餐厅: Villa 26
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
尖東一帶附近都有幾間傾計飲嘢嘅食肆,呢間裝修格調算係中上,算係坐得最舒服,包括枱與枱嘅距離,特別一讚佢張凳,睇得出裝修傢俬係幾揼本,張凳夠大又坐得舒服,傾偈泥講呢間算係幾靜,普遍都係斯文客。幾位侍應嘅服務都幾好,好有禮貌,令我印象幾深。食物方面唔錯,唔算話極高質,但對冇要求泥講,佢叫好好;對有要求泥講,佢叫唔錯,當日我哋三個人叫咗牛扒,巴拿馬火腿芝士拼盤,一個意大利飯,開咗兩支red wine,價錢算中上,但係合理。
幾位侍應嘅服務都幾好,好有禮貌,令我印象幾深。

2022-06-10
2022-06-04 1236 浏览
My second visit to the restaurant, the service is excellent and even better than last time. Booked a table to celebrate my partner's birthday. They arranged a quiet corner by the window for us. Food are beautifully served. Highly recommend but ensure you reserve a table in advance. Happy dining 😊
2022-06-02
  • Apple crumble
2022-05-20 1333 浏览
#chuchu食在尖沙咀📍 Villa 26520快樂❤️未諗今晚食咩嘅話,可以睇下呢間有冇位,再唔係就bookmark定遲啲再食!係尖東海濱,有戶外用餐區,一邊享受海風,欣賞維港美景,一邊食嘢chill drink,見佢仲有得畫碟,係慶生拍拖girlstalk好地方 #chuchu慶生推薦 —————————————————————❣️ 燒原隻法國春雞 $248成隻雞上,烤得幾香!啲肉都幾滑,啖啖肉!不過🐷覺得所有有骨嘅野都好麻煩!.❣️ 阿根廷草飼安格斯肉眼 8oz / $ 318牛扒肉質偏韌,脂肪及筋位都多,要咬耐啲先吞到,牛味都唔算話好濃,但ok acceptable! .❣️ 蘋果金寶 $88其實🐷想食心太軟,不過🐷仔唔食朱古力,但呢個食落幾好食,唔會太甜,一啲都唔漏,加油雪尼拿雪糕perfect match! .❣️Wine 唔記得自己飲邊隻,都係紅酒一杯,海邊緊係要chill chill佢😚—————————————————————不專業評分👅好味指數:7/10💰性價比:6/10👍🏻推薦:7/10—————————————————————🏡地址: Villa 26 (尖沙咀)尖沙咀
#chuchu食在尖沙咀

👅好味指數:7/10
💰性價比:6/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: Villa 26 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G1-4, 22-26, 28-32及33A號舖
#chuchu食西餐
#chuchu飲酒
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2021-12-31
除夕
2022-03-11 1907 浏览
今天book左喱間西餐廳,之前食過兩次,野食好好,服務週到,加上有outside,對住海旁好寫意😻難得約左朋友飲返杯,加上美味佳餚,令疫情下多了一份甜❤️特別鳴謝一位女侍應,不知道是店長還是高級侍應著藍色恤衫,因本人對蝦蟹感敏,叫左個魚,Sauce有蟹膏,但廚師煮了出來可能無轉到個sauce,女server即將重新整個份俾我,好多謝佢既細心🙏🙏🙏希望疫情下各位餐廳員工保重身體,相信疫情好快過🙏💪💪💪
難得約左朋友飲返杯,加上美味佳餚,令疫情下多了一份甜❤️
希望疫情下各位餐廳員工保重身體,相信疫情好快過🙏💪💪💪
2022-03-10 1085 浏览
朋友訂枱為我慶祝生日,我們都是第一次來到餐廳食lunch,環境舒適價錢合理,食物超乎好味,因為當日太大風,只好留室內享受午餐,有機會下次坐外面欣賞維港美景,推介😌
2022-03-09
午餐
2021-12-29 1301 浏览
首先選擇偏小,蒜蓉包ok既,牛排帶肥份量比較細且價格偏貴,生熟程度講唔講冇分別,鴨肝一般,有鵝肝選擇會比較正常,鴨胸太有咬口,略微失望,雞肉偏鞋,另外可能天氣太凍,意粉就凍凍地,整體賣相正常味道一般較低,質素比國內二三線酒店略為高,但未到本港一般法國餐廳水準,甜品正常,如果對食物嘅冇要求嘅可以一試,低唔低食好睇個人預算,主力食環境好啲。
2021-12-28
2021-12-25 1118 浏览
平安夜book咗枱,可用餐2.5小時,完全有足夠時間食,唔洗趕頭趕命。我哋揀咗坐室內,場內佈置咗啲聖誕裝飾,都幾舒服,最驚喜嘅係佢哋每枱人送一張即影即有,好貼心。生蠔 Gillardeau no.1 $88/隻生蠔鮮甜,好味,不過$88/隻有啲貴澳洲草飼羊架 $348 羊架勁好味,叫咗七成熟,啲肉好嫩又完全唔羶!食完已經想再encore牛肝菌意大利飯配法國鴨肝及鴨胸 $248個牛肝菌意大利飯味道好好,個飯creamy又唔會太漏,同埋裡面有菇,令到個口感好好。鴨肝ok,但鴨胸就好一般。如果可以淨叫牛肝菌意大利飯就perfect烤原隻法國春雞 $248正正常常,冇乜驚喜。我只吃了雞脾位,啲肉都幾滑嘅,不過朋友話其他位啲肉係嚡嘅,評價一般蘋果金寶 $88都幾好味,甜甜哋有啲玉桂味,不過送到上嚟嗰陣,個雪糕已經溶咗少少,好似放咗好耐咁… 紐西蘭Sauvignon Blanc 2020 $608
Gillardeau no.1

澳洲草飼羊架
牛肝菌意大利飯配法國鴨肝及鴨胸
蘋果金寶
Sauvignon Blanc 2020
同朋友去飲酒經常都會到這間餐廳,因為佢食物質素好,但每次都見佢客人數極小唔似左右兩旁嘅餐廳人數爆滿,最初唔明白去過幾次真是恍然大悟。去過這間餐廳幾次,5次有3次都遇到侍應不友好對待,但每次食完就算唔想記住,今次直頭凳都未坐到30秒個女侍應(束馬尾戴頭箍及眼鏡)一直催促我們但那時只是晚上8時左右(晚上9時截單10時關門),看了一會菜單朋友點了飲品,女侍應問我要點什麼,我向她說要想一想待會再加單,想不到她即時強調每人有最低消費而每枱一定要點食物,我再說給我想好後才加單,但她就是沒有放棄進擊的意思,我心想給人想想再下單有這麼難嗎?無間斷地不停催促我,真心想問她一路著急什麼,餐廳人客又不多而且又有幾位待應招呼其他客人,由坐低開始一直催促客人講一句頂一句,她究竟想怎樣?用餐完後朋友都說在旁餐廳多得很不要再選這間餐廳便好!!

用餐完後朋友都說在旁餐廳多得很不要再選這間餐廳便好!!

2021-11-28 1179 浏览
每次行經尖東海傍,必定會經過這裏能望見維港景色的露天座位.....🌆🌃🌌今次在商場內經過, 見店內的裝修吸引, 決定與朋友選擇入內下午茶, 傾下計chill一chill.....服務員親切有禮, 單是這點,我們是會選擇再來光顧享用晚餐🍴🍽️🍴被型格的裝修吸引🥰超長的 Bar 枱🍺🍻🥂🍷🥃除了店外的露天座位店內的亦令人感覺舒適格調豪華菠蘿沙冰特飲淡淡的菠蘿香味不會太甜🍹Irish coffee酒味濃濃的iced cappuccino口感夠滑法式蒜蓉包熱辣辣的蒜蓉香味法包夠脆Caesar salad 凱撒沙律蔬菜新鮮爽口沙律醬汁濃度適中Fish Fillet and Chips炸魚柳薯條賣相吸引,份量適中外脆內軟又熱的魚柳, 就算不點沙律醬也味道不凡配以脆熱肥美的薯條, 原來加點新鮮檸檬汁, 可以不用再點任何醬料也好好味道😉😋豬肋條上枱時熱辣辣的肉質口感十足非常 juicy😋😍💕
服務員親切有禮, 單是這點,
我們是會選擇再來光顧享用晚餐

沙律醬汁濃度適中

Fish Fillet and Chips
炸魚柳薯條
賣相吸引,份量適中
外脆內軟又熱的魚柳, 就算不點沙律醬也味道不凡

豬肋條
上枱時熱辣辣的
肉質口感十足
非常 juicy😋😍💕
2021-11-28
下午茶
2021-11-21 1114 浏览
下午三時剛食過午餐,在這邊坐一下打算點個喝的等朋友。被一位態度很不耐煩的服務生告知必須點吃的,不能只點喝的。還說是香港政府規定,喝東西必須點吃的。我就好想笑,昨晚蘭桂坊喝的那麼多可是一口沒吃啊。為了求證,找了找Google也並沒有看到香港政府的這條規定。想起來上次晚上在這邊也是只點了喝的,並沒有被強制要求點吃的東西。也就大概兩三個月前。服務生表示,你說的都多久以前了。疫情以來香港政府規定就是這樣了。好吧⋯我孤陋寡聞了
2021-11-21
下午茶
2021-11-13 1080 浏览
初初都擔心係咪環境一流,服務九流既餐廳;點知環境同食物、服務都係一樣咁正(如果唔坐近outdoor聞唔到煙味就更perfect )。望住尖東海傍唔食野嘆杯中物都值都唔好講咁多,即刻去相
初初都擔心係咪環境一流,服務九流既餐廳;
望住尖東海傍唔食野嘆杯中物都值

都唔好講咁多,即刻去相
纪念日
  • 心太軟
2021-10-28 1264 浏览
和朋友shopping後想找好地方晚餐想起之前曾經在這裡happy hour就試下晚餐啦waiter很helpful介紹我們吃海膽和生蠔我們點了牡丹蝦 煎鴨肝還有A4和牛海膽很新鮮生蠔非常肥美鮮甜牡丹蝦ok啦煎鴨肝配無花果是必吃的和牛西冷只吃了少少就打包了因為實在太飽還有 蒜蓉包也很驚喜應該是全五星服務唯一扣分是剛到的時候有很濃烈的雪茄味明白的 Hapi hour店外有人吸煙有殘留氣味是必然的
和朋友shopping後

明白的
Hapi hour店外有人吸煙
有殘留氣味是必然的
2021-10-25 965 浏览
德國豬手伴酸椰菜 $268有驚喜,外皮烤到好脆,好適合用黎送酒。同其他餐廳既豬手對比唔會太咸,肉都好易咬開,份量偏大,適合4-5人食。西班牙八爪魚 $268普通,份量亦偏小,呢個價錢唔太抵食。安格斯肉眼 $368本來最期待係牛扒,但食完有點失望,牛扒肉質偏韌,脂肪及筋位偏多,要咬耐啲先可以吞到落肚,牛味亦不太濃郁,不推介叫。澳洲草飼羊架 $338食落口唔會好穌,口感豐富,肉質較堅實,份量亦唔會太小。黑毛豬鞍 $328肉質偏鞋,還好。青芥末蟹肉他他 $168蟹肉同青芥末混合之後,好開胃好易入口,配合餅乾食,非常匹配,絕對推介。總括而言,職員態度親切友善,會主動幫忙,環境及氣氛好。
德國豬手伴酸椰菜 $268
西班牙八爪魚
西班牙八爪魚 $268
普通,份量亦偏小,呢個價錢唔太抵食。
安格斯牛,  羊架,豬胺
安格斯肉眼 $368
澳洲草飼羊架 $338
食落口唔會好穌,口感豐富,肉質較堅實,份量亦唔會太小。
黑毛豬鞍 $328
肉質偏鞋,還好。
青芥末蟹肉他他

青芥末蟹肉他他 $168

總括而言,職員態度親切友善,會主動幫忙,環境及氣氛好。
2021-10-24
青芥末蟹肉他他
  • 德國豬手配酸椰菜
  • 澳洲草飼羊架
2021-10-24 751 浏览
今日結婚10週年紀念,開開心心去食餐飯,之前係一篇文章介紹這餐廳🍴今晚就嚟試吓。可能早幾日預訂,餐廳就安排咗一張我覺得唔錯的位置,佢哋本身餐桌不算多,枱與枱之間有一定距離感,同三五知己黎食飯吹水真係唔錯。至於服務態度真係唔錯,個人覺得食物方面都一樣唔錯,整體起碼值80分,價錢方面唔貴,只係我地太大食,真心抱住個肚腩行山餐廳🤣其中Appetiser叫左個黑松露蟹餅,估唔到幾好味好耐冇飲洋蔥湯叫嚟試試,幾濃味。整體食物質素都很好,值得再次幫襯。🥰
其中Appetiser叫左個黑松露蟹餅,估唔到幾好味
好耐冇飲洋蔥湯叫嚟試試,幾濃味。
整體食物質素都很好,值得再次幫襯。🥰
2021-10-22
纪念日
2021-10-08 853 浏览
訂左呢間餐廳同朋友食晚餐,打電話去訂座時,已經feel到職員好好禮貌。去到餐廳後,覺得個環境好好,座位好闊落,坐得好舒服,由於我先到,所以同職員講左我訂左個生日甜品,職員話到時食完主菜就會上甜品,唔使特登再落order,可以俾驚喜你個朋友,真心覺得好幫得手。上菜時,服務都好周到。由於兩個女仔食,所以都唔係叫得多野,分別叫左:1.海膽帶子他他:海膽好鮮甜,帶子中有柚子皮,令到帶子的鮮味仲出d,仲好開胃。2.德國豬手:上枱時熱辣辣,皮脆肉嫰,仲有好好味的酸菜,但由於好大份的關係,我地食剩少少。3. 肉眼扒:叫左七成熟,真係七成,熱辣辣,肉嫰多汁,點埋燒汁一流,食到停唔到口,最愛呢個。4. 薯條,新鮮滾熱辣,一入口辣親個口,正!熱辣辣的薯條先好味!一路食食食。5. 心太軟,是日生日甜品,職員好細心繞過朋友後面遞上蛋糕,俾到朋友好驚喜,一上枱覺得心太軟好香,雖然冇流心到出哂黎,但好好味好香口,雲呢拿雪糕都非常好食!正!呢到職員服務態度又好,野食又正!下次一定要帶老公黎食好西,浪漫下2.

上菜時,服務都好周到。

由於兩個女仔食,所以都唔係叫得多野,分別叫左:

海膽帶子他他
心太軟