就黎左位於元朗burger店內食我嘅第1餐。入到去牆身全部走鮮豔塗鴉風,真係好適合同閨蜜自拍下,影下靚相。頭一版menu 全部都係burger類,好多款選擇 加28蚊就可以升級變成combo套餐。有粗薯條啦同一杯飲品。(左)檸檬伯爵茶: 採用伯爵茶包做茶底 ,有茶香唔會澀口(右)蜜桃伯爵茶 茶底一樣,內有兩塊蜜桃片加椰果,增加口感。原味炸雞 $42超大份極邪惡,友人表示食左8件都仲有甘多嘅雖然肉質偏稔,但係啖啖肉,岩晒我懶人配埋沙律醬一流。 達拉斯菇烤牛堡 $88主要有大烤菇、牛肉漢堡、車打芝士。烤菇用烤嘅方法無流失到水分,好juicy相中可以見到大烤菇嘅厚度同大細都係牛堡嘅1:1 黃金比例再配埋車打芝士,3種唔同口感同時係口入面浪浪下,肉食愛好者~可以一試!邁亞密海鮮堡 $88因為無鵝肝供應就叫呢個試下啦!採用摩沙利拿芝士,剛炸到熱辣辣脆卜卜嘅原隻軟殼蟹放左上去,油香充斥住成個咀仲有好多蝦肉,即刻心心眼!最後梗係要黎個food pics大合照啦!今次太肚餓嘅關係,過黎就為左醫肚,下次可以試下同友人悠閒坐係度試下佢

入到去牆身全部走鮮豔塗鴉風,真係好適合同閨蜜
自拍下,影下靚相。

頭一版menu 全部都係burger類,好多款選擇

原味炸雞 $42
超大份極邪惡,友人表示食左8件都仲有甘多嘅
雖然肉質偏稔,但係啖啖肉,岩晒我懶人
配埋沙律醬一流。

達拉斯菇烤牛堡 $88
主要有大烤菇、牛肉漢堡、車打芝士。
烤菇用烤嘅方法無流失到水分,好juicy
相中可以見到
大烤菇嘅厚度同大細都係牛堡嘅1:1 黃金比例

邁亞密海鮮堡 $88
因為無鵝肝供應就叫呢個試下啦!
採用摩沙利拿芝士,剛炸到熱辣辣脆卜卜嘅
原隻軟殼蟹放左上去,油香充斥住成個咀
仲有好多蝦肉
,即刻心心眼!

最後梗係要黎個food pics大合照啦!
今次太肚餓嘅關係,過黎就為左醫肚,下次可以試下同友人悠閒坐係度試下佢地嘅招牌 門神啤酒
2017-07-22
  • 邁亞密海鮮堡
  • 達拉斯烤菇牛堡
2017-07-25 38 浏览
近日元朗開了很多食肆, 其中一間真係一D都唔眼, 唔係有個大大漢堡包招牌都唔知轉咗手, 再睇埋餐牌先知還有小食、意粉和牛扒, 而飲品款式亦唔少都相當吸引。可能入坐時間早客人未算多, 坐得都可舒服, 最喜歡佢牆身噴畫好靚好有美國風情, 而且見佢令成個醒晒。原想點佢的逹拉烤菇漢堡, 但最近腸胃都不是很好, 所以選了一個墨汁海鮮意粉+芒果伯爵茶連加1 HK$121.-唔算貴。上菜唔算耐, 先到係芒果伯爵茶買相都OK, 係炎炎夏日飲即刻透心涼, 除了有芒果果肉, 還有椰果, 而且只係小小甜+茶香係我鍾意的味道; 然後來的意粉外貎都好吸引,海鮮就是軟殼蟹、蝦仁和魷魚圈, 用料都不錯, 食落不過不失, 但始終漢堡、炸魚薯條先係佢的招牌菜, 下次要試下。
墨汁海鮮意粉+芒果伯爵茶
2017-07-24
2017-07-24 82 浏览
入開來元朗搵契女 就早啲入來拍拖食個晏啦路過見到呢間餐廳 裝潢唔錯 就一於試下因為都已經2點幾3點.. 唔算多人.. 一入去就安排到位置因為今日撞正大暑 又想打風 天氣十分悶熱 都唔係好好胃口.. 我地2個都唔食得太豐富 叫1個burger 同all day breakfast就算啦(但其實好似都食唔少🤣)Pepper Dallas 達拉斯烤菇牛堡 有牛又有菇 一次過滿足哂我呢個為食鬼 食Burger 加$28就有埋薯條同野飲 我地試左知踏步朱古力... 哈哈 佢直譯左Double Chocolate ... 賣相都唔錯架...因為配料豐富 burger超級大個 完全唔知點落口🤣🤣🤣 薯條 熱辣辣趣卜卜 一上枱我地眨下眼就已經食哂 呢個十分推介呀Omelettehic Breakfast 好大個既奄列 望落去覺得好似個蛋煎老左啲 但食落又出奇既okay 除左菇之外仲有芝士 好creamy 好味!
入開來元朗搵契女 就早啲入來拍拖食個晏啦

路過見到呢間餐廳 裝潢唔錯 就一於試下