2023-10-17 46 浏览
😆超高質Cafe✨✨💙炙燒白松露雞翼燒過既白松露味道更出,雞翼皮脆,肉嫩😗.💙自製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵龍蝦汁味濃!!!每啖都食到蟹肉,好滿足🤤.💙卡邦尼手工圓粗麵蛋黃同芝士醬好多,食到最尾仲有醬淨既意粉!粗麵好掛汁,有咬口,煙肉厚切,口感更豐富👍🏻.💙抹茶巴斯克麻糬蛋糕一定要試既瀑布cream麻糬蛋糕,抹茶香濃~ 麻糬軟糯🥰.💙抹茶奶蓋士多啤梨牛奶抹茶奶蓋夠抹茶味,kit身,士多啤梨牛奶唔會好甜,杯底有士多啤梨蓉,酸酸地,好開胃!.💙玫瑰花果茶等3分鐘後再飲更入味,花香味夠,fresh😍
😆超高質Cafe✨✨

💙炙燒白松露雞翼
燒過既白松露味道更出,雞翼皮脆,肉嫩😗
💙自製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵
龍蝦汁味濃!!!每啖都食到蟹肉,好滿足🤤
💙卡邦尼手工圓粗麵
💙抹茶巴斯克麻糬蛋糕
一定要試既瀑布cream麻糬蛋糕,抹茶香濃~ 麻糬軟糯🥰
💙抹茶奶蓋士多啤梨牛奶
💙玫瑰花果茶
等3分鐘後再飲更入味,花香味夠,fresh😍
今日介紹嘅呢一間餐廳位於銅鑼灣SOGO後面,地理位置相當方便。餐廳主要以木系裝修為主,另外餐廳亦有戶外位置。值得一提嘅係餐廳響應環保用QR code scan代替餐牌。-藍芝士煙肉手工圓粗麵 $158藍芝士同埋粗麵係分開上嘅,可以因應自己嘅口味調節落幾多芝士醬。藍芝士味道香濃,手工嘅粗麵配上炒香左嘅煙肉,麵質煙煙韌韌。-煙三文魚墨魚汁手工圓粗麵 $148墨魚汁沾滿成碟嘅粗麵,上面配有煙三文魚,相對藍芝士配料嘅比較少,正常水準。-抹茶巴斯克麻糬蛋糕$68呢一個甜品相對有驚喜,蛋糕入面一切開就見到有留心嘅麻糬,蛋糕嘅抹茶味濃郁,質地軟綿綿,頂層亦有奶蓋甜而不膩,推薦大家食。-抹茶奶蓋士多啤梨牛奶$52餐飲嘅奶蓋牛奶非常之特別,頂層用嘅唔係一般嘅芝士奶蓋,而係抹茶奶蓋,食落有濃郁嘅抹茶味。中間嗰一層係牛奶而最底層係士多啤梨醬。📍Vol.1 CAFE銅鑼灣景隆街3號2樓

-藍芝士煙肉手工圓粗麵 $158

-煙三文魚墨魚汁手工圓粗麵 $148

-抹茶巴斯克麻糬蛋糕$68

-抹茶奶蓋士多啤梨牛奶$52

📍Vol.1 CAFE
銅鑼灣景隆街3號2樓
2023-10-15 30 浏览
好耐冇見到有手工意粉🍝難得見到,緊係要試試🤤揀左意式香草肉丸辣番茄芝士忌廉手工寬條麵,麵好彈牙,普通意粉完全冇得比👍🏻汁好濃郁,而且汁嘅量剛剛好,沾滿整個意粉,但又唔會過量,肉丸好juicy,唔會過鹹自製龍蝦汁蟹肉手工寬條麵,龍蝦汁味好香,每一啖意粉都係滿滿嘅蟹肉,仲配搭煮得好甜嘅洋蔥,兩款意粉都好有驚喜👍🏻炙燒白松露雞翼,熟度剛剛好,雞翼嫩滑,咬落超多汁,有淡淡松露香味,唔錯😋百香果菠蘿愛玉桂花烏龍茶,微酸又甜甜哋,百香果同菠蘿同桂花味好balance,飲落好順口,好飲👍🏻👍🏻
好耐冇見到有手工意粉🍝難得見到,緊係要試試🤤

2023-10-11
  • 自製龍蝦汁蟹肉手工寬條麵
  • 意式香草肉丸辣番茄芝士忌廉手工寬條麵
2023-10-12 35 浏览
藍芝士煙肉手工意粉。藍芝士是一種芝士味比較重的芝士,手工意粉會比一般意粉口感更好更厚實,可以更易吸收藍芝士的味道。藍芝士醬汁是分開上的,客戶可就個人喜好自行添加到意粉中。意粉本身的質地彈牙,讓每一口都充滿了咀嚼的樂趣。藍芝士的醇厚與煙肉的鹹香相輔相成,手工意粉上融化的藍芝士給予了獨特的奶香和濃郁的口感,加上鹹香脆口的煙肉,正。紅菜頭帶子意大利飯是一道外觀吸引的菜式。紅菜頭為意大利飯菜增添了豐富紅色,營造出視覺上的吸引力。意大利飯飽滿Q彈,吸收了紅菜頭微甜的味道,為這個單調的飯帶來味道。帶子微微煎過,輕輕的海水味,為意大利飯增添一點味道。而且紅菜頭含有豐富的維生素和抗氧化功效,十分健康。黑糖麻薯米奶是一道口感豐富的飲品。麻薯的嚼勁與黑糖的香甜及淡淡的米奶完美結合,不會過甜又香口。抹茶巴斯克麻薯蛋糕。巴斯克蛋糕是一種特殊的乳酪蛋糕,像乳酪一樣潮濕鬆軟。餐廳結合了抹茶和巴斯克的風味,帶來了一種別樹一格的口感和味道。蛋糕的質地綿密軟滑,與麻薯的嚼勁互相配合。抹茶的濃郁苦甘味又與蛋糕的甜味融合,帶來了令獨特的美味享受。同時蛋糕也帶來視覺上的享受,漂亮的令人打卡一流。

2023-10-12 35 浏览
🌟甫進入餐廳,餐廳木系裝修好悠閑,還有outdoor洋台位置,氣氛好舒服,秋意時份更加1流享受😎***** ***** ***** ***** ***** 🍝Cabonana卡邦尼手工圓麵圓麵好特別好好咬口,卡邦尼汁杰度剛剛好,配咗煙燻咗嘅煙肉碎,好惹味。🍰綠茶巴斯克麻糬蛋糕上枱睇見超興奮,流心芝士蛋糕配軟糯嘅麻糬真係超正,入口綿滑細密,仲有香濃綠茶味🍵綠茶控一定要嚟試吓。☕️焦糖燉蛋咖啡免頭完全係焦糖燉蛋嘅感覺,甜甜哋焦糖攪混融入香濃latte,真係好好味,一試難忘。

***** ***** ***** ***** *****

🍝Cabonana卡邦尼手工圓麵

🍰綠茶巴斯克麻糬蛋糕

☕️焦糖燉蛋咖啡
2K
2023-10-09 34 浏览
-🤣手打意粉cafe🤣-Cafe有室內和戶外座位 室內用暖木裝潢 感覺悠閒 露台環境好 Chill ☺️ 主打手工意粉 口感煙韌 另外開嘅雞翼同埋甜品都好出名🥰-宜家開業一週年會有優惠9月12號-10月12號 逢星期一至五 午市(13:00-17:00)Walk-in 同booking客會有9折優惠🥰-🦀自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 $178蟹肉份量十足 龍蝦汁好濃郁 😎手打闊條麵口感彈牙煙韌 意粉上面有塊竹炭麵包食🥰-🍛南瓜雞胸意大利飯 $138喺呢度嘅人氣必叫項目🤣南瓜汁味道好濃 甜甜地咁 好入味 意大利飯口感啱啱好😉慢煮白松露雞胸 夠嫩滑 而且夠晒健康😌-🍓🥛抹茶奶蓋士多啤梨牛奶呢杯嘢飲好靚, 啱晒打卡,牛奶好滑 同士多啤梨好夾 士多啤梨好甜 抹茶奶蓋都好creamy 又唔漏🤣-📍Vol.1 Cafe銅鑼灣景隆街3號2樓 ( 銅鑼灣站 D4出口 )-

🤣手打意粉cafe🤣
宜家開業一週年會有優惠
Walk-in 同booking客會有9折優惠🥰
🦀自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 $178

🍛南瓜雞胸意大利飯 $138
慢煮白松露雞胸 夠嫩滑 而且夠晒健康😌

🍓🥛抹茶奶蓋士多啤梨牛奶

📍Vol.1 Cafe
銅鑼灣景隆街3號2樓 ( 銅鑼灣站 D4出口 )
2023-10-08 62 浏览
今次係朋友帶我去😆 喺銅鑼灣鬧市的小確幸,旺中帶靜😌 室內裝飾簡約型格,最緊要有個大露台,可以望落人來人往嘅街,都幾寫意😎 喺等朋友嘅時間,我先點牛油果醬煙三文魚墨西哥片。 自家製嘅牛油果醬煙三文魚,香滑鮮味,配合Nacho 嘅香脆呢間雖然係小店,但好有誠意💕 意粉用上手工麵,推介卡邦尼手工圓粗麵,醬汁豐富,香濃creamy, 麵底圓轆轆煙韌有口感另外慢煮白松露雞胸配南瓜意大利飯,賣相吸引,慢煮雞胸軟嫩,配合飯一齊食好夾特飲嘅抹茶奶蓋士多啤梨牛奶, 上層有抹茶奶蓋,下面就係順滑香甜帶點果酸嘅士多啤梨牛奶

• 卡邦尼手工圓粗麵
  • 抹茶奶蓋士多啤梨牛奶
  • 慢煮白松露雞胸配南瓜意大利飯
忙碌一天後,來到這家bookmark了很久的cafe環境溫馨,加上職員姐姐的溫柔介紹,令人感覺很放鬆 ✿ 經典卡邦尼手工意粉 $138 (另加一)職員姐姐說,醬汁是用 豬腩肉和豬面頰肉煎出的油,加上「曉」雞蛋來做,沒加忌廉,是正宗做法手工意粉煙韌掛汁,鹹味比一般餐廳的輕,適合像我口味清淡的,食完一整碟也不覺負擔😆不過喜歡重口味的,或需要在下單時問問職員可否客製化一下😛 ✿ 抹茶巴斯克麻薯蛋糕 $68 (另加一)牛奶麻糬偏流質,配上巴斯克蛋糕正好,可以用叉子輕易切斷,優雅不狼狽抹茶味濃。問了職員,原來是用上了「若竹」抹茶粉👍甜度偏低,尺寸不大,一個人也能清碟,不過其實也足夠兩人分享 ✿ 洋甘菊花果茶 $78 (另加一)說實話價格不便宜,但那刻的我實在很想來一壺花茶放鬆一下🤣喝完後,職員可以幫忙加熱水回沖真的越來越喜愛洋甘菊(*´∀`) 最近很忙,多是吃頹飯。吃完這頓後,心情愉快了許多(๑´ڡ`๑)
忙碌一天後,來到這家bookmark了很久的cafe
環境溫馨,加上職員姐姐的溫柔介紹,令人感覺很放鬆

✿ 經典卡邦尼手工意粉 $138 (另加一)

經典卡邦尼手工意粉

不過喜歡重口味的,或需要在下單時問問職員可否客製化一下😛

✿ 抹茶巴斯克麻薯蛋糕 $68 (另加一)
抹茶巴斯克麻薯蛋糕

抹茶巴斯克麻薯蛋糕

抹茶味濃。問了職員,原來是用上了「若竹」抹茶粉👍
甜度偏低,尺寸不大,一個人也能清碟,不過其實也足夠兩人分享

✿ 洋甘菊花果茶 $78 (另加一)
洋甘菊花果茶

說實話價格不便宜,但那刻的我實在很想來一壺花茶放鬆一下🤣
喝完後,職員可以幫忙加熱水回沖
真的越來越喜愛洋甘菊(*´∀`)

• 抹茶巴斯克麻薯蛋糕
2023-10-06 25 浏览
銅鑼灣新開樓上 Café 「Vol.1 Cafe」裝修以木系風格為主題,四周放滿綠色植物,令人感覺舒適,更設有戶外寬廣的露台區,打造成為沉浸式體驗嘅城市綠洲 CAFE🪴餐廳主打手工意粉、蛋糕甜品,我地當然必試自家製手工意粉🍝卡邦尼手工圖相 $138手工意大利麵條有咬口彈牙,掛滿蛋汁,夠 creamy😋紅菜頭北海道帶子意大利飯 $138輕煎鮮嫩帶子,飯粒軟稔中帶點煙韌,Risotto 夠正宗好食😍抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68抹茶控必食之選,茶味濃郁入口綿滑細密,切開有流心拉絲效果,賞心悅目打卡一流🍰百香果菠蘿桂花烏泡茶 $42 特色手調茶🍹Iced Latte $46

餐廳主打手工意粉、蛋糕甜品,我地當然必試自家製手工意粉🍝

卡邦尼手工圖相 $138
手工意大利麵條有咬口彈牙,掛滿蛋汁,夠 creamy😋

紅菜頭北海道帶子意大利飯 $138

抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68

百香果菠蘿桂花烏泡茶 $42 特色手調茶🍹

Iced Latte $46

2023-10-04
2023-10-05 25 浏览
今日lunch 又自己一個人 獨樂樂去尋找隱世美食,左揀右揀俾我發現銅鑼灣呢間樓上cafe店,餐廳設有室內同室外用餐,環境感覺寫意舒適,主打手工製作意粉同特色飲品。🍝卡邦尼手工圓粗麵 $138相比一般卡邦尼顏色鮮艷搶眼鮮橙色嘅醬汁帶有一份獨特鮮味每一條麵條超掛汁 入口好creamy 厚切煙肉粒 份量也不少自家製麵條係手工圓粗麵 好有彈性 有咬勁口感🍵抹茶奶蓋🍓士多啤梨牛奶 $52抹茶味嘅奶蓋質感輕盈 味道香濃士多啤梨蓉配🥛牛奶 入口香甜順滑

🍝卡邦尼手工圓粗麵 $138

士多啤梨蓉配🥛牛奶 入口香甜順滑
2023-10-05
午餐
2023-10-04 2412 浏览
Piggy嘅朋友最鍾意帶我捐窿捐罅搵好嘢食💚今次就帶我嚟到銅鑼灣景隆街呢一間樓上Cafe♥️Vol.1 Cafe🥳餐廳環境相當之chill🥰非常適合同成班朋友嚟食飯❣️❣️室內室外都有位,入門口掃一掃QR code就會攞到個Menu😍😍超環保😍😍今次我哋就食咗❣️🍟Poor guys炸薯條 $52薯條熱辣辣夠晒香脆🤣而且份量相當多,調味適中,再點埋餐廳配嘅松露醬或者蕃茄醬超好味🤤意式香草肉丸 $58💚超級推薦呢一個意式香草肉丸💖💖肉丸夠晒Juicy😋肉汁豐富,再配合埋餐廳所配嘅醬汁🥰🥰超級惹味😆藍芝士🧀煙肉手工圓粗麵 $158炒香嘅煙肉🥓配合彈牙嘅圓粗麵,呢度嘅麵條全部都係手工製作😍😍而呢款藍芝士煙肉手工面仲係季節限定,唔係成日食到㗎🤤🤤店員亦都相當貼心嘅♥️♥️藍芝士個醬汁係另上🔵🔵亦都有溫馨提示就係佢個味道相對偏鹹少少😳😳咁我哋自己可以調節落幾多醬😋百香果菠蘿🍍愛玉桂花烏龍茶 $42 & 奶蓋桂花🌼鮮奶烏龍茶 $48飲品方面都非常有特色🥰🥰粒粒果香嘅百香果菠蘿愛玉🤤夠晒清甜🍹再配合埋桂花烏龍茶😆😆 奶蓋桂花鮮奶烏龍茶亦都好清香,奶蓋奶味十足😳😳夠晒Creamy,飲落去仲有淡淡桂花香🌼🌼

今次我哋就食咗❣️

🍟Poor guys炸薯條 $52
薯條熱辣辣夠晒香脆🤣而且份量相當多,調味適中,
再點埋餐廳配嘅松露醬或者蕃茄醬超好味🤤

意式香草肉丸 $58💚

藍芝士🧀煙肉手工圓粗麵 $158

2023-09-29 32 浏览
新開小店,主打西餐之手工意粉,朋友也想來試,旦糕甜品也是自家的。店子走的是木系裝潢,四周擺放很多綠色植物,令人輕鬆。室內室外亦有位,度假風滿滿之感覺。 涼涼天氣跟朋友聊聊天舒服!食物方面最記得吃主打自家意面、意大利飯、小食和甜品,店子之意大利面是手工製作,吸引是抹茶巴斯克麻糬旦糕,今天沒有點! 卡邦尼圓粗面 邦尼手工圓粗面,非常特別,令人感覺很有手工美味,煙韌感滿滿,特意用新紀元曉旦和滿滿芝士,醬汁濃香,加入意大利式煙肉風乾豬卡邦尼手工圓粗面以手工粉多說,醬汁濃郁有香味,滿滿濃濃芝士和香味。掛汁力高,有別於一般卡邦尼,份量多又香口也~燈籠椒、紅洋蔥及蒜蓉焦香十足,芝士效果澎拜。 意式香草肉丸辣番茄芝士忌廉手工寬條面 一樣做到意大利之感肉丸。多汁肉丸的秘密!這款是朋友最愛吃,新菜式之感。香草肉丸肉味重,手工寬條面亦有香烤味,棒,內有辣番茄芝士忌廉,傳統感覺重,有高級的意大利餐館味,醬汁好好吃!酸甜又香辣味道 Poor Guys 炸薯條 炸得很好吃!最近經常吃薯條,店子有過江龍感覺,令人在聊天,滿滿心情吃下小吃。 走簡約木系,坐得舒適,氣氛寫意。是好友聚會之好選擇,舒服的感覺~

卡邦尼圓粗面

意式香草肉丸辣番茄芝士忌廉手工寬條面

Poor Guys 炸薯條

2023-09-27 42 浏览
木系裝潢,實而不華,有少許植物係牆邊,設有小露台,可坐户外chill!響應環保,用QR scan睇餐牌!👉🏻自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 $178龍蝦汁好濃郁,蟹肉份量多,而且非常鮮甜,所有意大利麵都係手工製作,彈牙嘅口感!👉🏻卡邦尼手工圓粗麵 $138全蛋汁,好正好creamy,手工圓粗麵,質地煙韌,粒粒煙肉令成個口感好豐富!👉🏻奶蓋桂花鮮奶烏龍茶 $48奶蓋口感綿密濃厚,好清香嘅桂花香,茶底醇厚!👉🏻焦糖燉蛋咖啡 $54外型靚,上層嘅焦糖燉蛋夠甜,咖啡柔滑!👉🏻炙燒白松露雞翼 $68共4隻,用左少許花瓣點綴,白松露味好突出,肉質juicy鮮嫩!👉🏻抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68必食!厚厚嘅奶蓋,抹茶味甘香,蛋糕厚實!非常滿足!

響應環保,用QR scan睇餐牌!

👉🏻自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 $178

👉🏻卡邦尼手工圓粗麵 $138

👉🏻奶蓋桂花鮮奶烏龍茶 $48
奶蓋口感綿密濃厚,好清香嘅桂花香,茶底醇厚!

👉🏻焦糖燉蛋咖啡 $54
外型靚,上層嘅焦糖燉蛋夠甜,咖啡柔滑!

👉🏻炙燒白松露雞翼 $68

👉🏻抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68
必食!厚厚嘅奶蓋,抹茶味甘香,蛋糕厚實!非常滿足!
雖然係樓上鋪,但一直人氣高企嘅Cafe,需要提早預約💃 製作用心,有自己特色嘅餐廳,值得再回訪!✨龍蝦汁蟹肉手工意粉 $178 😍推薦!呢個意粉真正做到濃而不膩,醬汁調配得恰好,食得舒服!啖啖蟹肉同扁意粉係絕佳嘅組合,口感相當好。✨經典卡邦尼手工意粉 $138手工意粉獨有嘅口感,蛋香味十足,較Creamy。好欣賞啲煙肉粒粒,香口惹味,令意粉再昇華。整體較重口味,食到後期容易有膩感~✨炙燒白松露雞翼 $58靚靚仔仔,火候剛好嘅雞翼,白松露味道輕輕點綴。✨抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68帶點抺茶既澀味同回甘,唔係死甜。✨奶蓋桂花鮮奶烏龍茶 $48 😍推薦!味道清香!茶香同奶味兼備!✨抹茶奶蓋士多啤梨牛奶 $52甜度適中,係舒服同天然嘅口味,但我個人較鍾意鮮奶烏龍茶😗

✨龍蝦汁蟹肉手工意粉 $178 😍

✨經典卡邦尼手工意粉 $138

✨炙燒白松露雞翼 $58
靚靚仔仔,火候剛好嘅雞翼,白松露味道輕輕點綴。

✨抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68
帶點抺茶既澀味同回甘,唔係死甜。

✨奶蓋桂花鮮奶烏龍茶 $48 😍
推薦!味道清香!茶香同奶味兼備!

✨抹茶奶蓋士多啤梨牛奶 $52
甜度適中,係舒服同天然嘅口味,但我個人較鍾意鮮奶烏龍茶😗
2023-09-26 37 浏览
💙炙燒白松露雞翼雞翼好大隻,啖啖肉,仲好juicy,白松露味又夠出!松露迷值得一試😛😛.💙卡邦尼手工圓粗麵用左豬面頰肉同煙肉整~ 唔會切得太細,份量唔少😆 芝士同蛋令到整體口感昇華左,意思又有咬口,唔錯😗.💙慢煮白松露雞胸配南瓜意大利飯呢個好有驚喜🥹 雞胸用慢煮方式,完全唔會鞋口,加上用松露油煎過,食得出淡淡松露味,南瓜意大利飯做得好creamy~.💙黑糖鮮奶米麻糬可以揀甜度~ 米麻糬有一大舊,幾乎每啖都可以食到☺️.💙Ice Americano幾順滑🤓 放假黎chill下嘆杯啡都幾舒服🥰
💙炙燒白松露雞翼
💙卡邦尼手工圓粗麵
💙慢煮白松露雞胸配南瓜意大利飯
💙黑糖鮮奶米麻糬
可以揀甜度~ 米麻糬有一大舊,幾乎每啖都可以食到☺️
💙Ice Americano
幾順滑🤓 放假黎chill下嘆杯啡都幾舒服🥰