如果想找一個充滿藝術與神秘感的咖啡/酒吧餐廳,位於西環香港大學站附近就有一間Vie Won Won的餐廳,環境跟氣氛都超級好😍🤩餐廳一共分了上下兩層,從一樓上第二層會經過鋪滿了不同的風格和主題的畫作及文章的牆壁🤩,營造出一種藝術氛圍,而且餐廳的空間都比較廣闊,整體感覺都很舒適。⭐️BOTTOM SIRLOIN WITH FOIE GRAS⭐️香煎鴨肝配下腰脊牛扒 $308With puff pastry & cocoa gravy star anise sauce.五成熟的下腰脊牛扒🥩鮮嫩又多汁,有香濃的牛味,配上奶油味超重的鴨肝,以薯蓉及蘆筍作配菜😋😋⭐️CRAB MEAT RISOTTO⭐️蟹膏蟹肉燉飯 $198A creamy rice dish with fresh crab meat.這個燉飯好好吃🥰加入了蟹膏與忌廉汁的燉飯,讓整個飯的鮮味提升😋而且醬汁讓飯的口感很creamy⭐️MAGIC MUSHROOM⭐️迷幻蘑菇 $98原來是雪糕🍧上層紅色的菇Cap係紅桑妹雪糕酸酸甜甜的,而菇Stipe是檸檬雪糕,也是酸酸甜甜超開胃的!

⭐️香煎鴨肝配下腰脊牛扒 $308

⭐️CRAB MEAT RISOTTO
⭐️蟹膏蟹肉燉飯 $198

⭐️MAGIC MUSHROOM
⭐️迷幻蘑菇 $98
  • 迷幻蘑菇
  • 蟹膏蟹肉燉飯
2023-12-02 19 浏览
滷水香煎鴨肝芝士燉飯這道燉飯融合了滷水的香氣、煎鴨肝的豐富口感以及香菇的濃郁味道。米飯融入了滷汁的香味,每一口都帶來濃郁的口感。煎鴨肝則帶來了軟嫩的質地和煎脆咗的表面,與燉飯的香氣相融合!桂花烤野雞。野雞的肉質鮮嫩多汁,烤制後散發出桂花的香氣,令人陶醉。這道菜的烤製過程使得野雞肉質更加鮮美,外皮酥脆,內部保持著嫩滑的口感。桂花的香氣為整道菜帶來了獨特的芳香、Pink Lady它以葡萄柚、石榴、伏特加和爆漿糖果為原料。這款雞尾酒結合了葡萄柚和石榴的酸甜口感,伏特加的濃烈酒味以及爆漿糖果的獨特口感。

滷水香煎鴨肝芝士燉飯

桂花烤野雞。
野雞的肉質鮮嫩多汁,烤制後散發出桂花的香氣,令人陶醉。
的口感。桂花的香氣為整道菜帶來了獨特的芳香、

Pink Lady

它以葡萄柚、石榴、伏特加和爆漿糖果為原料。
2023-11-27 17 浏览
Vie won won乜嘢叫做V汪汪?就係喺山道大橋下呢間好有情調嘅西餐廳🍹🍴🍽️🥄🍸介紹吓:頭盤:Seared Hamachi with secret dressing火炙油甘魚薄片油甘魚切片到很薄很薄,所以入口鬆又軟,配合秘製醬汁,閃閃發光!好fresh!🐟🐟主食:Crab Meat Risotto蟹膏蟹肉🦀🦀燉飯店務未放上桌已經聞到陣陣幽香的蟹肉,令人垂涎欲滴,再放入口,嘩!蟹肉芬香而濃郁;在口腔兩壁來回游走,讓齒頰留香,盤旋不散!👍👍👍真味棧!!戲肉:Matcha Lamb Rack抹茶🍵烤羊🐐架店務未放上桌羊架已經十分吸睛👀👀,羊架夾埋抹茶我都係第一次食,但係感覺很新鮮,羊切開肉帶紅,但咬落去一啲都唔生唔腥又唔酥,可能用matcha gravy sauce伴吃,配埋mochi,車厘茄甘筍仔等等,吃起來非常惹味。值得推介!🫶🏼🫶🏼🫶🏼飲品:丸久小山圓玄米柚子梳打🍸🍹柑桔蜂蜜檸檬梳打🍯🍋店務員都彬彬有禮,服務周到,抵俾👍👍👍Like!!
Vie won won

火炙油甘魚薄片

主食:Crab Meat Risotto
蟹膏蟹肉🦀🦀燉飯

戲肉:Matcha Lamb Rack
抹茶🍵烤羊🐐架

飲品:丸久小山圓玄米柚子梳打🍸🍹
柑桔蜂蜜檸檬梳打🍯🍋

店務員都彬彬有禮,服務周到,抵俾👍👍👍Like!!
  • 蟹膏蟹肉燉飯
  • 火炙油甘魚薄片
  • 丸久小山圓玄米柚子梳打
  • 西芹檸檬青蘋果梳打
2023-11-27 36 浏览
二訪Vie won won,非常鐘意呢度既氣氛。今日特登約朋友再來餐廳樓高兩層,空間感十足,裝修擺設玩味十足周圍都係打卡位,擺設和餐具都好精美環境舒服休閒,好適合的朋友傾吓計,Relax一下。加上食物水準高,價錢又吾貴,值得推介Veggie Breakfast沒有肉的一頓早餐 $158Baked portobello mushroom with cheese,avocado,hash browns,grilled tomato ,mixed pepper,sunny-side-up egg,salad & bread蔬菜早餐款式非常豐富,全部都係我嘅至愛,味道水準高,最特別黑糖多士 好鬆脆 帶點楓糖 好味道Homemade Hojicha Mochi Bagel 自家製焙茶貝果 $68+25 Fries+25 Scrambled Eggs自家製貝果煙煙韌韌 好有咬口 貝果內仲有麻薯添 加上淡淡的焙茶味 配搭好特別 值得推介另外加左兩款小食 炒蛋同炸薯條 香脆可口Flat white $44 Cappuccino $44 咖啡拉花好靚 賣相一流 好啱打卡。飲落仲好幼滑 好啱我口味
餐廳樓高兩層,空間感十足,裝修擺設玩味十足
周圍都係打卡位,擺設和餐具都好精美

Veggie Breakfast
沒有肉的一頓早餐 $158

+25 Fries
+25 Scrambled Eggs

另外加左兩款小食 炒蛋同炸薯條 香脆可口

Flat white $44
Cappuccino $44
咖啡拉花好靚 賣相一流 好啱打卡。飲落仲好幼滑 好啱我口味

2023-11-17
2023-11-23 46 浏览
一開始行到入去間餐廳係覺得充滿神秘感,成個設計格調係好復古優雅,而且用餐地方係為樓上第二層,喺行緊上去嘅途中會望到有好多歐洲風格的相和擺設,令到我都停咗落嚟望一望(*^_^*) 行上去第二層會見到好有空間感同樓底好高,成個餐廳設計依舊好復古典雅,例如會有棗紅啡色的長沙發,淨係喺度打卡都可以打好耐🥹🫶另外值得一讚嘅就係依度嘅服務員都十分有禮貌,而且會成日幫我哋加水,好值得加分🤤🤤💜Matcha Lamb Chops🍴 💰$308Extra sides -Mixed Vegetables +$25 & -Mashed potato +$35一上枱就即刻俾佢嘅靚靚擺盤吸引住,成個擺盤係好有空間藝術感,而且side dishes嘅材料都有精挑細選過,當中包括有機蕃茄仔、紅蘿蔔🥕、蘆筍、三粒小團子(meow小編勁鍾意!所以覺得好驚喜(*☻-☻*)!!!)首先係主食方面,有兩塊勁大勁厚身的羊架,同平時出面就瘦瘦的、勁多脂肪嘅羊架完全唔同!!! 而且係因為叫咗五成熟,所以係勁易切開~由於今次佢哋選用抹茶粉🍵去吊味(估唔到可以加抹茶粉去配搭( ̀⌄ ́)),所以羊架面頭和盤的底層會有好多抹茶粉,食落會有好

💜Matcha Lamb Chops🍴 💰$308
Extra sides
-Mixed Vegetables +$25 &
-Mashed potato +$35

首先係主食方面,有兩塊勁大勁厚身的羊架,同平時出面就瘦瘦的、勁多脂肪嘅羊架完全唔同!!! 而且係因為叫咗五成熟,所以係勁易切開~由於今次佢哋選用抹茶粉🍵去吊味(估唔到可以加抹茶粉去配搭( ̀⌄ ́)),所以羊架面頭和盤的底層會有好多抹茶粉,食落會有好濃的抹茶味,係有啲苦澀味,所以會辟走咗羊的蘇味~如果想再要啲醬汁調味,旁邊都會有個秘製醬汁,可以吱落啲羊架度,豐富個口感~

所有side dishes都煮得好入味!!!
小團子係有落到醬油🍡去調味,會有小小鹹鹹地的味道👅,而且真係十分煙靭!!!(^^)
雖然薯蓉同炒雜菜係另外加錢,但係佢哋都表現得一啲都唔失色,
薯蓉應該有落到橄欖油和牛油去烹調,所以味道係十分濃郁(o^^o)另外,椰菜仔係可以煮到辟咗陣苦味,配埋蘑菇一齊炒得十分入味(^^)

💜Magic Mushroon🥄 💰$98
終於俾我呢個蘑菇甜品,之前成日見啲人喺網上叫依度甜品,而且嚟到餐廳都見到好多枱叫,所以點都要試一試(*^^*)
上層係紅桑子moose配草莓醬,而下層係白桃moose配玫瑰荔枝醬~
食紅桑子moose嘅時候估唔到切落去比想像中硬,比較實身啲,食落係有好濃郁的紅桑子&草莓味道,好似食緊雪糕咁😻😻🩷而去到下層的白桃moose係相對上比較淋身少少,而且會多少少甜味😚🫶
蘑菇嘅旁邊都會有啲餅碎同雜莓乾做裝飾,當我哋張moose加埋入餅乾碎一齊食,就會增㖭多重咬口感~(^з^)-☆

💜 Pink Lady 🍸 💰$98
成杯Cocktail係勁pinky昅晴,同個名一樣勁有少女心😚🩷飲落去完全唔似飲緊cocktail~有少少似飲緊梳打咁,飲落係幾清新而且又酸酸的草莓味道^o^但係飲耐少少就開始微微的酒味🤣👅

Pink  lady
Matcha Lamb Chops
Magic Mushroon
Pink  lady
Matcha Lamb Chops
Magic Mushroon
2023-11-23 30 浏览
Vie Won Won地址:西環石塘咀南里8號地舖餐廳但入面充滿症樂多有特色既裝修,怪誕。有兩層,而且樓底特別高,加上係呢度係舊區,有種去古堡嘅感覺。由樓梯至掛畫甚至餐具都添加了不同藝術元素,視覺環境滿分。▫沒有肉的一頓早餐 $158呢個好岩想食清d朋友,裏面有焗大啡菇加芝士 、牛油果、薯餅、焗蕃茄仔、太陽蛋、沙律,而麵包就加左$48轉焙茶麻薯貝果。貝果口感煙韌,面頭鋪滿焙茶粉,中間仲有麻薯。▫封門牛柳全日早餐$198🐮封門牛柳相爛有驚喜,每塊都做到外焦內粉嫩 。另外仲有德國腸、炒蛋、沙律同黑炭麵包。分量十足,男仔一定夠飽。▫ Dirty $44飲落使得幾好 飲落D奶都幾順滑▫ Sea-salted Caramelcomb Coffee係咖啡和海鹽焦糖完美結合,既有咖啡的香味,又有海鹽和焦糖的甜味。🥰▫巴斯克芝士蛋糕 $42蛋糕的外層烤得微焦,內裡的芝士則是柔軟綿密,甜而不膩。每一口都充滿了芝士的濃郁和烘烤的香氣。👍🏻• 整體•食物: 𝟺.𝟻/𝟻環境: 𝟺/𝟻
地址:西環石塘咀南里8號地舖

• 整體•
食物: 𝟺.𝟻/𝟻
環境: 𝟺/𝟻
2023-11-22 1141 浏览
韻兒平時好少去西環那邊餐廳…今天心血來潮到石糖咀逛逛🤭餐廳門面很隱蔽☺️被門外的樹遮住介紹下餐廳吧: 餐廳分2層,下層是室內咖啡室和室外座位╰⁠(⁠⸝⁠⸝⁠⸝⁠´⁠꒳⁠`⁠⸝⁠⸝⁠⸝⁠)⁠╯我們安排坐樓上…經過一條陰暗的樓梯就到達🤭樓梯間掛滿了不少藝術元素🙈視覺效果滿分🪄樓上的燈光一樣很有氛圍感,四週佈置了不同的神像Baby pork Rib $268Baby pork Rib是一道豬肋骨料理。肉質鮮嫩多汁,帶著香氣和口感。豬肋骨烤至金黃色,表面的烤痕增添了一份獨特的風味。此外,這道菜還搭配一些配菜和芥末醬,能夠提供更多的層次感和口感。Crab Meat Risotto $198飯粒煮得入味且Q彈,蟹肉則非常新鮮。整體而言,這道菜的味道非常濃郁,令人回味無窮。配料的搭配也恰到好處,蟹肉的鮮甜與飯粒的口感相襯得天衣無縫。Lemon Marmalade Soda $48混合了檸檬的酸味和果酱的甜味,酸甜的味道中帶有檸檬的清新香氣。Chardonnay Chile (G) $78這款葡萄酒口感較為圓潤,酸度適中,適合搭配各類菜肴。Vie Won Won西環石塘咀南里8號地舖
韻兒平時好少去西環那邊餐廳…
今天心血來潮到石糖咀逛逛🤭
餐廳門面很隱蔽☺️被門外的樹遮住

樓上的燈光一樣很有氛圍感,四週佈置了不同的神像

Baby pork Rib $268
豬肋骨烤至金黃色,表面的烤痕增添了一份獨特的風味。

Crab Meat Risotto $198

Lemon Marmalade Soda $48

Chardonnay Chile (G) $78
這款葡萄酒口感較為圓潤,酸度適中,適合搭配各類菜肴。

西環石塘咀南里8號地舖
2023-11-19
2023-11-20 141 浏览
餐廳佈置同擺設都充滿復古元素,打做成歐洲古堡咁,玩味之餘,仲帶點奇幻神秘嘅氛圍~▪️Garden Salad🥗 or Daily Soup🥣田園沙律正常發揮。是日餐湯係忌廉椰子雞湯🥥🐔,椰子味好香濃,加埋忌廉好creamy▪️開心果慢煮雞卷配忌廉汁🐔慢煮雞肉嫩滑,入面卷住蔬菜同開心果碎,口感豐富。配菜仲有薯蓉🥔、紅蘿蔔🥕、蘆筍同蕃茄仔🍅▪️自製蕃茄醬蟹肉意大利飯🍅🦀🍚蕃茄醬味道濃郁,面頭有唔少蟹肉,好鮮味。意大利飯煙韌度適中,幾有咬口▪️炸吉列牛扒三文治🐮🍞吉列牛扒外面炸得香脆,入面保持粉嫩。麵包並唔係用普通白麵包,食落更有口感▪️丸久小山園玄米柚子梳打🍵柚子梳打好清爽,杯面仲放咗一串白玉🍡,口感軟糯▪️芒果抹茶歐蕾🥭🍵新穎嘅配搭,但原來芒果加抹茶都幾夾喎,而且芒果好清甜▪️Sea-Salted Caramel Comb☕️咖啡醇厚濃香,而熱嘅版本,焦糖脆脆會放喺杯邊,咁就可以自己配搭嚟食▪️Tiramisu☕️將Tiramisu變成飲品,飲落又幾似喎。面頭係芝士奶蓋🧀🥛同朱古力粉🍫,下面就係咖啡,帶有酒味🥂,幾有層次▪️迷幻蘑菇🍄蘑菇造型,側邊仲有開心果碎、紅莓乾、藍莓乾🫐圍住,好似花花草草咁,好igab

Garden Salad or Daily Soup

自製蕃茄醬蟹肉意大利飯

▪️炸吉列牛扒三文治🐮🍞
炸吉列牛扒三文治

▪️丸久小山園玄米柚子梳打🍵
柚子梳打好清爽,杯面仲放咗一串白玉🍡,口感軟糯

▪️芒果抹茶歐蕾🥭🍵
新穎嘅配搭,但原來芒果加抹茶都幾夾喎,而且芒果好清甜

▪️Sea-Salted Caramel Comb☕️

▪️Tiramisu☕️
丸久小山園玄米柚子梳打、芒果抹茶歐蕾、Sea-Salted Caramel Comb、Tiramisu

▪️迷幻蘑菇🍄
蘑菇造型,側邊仲有開心果碎、紅莓乾、藍莓乾🫐圍住,好似花花草草咁,好igable🤩 蘑菇頭係紅莓雪葩,蘑菇身係白桃雪葩🍑,食落酸酸甜甜
迷幻蘑菇

▪️原味巴斯克蛋糕🧀、抹茶巴斯克蛋糕🍵🧀
巴斯克蛋糕口感順滑,入口充滿芝士香,而抹茶味更多咗一份茶嘅回甘
原味巴斯克蛋糕、抹茶巴斯克蛋糕

📍西環石塘咀南里8號地舖
迷幻蘑菇
歐陸式復古風餐廳迎接聖誕🎄沉醉於迷幻的🍄Magic Mushroom的世界位於香港大學站附近的Vie-Won-Won🌹樓高兩層 環境寬敞浪漫 神秘古典歐陸風 餐廳掛港藝術畫作 🖼️🏰 彷如置身歐式古堡 設有露天雅位🥖Garlic Bread鬆脆的蒜蓉包上濃厚的芝士🧀令人回味無窮 🐟Miso Codfish金黃色的鱈魚擁有獨特的魚肉質地和口感肉質質鬆軟多汁 配有薯蓉和小蕃茄同時保留了味增醬的風味 香氣十足營造出一種豐富而深層的味道🍝Inidian Curry Lasagne令人喜出望外的印度咖喱千層麵融合了意大利千層麵和印度香料的濃郁香辣麵層之間的咖喱醬汁和香料滲透到麵條中同時伴隨著千層麵的柔軟和奶酪的濃郁營造出濃郁豐富而具有深度的層次感創造了一種新的味道體驗🍄Magic Mushroom 餐廳招牌甜品 像極了迷幻蘑菇的雪糕Raspberry 和White Peach 風味雪糕質地細滑 味道清新 煙燻開幕 必打卡🍸 Cocktails 🐘Elephant Dance微弱的酸味配上大量沙冰💃🏻💞Pink Lady外型粉嫩可愛 微甜迷迭香的香氣增強了清爽假日雞尾酒的風味Vie-Won-Won📍
歐陸式復古風餐廳迎接聖誕🎄

庆祝纪念
圣诞节
  • 迷幻磨菇
2023-11-16 50 浏览
好鍾意呢種玩味濃嘅餐廳,好有氣氛,環境幾闊落,食物都幾創新特別!我地4人叫左3個lunch set share, 沙律正常,餐湯都幾有誠意☺✨忌廉椰汁雞湯 - 椰汁味幾出,個雞可能煲得耐左少少,如果嫩滑d就正!✨開心果慢煮雞卷配忌廉汁 - 呢個都算清清地,面頭都見到不少開心果碎,雞卷入面包住左菠菜,口感幾豐富😘✨自製蕃茄醬蟹肉意大利飯 - 飯粒幾有咬口,蟹肉都多,個汁調得夠濃稠惹味🍅✨炸吉列牛扒三文治 - 同我想像中嘅樣子有d唔同,呢款crossover左西式嘅包,裡面夾左蕃茄同配菜,夠晒fusion😂吉列牛幾粉嫩,而且冇咩筋👍✨Magic Mushroom - 造型💯,上層係raspberry mousse,下層係白桃mousse,食落似雪芭好冰凍,酸酸甜甜又幾好食🍄✨抹茶巴斯克蛋糕 - 質地好軟心,抹茶味好重🍵✨巴斯克蛋糕 - 原味就食到香濃芝士味,焦香味都突出~✨Sea-Salted Caramelcomb - 杯邊附送左幾塊焦糖脆餅,伴咖啡真係一流🧡✨Tiramisu - 好有層次,真係好似食緊Tiramisu 咁😂酒味幾香,唔會太漏~✨Mango Matcha Latte

✨抹茶巴斯克蛋糕 - 質地好軟心,抹茶味好重🍵

✨巴斯克蛋糕 - 原味就食到香濃芝士味,焦香味都突出~

✨Mango Matcha Latte - 呢個配搭第一次見,味道mix埋幾得意,仲啜到香甜芒果肉🥭

✨丸久小山園玄米柚子梳打 - 小丸子好軟糯,柚子梳打幾fresh🤩

今日星期日黎個late lunch, 想搵間可以坐得舒服,又可以傾下計、飲下食下既地方,就黎左呢度,呢度既drink list同coffee都有好多選擇,我同朋友都揀左好耐先決定到😅1)Tiramisu 呢杯咖啡第一啖飲落去係鮮奶泡,未飲到咖啡酒嘅味道,之後飲飲下就開始飲到咖啡酒喇,係比真正甜品既Tiramisu甜啲同酒味重啲,朋友好鍾意呢個,無醉無醉😆😆2)花生香蕉奶昔呢個我覺得超正,飲第一啖已經飲到花生同香蕉味並存,無互搶,而且無冰既凍,所以唔會有冰水溝淡奶昔的情況出現,而杯頂有一塊開邊焦糖脆面既香蕉當snacks,個杯present 得好靚!3)Bovine Bone Marrow烤穀飼牛骨髓配麵包片(製作時間大約須30分鐘)呢個牛骨髓配麵包脆片真係第一次食,估唔到可以咁樣配搭!牛骨髓既牛油滴落烤麵包片,好似溶左既牛油light version,有牛油香但又唔會過膩4)Baby Pork Rib 慢煮西班牙豬肋骨份量兩個女仔share啱啱好!配沙律菜之餘,仲有青檸、酸菜、烤醬汁咁多選擇去襯托個慢煮豬肋骨,做到一肉幾吃既配搭😆😆😆5)Osmanthus Grill Chicken

1)Tiramisu [alcoholic coffee]

2)花生香蕉奶昔

3)Bovine Bone Marrow
烤穀飼牛骨髓配麵包片(製作時間大約須30分鐘)

4)Baby Pork Rib 慢煮西班牙豬肋骨

5)Osmanthus Grill Chicken 桂花烤野雞
呢個雞係比平時食既燒春雞大隻,切開入面有乾坤,係有桂花味既薯仔,再配埋炸薯角,成件事好夾好perfect!! 皮好薄,所以非常建議連埋雞皮食!女仔食量黎講,四個人分係好啲😆😆😆

服務態度好好,有禮貌,唔催人交檯,可以好放心同朋友喺度吹水、打卡!
今日本身坐二人木櫈位,我地見到有梳化位,試下問下店員可摸耳俾我地轉,最後可以,真係坐得舒服,又食得開心❤️❤️
花生香蕉奶昔
烤穀飼牛骨髓配麵包片、Tiramisu(alcoholic  coffee)
Baby  pork  ribs
桂花烤野雞
桂花烤野雞(內藏桂花薯仔)
2023-11-12
花生香蕉奶昔
Baby  pork  ribs
桂花烤野雞
桂花烤野雞(內藏桂花薯仔)
  • Tiramisu  (alcoholic  coffee)
  • Baby  pork  rib
Vie Won Won,中文名「鬼混」,餐廳名字已經好有玩味感,內裡裝修、四周佈置、擺設,以至餐具都充滿特色!餐廳提供室內及室外座位,室外座位可以帶毛孩,更有搖搖椅,前面種有綠色植物,感覺舒服又可以同外面馬路作分隔,提升了私隱度。室內樓高兩層,裝修充滿格調,行上樓梯兩邊都掛滿好多特色畫作,餐廳每個角落以至洗手間都好多打卡位,好似去咗藝術館咁!🤩❇️蟹膏蟹肉燉飯 $198飯的份量雖然唔算好多,但蟹肉同蟹膏都舖咗一半,而且一入口蟹味十分鮮濃,飯粒有少許咬口,每粒飯都掛滿醬汁,而且吸收哂蟹味,好食!😋❇️慢煮西班牙豬肋骨(半份) $268▶️外皮有少少焦脆,入面肉質都幾腍,而且鎖到肉汁,味道甜甜地,即使唔駛點醬食都夠入味。配埋伴碟的沙律菜及牛蒡絲,平衡返油膩感😊❇️迷幻磨菇 $98▶️相信係餐廳的招牌甜品,造型已經十分吸引,上枱時侍應會慢慢打開玻璃罩等入面的「煙霧」釋出,營造迷幻效果。初時以為係cake,但原來上面係紅莓雪糕,下面係荔枝雪糕,酸酸甜甜,無論賣相同味道都有驚喜!👍🏻❇️Candlelight $94 ▶️叫咗杯cocktail ‘Candlelight’🍹 ,蜜桃顏色,用咗芒果汁、石榴汁、檸
❇️蟹膏蟹肉燉飯 $198
❇️慢煮西班牙豬肋骨(半份) $268
❇️迷幻磨菇 $98
❇️Candlelight $94
▶️叫咗杯cocktail ‘Candlelight’🍹 ,蜜桃顏色,用咗芒果汁、石榴汁、檸檬汁、Vodka 同Rum酒,入口時酒味有少少濃,但之後果味就慢慢滲出,好有層次!
餐廳由裝修佈置,以至食物製作都好用心同有水準,難怪幾乎座無虛席!👍🏻
2023-11-12
2023-11-15 45 浏览
鬼混 裝修好有氣氛 食物質數 比佢地分店餐廳好食 餐廳由門口到每個角落都有心思👍🏻睇睇餐牌 食物選擇都幾多 飲品🍸☕️Coffee, Wine, Beer, 樣樣都有…我的選擇- 主菜桂花烤野雞😋烤雞醬汁好好味 隻雞好滑 烤到啱啱好龍蝦沾麵龍蝦都算大件 意大利粉汁好好味 我的選擇- 甜品迷幻蘑菇好特別 打開蓋有煙燻味道 口感似雪糕上面似紅梅 下面雲尼拿😋我的選擇- 飲品西班牙sangria🍸白酒底 好多水果 味道唔錯桂花柑橘蘋果沙冰 好清新🍸整體感覺唔錯 店員好友善 用心介紹食物好食 坐得舒服 位置方便 地鐵站附近值得一試再試💕
鬼混 裝修好有氣氛 食物質數
比佢地分店餐廳好食

餐廳由門口到每個角落都有心思👍🏻

睇睇餐牌 食物選擇都幾多
飲品🍸☕️
Coffee, Wine, Beer, 樣樣都有…

我的選擇- 主菜

• 迷幻蘑菇
  • 龍蝦沾麵
  • 桂花烤野雞
2023-11-15 39 浏览
今日lunch去食磨菇🤓磨菇甜點外形特出,係酸酸甜甜既甜品🤪這餐廳甜品同飲品出色🍹杯咖啡都好似會緊甜品咁!好有趣!😻😝玩味十足既餐廳!Lunch set飯分量light d , 有肚可加埋甜品🍮
2023-11-14 90 浏览
朋友推介,話d野飲幾特別見到平日都幾多人黎蟹膏蟹肉燉飯 $198🦀🍲飯既表面鋪左幾多蟹肉絲飯入面mix左蟹膏,蝦米同埋蘑菇等等食落有少少香草味炸魚薯條🍟兩大塊炸魚,比想像中大份薯條都幾多,有蕃茄醬同沙律醬點一邊傾計一邊食炸物送洒 Pink lady 💕由葡萄柚,石榴加Vodka調配。杯既邊緣鋪左一圈爆炸糖,飲既時候會飲埋爆炸糖~令到杯洒好funny! Taste of life🧚‍♀️由苦瓜 ,蘋果,蜂蜜,酸橙,檸檬同tonic water 調配,味道有少少苦,但又有d酸甜味,尤如人生🥺
朋友推介,話d野飲幾特別
見到平日都幾多人黎

蟹膏蟹肉燉飯 $198🦀🍲
飯既表面鋪左幾多蟹肉絲
飯入面mix左蟹膏,蝦米同埋蘑菇等等
食落有少少香草味

炸魚薯條🍟
兩大塊炸魚,比想像中大份
薯條都幾多,有蕃茄醬同沙律醬點
一邊傾計一邊食炸物送洒

Pink lady 💕