2020-06-19 41 浏览
朋友聚會既好地方,食物選擇多又高質,價錢吸引!係朗豪坊隔離,睇完戲睇戲前過嚟食就正👍🏻👍🏻👍🏻超級推介呢度嘅漢堡包!選擇超級多!除咗漢堡包仲有意粉,有牛扒,仲有生蠔刺身同埋串燒食物選擇多唔使驚選唔到食咩!夜晚仲要開到1:00
食物選擇多唔使驚選唔到食咩!夜晚仲要開到1:00
同媽咪去左旺角行街,朗豪坊已經食到悶,見戲院旁邊既朗晴坊都有不少食肆,樓下有個餐牌好吸引,見個名叫YA! YA! YA! BURGER & BAR。一於睇下招牌漢堡係咪甘好食,漢堡都有十幾款,我地揀左邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡,咬落去,漢堡仲係熱熱的,芝士有少少溶好好食,漢堡扒厚厚的但很鬆化軟熟, 肉汁豐富 ,不會乾澀,加上包烘過有點微脆,超好味蒜蓉燒生蠔,做緊優惠88蚊有半打。燒蠔嘅蒜蓉味很濃郁很香,我地很快便瓜分了。媽咪鍾意食魚,試下原條挪威青花魚,見到menu有👍🏻。我諗最驚喜係條魚,條魚好大好大條,魚肉厚實,怕魚骨嘅我亦都可以大大啖鮮甜,魚皮表面燒到很脆,但肉又不會乾, 加上檸檬汁,酸酸的很易入口。最後店員更推介雙重芝士拉絲熱狗棒,呢個好岩芝士控,一咬就能拉起長長的芝士,真係唔錯,有趣又很好玩。飲品方面,我地百花果飲品,我地分別叫左檸檬百香果梳打同百香果梳打。夏天喝酸甜冰爽不僅能消暑解渴,而且食芝士甘邪惡美食都唔怕漏,解油膩。我比較欣賞店員很主動推介食物,有魄力,有熱誠,有動力,有衝勁 。服務一流,即使後期比較多客人,見店主哥哥忙到不可開交,亦沒有忘記我們的需要。下次有機會必會

下次有機會必會再嚟 ,地點方便,一大班朋友約聚會特別方便,店員都話呢度有一間大房可包房玩。仲有得卡拉ok🎤,麻雀🀄️。
  • 邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 雙重芝士拉絲熱狗棒
  • 原條挪威青花魚
  • 檸檬百香果梳打
  • 百香果梳打
2020-06-19 17 浏览
有特色既burger~咁岩係旺角 又想搵burger食 但又唔想食連鎖店行開朗豪坊就見到隔離朗晴坊 都有burger 食個人比較中意食小店 我覺得會有心機d~上到去好快就有位 員工服務都好好 值得一讚👍🏻見到Menu 竟然有軟殼蟹漢堡就嗌咗一個試吓估唔到有驚喜 軟殼蟹炸得香脆 配埋生菜蕃茄 互相中和左成個味道 粗薯條炸得香口 成個餐飽得黎又唔會好油膩朋友仲嗌左個鰻魚飯 係原條上 食落都唔錯 條鰻魚係厚身 食落有口感 打卡一流~見到隔離枱份牛扒 賣相都好吸引 下次先再上嚟試吓其他嘢食
有特色既burger~

咁岩係旺角 又想搵burger食 但又唔想食連鎖店
行開朗豪坊就見到隔離朗晴坊 都有burger 食
個人比較中意食小店 我覺得會有心機d~
上到去好快就有位 員工服務都好好 值得一讚👍🏻

見到Menu 竟然有軟殼蟹漢堡就嗌咗一個試吓

朋友仲嗌左個鰻魚飯 係原條上 食落都唔錯
條鰻魚係厚身 食落有口感 打卡一流~

見到隔離枱份牛扒 賣相都好吸引 下次先再上嚟試吓其他嘢食
軟殼蟹漢堡
蒲燒原條鰻魚飯
2020-06-17
軟殼蟹漢堡
蒲燒原條鰻魚飯
2020-06-18 31 浏览
同朋友旺角睇完戲 就上左黎 為左就係佢地Burger 無諗過環境咁舒服 仲有唔同嘅餐點 生蠔 小食 burger 意粉 扒類 多選擇 好抵食點餐前 餐廳嘅員工 好好咁提醒我地 餐廳入面漢堡 菜式 儘可能都可以「客制化」你唔食牛咪幫你轉豬~ 好體貼🥰 餐牌 推介嘅菜式都會定期轉 令到客人有新鮮感 餐廳入面仲有個大房間 朋友聚會 公司慶祝 重要生日等等 都可以Book 可以食嘢 唱K 打麻雀 打機 一次過滿足曬 邪惡芝士安格斯牛肉漢堡 $68軟身有彈性嘅漢堡麵包 入面夾 兩塊芝士夾住安格斯 半溶狀態 超吸引 內有番茄同菜 好新鮮 增添濕潤口感 安格斯牛 外表煎到焦香 肉中間仲帶點粉紅 熟成度啱啱好 牛味重 保留大量肉汁 好正~薯角大大塊 外表唔油夠乾脆 入面炸到軟綿綿 成個餐食到安格斯漢堡跟薯格 出面至少$100 「YA!YA!YA!」先$68 可以話超級抵 一定要試邪惡芝士炸軟殼蟹漢堡 $88漢堡入面一樣有 雙層芝士 蕃茄 生菜 同埋原隻軟殼蟹 好豪邁 平時牛肉漢堡食得多 軟殼蟹口味 我都係第一次 軟殼蟹大隻 炸完都有返咁飽滿 外表薄薄一層炸衣 香脆可口 但係內裡係柔軟口感 越食越

邪惡芝士安格斯牛肉漢堡 $68

邪惡芝士炸軟殼蟹漢堡 $88

軟殼蟹大隻 炸完都有返咁飽滿 外表薄薄一層炸衣 香脆可口 但係內裡係柔軟口感 越食越有蟹肉嘅香甜 令到成個漢堡口感有更多層次 薯條都係咁正 完全滿分

食漢堡 薯條 同 餐廳咁好嘅氣氛 點可以無啤酒 成年嘅你地 一定要跟冰凍啤酒 😆 爽啊啊啊啊啊~

雙重芝士拉斯熱狗棒(兩條) $58
拉絲效果做得好好 兩大條嘅熱狗棒 完全無水份 點解咁講 因為成條全部都係芝士 芝士 芝士 芝士 即叫即炸 外表酥脆 咬開可以 慢慢拉絲 越咬越濃芝士香 好食又玩味十足 芝士迷一定要試下 打卡一流

原隻特大刺身蝦(四隻) $88
一蝦兩食 蝦生做刺身 蝦肉就炸到「卜卜脆」 做到零浪費 十抵讚 刺身蝦好大條 大量冰襯托蝦肉 令到蝦肉保持新鮮 整體夠凍 食落口夠彈性 清甜

佢地炸物係做得好好 油夠乾淨 所有炸嘅菜色都 炸到金黃酥脆 連炸蝦頭都難唔到佢地 蝦膏好香口 一咬就碎 唔洗淨骨吉親自己

食完真係好飽 用餐都好愉快 可以同朋友食好嘢 傾心事 上菜速度夠快 同時間高質 睇得出佢地好俾心機經營 旺角香港中心點 大家可以上黎試下 誠實推介
2020-06-17 29 浏览
嚟開朗晴脫毛成日都等好耐lift因為哩度好多餐廳😂今日專登嚟揾下有咩食朋友話想食西餐於是嚟咗哩度估唔到入到嚟都幾闊落我地咁啱坐喺大卡位 好爽嚟到嗌咗個生蠔先☺️見佢有生蝦手就又嗌咗😂🤣我地一人一個burger +沙律我揀咗芝士菠蘿安格斯食咗泰式鳳爪沙律 fusion 正呀!果然有菠蘿真係juicy 好多朋友食雙層安格斯 食肉獸🤣聽落都好吸引👅上桌真係有6 呎高!佢個burger 都有菠蘿所以啖啖汁又啖啖肉!不過六呎真係要夠口大先一啖食到😂😂😂佢個三文魚沙律都唔錯老細好有心 逐枱同我地傾下計原來哩度有k房 包埋嘢食酒水好似仲有得打麻雀下次有frd生日慶祝嚟哩度就唔使book party room又額外嗌嘢食咁煩🤤
嚟開朗晴脫毛

嚟到嗌咗個生蠔先☺️

見佢有生蝦手就又嗌咗😂🤣

我地一人一個burger +沙律

我揀咗芝士菠蘿安格斯

食咗泰式鳳爪沙律 fusion 正呀!

果然有菠蘿真係juicy 好多

朋友食雙層安格斯 食肉獸🤣

聽落都好吸引👅
上桌真係有6 呎高!

佢個burger 都有菠蘿
所以啖啖汁又啖啖肉!
不過六呎真係要夠口大先一啖食到😂😂😂

佢個三文魚沙律都唔錯

老細好有心 逐枱同我地傾下計
原來哩度有k房 包埋嘢食酒水

好似仲有得打麻雀
2020-06-16
2020-06-17 444 浏览
這次我們在朗豪坊附近覓食,上網一搜看到這家新店環境不錯,原來是集合漢堡包和酒吧於一身的店舖,所以決定一試才行😆😆。餐廳環境燈光柔和,裝飾帶點懷舊風格,吊燈用了紅酒杯圍著很特別🤭。餐牌上面的食物以漢堡包為主,食物和飲品選擇也有數款,快快看看餐牌點餐再等待食物送來🤤🤤。💥邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡套餐 HKD$98,這個漢堡有6吋高份量十足😍。材料用了雙層安格斯牛肉/三層芝士/蕃茄/生菜/菠蘿,女生吃這個要分開食才行🤣。安格斯牛肉充滿肉汁,咬下去時肉汁流下到碟子🤤🤤,肉質煙韌有咬感挻不錯,是個十分邪惡的漢堡🍔吃到很飽呢😎。💥日式蒲燒原條鰻魚漢堡套餐 HKD$88,這個漢堡也是份量十足,而且賣相很長身🤭。材料用了原條鰻魚/蕃茄/生菜/木魚絲,第一次吃用鰻魚做的漢堡感覺特別,這個也是吃很飽🤭。💥陳皮山楂茉莉花茶 HKD$20,吃完漢堡包飲杯花茶來消除一下油膩感,這個味道酸酸甜甜很開胃。陳皮有較高的藥用價值,服用之後可以起到燥濕化痰,理氣健脾等作用💕。而山楂和茉莉花也有差不多的功效,所以飯後飲這個配搭挻不錯😎。跟餐還有薯角附送,所以會更飽肚😌。食物素質不錯🤤,小店所用的漢堡包外皮與一般吃開的不同

跟餐還有薯角附送,所以會更飽肚😌。食物素質不錯🤤,小店所用的漢堡包外皮與一般吃開的不同,挻喜歡這款因為外皮帶點光面令到賣相更佳。再看看餐廳宣傳單張發現有包房卡拉OK派對套餐😇,價錢以人頭費計算,這個價錢可以接受,又可以包房玩玩😎,下一次可以與朋友去包房慶祝一下生日挻不錯♥️。
2020-06-17
餐廳:YA! YA! YA! BURGER & BAR (旺角)地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊5樓閒日去到旺角搵野食,見到朗晴坊5樓嘅Dream Cafe轉左名同轉型左做YA! YA! YA! burger & bar🍔,貴為樓上bar & cafe,但係價錢非常大眾化😎,緊係要黎試下啦一入到餐廳老闆就飛常熱情好客👍🏼,介紹左餐廳最出名嘅野食比我地,佢地主打Burger緊係唔可以錯過,而另一個特點係佢地有一間K房🎤,想有間房搞party唱K成班friend圍威喂嘅仲可以包房,晚市餐廳仲提供多款酒🍷、海鮮(好似生蠔🦪、龍蝦🦞咁)、串燒🍢等,應有盡有,價錢亦唔算貴邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡 $98自家製漢堡,麵包好香脆🥯,it’s my favorite🤤,成六吋咁高,有兩塊肉味香濃嘅安格斯牛肉,仲有三層芝士、番茄🍅、生菜🥬同菠蘿🍍,好juicy好豐富呀😋,叫漢堡仲配埋薯角,即叫即炸夠哂熱辣辣意大利龍蝦湯雞扒手打烏冬 $52煎香雞扒切件放係彈牙嘅手打烏冬上面,連埋鮮濃嘅龍蝦湯底🦞,每一啖都不失海鮮嘅精華香味,加上芝麻同碎蔥等仲令賣相更吸引😍,味道更香更多層次。凡叫主食加$15仲可以換埋香辣
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊5樓

邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡 $98

意大利龍蝦湯雞扒手打烏冬 $52
凡叫主食加$15仲可以換埋香辣泰式鳳爪沙律或者煙三文魚沙律

雙層芝士拉絲熱狗棒 $58
濃郁嘅芝士被熱狗棒包圍住,
一咬開就可以拉出芝士拉絲非常過癮😆,鍾意食芝士嘅人係時候填補下你地嘅芝士慾同埋拎定相機影低你拉絲嘅過程喇📷,唔知你又拉到幾長呢

跟餐仲送湯同飲品,飲品仲包括花茶添🌼,睇下呢杯陳皮山楂洛神花茶同薄荷檸檬茉莉花茶🌱,望見都好吸引,仲落足料,帶有清新花香,今晚一定好好訓

鍾意睇戲嘅你唔好錯過🎥!憑即日電影戲飛黎呢到食野仲可以享有全單9折架
2020-06-16
  • 邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡