2023-12-29 101 浏览
襯阿女去學嘢同老公去搵食🥰發現商場入面新開左間日式料理小店木系簡約風令人一望入去就覺得好舒服YATAI 屋台嘅意思原來係指小食攤檔一於試下呢間響石門嘅屋台有咩好食😋❤️流心芝士玉子燒❤️$45呢個玉子燒好滑好夠蛋味煎得幾好唔會散修修個流心芝士份量剛剛好唔會太搶但又好夠味PS menu上面有註明用日本蛋👍🏻👍🏻❤️牛肉壽喜燒鍋❤️ $88(加$20轉套餐包白飯&三文魚頭麵豉湯)天氣凍最啱就食個暖笠笠嘅鍋物呢個壽喜鍋十分足料啲配料索晒汁勁好送飯😋😋套餐個三文魚頭麵豉湯十分有誠意飲得出真係有用魚去煲👍🏻非常鮮甜😋❤️赤蝦三文魚丼❤️$88呢個刺身飯真心性價比高👍🏻👍🏻👍🏻本身影相時都唔覺夾起先知原來有兩隻大赤蝦‼️三文魚好新鮮👍🏻 塊塊都厚切大大塊‼️呢個價位呢個份量非常抵食❤️草莓芭菲❤️ $58未食正餐時已經諗定飯後一定要食雪糕😂因為係Movenpick 😋除咗大路嘅雲尼拿、朱古力、士多啤梨,仲有楓糖合桃同tiramisu揀🤤🤤加埋新鮮士多啤梨同抹茶蕨餅~~大🈵足‼️‼️‼️PS 食咁多野$300有找真心抵仲要唔駛加一🥹🥹 以後等阿女落堂嘅時間又多個選擇❤️
襯阿女去學嘢同老公去搵食🥰

煎得幾好唔會散修修
個流心芝士份量剛剛好唔會太搶但又好夠味
PS menu上面有註明用日本蛋👍🏻👍🏻

❤️牛肉壽喜燒鍋❤️ $88
(加$20轉套餐包白飯&三文魚頭麵豉湯)

天氣凍最啱就食個暖笠笠嘅鍋物

呢個價位呢個份量非常抵食

❤️草莓芭菲❤️ $58

未食正餐時已經諗定飯後一定要食雪糕😂
因為係Movenpick 😋
除咗大路嘅雲尼拿、朱古力、士多啤梨,
仲有楓糖合桃同tiramisu揀🤤🤤
加埋新鮮士多啤梨同抹茶蕨餅~~
大🈵足‼️‼️‼️

PS 食咁多野$300有找真心抵
仲要唔駛加一🥹🥹
以後等阿女落堂嘅時間又多個選擇❤️

升級套餐:白飯及三文魚頭麵豉湯
草莓芭菲
👩🏻‍🍳Idiots評分(5🌟滿分)環境:4🌟食物:4🌟服務:4🌟價錢:人均$100💰餐廳裝修簡約 環境舒適光猛食物種類都幾豐富~今次Idiots就去咗食tea價錢相宜 性價比好高!-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥野莓牛角窩夫 $68賣相好靚 好啱打卡🥰牛角包窩夫好酥脆 質感又唔會好鬆散 仲好厚實不過如果個窩夫大塊啲就更加好🤤另外啲士多啤梨唔酸 好鮮甜!❤️‍🔥焦糖香蕉牛角窩夫 $68焦糖呢款就啱晒嗜甜嘅朋友~醬汁比較多 加埋oreo碎都幾夾上面仲有一球雲呢拿雪糕~❤️‍🔥熱紫薯拿鐵 $28紫薯味唔算好濃 不過好滑身上面仲加咗cream 好香!❤️‍🔥熱荔枝雪梨茶 $25整體偏甜 雪梨味較重 飲落覺得幾潤喉😗仲有一絲絲嘅雪梨肉 同埋一粒荔枝肉😋
👩🏻‍🍳Idiots評分(5🌟滿分)

環境:4🌟
食物:4🌟
服務:4🌟
價錢:人均$100💰

餐廳裝修簡約 環境舒適光猛
食物種類都幾豐富~
今次Idiots就去咗食tea
價錢相宜 性價比好高!

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

❤️‍🔥野莓牛角窩夫 $68
賣相好靚 好啱打卡🥰
牛角包窩夫好酥脆 質感又唔會好鬆散 仲好厚實
不過如果個窩夫大塊啲就更加好🤤
另外啲士多啤梨唔酸 好鮮甜!

❤️‍🔥焦糖香蕉牛角窩夫 $68
焦糖呢款就啱晒嗜甜嘅朋友~
醬汁比較多 加埋oreo碎都幾夾
上面仲有一球雲呢拿雪糕~

❤️‍🔥熱紫薯拿鐵 $28
紫薯味唔算好濃 不過好滑身
上面仲加咗cream 好香!

❤️‍🔥熱荔枝雪梨茶 $25
整體偏甜 雪梨味較重 飲落覺得幾潤喉😗
仲有一絲絲嘅雪梨肉 同埋一粒荔枝肉😋

2023-12-16
1K
2023-12-25 27 浏览
瑞京廣場好多小店食極都唔完😋呢間屋台yatai plus嘅日式家庭料理幾正本身今日諗住同老公嚟嘆tea嘅點知突然間天氣得返6度😂由食甜品變成食熱嘢🍲好彩係佢選擇真心多廣島蠔土手鍋呢個係一打開個餐牌就已毫無懸念仲加咗$20升級白飯加三文魚頭麵豉湯成個set熱辣辣暖入心蠔有五隻咁多,都幾肥美飽滿湯底係泡菜,飲到好濃嘅娃娃菜味配料有豆腐,金菇本菇,大蔥等等撈飯真係好好味🥹另外要讚下個麵豉湯因為加左三文魚頭入去份外有陣有三文魚嘅油脂香滑蛋親子丼(日本蛋採用!)又係食完暖笠笠之選份量我覺得係啱啱好蛋汁包住雞扒滑一滑嘅口感越係簡單嘅料理先越見到功架另外叫左兩杯特飲慰藉心靈(本來打算今日食窩夫食芭菲😅)熱黑糖牛牛熱紫薯拿鐵飲紫薯拿鐵飲到一條條紫薯啲纖維睇嚟係店家自家調配並非買粉即沖誠意可加,味道講真拍得住打咭cafe是日需天氣凍但有陽光木系裝潢加上大玻璃牆身自成一角,份外寧靜舒適特別衛生價錢我覺得還好,唔特別平又未算貴要喺瑞京咁大競爭嘅場站住腳則仍需努力

瑞京廣場好多小店食極都唔完😋
好彩係佢選擇真心多

呢個係一打開個餐牌就已毫無懸念

仲加咗$20升級白飯加三文魚頭麵豉湯
成個set熱辣辣暖入心

蠔有五隻咁多,都幾肥美飽滿

湯底係泡菜,飲到好濃嘅娃娃菜味
配料有豆腐,金菇本菇,大蔥等等
撈飯真係好好味🥹

另外要讚下個麵豉湯
因為加左三文魚頭入去
份外有陣有三文魚嘅油脂香

滑蛋親子丼(日本蛋採用!)
又係食完暖笠笠之選

份量我覺得係啱啱好
蛋汁包住雞扒滑一滑嘅口感

越係簡單嘅料理先越見到功架

另外叫左兩杯特飲慰藉心靈
(本來打算今日食窩夫食芭菲😅)
熱黑糖牛牛
熱紫薯拿鐵
飲紫薯拿鐵飲到一條條紫薯啲纖維
睇嚟係店家自家調配並非買粉即沖
誠意可加,味道講真拍得住打咭cafe

是日需天氣凍但有陽光
木系裝潢加上大玻璃牆身
自成一角,份外寧靜舒適特別衛生
價錢我覺得還好,唔特別平又未算貴
要喺瑞京咁大競爭嘅場站住腳則仍需努力
🇯🇵🎍【 Yatai Plus 】🎍🇯🇵⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄石門雅致日式小店🧑🏻‍🍳刺身、丼飯、鍋物、烏冬、沙律、小食、甜品、特飲…… 種類極多😍🐂牛肉壽喜燒鍋🍳牛肉份量都幾多,大約燙至7成熟🥩掛滿壽喜燒汁,再蘸生雞蛋一齊食,真係好正😍 其餘配料有冬菇、金菇、豆腐、娃娃菜等,真心正🧡🐟蒲燒原條鰻魚飯🍚原條鰻魚氣勢十足,超級肥美☺️ 白飯採用珍珠米,飽滿Q彈🍚 而玉子燒口感濕潤鬆軟,都很讚呀🐣🥭芒果芭菲🍦配楓糖核桃雪糕甜品真係是日MVP,首先個雪糕超好味😋 其餘配料亦好豐富,包括:芒果、麻糬、蒟蒻寒天、粟米片、芒果汁等,全部都好夾,一致好評👍🏻🍧Smoothie : 赤の果🍓用士多啤梨同藍莓打成Smoothie,加上忌廉,口味頗甜的💕⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🐂牛肉壽喜燒鍋🍳($88)🐟蒲燒原條鰻魚飯🍚($128)🍧Smoothie : 赤の果🍓(草莓、藍莓) ($38)🥭芒果芭菲🍦配楓糖核桃雪糕($58)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:Yatai Plus (沙田)沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓150號舖⋄⋄#hkig #hkfood
🇯🇵🎍【 Yatai Plus 】🎍🇯🇵
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

石門雅致日式小店🧑🏻‍🍳
🐂牛肉壽喜燒鍋🍳
其餘配料有冬菇、金菇、豆腐、娃娃菜等,真心正🧡
🐟蒲燒原條鰻魚飯🍚
原條鰻魚氣勢十足,超級肥美☺️
白飯採用珍珠米,飽滿Q彈🍚
而玉子燒口感濕潤鬆軟,都很讚呀🐣
🥭芒果芭菲🍦配楓糖核桃雪糕
甜品真係是日MVP,首先個雪糕超好味😋
🍧Smoothie : 赤の果🍓
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🐂牛肉壽喜燒鍋🍳($88)

🐟蒲燒原條鰻魚飯🍚($128)

🍧Smoothie : 赤の果🍓(草莓、藍莓) ($38)

🥭芒果芭菲🍦配楓糖核桃雪糕($58)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Yatai Plus (沙田)

沙田石門安群街3號京瑞廣場1期1樓150號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami石門 #石門美食 #石門必食 #yataiplus #yataiplushk @yatai.plus
2023-12-20
2023-12-21 39 浏览
最近石門多咗好多餐廳,今日喺沙田做完嘢,試咗依間日式餐廳,位置都好方便,好近地鐵站。餐廳裝修簡約,選擇都多,除左丼飯,仲有其他熱食,鍋物,沙律,各種小食同甜品等等。原來星期六日或公眾假期於12點至五點食飯,揀番指定款式,每款可以平$10,由於我當日係閒日,食晚飯時段未能享受到優惠🥺可惜花の戀丼配無糖熱綠茶$72丼飯配料充足,整碗遍布三文魚,最上層仲有滿滿嘅蟹籽,大滿足就到時間可以享用埋優惠更抵食👍🏼

花の戀丼配無糖熱綠茶$72
丼飯配料充足,整碗遍布三文魚,最上層仲有滿滿嘅蟹籽,大滿足

就到時間可以享用埋優惠更抵食👍🏼
2023-12-11
2023-12-20 70 浏览
今晚在「Yatai Plus」吃日式晚飯,小店鋪光亮整潔又免收加一。先來小食:日式章魚燒~ 章魚燒外脆內軟,配合冶味醬汁及脆口紫菜,絶對是開胃小食。牛肉壽喜燒鍋~原汁原味的熱騰騰喜燒鍋,有肉有菜很材料豐富。清湯蜆稻庭鳥冬~清湯蜆鮮甜嫩滑,鳥冬爽滑彈牙。芝士漢堡扒咖喱飯~芝士漢堡扒夠厚身,裏面有流心拉絲芝士醬,好啱芝士控!雞扒冷稻庭鳥冬~雞扒冷稻庭鳥冬幾有特色,配沙律及胡麻沙律汁,很清爽開胃的冷烏冬。焦糖香蕉牛角窩夫配意大利蛋糕~份量十分的迷人甜品,暖烘烘又香脆的牛角窩夫,伴碟有彩色珍珠及脆香杏片,吃畢令我齒頰留香。

日式章魚燒

牛肉壽喜燒鍋~原汁原味的熱騰騰喜燒鍋,有肉有菜很材料豐富。

牛肉壽喜燒鍋

清湯蜆稻庭鳥冬~清湯蜆鮮甜嫩滑,鳥冬爽滑彈牙。

2023-12-20
焦糖香蕉牛角窩夫配意大利蛋糕
雖然唔吃生亦唔愛吃魚 但偶爾都會品嚐日本料理友人介紹石門京瑞廣場新開日式料理店 Yatai Plus路過行過決定去試下主打日式丼飯 當然亦有其他例如沙律小食鍋物烏冬甜品甚至特調飲品再望望餐牌 雖然種類不少 不過選擇不算多原味玉子燒賣相擺盤精緻 入口鮮嫩可口 不過略嫌甜味重了點雞肉軟骨餃子即叫即煎熱烘烘 外皮煎得香脆 入口鬆軟炙燒北海丼是海蝦、三文魚同帆立貝既組合表面輕輕炙燒過 入口既口感獨特海蝦鮮味 三文魚口感爽滑 肉質細嫩鮮美帆立貝肉身肥厚 入口爽甜搭配玉子同蟹籽 口感佳味道好雞扒冷稻庭烏冬雞扒煎得香口 不過略為有點過火入口未夠嫩滑烏冬搭配胡麻沙律汁絕對是一絕烏冬入口爽口彈滑 軟硬剛好配合適量青瓜同沙律菜 整體頗有口感熱黑糖牛牛 / 熱紫薯拿鐵黑糖牛牛黑糖味香濃 奶滑味道香甜紫薯拿鐵點了少甜 紫薯味濃厚混合奶油味道更香入口更滑
雖然唔吃生亦唔愛吃魚 但偶爾都會品嚐日本料理

賣相擺盤精緻 入口鮮嫩可口 不過略嫌甜味重了點

雞肉軟骨餃子

即叫即煎熱烘烘 外皮煎得香脆 入口鬆軟

炙燒北海丼

是海蝦、三文魚同帆立貝既組合
表面輕輕炙燒過 入口既口感獨特

黑糖牛牛黑糖味香濃 奶滑味道香甜
紫薯拿鐵點了少甜 紫薯味濃厚
混合奶油味道更香入口更滑
2023-12-17 59 浏览
呢間日式餐廳🇯🇵岩岩新開架炸仲要開係石門站隔離👍🏻好受年輕女士歡迎架🦭🦭直接一句:「小店經營,但服務、品質絕對唔輸人」今次肥豹試左🦭⁠1.流心芝士玉子燒​可能係肥豹食過最有蛋味既玉子燒😂一咬落去啲芝士同蛋汁就爆曬出黎👍🏻又唔會好似一般啲玉子燒咁,落好多糖去調味👍🏻👍🏻蛋味十足🥚2.廣島蠔土手鍋啲蠔真係比得好多🦪仲要隻隻都圓碌碌👍🏻特別要提既係,佢要加錢先會有飯同味噌湯🦭佢個味噌湯超高質‼️係超高質‼️因為佢落左魚肉落去煮,勁鮮甜👍🏻放心碗湯無細骨👍🏻3.炙燒北海丼呢個又係非常抵食之選👍🏻炙燒三文魚腩、蟹籽、蝦、帶子、玉子😋每一道食材都好新鮮。以前好怕食呢啲魚生丼係因為好多時飯多過餸🙃但呢間確實多料👍🏻4.草莓芭菲鋪頭真係好有心,雪糕都用movenpick 👍🏻士多啤梨亦都食得出新鮮同埋唔會好酸👍🏻豹言豹語: 岩岩開無耐架炸,趁宜家仲未有好多人知😂好去食啦👍🏻宜家星期六日及公眾假期12:00-17:00食刺身丼、丼飯、烏冬、特調飲品,仲有$10折扣優惠🦭抵到爛啦下話🦭
呢間日式餐廳🇯🇵岩岩新開架炸
仲要開係石門站隔離👍🏻
好受年輕女士歡迎架🦭

🦭直接一句:「小店經營,但服務、品質絕對唔輸人」

今次肥豹試左🦭

⁠1.流心芝士玉子燒

2.廣島蠔土手鍋

3.炙燒北海丼

4.草莓芭菲

豹言豹語:

呢排多咗嚟石門食嘢諗唔到食乜野,就一於試下新餐廳呢間餐廳木系嘅裝潢感覺好舒適打開Menu原來種類好多試咗幾道菜式味道同質數超出預期價錢唔貴,仲免加一服務費喺石門嚟講,呢間性價比好高✨濃湯蕃茄牛肉稻庭烏東濃郁嘅蕃茄湯底,味道好鮮甜,亦唔會好浠食到最後乾乾淨淨,最後一啖湯都舐埋牛肉口感軟腍加上滑溜溜.煙煙韌韌嘅稻庭烏冬,超級好味✨沖繩風大蝦呢碟大蝦切到好高,夾嘅時候都驚佢會冧開邊嘅大蝦,非常惹味蝦殼香脆夠薄,連殼都可以食埋甜品都相當出色✨野莓牛角窩夫即叫即製.牛角包窩夫口感香脆添加朱古力碎.新鮮士多啤梨同藍莓加添士多啤梨雪糕球,份外滋味✨芒果芭菲大大杯.賣相精緻嘅芭菲面層一大球Movenpick雪糕加上新鮮芒果肉.脆卜卜嘅粟米片gn✨黃の玉特調飲品有驚喜呢杯加入芒果﹑金柚同愛玉啖啖都有嚼勁.口感好豐富星期六日 12:00-17:00揀選刺身丼.丼飯.烏東.特調飲品仲有折扣優惠減$10

呢排多咗嚟石門食嘢
諗唔到食乜野,就一於試下新餐廳

呢間餐廳木系嘅裝潢感覺好舒適

打開Menu原來種類好多
試咗幾道菜式
味道同質數超出預期
價錢唔貴,仲免加一服務費
喺石門嚟講,呢間性價比好高

✨濃湯蕃茄牛肉稻庭烏東
濃郁嘅蕃茄湯底,味道好鮮甜,亦唔會好浠
食到最後乾乾淨淨,最後一啖湯都舐埋
牛肉口感軟腍
加上滑溜溜.煙煙韌韌嘅稻庭烏冬,超級好味

✨沖繩風大蝦
呢碟大蝦切到好高,夾嘅時候都驚佢會冧
開邊嘅大蝦,非常惹味

蝦殼香脆夠薄,連殼都可以食埋

甜品都相當出色
✨野莓牛角窩夫
即叫即製.牛角包窩夫口感香脆
添加朱古力碎.新鮮士多啤梨同藍莓
加添士多啤梨雪糕球,份外滋味

✨芒果芭菲

2023-12-15
  • 沖繩風大蝦
  • 芒果芭菲
2023-12-15 54 浏览
朋友屋企附近最近開了一間新餐廳,相約我一齊去試試。 餐廳裝修簡約、潔淨,餐枱及桌子均以木系為主,環境舒適,燈光明亮。 食物選擇種類包括刺身丼、丼飯、烏冬、小食、甜品…等等,價格亦大眾化。😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣地雞糰子白湯野菜鍋 🍽熱呼呼的鍋,甘甜味美的湯,喝上一口先暖暖胃。加上熱熱的地雞糰子,搭配時令蔬菜,令湯味道更好味。 2️⃣帆立貝粟米牛油燒 🍽鮮味的帆立貝,混合融化的牛油及香甜的粟米,增添馥郁香氣! 3️⃣草莓芭菲 🍽不同層次的口感,幼滑香濃的忌廉及Movenpick雪糕、薄脆片、煙韌蕨餅、清香的士多啤梨,賣相吸引。 4️⃣焦糖香蕉牛角窩夫 🍽香噴噴的焦糖香氣,配上自選口味的Movenpick雪糕,而牛角包窩夫外層香脆,內裡酥脆鬆化。 5️⃣熱荔枝雪梨茶 🍽水果風味,感覺清新,天氣乾燥,飲後有點點滋潤感。
朋友屋企附近最近開了一間新餐廳,相約我一齊去試試。

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣地雞糰子白湯野菜鍋
2️⃣帆立貝粟米牛油燒
🍽鮮味的帆立貝,混合融化的牛油及香甜的粟米,增添馥郁香氣!
3️⃣草莓芭菲
4️⃣焦糖香蕉牛角窩夫
5️⃣熱荔枝雪梨茶
🍽水果風味,感覺清新,天氣乾燥,飲後有點點滋潤感。
2023-12-14
  • 焦糖香蕉牛角窩夫
  • 草莓芭菲
2023-12-15 30 浏览
去完日本後一直都好掛住日本野🍜見呢間餐廳既性價比高而且有好多唔同既菜式,個裝飾係比較簡約,食完真係覺得好唔錯💫佢依家仲做緊個Promotion逢星期六日及公眾假期12:00-17:00惠顧刺身丼、丼飯、烏冬、特調飲品,即享$10折扣優惠🌟牛肉壽喜燒鍋 $88入面既材料真係好豐富,有菇,冬菇,牛肉🥩蛋,金針菇,食落去係好清爽,甜甜地,d肥牛食落去係煮到岩岩好,唔會太老,好爽口😋而d菇係好爽口,吸咪d壽喜鍋既湯汁,好香甜🍲🌟塩燒鯖魚 $68個魚係煎到岩岩好,食落去好香,d魚肉食落去就知只係落左鹽去醃製後煎熟🐠好鮮甜而且d肉質係好嫩。仲有沙律醬合柚子汁可以點,令到個魚變得更香口有帶點fresh😄🌟清湯蜆稻庭烏冬 $65送到熱辣辣真係會令人覺得胃口大開,入面有超過10隻既蜆,隻隻都好肥美,成個湯都係蜆煮完既鮮甜,d烏冬係煮到好彈牙🍜係冬天食上呢個熱辣辣既湯烏冬真係一流🌟芒果芭菲 $58呢杯甜品一送到黎就見到佢既顏值好高,下面係芒果汁,中間有麥片,再來有忌廉同芒果肉🥭上面仲有麻薯同一球士多啤梨🍓個芒果係好鮮甜加咪麻薯既嚼勁同麥皮既香脆,成個甜品食落去係多重口感,飯後黎個甜品真係好滿足🍨🌟Aavo

🌟牛肉壽喜燒鍋 $88

🌟塩燒鯖魚 $68

🌟清湯蜆稻庭烏冬 $65

🌟芒果芭菲 $58

🌟Aavocado Smoothie $38
呢杯奶昔飲落去唔會好甜,牛油果係好濃🥑再加上牛奶既甜度,飲得出無加任何既糖水,上面再加上忌廉,令到杯野飲落去更加滑🍹

今晚接完老公放工之後又去拍拖食嘢 最近都想食清淡啲 老公好肚餓呀嚟到呢一間喺石門 港鐵站好近嘅日式簡約 餐廳小店 裝修都唔錯呀 非常簡約 坐得好舒服 感覺好乾淨餐牌上面選擇都好多有 海鮮丼 熱鍋 巴菲 waffle 今晚就試咗個五極丼非常豪華 配料好足 有厚切嘅三文魚魚腩 鯛魚片 好甜 好新鮮嘅大蝦 蟹肉 鮮帶子 等等配料 非常之新鮮 加上大大碗好味嘅珍珠飯 真係好滿足 海鮮用料 新鮮乾淨 份量好多 覺得好抵食另外我就點咗個赤蝦三文魚丼三文魚份量好多 好鮮味 赤蝦亦都好大隻好靚 另外我哋都想食啲熱嘢 點咗個 廣島蠔土手鍋 加20蚊可以配三文魚頭麵豉湯 同白飯 廣島蠔份量好多 同埋好大舊 好味好濃鬱 熱辣辣食配白飯啱曬 仲有好多蔬菜菇類 湯底亦都好甜 好啱送飯三文魚麵豉湯 好鮮味有三文魚肉 好好飲 呢度坐得好舒服 好食 性價比好高 交通又方便 好值得再嚟

餐牌上面選擇都好多有

廣島蠔份量好多 同埋好大舊 好味好濃鬱

三文魚麵豉湯 好鮮味有三文魚肉 好好飲

呢度坐得好舒服 好食 性價比好高 交通又方便 好值得再嚟
2023-12-14 73 浏览
石門多了好多特色小店, cafe , 讓人慢活一下, 見有西餐看來不錯。 (5⭐️最高)日式章魚燒 (5⭐️)好喜歡小丸子上面的醬汁及脆口紫菜, 小丸子外脆內軟,食入口有煙煙韌韌的感覺。 沖繩風大蝦 (5⭐️)大蝦外皮炸至金黃色, 加入秘製醬汁, 好味之極, 蝦🦐的外殼十分滋味, 我是連殼一起食❤️廣島蠔土手鍋 跟白飯及三文魚頭麵豉湯(5⭐️)我比較喜歡湯底, 不會太過濃味, 而且加入了廣島鮮味,真鮮甜👍🏻, 而比較少見是利用三文魚🐟做麪鼓湯, 飲起來特別甜⭐️蒜香牛肉丼 (5⭐️)好香的牛肉, 牛汁慢慢混合在飯中, 而且份量足夠一日, 亦不會太油膩😍荔枝乳酸梳打(5⭐️)利用新鮮荔枝肉, 加入乳酸梳打😝, 有一般清新的感覺。 so fresh ~

日式章魚燒 (5⭐️)
日式章魚燒

沖繩風大蝦 (5⭐️)
沖繩風大蝦

廣島蠔土手鍋 跟白飯及三文魚頭麵豉湯(5⭐️)
廣島蠔土手鍋 跟白飯及三文魚頭麵豉湯
廣島蠔土手鍋

蒜香牛肉丼 (5⭐️)
蒜香牛肉丼

荔枝乳酸梳打(5⭐️)
荔枝乳酸梳打

沖繩風大蝦
廣島蠔土手鍋 跟白飯及三文魚頭麵豉湯
蒜香牛肉丼
荔枝乳酸梳打
石門又多左個好去處☺️ 主打日式菜,同朋友黎傾計一流,整體價錢都抵,星期六日/公眾假期 12:00-17:00去叫指定食品平$10.三文魚盛丼 (半磅) $128半磅三文魚厚切超幸福,啖啖都有海量既三文魚🙈 清湯蜆稻庭鳥冬 $65 而蜆都好清甜,清清地;配埋彈牙幼鳥冬,要用舒服黎形容😂原味玉子燒 $38王子都好厚🙈 一人一個正餐加呢個,份量啱啱好冰之玉 $32冰之玉好Fresh唔死甜紫之心 $32紫之心配埋Cream好濃郁❤️
三文魚盛丼 (半磅) $128
半磅三文魚厚切超幸福,啖啖都有海量既三文魚🙈

清湯蜆稻庭鳥冬 $65
而蜆都好清甜,清清地;配埋彈牙幼鳥冬,要用舒服黎形容😂

原味玉子燒 $38
王子都好厚🙈 一人一個正餐加呢個,份量啱啱好

冰之玉 $32
冰之玉好Fresh唔死甜

紫之心 $32
紫之心配埋Cream好濃郁❤️

2023-12-12 34 浏览
石門有大量餐廳,好一陣子沒有來了,又開了不少新食肆。Yatai Plus主打日式餐點,還有特色甜品和croffle等等。餐廳氛圍有點和風家庭式餐廳vibe 。炙燒北海丼$92有驚喜呢!一碗有齊炙燒赤海蝦、三文魚、帆立貝、三文魚籽,還有甜蛋。十分豐富。食材新鮮,刺身有鮮味,份量絕不欺人。重點是性價比高 。雪梨梳打$28清新又潤喉的雪梨梳打。還有粒粒雪梨~~餐廳不收加一服務費很吸引的價錢和食物質素~😆😆
石門有大量餐廳,

好一陣子沒有來了,
又開了不少新食肆。

Yatai Plus主打日式餐點,
還有特色甜品和croffle等等。
餐廳氛圍有點和風家庭式餐廳vibe 。

炙燒北海丼$92
有驚喜呢!
食材新鮮,刺身有鮮味,份量絕不欺人。
重點是性價比高 。

雪梨梳打$28
清新又潤喉的雪梨梳打。
還有粒粒雪梨~~

餐廳不收加一服務費
很吸引的價錢和食物質素~😆😆