2024-11-30 437 浏览
之前試過土瓜灣和荃灣分店,原來WM Cafe喺鑽石山荷里活廣場都開咗新店一段時間,今日過嚟食晚餐,見到Menu都好多選擇,而且成個場都好大,座位舒適,裝潢明亮👍🏻🌟#意式辣肉腸薄餅薄餅底部金黃酥脆,搭配上豐富番茄醬,酸甜適中,襯托出肉腸香辣風味👍🏻薄餅上撒上了融化的馬蘇里拉芝士,濃郁奶香和肉腸香氣,口感豐富✨🌟#澳洲和牛面肉燴意大利貓耳朵貓耳朵意大利面能夠很好地吸附醬汁,口感滑順又煙靭💗搭配和牛肉質鮮嫩,燉煮入味,散發濃郁肉香,加上紅酒醬汁,yum 🤤🌟#芒果百香果青檸特芒果的甜美與百香果的酸香搭配在一起,無論是覺和味覺,都十分出色👍🏻青檸更是為整體增添了一抹清新酸味,口感更加平衡🫶🏻🌟#巴斯克開心果芝士蛋糕烤焦的外觀,金黃中帶着開心果綠,非常誘人💗蛋糕內部滑順 creamy,口感豐富,開心果香味令人一試難忘🤤

🌟#意式辣肉腸薄餅

🌟#澳洲和牛面肉燴意大利貓耳朵

🌟#芒果百香果青檸特

🌟#巴斯克開心果芝士蛋糕
  • 意式辣肉腸薄餅
  • 澳洲和牛面肉燴意大利貓耳朵
1K
2024-11-29 413 浏览
“澳洲烤羊架伴牛乾菌意大利飯”($168)“蟹膏海鮮墨魚意大利粉”($138)“蘋果紅莓梳打”($46)一排冇去荷里活廣場今次去到發現WM Café & Bar喺道開咗分店餐廳走小清新風,空間感十足入座後用qrcode落單好方便☺️我地點咗2份主食share首先係澳洲烤羊架伴牛乾菌意大利飯🐐2件羊架烤到外面帶點微焦,入面肉質腍滑意大利飯硬度岩岩好,帶點咬口當中仲有大量嘅菇菇🍄‍🟫好足料另一份點咗蟹膏海鮮墨魚意大利粉🦀成碟意粉都有濃濃嘅蟹膏味😋仲有幾隻大蝦🦐,三文魚籽食落味道幾豐富又鮮甜😙飲品方面點咗杯蘋果紅莓梳打🍎味道幾清甜又夠哂大杯☺️
“澳洲烤羊架伴牛乾菌意大利飯”($168)
“蟹膏海鮮墨魚意大利粉”($138)
“蘋果紅莓梳打”($46)

一排冇去荷里活廣場
今次去到發現WM Café & Bar喺道開咗分店
餐廳走小清新風,空間感十足
入座後用qrcode落單好方便☺️
我地點咗2份主食share
首先係澳洲烤羊架伴牛乾菌意大利飯🐐
2件羊架烤到外面帶點微焦,入面肉質腍滑
意大利飯硬度岩岩好,帶點咬口
當中仲有大量嘅菇菇🍄‍🟫好足料
另一份點咗蟹膏海鮮墨魚意大利粉🦀
成碟意粉都有濃濃嘅蟹膏味😋
仲有幾隻大蝦🦐,三文魚籽
食落味道幾豐富又鮮甜😙
飲品方面點咗杯蘋果紅莓梳打🍎
味道幾清甜又夠哂大杯☺️
2024-11-26 347 浏览
呢間餐廳遍佈多區最近進駐荷里活廣場新店木系裝潢亦用上綠葉襯托午市套餐只係$58 起,免加一整體性價比幾高過咗Lunch Hour 依然全場滿座✨香煎帶子檸檬意大利粉大大粒帶子.口感Q彈加上一片片新鮮檸檬.味道清新✨意式海鮮薄餅Pizza多款口味選擇即叫即製.批底香脆.充滿拉絲感✨凱撒沙律配煙三文魚沙律菜新鮮爽脆仲可以選擇配上雞肉 / 牛 / 煙三文魚✨意式泡沫咖啡奶同咖啡比例恰好啖啖酵香.熱飲更香更濃下次要試埋甜品

呢間餐廳遍佈多區

下次要試埋甜品
2024-11-12
午餐
2024-11-25 333 浏览
餐飲等咗9個字,同個女侍應講,都無嚟仲同我講佢追過,態度差,問佢邊個負責人,佢唔理我,仲話我已追過,仲係咁啤住我我望住水吧4,5轉都無我既出同門口職員講,佢一味話知道知道個女侍應真係差到爆,嬲到,佢仲好似好嬲佢追過我仲要追佢咁食物乾到一個點,想飲杯嘢都咁難,仲要受氣,投訴佢係咁比佢啤
我望住水吧4,5轉都無我既出
同門口職員講,佢一味話知道知道
個女侍應真係差到爆,嬲到,佢仲好似好嬲佢追過我仲要追佢咁
食物乾到一個點,想飲杯嘢都咁難,仲要受氣,投訴佢係咁比佢啤
2024-11-25
下午茶
2024-11-25 308 浏览
一連2日嚟食嘢,一日食假日午餐,另1日點假日下午茶。朋友話剛開業時免加一,但今次嚟2日都有加一收費。餐廳前身係Ocio,佈置、座位同上一手差唔多,但價錢平啲,以座落荷里活廣場而且無限時進食嚟講,收費合理。午餐$68起,包沙律、餐湯同飲品,可補錢order特飲(正價-$26)。幾個朋友點咗唔同款的午餐,$78-$98/人,有飯、意粉同薯菜。慢煮雞脾飯:朋友話雞脾肉經慢煮變嚡;醬汁上碟時好怪,一pat咁「撻」喺白飯上,成碟食物都好蒼白(包括雞脾),賣相勁hea牛扒薯菜:另一朋友食牛扒,佢話ok,只係有少少肥筋卡邦尼意粉:份量較少,朋友食完唔係好夠飽芝士焗西蘭花:跟餐+$20,份量幾足,但味道就。。。話係芝士焗,但西蘭花完全係白烚,只係加個牛奶色的白汁整熱少少就上檯,醬還醬,西蘭花還西蘭花,蔬菜冇調味;廚房好冇heart迷你牛油焗雜菌:跟餐+$20,表明「迷你」但份量同西蘭花一樣;呢款反而明顯食到焗溶咗的芝士;醬汁似漿糊,味道似蘑菇飯的蘑菇汁,都可以接受,只係個汁「杰」咗,質感有少少倒胃口,但+$20都值得點Latte:散叫,$44(連加一),不過不失試完午餐,另一日再去食下午茶餐,最平$4

牛扒薯菜:另一朋友食牛扒,佢話ok,只係有少少肥筋

卡邦尼意粉:份量較少,朋友食完唔係好夠飽

Latte:散叫,$44(連加一),不過不失

試完午餐,另一日再去食下午茶餐,最平$48起。點咗是日蛋糕,係芝士餅,唔錯,應該係來貨而唔係自家製,但唔緊要

午市時,餐廳光速上菜,估計所有食物都係預製,廚房只係好似連鎖快餐店咁將食物挾落碟,所以對擺盤唔好抱任何期望,唔精緻既~店內人手緊張,收加一但服務有限,店員唔會主動提供水同其他協助,不過有位年輕經理幾好禮貌,改單亦好有效率。店內環境唔錯,幾舒服,下午茶嚟都幾抵,始終佢喺商場,價位算親民。食物可以,唔算劣食、垃圾(見其他評價都幾差),只係同連鎖快餐店差唔多,但午餐性價低,$68/餐只得1款選擇,其他選項連加一都~$100,當食物只係快餐店的普通質素,真係好難接受~~

2024-11-23
2024-11-24 353 浏览
叫咗塊牛扒油韌又唔好食,又冇味。跟住嗌咗個雜菌意大利飯味道都係麻麻,所有嘢都好似唔夠味。個薯蓉真係純粹係一坺薯蓉。完全冇咩調味料啲蘆筍又係白烚嘅。呢度嘅食物唯一好處就係健康為完全冇調味料。如果減肥嘅建議嚟呢度食。仲有係嗰個沙律係食新鮮嘅,但係調味真係好麻麻。最後甜品係仙草奶凍,最後食嗰個甜品質素,正正常常。不過環境都係唔錯,田園風。啲位置都係比較多,所以正常常常都唔使等位,不過可能啲人都食過一次冇下次。
仲有係嗰個沙律係食新鮮嘅,但係調味真係好麻麻。

最後甜品係仙草奶凍,最後食嗰個甜品質素,正正常常。
2024-11-19 350 浏览
WM Cafe and Bar 鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖今晚在鑽石山食晚餐,我食左個 菠蘿煙火腿簿餅 $118,升級套餐$48,有是日餐湯、餐前沙律、熱即磨咖啡。菠蘿煙火腿簿餅係用簿餅底,菠蘿和煙火腿份量比較多,最好是進食時重係熱。
WM Cafe and Bar
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖

2024-11-19 587 浏览
今日去鑽石山夾公仔夾完公仔就去搵一間輕西餐廳食飯啦,費事成日食越南嘢呀嘛😬🥩海虎蝦, 香煎帶子, 香煎穀飼牛柳 $208一開始就比呢個 Menu 吸引住,$200 嘅價錢竟然可以一次食晒我三樣最鍾意食嘅嘢,一嚟到首先個賣相已經好靚,我叫咗五成熟嘅牛柳,咬落去亦都唔會過熟。成個餐都幾特別。🍖慢煮 BBQ 烤豬肋骨 $158算係正常美式烤豬肋骨,薯條同整體份量都幾多,豬肋骨近骨嗰d位都幾滑同易咬。🍹芒果百香果青檸特飲 $48有驚喜嘅飲品,入邊有好多百香果粒同埋芒果果肉喺底,基本上每一啖都有果肉,好滿足!

🥩海虎蝦, 香煎帶子, 香煎穀飼牛柳 $208

🍖慢煮 BBQ 烤豬肋骨 $158

🍹芒果百香果青檸特飲 $48
1K
2024-11-17 515 浏览
呢間餐廳好有田園氣息,有一個好似後花園甘既環境,綠化既餐廳,環境幽美,好快就坐滿左,晚餐食物選擇都幾多,我地叫左一份黑毛豬鞍配薯菜,黑毛豬份量都算大塊,食物制作需時,跟餐叫左個龍蝦湯同埋一杯black coffee。黑毛豬配醬汁惹味。Pizza海鮮pizza餅底比較脆,口感都好脆,入面仲有好多涵料,海鮮都幾多,有魷魚,蝦,蕃茄,蜆肉等等,芝士仲可以拉絲,芝味濃郁。雞翼少少偏辣,柚子味可以再多d就會好d。

雞翼少少偏辣,柚子味可以再多d就會好d。

嗌咗個龍蝦二人套餐。龍蝦湯完全冇味,都冇肉同料。沙律偏細麵包同埋菜都唔新鮮都唔多沙律醬。龍蝦意大利飯一樣都係冇味。個飯好水冇咬口。都冇乜紅龍蝦味,個感覺好似水溝飯咁。龍蝦比較細,食起來好硬同好鹹。薄餅都冇龍蝦肉,冇咬口,唔夠脆。甜品好冇誠意,好hea。 服務都唔算好,吹咗上甜品幾次都未上。得個裝修唔錯,嗰時就係俾佢裝修吸引咗,但係大家千祈唔好中伏,下次一定唔會再嚟食。🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲
嗌咗個龍蝦二人套餐。
龍蝦湯完全冇味,都冇肉同料。

沙律偏細麵包同埋菜都唔新鮮都唔多沙律醬。

龍蝦比較細,食起來好硬同好鹹。

薄餅都冇龍蝦肉,冇咬口,唔夠脆。

甜品好冇誠意,好hea。

服務都唔算好,吹咗上甜品幾次都未上。

2024-11-15 583 浏览
共食咗$334吖咗兩個餐服務態度好差所以員工態度一致見到我舉手 扮睇唔到要大聲叫先無奈應我上菜時 掟落枱面 感覺勁差見到奶茶沖咗出嚟好耐都唔拎比客問多句都唔耐煩比完錢 多謝都無句食物方面 好一般餐湯 龍蝦湯好難飲好苦好澀🤯沙律無沙律醬 但只加芝士粉🤔唔係我口味燒春雞係熱嘅,但好細隻,味道算ok豬扒唔熱,只是暖,唔好食甜品餐牌上無寫係咩,一杯嘢嚟,感覺上面是涼粉,下面係布甸?我都唔肯定係咩,因為得個甜字,勁難食比較正常是凍奶茶🫣
共食咗$334吖咗兩個餐
比完錢 多謝都無句

食物方面 好一般
餐湯 龍蝦湯好難飲好苦好澀🤯
沙律無沙律醬 但只加芝士粉🤔唔係我口味
燒春雞係熱嘅,但好細隻,味道算ok
豬扒唔熱,只是暖,唔好食
比較正常是凍奶茶🫣

2024-11-14
叫左個$398嘅二人餐頭盤火腿帶子麻麻地,帶子無味,火腿正常鹹味Main叫左牛排,個醬得個樣,咩味都無,同盤嘅菇同蔬菜又係無味,塊排又肥又韌,差評5粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️仲叫左個慢煮時令蔬配意大利燉飯,因為無寫咩醬,特登問左職員係白醬先叫,點知都係伏左。d飯一d味都無,得d西蘭花有d鹹味,食飯好似食有d texture嘅白飯咁,差評8粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️見人地話dessert 好食,特登加錢要左個燉蛋同心太軟,味道都正常嘅,但我覺得個燉蛋太甜同嫩,心太軟太苦同唔夠軟。最重要係無細🍴黎食。好啦,意想唔到嘅部分黎了!!!個燉蛋配左塊曲奇,我個fd一食🍪個樣就🥴🤢😨。。。我以為曲奇點都唔差得去邊,點知我試完都🤡💩塊曲奇係差評10粒星嘅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個人意見,望周知
叫左個$398嘅二人餐
頭盤火腿帶子麻麻地,帶子無味,火腿正常鹹味
好啦,意想唔到嘅部分黎了!!!
個人意見,望周知
2024-11-14 332 浏览
放工後,嚟到荷里活廣場行街,原來呢度開咗WM Cafe的分店,餐廳闊落,座位都算多,食客不少,套餐抵食👍🏻🌟 #柚子蜜糖烤春雞配薯蓉伴牛肝菌・時蔬菜柚子蜜糖烤春雞外皮金黃香脆,內裡肉質鮮嫩💗柚子蜜糖的甜香與春雞的鮮味增添層次感🫶🏻搭配細滑的薯蓉,口感柔和,並且牛肝菌濃郁香氣更是提升了整體味道👅🌟#威靈頓牛柳(180G)•香煎厚鵝肝伴時令蔬菜威靈頓牛柳外層酥脆,包裹著嫩滑牛柳✨牛柳肉質豐腴,香煎鵝肝味道濃郁香滑,油脂香出👍🏻時令蔬菜清新🫶🏻🌟#迷你焗芝士肉醬薯條薯條外脆內軟,吸附了肉醬的濃郁味道🤤焗上融化的芝士,香氣四溢😋🌟#龍蝦餐湯湯的質地順滑,搭配忌廉,更加香滑👍🏻🌟#沙律沙律清新可口,色彩繽紛,酸甜適中✨🌟#精選甜品:杏仁豆腐奶凍杏仁豆腐奶凍滑嫩如絲,口感清新,香氣淡雅,作為餐後的完美收尾🫶🏻

🌟 #柚子蜜糖烤春雞配薯蓉伴牛肝菌・時蔬菜

🌟#威靈頓牛柳(180G)•香煎厚鵝肝伴時令蔬菜

🌟#迷你焗芝士肉醬薯條

🌟#龍蝦餐湯
湯的質地順滑,搭配忌廉,更加香滑👍🏻

🌟#沙律
沙律清新可口,色彩繽紛,酸甜適中✨

🌟#精選甜品:杏仁豆腐奶凍
  • 柚子蜜糖烤春雞配薯蓉伴牛肝菌・時蔬菜
場地同佈置都好靚同整齊☺️中間棵樹好似響應緊環保咁🌳又大棵同埋令人覺得餐廳好寫意☺️好舒服😚 座位又好闊落❤️意式辣肉腸薄餅🍕上碟Pizza熱辣辣,配上辣肉腸,十分惹味🌶🤩同埋有勁多嘅芝士喺度😍 即叫即整,成個pizza熱辣辣好好味😋芝士焗雜菌上層有厚厚嘅芝士喺度~雜菌好重菇味,有咬口🙌🏻雙層美國安格斯牛肉芝士漢堡好香嘅牛肉味!WM Cafe & Bar(鑽石山)📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖
場地同佈置都好靚同整齊☺️中間棵樹好似響應緊環保咁🌳
又大棵同埋令人覺得餐廳好寫意☺️好舒服😚 座位又好闊落❤️

意式辣肉腸薄餅🍕
上碟Pizza熱辣辣,配上辣肉腸,十分惹味🌶🤩

芝士焗雜菌
上層有厚厚嘅芝士喺度~雜菌好重菇味,有咬口🙌🏻

雙層美國安格斯牛肉芝士漢堡
好香嘅牛肉味!

WM Cafe & Bar(鑽石山)
📍鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖

2024-11-09 471 浏览
見間野裝修得靚靚地又新開 就入去試下🫢 叫左個豬扒黑椒汁意粉 跟餐有羅宋湯同蘋果汁 加埋一盛惠$90蚊💰講真 人生都好少食到咁難食嘅意粉🤑🤑🤢🫢 啲意粉好似未煮透 好硬 而且個意粉本身質地好差 黑椒汁又唔夠 好似乾食啲意粉咁😥 叫左待應俾多碗黑椒汁又無左件事🥲至於豬扒 就係一塊普通到不得了嘅豬扒 唔特別好食亦唔算好難食🫢個湯都超級難飲🥣 飲左一啖就無飲 蘋果汁就不過不失 但要加$6蚊😌總結 就係應該唔會再幫襯😂 收人$90可唔可以有番啲良心煮好少少🙀💔

2024-11-09