偶然在Google Maps發現Wingman有素食雞翅膀。8月底便相約男同事W和女同事W一起去吃。店子佔據商業大廈整個樓層的位置。地方不算小。面對門口是製作食物的開放式工作間。其他是用餐區。有靠窗邊的沙發座椅,其他是高靠背座椅。當時餐廳只有三組客人,包括我們。店員亦在忙著準備食物給外帶員。餐桌上的餐具只有叉子。還有一隻透明手套。這裡的食物應該只用到這些工具。另外,餐桌上有一個迷你垃圾桶。給客人丟棄骨頭。我的主角來了!純素雞翼(6件),$88。女同事叫我跟他們的雞翅膀合照。可以對比我的比他們真正的大塊。Tindle品牌的純素雞翅膀。這品牌我沒有留意有沒有商品在素食商店發售。亦是我第一次吃的。除此以外,這裡還有素爆谷雞和雞肉漢堡(原味或辣味)。漢堡沒有註明是純素,或許有芝士之類的成份。純素雞翼也可以選擇不同味道。下單前我並不知道可以選擇味道。為免店員等待我的回覆,我要了原味。反正沒有吃過,吃原味也好。純素雞翅膀沒有「裝骨頭」。就當作是雞塊吃好了。外層炸得十分香脆。咀嚼時可以聽到清脆的「索索」聲。裡面的素雞肉口感軟滑。可以看到有纖維質感。像真度高嗎?味道濃郁。原味都好好吃。不過,炸成這樣子
8月底便相約男同事W和女同事W一起去吃。
店子佔據商業大廈整個樓層的位置。
地方不算小。
面對門口是製作食物的開放式工作間。

其他是用餐區。
有靠窗邊的沙發座椅,其他是高靠背座椅。

當時餐廳只有三組客人,包括我們。
店員亦在忙著準備食物給外帶員。
餐桌上的餐具只有叉子。
還有一隻透明手套。
這裡的食物應該只用到這些工具。

另外,餐桌上有一個迷你垃圾桶。
給客人丟棄骨頭。
我的主角來了!
純素雞翼(6件),$88。

女同事叫我跟他們的雞翅膀合照。
可以對比我的比他們真正的大塊。
純素雞翼(6件)
Tindle品牌的純素雞翅膀。
這品牌我沒有留意有沒有商品在素食商店發售。
亦是我第一次吃的。

除此以外,這裡還有素爆谷雞和雞肉漢堡(原味或辣味)。
漢堡沒有註明是純素,或許有芝士之類的成份。
純素雞翼(6件)
純素雞翼也可以選擇不同味道。
下單前我並不知道可以選擇味道。
為免店員等待我的回覆,我要了原味。
反正沒有吃過,吃原味也好。
純素雞翼(6件)
純素雞翅膀沒有「裝骨頭」。
就當作是雞塊吃好了。

外層炸得十分香脆。
咀嚼時可以聽到清脆的「索索」聲。

裡面的素雞肉口感軟滑。
可以看到有纖維質感。
像真度高嗎?

味道濃郁。
原味都好好吃。

不過,炸成這樣子,吃完6件後會有燥熱感。
最好是喝冷飲品給喉嚨安撫一下。

然而,純素雞翼沒有套餐選擇。
需要單點飲品。
餐單上飲品的價錢比較高。
所以,我沒有點飲品。
回到辦公室,女同事給我一盒菊花茶喝。
炸馬鈴薯條
他們的雞翅膀有套餐可選。
價錢是$88。
包括芝麻醬沙律一小碟、炸馬鈴薯條一份和汽水一罐。

我也有吃薯條。
雖然不是美式粗薯條,口感卻很好。
內粉軟外香脆。
炸得並不乾。
而且,份量也不少。

不過,男同事投訴出菜速度慢。
我後來再看Openrice的介紹,這是全港首間慢煮雞翅膀的餐廳。
慢煮呢,當然不能快了。
然而,他說結賬後收拾餐桌的速度卻極快。
連剩下的薯條都被收起來。
他便感到不忿。
2022-08-30
炸馬鈴薯條
2022-09-27 1222 浏览
中環樓上雞翼放題平時都好鍾意食❤️雞,尤其雞翼滑啲。網上見到呢間雞翼餐廳Menu勁吸引,超級多口味雞翼選擇, 最少18款,平時都冇食過咁多口味嘅,所以即刻嚟試吓。餐廳明亮,燈光微黃,裝修色彩繽紛和播放著英文歌曲,似置身於酒吧當中。小店細小,座位有限~提供紙巾、濕紙巾、膠手套方便吃用。餐牌圖文並茂,多款雞翼影到好靚,而且全部即叫即做,新鮮熱辣辣~另收+1 服務費平平哋叫咗10隻口味雞翼放題,星期五六日$208/人,汽水任飲。每次可以點6款口味,每次上每款口味都會有四隻。之後就可以QR code自己落單~Lemon pepper 黑椒檸檬Mongolian BBQ 蒙古燒烤味Thai sweet 泰式甜辣醬Cajun 紐奧良香粉Hoisin 黑芝麻海鮮蜂蜜Buffalo 水牛城醬Reaper 死神醬Espresso BBQ 咖啡香味Cali style 巴馬臣芝士蒜蓉味Ranch 田園風味推介黑芝麻海鮮蜂蜜味,甜甜地幾襯,田園風味撒滿小小咸芝士都幾得意😎配菜揀咗炸蓮藕片 $45香脆大片薄切蓮藕片 烤蒜大啡菇 $75兩件多汁大啡菇好彈牙,撒滿超多烤蒜好香服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ
中環樓上雞翼放題

最少18款,平時都冇食過咁多口味嘅,所以即刻嚟試吓。

Lemon pepper 黑椒檸檬

Ranch 田園風味

配菜揀咗炸蓮藕片 $45
香脆大片薄切蓮藕片

烤蒜大啡菇 $75
兩件多汁大啡菇好彈牙,撒滿超多烤蒜好香

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2022-09-25
2022-09-27 137 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑中環食lunch成日要逼,今次朋友介紹咗呢間樓上嘅餐廳,空間寬敞啲又有景睇🏙而且呢間係專食雞翼嘅,但佢除咗雞翼好食其他嘢食都出色,豐富嘅一餐😋✅雞翼餐🔆Cajun:惹味得嚟帶微辣🌶🔆Coffee:燒烤味再加上淡淡咖啡味,幾特別☕️🔆Spicy Buffalo:呢隻係偏辣,而且幾過癮🔥🔆Honey Wasabi:雞翼搽上蜜糖醬🍯可以按自己喜好加wasabi一齊食套餐仲有house sald同配洋蔥圈或者薯條,非常滿足✅炸蓮藕片比薯片香脆,充滿鹹香又唔太油膩✅火燒牛油果牛油果好軟熟,燒完口感更綿滑同香甜🥑✅無骨炸雞Popcorn cnicken一口一個,好啱做小食🐔✅ Quack Quack Duck Wrap$128橙香填鴨卷,有啲似kebab,配料豐富份量十足🦆濃郁嘅鴨肉配上酸甜嘅橙真好味又平衡油膩感🍊✅Ice cream waffle$60最後梗係要叫個甜品點綴下,窩夫同朱古力雪糕都好香濃🍫幾surprise餐廳除咗雞翼甚至甜品都做得出色

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅雞翼餐
🔆Cajun:惹味得嚟帶微辣🌶
🔆Coffee:燒烤味再加上淡淡咖啡味,幾特別☕️
🔆Spicy Buffalo:呢隻係偏辣,而且幾過癮🔥
套餐仲有house sald同配洋蔥圈或者薯條,非常滿足

✅炸蓮藕片
比薯片香脆,充滿鹹香又唔太油膩

✅火燒牛油果
牛油果好軟熟,燒完口感更綿滑同香甜🥑

✅無骨炸雞
Popcorn cnicken一口一個,好啱做小食🐔

✅ Quack Quack Duck Wrap$128

✅Ice cream waffle$60

2022-09-27 117 浏览
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜雞翼控朋友注意,呢間餐廳主打雞翼放題,超過10種口味的雞翼🐔仲有好多小食😌我哋揀咗午市套餐配其他小食,選擇好多😍✅雞翼套餐$88-Cajun Spice 呢唔算好辣,非常惹味🔥-Espresso BBQ 咖啡味唔算太出,主要燒烤味🤔味道ok-Spicy Buffalo 水牛城雞翼偏辣,平時食開10小辣嘅我覺得太辣🤣🤣-Honey Wasabi 雞翼本身有蜜糖味,Wasabi可以自行搽在雞翼上套餐可配洋蔥圈或者薯條,我地各要一款,炸物也很不錯👍🏻✅炸蓮藕片$45炸蓮藕片比薯片好食,而且好鹹香、食唔停口😋✅火燒牛油果+$40牛油果好軟身,帶小小鹹味🥑可以配套餐嘅沙律一齊食🥗✅無骨炸雞+$25配特製醬汁,無骨炸雞酥脆☺️炸雞必點✅ Quack Quack Duck Wrap$128係橙香填鴨卷,有啲似墨西哥手卷,鴨香多汁,呢個都好推薦一試✅Ice cream waffle$60朱古力味窩夫,上菜時已經窩夫好香♨️估唔到雞翼專門店嘅甜品都咁出色😁✅Passion mango Soda$60漸變色好靚🥰食炸雞飲呢個可以解油膩感😄🐻總結適合同朋友傾下計食
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.6/5💜

✅雞翼套餐$88
-Cajun Spice 呢唔算好辣,非常惹味🔥
套餐可配洋蔥圈或者薯條,我地各要一款,炸物也很不錯👍🏻
✅炸蓮藕片$45
炸蓮藕片比薯片好食,而且好鹹香、食唔停口😋
✅火燒牛油果+$40
牛油果好軟身,帶小小鹹味🥑可以配套餐嘅沙律一齊食🥗
✅無骨炸雞+$25
配特製醬汁,無骨炸雞酥脆☺️炸雞必點
✅ Quack Quack Duck Wrap$128
係橙香填鴨卷,有啲似墨西哥手卷,鴨香多汁,呢個都好推薦一試
✅Ice cream waffle$60
✅Passion mango Soda$60
漸變色好靚🥰食炸雞飲呢個可以解油膩感😄
🐻總結
適合同朋友傾下計食炸雞🍗店員服務周到,見我滿頭大汗,特登俾杯冰水我😳另外提一提餐廳需要用英文溝通💬

📍Wingman (旺角)
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
2022-09-18 169 浏览
提前订位点餐吃的。本来期望还蛮高,吃完觉得太不值得过来一趟了。两个人一个叫了泰式甜辣酱炸鸡,蜂蜜芥末炸鸡和水牛城鸡翼。一个叫了辣椒粉鸡翼,新加坡辣酱鸡翼和一个黑芝麻甜辣鸡翼。鸡都是好鸡,吃得出来,新鲜腌制的。但是炸的好差,鸡和外皮完全分离,酱就是随便裹上去的。另外泰式甜辣酱OK,蜂蜜芥末也就是甜了一点点,但是水牛城酱好酸,好难吃!!!另外的18只3种口味的鸡翼,真的如果都走酱,可能比有酱好吃。黑芝麻甜辣的甜好重,新加坡辣酱吃出了特别失衡的姜味,太奇怪了。挺差的。
两个人一个叫了泰式甜辣酱炸鸡,蜂蜜芥末炸鸡
和水牛城鸡翼
。一个叫了辣椒粉鸡翼,新加坡辣酱鸡翼和一个黑芝麻甜辣鸡翼

挺差的。
2022-09-13 154 浏览
同朋友行完大館,就喺附近搵食之前成日見到好多人介紹過呢間《Wingman》,朋友又好鍾意食雞翼,咁就即管嚟試下🤭咯咯拼盤 $268✨ ɴᴇᴛғʟɪx & ᴄʜɪʟʟ有18隻雞翼(3種口味)同一款配菜Wow 😯 有成十幾種口味選擇😍蒙古燒烤味|水牛城醬| 黑芝麻海鮮蜂蜜三隻味我最鍾意黑芝麻海鮮蜂蜜味😋面頭滿滿醬汁,鹹鹹甜甜,帶微微嘅海鮮醬味,連埋蜂蜜又幾夾喎😯,蒙古燒烤味表面炸得香脆,入口微辣,味道好似孜然咁,而水牛城醬入口辣辣地幾惹味,雞肉鮮嫩多汁✨菠菜甘藍沙律配芝麻柚子醬 點都要叫下沙律嚟食🤭沙律菜新鮮爽口,配埋個柚子醬,好清新✨烤蒜龍蒿大啡菇 $75即叫即烤,熱辣辣🔥大啡菇面加咗麵包碎同炸蒜,仲有細細粒嘅菇菇,菇味濃郁,口感豐富又juicy✨麵鼓炸茄子 $75炸得香脆,茄子皮脆脆地,唔油膩✨炸蓮藕片 $45炸得勁香脆,好似食緊薯片咁,一塊接一塊,食唔停口🍹Passion Mango soda $60味道酸酸甜甜,熱情果味較出,冰涼解渴
同朋友行完大館,就喺附近搵食

咯咯拼盤 $268
✨ ɴᴇᴛғʟɪx & ᴄʜɪʟʟ
有18隻雞翼(3種口味)同一款配菜
Wow 😯 有成十幾種口味選擇😍
蒙古燒烤味|水牛城醬| 黑芝麻海鮮蜂蜜

✨菠菜甘藍沙律配芝麻柚子醬
點都要叫下沙律嚟食🤭沙律菜新鮮爽口,配埋個柚子醬,好清新

✨烤蒜龍蒿大啡菇 $75
即叫即烤,熱辣辣🔥

✨麵鼓炸茄子 $75
炸得香脆,茄子皮脆脆地,唔油膩

✨炸蓮藕片 $45
炸得勁香脆,好似食緊薯片咁,一塊接一塊,食唔停口

🍹Passion Mango soda $60
味道酸酸甜甜,熱情果味較出,冰涼解渴
朋友知道我係雞翼控,今日帶咗我嚟呢間專門食雞翼嘅餐廳Wow...正呀,呢度好多款獨特嘅口味,一次過可以試唔同味道。✨ 咯咯拼盤布3款自選口味 + 配菜🔸水牛城醬平日最愛食水牛城雞翼,酸酸辣辣好惹味🔹蒙古燒烤味帶點孜然味道,夠乾身🔸黑芝麻海鮮蜂蜜燒烤味濃郁,有點掩蓋了蜂蜜嘅味道,面層灑上少許黑芝麻,味道唔錯✨ 菠菜甘藍沙律配芝麻柚子醬沙律菜好新鮮,唔洗成日食生菜咁悶,配上芝麻柚子醬,酸酸地嘅麻香味,好開胃✨炸蓮藕片蓮藕片炸完好似薯片咁香脆,食到停唔到口✨麵豉炸茄子燒茄子食得多,切成粒粒,好入味✨ 烤蒜龍蒿大啡菇大大隻啡菇,加上蒜蓉好香脆,放入口好Juicy, 好多汁✨Passion Mango Soda芒果味之中有點熱情果嘅味道,清香冰凍雞翼質數唔錯,決定下次嚟挑戰放題

朋友知道我係雞翼控,
今日帶咗我嚟呢間專門食雞翼嘅餐廳

✨ 咯咯拼盤

布3款自選口味 + 配菜

🔸水牛城醬

平日最愛食水牛城雞翼,酸酸辣辣好惹味

🔹蒙古燒烤味

帶點孜然味道,夠乾身

🔸黑芝麻海鮮蜂蜜

✨ 菠菜甘藍沙律配芝麻柚子醬

沙律菜好新鮮,唔洗成日食生菜咁悶,
配上芝麻柚子醬,酸酸地嘅麻香味,好開胃

✨炸蓮藕片

蓮藕片炸完好似薯片咁香脆,
食到停唔到口

✨麵豉炸茄子

燒茄子食得多,切成粒粒,好入味

✨ 烤蒜龍蒿大啡菇

大大隻啡菇,加上蒜蓉好香脆,放入口好Juicy, 好多汁

✨Passion Mango Soda

芒果味之中有點熱情果嘅味道,清香冰凍

雞翼質數唔錯,決定下次嚟挑戰放題
2022-09-11
午餐
  • 烤蒜龍蒿大啡菇
  • 咯咯拼盤
  • 黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼
2022-09-09 130 浏览
話說同朋友都好鍾意食雞翼知道中環有一間餐廳可以任食雞翼仲要有18款嘅味道選擇再加上可以飲啤酒放工一於約埋一齊試試佢雖然大家都係想食雞翼但又驚淨係食雞翼會太悶所以決定叫放題$260除咗雞翼仲可以任食配料放工飲酒最開心梗係要飲番杯啦呢度係可以任飲啤酒首先試咗兩種唔同嘅沙律菜一款係蘋果一款係椰菜花作為前菜幾開胃好快今日就有啦一次過可以試晒六款口味好正特別最愛嘅係海鮮味同埋芥末蜜糖味超級好食雞翼亦都唔會好乾身食落覺得都好滑會有食唔停嘅感覺另外仲叫咗薯條薯條配雞翼正呀仲叫咗豆同Mac and cheese味道都好食由於太鍾意呢兩種味我哋決定再叫!三個女仔食到咁多嘢價錢仲要$900內好抵食又好食如果喺附近返工一定要來試
話說同朋友都好鍾意食雞翼

三個女仔食到咁多嘢價錢仲要$900內
好抵食又好食
如果喺附近返工一定要來試
2022-09-07 64 浏览
雞翼控天堂呀喂😝 Wingman開左都幾年,次次都叫外賣,今次終於可以拉埋朋友同我一齊食雞翼放題🥰即食口味仲正18款雞翼任食,啤酒任飲,仲有5款前菜都可以任叫😍如果你好鐘意食雞,呢到絕對啱呀,同埋啱唒一大班朋友過嚟一齊聚會傾偈🤩前菜包括毛豆、黑松露薯條、捲心菜沙律、MAC & CHEESE🤩 薯條係啱啱炸起,份量又多,加埋黑松露醬點簡直係一流每round 雞翼只可以叫6款雞翼,但每次準備雞翼都需時,所以建議第一round 叫唒自己想食嘅味先,之後再order小食就會最perfect 😛雞翼口味比較有特色,例如蒙古燒賣味、新加坡辣蟹味、自家製咸蛋黃😂雞翼外脆肉juicy,件件雞食完都好想再食💕同埋staff 超friendly 同nice,會再去💕📍Wingman (閣麟街)地址: 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

同埋staff 超friendly 同nice,會再去💕

📍Wingman (閣麟街)
地址: 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
2022-09-05 96 浏览
喺Restaurant week 訂左位去食Lunch, 本身對佢哋嘅雞翼都好有期待,話唒係招牌菜,點知喺呢間餐廳我食到人生食過最難食嘅雞翼。Restaurant week special menu 有沙律,10隻雞翼(2隻味)同甜品,沙律同甜品一般啦,正常2個人叫左4隻唔同嘅味share, honey wasabi, cheese and garlic, buffalo, Cajun 雞翼黎到已經唔係熱,呢樣已經好差,honey wasabi 係蜜糖雞翼加一舊wasabi🤣如果要有wasabi味應該係要自己擦上去🤣Buffalo wings味道好怪,唔係平時食開嗰種,好難食Cajun 同cheese正常,食到但唔係好食另外叫咗凍檸茶,冇味的,係凍水一樣Service okay but the food quality was poor! 中伏指數爆燈🤦‍♀️

Cajun 同cheese正常,食到但唔係好食

另外叫咗凍檸茶,冇味的,係凍水一樣

中伏指數爆燈🤦‍♀️
2022-09-03 71 浏览
放工約左班朋友食飯,佢哋話要去任食雞翼🤣好啱成班朋友吹水,咁耐我都唔知有啲咁有趣嘅放題餐廳細細地但係都有好多雞翼控同上班族幫襯。餐廳提供唔同嘅放題package,但要試就梗係要食晒18種口味嘅雞翼放題啦,平日$260一位,仲包咗free flow snacks, selected beer 同soft drinks,鍾意食雞翼嘅真係可以一次過滿足晒你所有願望每次可以嗌最多六隻口味,而每round每隻口味會係四隻四隻甘上,我哋落單嘅時候可以揀唔同口味都揀得好興奮😆個人最鍾意honey Wasabi嘅口味,甜甜地又有少少芥辣味衝擊下。另外蒙古燒烤味都唔錯,好惹味。雞翼一定係要配啤酒咁飲先夠暢快,呢隻Peroni beer偏麥味重,都幾易入口,女仔飲幾罐都冇問題🤣🤣另外當然唔會淨食雞翼甘dry啦,都仲有其他小食可以任叫,想平衡返都有啲沙律等等🥗食完罪惡咁冇咁高😝

2022-08-22 116 浏览
The restaurant was not easy to find, located in a commercial building with small entranceWe had a wing set and a wrap set for lunch, both came with fries / sweet potato fries, but sweet potato fries were not available on the day we visited, so they offered us onion rings, yum!The wings tasted better than the duck wrap, would recommend those spicy flavours for excitementLovely experience

Lovely experience
2022-08-14 130 浏览
自小就好鍾意食雞翼,估唔到香港有雞翼食到飽,3個人都真係食到非常飽,18款味道中大部分都啱我哋口味,另外仲有椰菜沙律、椰菜花沙律、毛豆、通心粉、炸薯條,只要你食得落就可以無限order,加$10仲有凍檸茶同啤酒任飲,加埋一每位大約$300(fri-sun+$10),而且服務好、有禮貌,我覺得非常可以😋
2022-08-11 96 浏览
同大佬一齊叫雞吧!!!雖然午市可以叫放題仲有酒飲但Lunch食又未免太過份Wing Set $88: 8 Wings | 2 Favours+$15 for extra 2 wings 雞翼想食乾身就要咗Espresso BBQ 加 Mongolian BBQ。一隻係淡淡咖啡香,一隻係少少辣,兩種味道都非常惹味。同事就叫咗個爆谷雞(set +$25)同埋雞腿扒($69/2pieces)兩款都炸得脆脆~ 入邊依然保持Juicy,爆谷雞本身配一個甜酸醬,而雞扒就可以揀唔同嘅味道,我就揀咗原味。再同我share Wings Set個洋蔥圈(因為無蕃薯條所以就可以揀洋蔥圈或者薯條),炸得脆脆又爽口嘅洋蔥圈,點茄汁最夾❤️
同大佬一齊叫雞吧!!!

雖然午市可以叫放題仲有酒飲
但Lunch食又未免太過份

+$15 for extra 2 wings

2022-08-10 50 浏览
值得期待的一個晚上,專登同朋友過嚟試下呢間。雞翼有非常之多款,最深刻印象死神雞翼,本身個人唔係太食得辣,食到咀都震埋。有一個非常之深刻嘅印象。雞翼有非常之多款,有一隻酸酸甜甜覺得最好食,但唔太記得個名。嘢飲剩係得汽水,略嫌冇咁貼心,因為全部都有氣飲品,都有少少頂肚。上菜嘅時候,店員都會介紹邊種打邊種雞翼,咁你就可以清楚知道邊隻好食再叫。餐廳環境都唔算大,如果淨係食雞翼嘅你不妨過嚟試一下,可能有唔同嘅驚喜

餐廳環境都唔算大,如果淨係食雞翼嘅你
不妨過嚟試一下,可能有唔同嘅驚喜