今次近近地去寶琳試吓西餐,新都城裝修完淨係行過吓,未試過係新餐廳食返餐,今次呢間yolo個名好易記,但係位置有少少難搵到🥲我見大家話係惠康隔離,的確係隔離,但係佢門口位比條柱阻左一阻,第一眼未必甘容易見到佢哋,但係更有一種只要擦亮雙眼,就會見到明珠既感覺😊😊好野都係無甘易搵到😂😂聽講佢哋主打食扒,不甘落後既我哋緊係必須要有個扒啦!二人餐可以係三個main dishes 入面簡兩個,套餐包餐湯同飲品以及一碟前菜,加少少錢就可以食到扒!我哋緊係簡返個睇落係招牌既yolo牛扒 煎蛋。呢個牛扒無得簡熟成度,但係上到檯都好香,切開有少少紅,熟的剛剛好,比較適合大家想食熟少少既牛扒的心情,朋友吾敢食太生既,所以我哋覺得岩岩好,食落吾會太軟,有牛肉既鮮味,沾醬食也別有一番風味。薯條炸的香脆可口,茄汁🥫味道濃郁,好岩襯埋薯條食,聽講薯條可以免費加 🤫不過我哋食得都好飽下,下次可以試吓係真既!另一個main我地簡左焗紙包魚配薯條🍟,雙重薯條雙重快樂😀😀紙包魚味鮮,肉質緊實,原諒我沒能吃出來品種,應該是海魚,因為佢肉質緊實得黎又好有魚味(個人意見,不一定準確)入面仲有少少蔬菜 西芹紅蘿蔔吸埋魚既鮮味,食落

另一個main我地簡左焗紙包魚配薯條🍟,雙重薯條雙重快樂😀😀紙包魚味鮮,肉質緊實,原諒我沒能吃出來品種,應該是海魚,因為佢肉質緊實得黎又好有魚味(個人意見,不一定準確)入面仲有少少蔬菜 西芹紅蘿蔔吸埋魚既鮮味,食落好juicy又有鮮味。

前菜同湯甘岩都係開胃既款式,蕃茄湯比較適合開胃用,酸味較重,但係食得出係新鮮既食材同埋無放味精,係好fresh既蕃茄味,飲落仲有少少芝士味道,口感不錯。 前菜黑色的球球雖然睇落吾係好知咩黎,但食落好有驚喜,我食落似係薯蓉粒球既感覺,食落好有驚喜,又好岩大家想打卡既心情,成個前菜既擺盤好靚,靚得黎又幾好味😋,燒牛肉粒配埋醬食又好味,沙律🥗菜落左滿滿既醋汁,食落好開胃,使人更期待之後既菜式。

白咖啡☕️飲落香濃,健康的味道,無糖版更能飲出咖啡的香味。如果飲吾慣想要落糖,需要問問他們拿糖漿,下次想試試黑咖啡,應該更接近是美式咖啡那種,更好飲到咖啡原味道,可惜我哋係晚上去,不然我應該會試試熱咖啡,因為熱的應該相對香味更足,更濃厚。得閒飲返杯咖啡☕️享受下人生,先至係生活之道啊!
紙包焗魚
  • Yolo牛扒煎蛋
  • 焗紙包魚  薯條
  • 白咖啡
2022-12-15 30 浏览
新都城中心我們比較少來在安靜的角落 挺文青咖啡廳覺得挺適合來歇息一下兩人餐加配小吃 剛好的份量湯品是周打魚湯湯裏有洋蔥馬鈴薯魚肉帶點奶香 上桌面還很熱每匙都有滿滿的湯料小食拼盤有牛柳粒 炸飯團 沙拉份量小小 當前菜不錯意式肉腸蘑菇蕃茄意粉濃濃的蕃茄味道 配上肉腸和蘑菇意大利粉的掛上濃郁蕃茄蓉酸甜味道 開胃的很舒服照燒黃油雞配薯條半隻雞的份量剛好適合兩人份用照燒黃油去焗烤過 有雞香油份肉汁去停留在雞肉裏 肉質挺滑配上薯條 脆薄質地雞塊配韓式辣醬生炸雞塊 沒有太大炸粉 容易沾上辣醬 辣度不高略微鹹口 雞肉juicy飲杯 有鮮檸梳打水 清爽的另外追蹤店家ig 有附送 鮮橙烏龍茶 酸甜配茶 可解膩
新都城中心我們比較少來

飲杯 有鮮檸梳打水 清爽的
另外追蹤店家ig 有附送
鮮橙烏龍茶 酸甜配茶 可解膩
2022-12-13 41 浏览
近排都喺將軍澳出沒多,餐廳都陸續咁間間試,搵到呢間喺新都城,環境舒服而且價錢平民嘅餐廳。我哋揀咗晚餐套餐,有湯,前菜同主菜組合,主菜係肉眼同呢個蕃茄意大利粉。肉眼扒煎得表面少少焦香炭香味,入口口感軟腍,而且佢係好大塊,比我想像中嘅dinner set 份量大🤤另一款係意式肉腸蘑菇蕃茄意大利粉,佢就好似First Love入面嗰個拿坡里意粉嘅做法,蕃茄酸甜味配埋辣肉腸嘅辛辣會令你想一啖接一啖咁食。餐廳成個環境都幾舒服,地方寬敞一班人嚟食式或者拍吓拖都ok

意式肉腸蘑菇蕃茄意大利粉

餐廳成個環境都幾舒服,地方寬敞一班人嚟食式或者拍吓拖都ok
2022-12-07
意式肉腸蘑菇蕃茄意大利粉
2022-12-12 24 浏览
YOLO係餐廳既者縮寫, 真正意思係 You Only Live Once 💙 我就係比依句吸引左入去, 當日我抱住我家狗狗, 諗住外賣, 但店員好好, 話小狗狗可以一齊坐係門口個位堂食 🐶已經覺得好窩心 ❤️ 我地個2個人, 分別叫左1個沙律同2個主食 😝 💛凱撒沙律配溫泉蛋 ($58) 份量比較小 值得讚既係溫泉蛋煮得岩岩好 配落沙律菜特別夾 🤤💛松露忌廉牛肝菌意粉 ($72) 每一條意粉都痴到醬汁 好creamy! 松露加上牛肝菌既味道 特別香濃 而且牛肝菌有豐富營養價值 好值得一試👍🏻💛香辣青口蜆肉有機糙米飯 ($88)依個飯入面有蜆肉又有青口 泰式茄子仔 份量仲唔小架 辣辣地帶點酸味 超級香口 特別推薦呀~😋

💛凱撒沙律配溫泉蛋 ($58)

💛松露忌廉牛肝菌意粉 ($72)

💛香辣青口蜆肉有機糙米飯 ($88)
2022-10-02
1K
2022-12-11 22 浏览
呢間餐廳位於將軍澳叫YOLO,入面環境舒適,座位好坐,岩晒傾計,背景有書櫃襯托都幾有家既感覺,餐牌食物選擇多,仲有午餐,我地叫左個全日早餐,食物即叫即煮,全日早餐既麵包好鬆脆,好好味,炒蛋大大份香滑,德國腸好大條,仲有煙肉同茄汁豆,好豐富,另一份叫左yolo漢堡,炸薯條好多大大條,漢堡包入面有好厚既牛肉,洋蔥,芝士同埋煙肉,小編推介焙茶latte,香濃焙茶味,拉花飲到底都仲見到可見咖啡師拉得好好,心型拉花好靚,免費飲品只需LIKE 社交平台就可以有一杯香橙檸檬烏龍茶,呢杯飲品有好濃郁既烏龍茶味但唔會苦澀,仲有橙同檸檬既清香。
2022-12-10 16 浏览
住喺依區已經一段時間,一直以黎都無乜風格清新嘅cafe,咁岩見到依間cafe環境都幾舒適就黎試下💕二人套餐 $238最後決定點一份二人套餐🔸小食拼盤係水牛城雞翼同埋飯團,水牛城雞翼嘅醬酸酸辣辣好惹味‼️黑色小飯團上面鋪咗少少蕃茄醬,裡面有部份係薯蓉同芝士,所以口感好特別,咬落軟軟糯糯又煙韌🍙旁邊仲有淋咗黑醋嘅沙律菜同車厘茄,食落好清爽.🔸是日餐湯是日餐湯係西蘭花忌廉湯 ,湯裡面有西蘭花茸同埋香滑嘅忌廉,飲落好清新開胃✨.🔸主菜 YOLO牛扒 & 煎蛋 +$65牛扒上面有兩塊煎得好靚嘅太陽蛋🍳掀起煎蛋,下面就係兩塊薄切牛扒 ,食起黎帶少少肉汁亦有牛味,可以沾少少牛扒醬豐富一下味蕾❤️伴碟仲有厚切粗薯條 ,啱啱新鮮炸起好脆但唔油膩.焗紙包魚。薯條打開紙包魚可以見到魚肉浸喺蒜蓉汁裡面,仲有幾款紅椒﹑西芹同紅蘿蔔絲作配料,每食一啖魚肉都充滿蒜蓉味!依款主菜都有附薯條💕.白咖啡 (熱 & 凍) 野飲揀咗咖啡,咖啡有淡淡咖啡豆香🙃擺盤都幾別緻,除咗可以黎用餐之外,有時黎飲杯咖啡都唔錯啊☕.餐廳以白色同綠色為主調,裝潢同埋擺設都好清新,而且用餐時都好舒適!

二人套餐 $238
最後決定點一份二人套餐

🔸小食拼盤

🔸是日餐湯

🔸主菜
YOLO牛扒 & 煎蛋 +$65

焗紙包魚。薯條

白咖啡 (熱 & 凍)

2022-12-08
🍲 YOLO (將軍澳) 🍲✨超級高性價比嘅西餐‼️✨-·牛扒 × 煎蛋 - - - $142最近行低碳😝見到佢咁簡潔嘅名,以為真係淨係牛扒同埋煎蛋🥸點知原來仲有好多薯條🥰低碳就下次先😗食埋今餐!牛扒煎得啱啱好而且落咗黑胡椒識落無牛臭味🫡似五成熟☺️煎蛋仲係流心😝正呀😍· 松露牛肝菌意大利麵 - - - $72估唔到晚餐食意粉,仲可以以$72呢個價錢🫡仲要份量真係唔少😍而且比起出邊百幾蚊嗰啲更加好食😂忌廉同黑松露味好足😍牛肝菌味十分濃郁!必定會再encore😂· 香辣雞翼配荔枝沾醬 - - - $38雞翼食落辣辣地😍荔枝沾醬好特別😼甜甜地又帶有荔枝香☺️· 碟擰扭扭蜜 - - - FREE只要follow 社交平台就有免費贈飲😍打卡超啱😍飲落酸酸地好開胃☺️-Total: 277(2ppl)推介指數:8/10———————————————🔺 YOLO (將軍澳)🔺 將軍澳貿業路8號新都城中心三期1樓132A,138D號舖-----------------------
🍲 YOLO (將軍澳) 🍲

✨超級高性價比嘅西餐‼️✨

·牛扒 × 煎蛋 - - - $142

· 松露牛肝菌意大利麵 - - - $72
牛肝菌味十分濃郁!必定會再encore😂

· 香辣雞翼配荔枝沾醬 - - - $38
雞翼食落辣辣地😍荔枝沾醬好特別😼甜甜地又帶有荔枝香☺️

· 碟擰扭扭蜜 - - - FREE

Total: 277(2ppl)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 YOLO (將軍澳)
-----------------------

2022-12-07 25 浏览
很常都會經過這間西餐廳,今天是第一次幫襯,見環境感覺舒適,座位之間寬濶, 2人套餐都抵食,就進入開餐啦😚。2人晚餐 🥣 $238👍前菜拼盤, 有雞翼、沙律菜🥗,2粒🍘飯團,可口又美味。🍕夏威夷薄餅, 食材有菠蘿、火腿、煙肉同紫洋蔥🧅,餅底薄身邊位咬落脆卜卜,芝士有少少拉絲,熱辣辣好好味😋。+$65 轉了YOLO 牛扒.煎蛋,2隻煎得很靚的太陽蛋,見到就即刻想食左佢😋,牛扒熟度剛剛好,夠淋又軟滑,薯條脆卜卜的很邪惡,令人要食晒佢😂。跟餐附送兩杯飲品,分別點了凍檸檬特飲同白咖啡。價錢親民食物質素高,賣相美美的,打卡還蠻好,性價比高。

2人晚餐 🥣 $238👍
前菜拼盤, 有雞翼、沙律菜🥗,2粒🍘飯團,可口又美味。

跟餐附送兩杯飲品,分別點了凍檸檬特飲同白咖啡。

價錢親民食物質素高,賣相美美的,打卡還蠻好,性價比高。
2022-12-06
2022-12-06 21 浏览
今日收工過咗嚟寶琳搵frd食飯,知道呢間YOLO係新開嘅cafe,裝修係文青靚靚風格,menu望落都幾啱胃口☺️英式早餐好豐富,有齊茄汁口、煙肉、炒蛋、菇、香腸、脆包,尤其是個炒蛋好好食,非常之嫩滑,食到舔舔脷😋松露牛肝菌意大利粉都好好味,份量足而且食落好creamy,每條意粉都掛晒啲醬,而且啲菇都索晒啲精華,好好食🤩香辣雞翼配荔枝醬炸得幾好食,而且唔算好辣,配埋甜甜地嘅荔枝汁都幾唔錯,作為小食一流😋甜品叫咗宇治抹茶croffle 加雲呢拿雪糕真心高質,食落勁酥脆,而且好有空氣感,雲呢拿雪糕都好濃味,勁正💯我同friend都個人嗌咗杯凍檸茶,正常發揮,而且甜度可以自己落糖漿控制😍

2022-12-06
2022-12-06 15 浏览
今日夜晚去開寶琳😆,想揀間靚靚地嘅cafe嘆番個晚餐就決定黎Yolo試下啦🥳二人晚餐 $238小食拼盤首先見到最吸引嘅就當然係牛柳粒🤩,超級juicy,而且牛味都好香🔥是日餐湯今日嘅餐湯係椰菜花栗子湯🤪,而且加左忌廉更加creamy😋燒澳洲肉眼扒 薯條 +$98另外都特登加錢試下呢度嘅肉眼扒😝,由於係燒嘅方式所以更加有燒烤嘅炭香味😛,生熟度方面揀左五成熟啱啱好,肉質幾juicy😻夏威夷比薩 另外呢度嘅pizza都好正❤️,最鍾意係佢嘅芝士份量超級多😚凍檸檬特飲

二人晚餐 $238

小食拼盤

是日餐湯
今日嘅餐湯係椰菜花栗子湯🤪,而且加左忌廉更加creamy😋

燒澳洲肉眼扒 薯條 +$98

夏威夷比薩

凍檸檬特飲
2022-12-05 16 浏览
餐廳環境頗大,幾舒適,好啱同朋友傾下偈。左揀右揀,最終都係揀咗食二人餐。$238包兩個主食,小食拼盤,餐湯,沙律,飲品。小食拼盤炸雞,類似麥樂雞味道,和一口炸飯團。🫕西蘭花忌廉湯湯濃稠度適中,西蘭花味道濃郁,仲食到有薯仔茸,唔錯。🍝意式肉腸磨菇蕃茄意大利粉意粉煮得爽口,意式肉腸都應該有一整條,好食唔會太淋,蕃茄汁酸甜醒胃,如果杰身啲會更能掛汁於意粉上。🍟焗紙包魚 薯條魚肉質較結實,魚肉都雪白,原汁原味咁焗,可以食到魚最原始嘅鮮味,伴菜為厚切薯條, 炸得乾身唔油膩。🐔香辣雞翼配荔枝沾醬雞翼香口有少少辣,炸漿薄啲會更好,沾上一點荔枝醬,味道清新解膩!檸檬特飲冰涼唔酸,味道清新。
餐廳環境頗大,幾舒適,好啱同朋友傾下偈。
左揀右揀,最終都係揀咗食二人餐。
$238包兩個主食,小食拼盤,餐湯,沙律,飲品。

小食拼盤炸雞,類似麥樂雞味道,和一口炸飯團。

🫕西蘭花忌廉湯
湯濃稠度適中,西蘭花味道濃郁,仲食到有薯仔茸,唔錯。

🍝意式肉腸磨菇蕃茄意大利粉

🍟焗紙包魚 薯條

🐔香辣雞翼配荔枝沾醬

檸檬特飲
冰涼唔酸,味道清新。
2022-12-03 16 浏览
YOLO 📍將軍澳貿業路8號新都城中心三期1樓132A,138D號舖高質舒適西餐廳~ 見佢個店名幾特別YOLO :You Only Live Once環境裝修以大自然主題~綠葉、芒草裝飾感覺好舒服~比佢環境氣氛吸引左來左食返個Lunch 試下。芝士牛肉漢堡$78牛肉漢堡食落夠哂Juicy 佢除左落左芝士外🧀仲加埋自己製沙律醬味道幾特別~😃跟餐配菜炸薯條🍟。炸魷魚墨汁有機糙米飯 $75平時好鐘意食墨汁🤣意粉今次係到見到有墨魚汁糙米飯🍚即刻叫來試糙米食落好有口感~墨魚好香濃大家👀食完一定會成口黑哂😜。餐飲香橙檸檬茶可簡烏龍茶/紅茶底我簡左紅茶~檸檬🍋香橙🍊夾埋好match。凍焦糖咖啡+ $12呢間咖啡唔錯😎友人試左話幾正係到呢嘆啡~傾下計都幾舒服。贈飲蝶擰榴榴蜜用上蝶豆花+番石榴蜜糖梳打味道甜甜地幾特別做緊優惠LIKE & FOLLOW讚好及追蹤 YOLO 社交媒體專頁~就有贈飲送✌🏻
YOLO
📍將軍澳貿業路8號新都城中心三期1樓132A,138D號舖

高質舒適西餐廳~ 見佢個店名幾特別
YOLO :You Only Live Once
環境裝修以大自然主題~綠葉、芒草裝飾
感覺好舒服~比佢環境氣氛吸引左

味道甜甜地幾特別

做緊優惠LIKE & FOLLOW讚好及追蹤
YOLO 社交媒體專頁~就有贈飲送✌🏻

2022-11-30 25 浏览
今日入將軍澳去探阿妹,之後一齊去咗新都城商場行吓,阿妹知道附近開咗一間好靚嘅高級西式餐廳,叫YOLO,提議今晚我哋去食晚飯,有新嘢試我當然樂意奉陪。餐廳裝修雅致,又有文清風格的擺設好幽雅,置身其中有一種休閒感覺。照燒黃油雞配烤菠蘿:黃油雞已經切開數件方便食用,雞皮燒得微微焦香,食落香脆充滿油滋味 ,雞肉肉質嫩滑入味,另外還有燒新鮮菠蘿,燒過的菠蘿甜味更濃又多汁。BBQ醬脆炸雞漢堡包:餡料選用酥炸無骨雞腿排、蕃茄、生菜等,炸雞炸至外層金黃香脆,漢堡麵包亦烘咗底,加上BBQ燒烤醬,一口咬下,多重口感又惹味!夏威夷薄餅:餅底係薄底,餡料有菠蘿、火腿、紫洋蔥、芝士和番茄醬。餅底卜卜脆,餡料惹味。一塊接一塊食唔停!

2022-11-22
2022-11-27 26 浏览
新都城中心新開了兩間cafe/西餐廳,今次來到位於新都城中心三期1樓的YOLO。上一次想來卻找不到,今次行去另一邊,終於見到!原來就在超市附近。YOLO地方寬敞舒適。有方桌,有圓桌,又有沙發位。我未夠6pm入座,客人不多,一人可以坐四人沙發位😊。晚上燈光頗有情調,氣氛幾好。看看餐牌,食物價錢不貴,熱咖啡類由$28至$36,熱朱古力$36,比很多cafe/餐廳便宜。問侍應姐姐是用什麼朱古力,她卻說不知道😑。我想咖啡師應該知道吧!今次試一個主菜及一個甜品。YOLO Beef Burger $88原本跟薯條,我可以轉要沙律菜。沙律菜新鮮,調味可以。面層包以下是青綠色,味道像芥末的醬,挺特別,份量也不少。有一片煙肉,鹹了些小。漢堡扒比某些cafe的就薄了些小。但以這個價錢來說是很okay的。整體來說味道幾好,有幾位客人都叫burger。Assorted Berries Compote Croffle with Vanilla Ice-cream $58賣相挺吸引👍🏻,除了食用花,還有菜芽苗,味道有點怪怪的😅,不過都會被berries 味蓋過。Croffle很脆,上面的cream是凍的,一起吃就

YOLO地方寬敞舒適。

今次試一個主菜及一個甜品

YOLO Beef Burger $88
YOLO Beef Burger

原本跟薯條,我可以轉要沙律菜。
沙律菜新鮮,調味可以。
YOLO Beef Burger

面層包以下是青綠色,味道像芥末的醬,挺特別,份量也不少。
有一片煙肉,鹹了些小。
漢堡扒比某些cafe的就薄了些小。
但以這個價錢來說是很okay的。
整體來說味道幾好,有幾位客人都叫burger。

賣相挺吸引👍🏻,除了食用花,還有菜芽苗,味道有點怪怪的😅,不過都會被berries 味蓋過。Croffle很脆,上面的cream是凍的,一起吃就有冷熱交融的感覺。

Vanilla 雪糕都好味,幾滑,上面的彩虹小脆粒很脆。
這個配搭小朋友應該會很喜歡😄。

*******
服務okay,侍應收碟快。
如果侍應主動給水客人更好。

謝謝侍應姐姐主動幫我添加熱水😊。

第一次來感覺良好,無論是自己一個,或是跟朋友一起,這裡都是不錯的選擇。

2022-11-27
2022-11-26 1100 浏览
朋友住寶琳,見到有特色嘅餐廳就提醒我要過嚟試,餐廳名係YOLO (「You Only Live Once」),無論係餐廳名定裝修都感受到佢嘅用心同新穎。不過餐廳開係健身室對面,望住人哋努力跑步,自己努力食嘢會有罪惡感🤣2人晚餐 $238前菜拼盤除咗沙律菜外,仲有一口雞塊同黑色小丸子。小丸子竟係係飯製成,食入口又脆又香。餐湯當晚係忌廉南瓜湯,南瓜湯南瓜香滑,南瓜味濃郁。夏威夷薄餅餅底唔係厚實而係脆卜卜果種,足料而且係即焗,一上枱係好香同熱辣辣。燒澳洲肉眼扒(五成熟)+$98最近好少食到五成熟嘅肉眼扒,而呢間真係五成熟,除咗有沙律外,薯條好似仲可以無限添加(不過太多嘢食了我哋無加🤣)。跟餐附送兩杯飲品,我哋揀咗凍檸檬特飲同白咖啡。綠茶牛角窩芙雪糕 $48牛角窩夫格仔,食落好香脆,搭配忌廉同綠菜粉,口感豐富。雲呢拿雪糕唔係平時食開市面嘅雪糕,口感更軟滑。總括而言,商場內呢個價錢嘅餐廳仲可以食扒,性價比好高😋😋

2人晚餐 $238

前菜拼盤

餐湯
當晚係忌廉南瓜湯,南瓜湯南瓜香滑,南瓜味濃郁。

夏威夷薄餅

燒澳洲肉眼扒(五成熟)+$98

跟餐附送兩杯飲品,我哋揀咗凍檸檬特飲同白咖啡。

綠茶牛角窩芙雪糕 $48
牛角窩夫格仔,食落好香脆,搭配忌廉同綠菜粉,口感豐富。
雲呢拿雪糕唔係平時食開市面嘅雪糕,口感更軟滑。

總括而言,商場內呢個價錢嘅餐廳仲可以食扒,性價比好高😋😋
  • 綠茶牛角窩芙雪糕