2025-07-02
Blingbling美食推介✨📍黃埔𝕐𝔸𝕂𝕀ℕ𝕀𝕂𝕌 𝕂𝔸𝕂𝕌ℝ𝔸✨大滿足黑毛和牛燒肉😍‼️💠💠💠💠💠💠💠💠YAKINIKU KAKURA係其中一間我最愛既燒肉店~ 最近食得多壽司刺身,想食下熱野,所以今晚就食我最喜歡的燒肉啦~~~☺️黃埔地點好方便,搭地鐵同揸車都一樣咁方便~ 由於我地好懶,所以就揀左個Set~咩都有😛🌸黑毛和牛二人燒肉套餐 $896(兩位)🥗野菜沙律新鮮沙律菜配酸酸醬汁~好清新開胃🧡🤩前菜盛前菜有d韓式既泡菜、芽菜、菠菜、青瓜同蘿蔔~🥩大判燒!黑毛和牛西冷完全係套餐既highlight😍大判燒會每位跟一隻加左特製醬汁既溫泉蛋,staff幫我地燒完之後直接放上蛋度,沾埋蛋液既黑毛和牛西冷超級嫩滑😍🥩六款燒肉✴️塩味上牛舌牛舌好爽口,一d都唔un~✴️黑毛和牛精選油脂分佈超靚,係睇得見既好味😍✴️黑毛豚脛肉口感好似豬頸肉~一咬就斷👍👍✴️封門柳✴️若鷄雞脛柳✴️鰻魚鰻魚好有驚喜‼️超級厚身😍而且仲有醬汁比我地自己調節落幾多~根據個人口味仲可以加山葵粉💚🍚佐賀紫菜飯(+$28)(每位)本身套餐包白飯,升級後超級大碗😂嚇親我地😂佐賀紫菜飯除左有紫菜,仲有一隻蛋同飯素~ 一啖燒肉一啖飯好好味😂
📍黃埔
𝕐𝔸𝕂𝕀ℕ𝕀𝕂𝕌 𝕂𝔸𝕂𝕌ℝ𝔸
✨大滿足黑毛和牛燒肉😍‼️
🥗野菜沙律
新鮮沙律菜配酸酸醬汁~好清新開胃🧡
前菜有d韓式既泡菜、芽菜、菠菜、青瓜同蘿蔔~
牛舌好爽口,一d都唔un~
✴️黑毛和牛精選
油脂分佈超靚,係睇得見既好味😍
✴️黑毛豚脛肉
口感好似豬頸肉~一咬就斷👍👍
✴️封門柳
✴️若鷄雞脛柳
✴️鰻魚
本身套餐包白飯,升級後超級大碗😂嚇親我地😂佐賀紫菜飯除左有紫菜,仲有一隻蛋同飯素~ 一啖燒肉一啖飯好好味😂肥死啦點算好😂😂
杏仁奶凍 - 杏仁味好濃👍杏仁控一定好開心~而且奶凍超級滑~
雪米糍 - 食完燒肉食返d凍野超滿足~係完滿既結尾☺️
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5
YAKINIKU KAKURA (黃埔天地聚寶坊)
@yakinikukakurahk
📍紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G1及G3號舖