餐厅: WOOBAR
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-04-18 4166 浏览
近年發覺餐廳周的原意偏離了以往很多餐廳所提供價格為:午餐$148或$198;晚餐$298或$398。以優惠價讓食客嘗試到一些高級餐廳體驗而宣傳。現在很多參與的餐廳基本上還需在餐單內菜式另加費用及增加了一個特色體驗價…有些還有時間限制。因此比以往期待少了…J先生話今次只挑兩間餐廳就好了!是日挑選了 - WOOBAR 餐單酒店餐廳通常都有提供免費麵包;配上香濃總統牌牛油麵包盤送上是微熱的;三款麵包水準不錯,尤其中間那款外脆內軟綿綿!J先生説:擺盤上不夠精美;羅馬生菜太大塊,火雞味道好一般,窩夫偏軟腍。羅馬生菜丶鯷魚丶烤麵包丶脆皮煙肉丶巴馬臣芝士及雞蛋,味道一般。配以烤南瓜丶薯蓉丶紅莓醬鴨腿肉肉質偏柴有點乾身;沾一些紅莓醬中和油膩感;濃郁薯蓉質地滑口!麵包烤過有微微焦香味而微脆內軟丶香濃牛肉漢堡扒而肉質嫩口丶配合芝士及酸瓜中和味道略嫌薯條較普通似麥記質素;附上一支全新的小茄汁很精緻又衛生喔!上枱時;甜品碟是凍的,入口感覺似金莎朱古力;泡芙內榛子與黑朱古力忌廉;甜度適中J先生話:沒太特別!我試了一啖,雲呢拿忌廉好滑!J先生:都可以呀!正常之朱古力咖啡!WOOBAR 總結:還可一試!
近年發覺餐廳周的原意偏離了
J先生話今次只挑兩間餐廳就好了!
是日挑選了 - WOOBAR

餐單

酒店餐廳通常都有提供免費麵包;配上香濃總統牌牛油

手撕火雞肉泡菜窩夫配太陽蛋

凱撒沙律

油封鴨腿

配以烤南瓜丶薯蓉丶紅莓醬
鴨腿肉肉質偏柴
有點乾身;沾一些紅莓醬中和油膩感;濃郁薯蓉質地滑口!
W芝士漢堡

加勒比66%黑朱古力及榛子泡芙

馬達加斯加雲呢拿忌廉配紅莓汁泡芙

J先生話:沒太特別!
我試了一啖,雲呢拿忌廉好滑!
泡沫咖啡

J先生:都可以呀!
朱古力咖啡

正常之朱古力咖啡!

WOOBAR 總結:還可一試!
2021-04-03
W芝士漢堡
加勒比66%黑朱古力及榛子泡芙
2021-04-17 651 浏览
老公生日,黎到W酒店Staycation, Package包括了woobar午餐/下午茶,我哋選擇咗午餐。餐廳職員(高高瘦瘦外藉女士)冇乜禮貌。首先,前菜我們選擇了凱撒沙律及泡菜雞窩夫,凱撒沙律只有數條生菜,賣相不吸引,感覺單調,魚很腥。至於泡菜雞窩夫,食落口感非常唔match,賣相亦不吸引。餐湯還可以。主菜方面我們選擇了漢堡包及豬,漢堡包十分鹹及油膩,整塊麵包吸滿了油。而豬肉應該是用類似氣炸鍋的用具返熱的,很明顯不是新鮮製造,豬肉表面乾硬、皮極硬,翻熱後的油填滿半隻碟。難以想像正在五星級酒店用餐...最後,甜品非常不新鮮,口感很差,應該放了兩至三天,在WooBar用餐,由前菜到甜品除餐湯外,全部食物都只吃了一半都沒有,十分難食、不新鮮、令我和先生都深感失望,希望W酒店能改善WooBar質素。

凱撒沙律
泡菜雞肉窩夫
2021-04-13
庆祝纪念
生日
🖤💎「黑鑽魅力」松露下午茶套餐 🖤💎身為一個出色既港女(自稱),見到黑松露 & 期間限定依幾個字點會冇反應?🥰所以我就book左WOOBAR(香港W Hotel) x 法國著名松露品牌Plantin Kaviari「黑鑽魅力」松露下午茶點知🙉🙈🙉🙈🙉🙈~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔶餐飲▪️ W Signature Blend (Rose Lychee) 🌹嗅落好香,飲就好微微既甜,唔係好覺荔枝味。 ▪️ Amaretto (Almond Dessert)岩曬我依個杏仁迷,好香😌🔶鹹點▪️牛肉紅菜頭他他配松露雪花❄️完全冇草青味,唔講唔知係紅菜頭好清新,配牛肉都唔會有油膩既感覺。▪️芝士蘑菇意式炸飯球配松露醬🧀🍄🍚松露味好出,好香,應該係用珍珠米,米唔係粒粒分明,黏黏地有少少口感。不過就冇脆既感覺❣️W松露康堤芝士馬卡龍🧀馬卡龍唔一定係甜嫁! 鹹鹹地&甜好正。我覺得比平時食開既macaron冇咁甜。仲要加埋松露, 點樣唔好食?😏康堤芝士(Comté)係一種硬芝士, 法國最受歡迎的芝士之一▪️ Kaviari帶子醬、龍蝦、三文魚子蟹肉撻撻面既野係幾好食,有
🖤💎「黑鑽魅力」松露下午茶套餐 🖤💎
身為一個出色既港女(自稱),
見到黑松露 & 期間限定依幾個字點會冇反應?🥰
點知🙉🙈🙉🙈🙉🙈

🔶餐飲
嗅落好香,飲就好微微既甜,唔係好覺荔枝味。
▪️ Amaretto (Almond Dessert)
岩曬我依個杏仁迷,好香😌
Amaretto (Almond Dessert)  &  W Signature Blend (Rose Lychee)

🔶鹹點
▪️牛肉紅菜頭他他配松露雪花❄️
完全冇草青味,唔講唔知係紅菜頭好清新,
配牛肉都唔會有油膩既感覺。
牛肉紅菜頭他他配松露雪花

▪️芝士蘑菇意式炸飯球配松露醬🧀🍄🍚
松露味好出,好香,應該係用珍珠米,
米唔係粒粒分明,黏黏地有少少口感。
不過就冇脆既感覺
❣️W松露康堤芝士馬卡龍🧀
馬卡龍唔一定係甜嫁! 鹹鹹地&甜好正。
我覺得比平時食開既macaron冇咁甜。
仲要加埋松露, 點樣唔好食?😏
W松露康堤芝士馬卡龍

▪️ Kaviari帶子醬、龍蝦、三文魚子蟹肉撻
撻面既野係幾好食,有輕微海水味🌊
不過個撻底係淋既🥲
Kaviari帶子醬、龍蝦、三文魚子蟹肉撻

▪️ 創意玩味鮮松露雞蛋三文治
三文治? 真係玩味•創意🧐
面頭松露加埋雞蛋沙律係幾香既,底就係乾既沙律菜🥗
創意玩味鮮松露雞蛋三文治

🔶甜點
▪️ 蜂蜜松露意式奶凍伴黑莓
奶凍唔係好滑,魚膠粉過多吧🥲
不過味道方面,估唔到夾蜂蜜都唔錯
蜂蜜松露意式奶凍伴黑莓

❣️ 春櫻忌廉泡芙
我出奇地鍾意,面頭既食用花瓣增加左(春)既感覺🤩
內餡帶有微酸既感覺,岩我口味🤪
春櫻忌廉泡芙

▪️ 酒香車厘子黑森林撻
Um….粒車厘灸浸到乸喉係咪正常😢
舊cream會唔會太甜?🤨
酒香車厘子黑森林撻

▪️ 鮮松露士多啤梨蛋白餅
蛋白餅酥脆,但就過甜
▪️「松露遊蹤」松露黑朱古力
要係朱古力泥入面用鏟搵, 好有童年既感覺😛
一個脆朱古力殼包住,入面係軟心濃朱古力
「松露遊蹤」松露黑朱古力

▪️ 經典英式鬆餅配Alain Milliat有機果醬及忌廉
好香奶味,但係痴口🥲
經典英式鬆餅配Alain Milliat有機果醬及忌廉

總括黎講👇🏻
影相係靚既,唔洗次次影都係3層架,
但味道就真心一般😞
甜點部份甜得過左龍,鹹點就不過不失😬
W松露康堤芝士馬卡龍
春櫻忌廉泡芙
2021-04-05 535 浏览
以黑松露為主題嘅下午茶,但是大部分食物都吃不出黑松露味道。最基本的热咖啡,上桌子已经暖的。咸點的炸物,上桌已經凍晒,味道大打折扣。beetroot tart with truffle snow,首先個tart皮好似放左幾日咁 。truffle honey panna cotta with blackberries,首先個truffle honey太watery,面头出晒水,见到都不想吃。这家酒店的下午茶只是值2/10,太不值。有1/3的食物是难吃到吃不下。令人非常失望嘅afternoon tea以黑松露為主題嘅下午茶,但是大部分食物都吃不出黑松露味道。最基本的热咖啡,上桌子已经暖的。咸點的炸物,上桌已經凍晒,味道大打折扣。beetroot tart with truffle snow,首先個tart皮好似放左幾日咁 。truffle honey panna cotta with blackberries,首先個truffle honey太watery,面头出晒水,见到都不想吃。这家酒店的下午茶只是值2/10,太不值。有1/3的食物是难吃到吃不下。

2021-03-20
下午茶
話說喺面書不停見到有個平台彈呢個黑松露下午茶廣告出嚟,present得好吸引咁,兩個人都要成$600 ,其實唔平,諗咗幾日終於決定去試吓。我哋訂咗四點,但早咗出嚟尖沙咀,如果入到去圓方就無咩好行,諗住打去問吓早啲去有冇位,由2:30打到3點都冇人聽,咪照入去試先囉。上到餐廳,當時係3:30 ,好有禮貌咁問recept姐姐有冇得早啲入,佢眼尾望都無望我仲好冷淡咁答左句“都要等到4點”。我真係著🔥左!五星級酒店餐廳,打咗半個鐘電話冇人聽都算,之後得到你無禮貌既接待。🔥住咁等到4點...為咗已付款既黑松露下午茶份上...我忍住!份下午茶係好靚嘅,但唔係樣樣都有黑松露,仲要大部份都係唔好食...- panna cotta有松露味,但啲質感好似食緊好有彈性既蛋白咁...-嗰粒炸波係燉飯球,但真係整得好麻麻-個scone只係普通嘅scone,好重麵粉味唔好食,其實可以俾啲誠意加啲黑松露落去...-最好味就係蛋殼裝住嗰個蛋沙律,沒其他了食完我都唔知自己食咗啲乜,$600食呢啲嘢我真係覺得好貴。同埋餐廳本身平日價係538再加一,‘’某平台‘’買淨tea平日價一樣592,其實我唔明點解要喺“某平台”訂?
-嗰粒炸波係燉飯球,但真係整得好麻麻
-最好味就係蛋殼裝住嗰個蛋沙律,沒其他了
食完我都唔知自己食咗啲乜,$600食呢啲嘢我真係覺得好貴。
同埋餐廳本身平日價係538再加一,‘’某平台‘’買淨tea平日價一樣592,其實我唔明點解要喺“某平台”訂?都唔緊要,最慘係唔好食服務又差,真係感覺好sad....好🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
2021-03-24
2021-03-21 882 浏览
令人失望嘅afternoon tea🤦🏻‍♀️實在係由service到食物都係令人失望。我同幾個朋友諗住黎試下依個以黑松露為主題嘅下午茶,我地坐低左半個鐘先至有人理我地,最慘係個下午茶有限時呀!食物嘅質素亦令人失望,咸點當中有炸物,但係已經凍晒,味道大打折扣。亦有貌似甜點嘅咸點,例如beetroot tart with truffle snow,首先個tart皮好似放左幾日咁,同埋完全唔覺有truffle snow,成件事好錯😅而有幾款甜點配truffle係唔夾,好似truffle honey panna cotta with blackberries,首先個truffle honey太watery,而個truffle味同個奶凍真係唔係幾夾。真係好少食tea食到有剩😢
令人失望嘅afternoon tea🤦🏻‍♀️

真係好少食tea食到有剩😢
2021-03-21
2021-03-10 1185 浏览
話說早排放大假所以就約朋友去行吓街傾吓計順便一齊嘆個下午茶下午茶set 好多地方都已經冇位後來見到klook有得買呢個套票所以就訂黎試吓整體啲嘢食都還可以但如果呢個價錢喺其他地方可以食得更好但係佢個水吧唔係好得咖啡沖到好難飲建議大家如果要飲就飲茶茶包唔會難飲得去邊整體來講真係冇下次
話說早排放大假

建議大家如果要飲就飲茶
茶包唔會難飲得去邊

整體來講真係冇下次
2021-03-06 1420 浏览
喜歡黑松露的一定滿意!W hotel與法國著名松露品牌Plantin Kaviari合作推出的黑鑽魅力松露下午茶十分有水準🥰鹹點及甜點均用上Plantin Kaviari的高質黑松露其中W松露康堤芝士馬卡龍很出色!這配搭對我來說既新奇又好吃,口感層次豐富松露芝士的鹹香搭上微甜馬卡龍,味道超好😋。甜品盒亦很有玩味廚師提議我們用鏟造型的匙羹找一找原來朱古力碎中藏著黑朱古力松露✨入口軟滑香濃,十分滿意☺️
喜歡黑松露的一定滿意!
鹹點及甜點均用上Plantin Kaviari的高質黑松露
其中W松露康堤芝士馬卡龍很出色!
這配搭對我來說既新奇又好吃,口感層次豐富
松露芝士的鹹香搭上微甜馬卡龍,味道超好😋

甜品盒亦很有玩味
廚師提議我們用鏟造型的匙羹找一找
原來朱古力碎中藏著黑朱古力松露✨
入口軟滑香濃,十分滿意☺️
2021-03-03 1304 浏览
疫情前Woobar 嘅lunch 都係以semi buffet為主 ,今日同朋友嚟到,menu 已經改咗做set lunch🍴,依然好多選擇👍🏻我今日揀咗tuna tartar 做 starter,吞拿魚碎上面加咗兩種魚子,鮮嫩美味😋👍🏻,佢嘅蘑菇忌廉湯熱辣辣,蘑菇香口粒粒有口感👍🏻👍🏻主菜揀咗牛扒同鱸魚,以薯條沙律伴碟,好味但唔算太特別😅甜品就揀咗黑朱古力泡芙,朱古力麵包包住朱古力忌廉同榛子,忌廉軟滑,加上榛子有口感,鍾意朱古力嘅我當然超like啦,好好味😋👍🏻👍🏻👍🏻
主菜揀咗牛扒同鱸魚,以薯條沙律伴碟,好味但唔算太特別😅

餐前麵包
Tuna  and  cucumber  tartar
Wild  mushrooms  Veloute
Dark  chocolate  caraibes
2021-03-02 1087 浏览
最近上網周圍搵好嘢食,無意中比我發現 W Hotel 有個幾抵嘅下午茶 😍 心動不如行動,所以就好快手咁訂咗位,透過 App 預訂重會平啲添,$500 蚊唔洗就食到喇。😱下午茶賣相相當吸晴 😍 用上特大蒸籠作為造型,而裏面每款點心由不同大小的蒸籠盛載 🤤 每款鹹點及甜點味道同造型都各有特色,而且有啲重會鋪上食用金箔盡顯奢華。鹹點就有鮑魚撻、叉燒酥、XO醬大蝦豆腐、豬肉凍配蜜瓜及龍蝦肉配魚子醬。甜點就有黑白芝麻卷、楊枝甘露、士多啤梨杯子蛋糕、芝麻綠茶忌廉曲奇、柑桔造型蛋糕及燕窩紅桑芝士蛋糕。
成日見到啲high tea group 討論話呢個抵食,咁就黎試吓啦。 結果好失望😞啲叉燒數唔脆,除咗個鮑魚tart 同魚子醬比較達到水準,基本上真係一句好睇唔好食,冇一樣野好食oh my god ! 得壹個甜嘅芝士蛋糕仔比較好啲。個時段係12-2, 有限時,但又遲小小先比入,叫左個tea , 食物差唔多12:35 先有。跟住1:50 又會要我哋趕住走。自己諗嚟唔嚟 ,完
oh my god !

得壹個甜嘅芝士蛋糕仔比較好啲。

High  tea  set
2021-02-27
2021-02-01 1573 浏览
W hotel 精緻嘅中式點心下午茶,walk in 要成$600幾蚊兩位加一,如果上klook 買只係$490左右兩位,真係抵到爛!淨係個環境已經好舒服又夠靜,如果三五知吹下水嘅地方係一個不錯的選擇👍如果要求吾太高,淨係個魚子醬同埋個鮑魚撻已經抵番!另外個芝麻卷都吾錯,好香、好滑!但杯楊枝甘露真係麻麻地,好重奶味!D點心都好精緻,好吸晴,打卡岩曬😝蟹肉魚子醬真係值得嘅,因為份量吾太少,又有金箔非常之高檔!基本上好食多過吾好食,幾抵
D點心都好精緻,好吸晴,打卡岩曬😝
蟹肉魚子醬真係值得嘅,因為份量吾太少,又有金箔非常之高檔!
基本上好食多過吾好食,幾抵
2021-01-29
  • Tea  set
2021-01-27 1171 浏览
疫情關係六點後禁堂食,唯有周圍發掘下好味嘅下午茶啦!今次同閨蜜一齊慶祝生日感覺特別溫馨💜,平日嘅下午確實更加寧靜享受。呢度環境好闊落舒服,訂位嘅時候request左window seat, 因為知道可以望到西九龍嘅日落,一路傾偈一路嘆下午茶感覺好chill呀之前英式下午茶就食得多,中西合壁都係第一次,大大小小嘅蒸籠好cute,點心賣相好的骰精緻,仲有配合矜貴嘅食材,我覺得鹹點味道比較出色,印象最深刻嘅就係龍蝦肉配魚子醬同埋叉燒酥,而鍾意食甜品嘅我只係覺得一般,芝麻曲奇綠茶忌廉三文治就最有特色,其他甜品唔會好甜,不過整體份量似乎唔多夠,去到夜晚好快就肚餓要再食過😆Afternoon tea包每人一杯飲品,我哋叫左rose lychee tea同埋green popcorn tea,感覺茶比較match啲鹹點- W鮑魚撻- 龍蝦肉配魚子醬及桂花- 豬肉凍配蜜瓜及刁草油- W叉燒酥- XO醬大蝦豆腐甜點- 燕窩紅桑子芝士蛋糕- 柑桔造型蛋糕- 黑白芝麻卷- 楊枝甘露- 紅絲絨士多啤梨杯子蛋糕- 芝麻曲奇綠茶忌廉三文治溫馨提示:喺Klook買飲食券只需$494,而酒店價錢係$538+10%,某
疫情關係六點後禁堂食,唯有周圍發掘下好味嘅下午茶啦!

鹹點

- 楊枝甘露
- 紅絲絨士多啤梨杯子蛋糕
- 芝麻曲奇綠茶忌廉三文治

溫馨提示:喺Klook買飲食券只需$494
,而酒店價錢係$538+10%,某啲信用卡有九折。
2021-01-08 1422 浏览
留意咗好耐 因為之前係素食tea 所以只好一直等一直等 終於出咗粉紅pink lady 😍望落去吸引 就同媽媽去試食😋😋飲品方面叫咗一杯berry 果茶一杯咖啡,水果茶可以refill 水 味道帶酸,非常配合甜品賣相一流 岩like 打卡勁岩味道大部分我都接受到 , 只係朱古力太甜, 再帶點苦更好,但這是個人口味服務方面, 大部份都很好, 但反而高級職員態度較差😷可能係疫情關係啦,限時食用, 只有兩個鐘就要還枱, 如果同閨蜜黎, 就唔可以盡興咁傾
留意咗好耐 因為之前係素食tea
所以只好一直等一直等 終於出咗粉紅pink lady 😍
望落去吸引 就同媽媽去試食😋😋

飲品方面叫咗一杯berry 果茶一杯咖啡,
水果茶可以refill 水 味道帶酸,非常配合甜品

賣相一流 岩like 打卡勁岩

服務方面, 大部份都很好, 但反而高級職員態度較差

• Tea  set
2021-01-05 1363 浏览
食過WOOBAR嘅下午茶多次,今次試佢新推出, 與彩妝品牌M.A.C合作的tea set 🍰 鹹點有海鮮三重奏 煙三文魚配蜜瓜忌廉芝士 龍蝦蟹籽脆餅 英式鬆餅 而甜點有 雲呢拿忌廉及士多啤梨慕絲 黑朱古力慕絲 粉紅石榴珍珠杯 🧁⋯⋯等,都不會太甜 我同朋友分別點了 Mint tea 🍵 Earl Grey tea ☕️ 雖然我本身不太喜歡吃甜點, 但tea set確實精美, 而且有別於傳統酒店的下午茶模樣, 打咭影相 📸️簡直一流 我們另外再點了 Grilled chicken🍗 烤焗得香滑而且醬汁酸酸甜甜很美味
 我同朋友分別點了 Mint tea 🍵
2020-12-18