2022-12-15
今次近近地去寶琳試吓西餐,新都城裝修完淨係行過吓,未試過係新餐廳食返餐,今次呢間yolo個名好易記,但係位置有少少難搵到🥲我見大家話係惠康隔離,的確係隔離,但係佢門口位比條柱阻左一阻,第一眼未必甘容易見到佢哋,但係更有一種只要擦亮雙眼,就會見到明珠既感覺😊😊好野都係無甘易搵到😂😂聽講佢哋主打食扒,不甘落後既我哋緊係必須要有個扒啦!二人餐可以係三個main dishes 入面簡兩個,套餐包餐湯同飲品以及一碟前菜,加少少錢就可以食到扒!我哋緊係簡返個睇落係招牌既yolo牛扒 煎蛋。呢個牛扒無得簡熟成度,但係上到檯都好香,切開有少少紅,熟的剛剛好,比較適合大家想食熟少少既牛扒的心情,朋友吾敢食太生既,所以我哋覺得岩岩好,食落吾會太軟,有牛肉既鮮味,沾醬食也別有一番風味。薯條炸的香脆可口,茄汁🥫味道濃郁,好岩襯埋薯條食,聽講薯條可以免費加 🤫不過我哋食得都好飽下,下次可以試吓係真既!另一個main我地簡左焗紙包魚配薯條🍟,雙重薯條雙重快樂😀😀紙包魚味鮮,肉質緊實,原諒我沒能吃出來品種,應該是海魚,因為佢肉質緊實得黎又好有魚味(個人意見,不一定準確)入面仲有少少蔬菜 西芹紅蘿蔔吸埋魚既鮮味,食落
另一個main我地簡左焗紙包魚配薯條🍟,雙重薯條雙重快樂😀😀紙包魚味鮮,肉質緊實,原諒我沒能吃出來品種,應該是海魚,因為佢肉質緊實得黎又好有魚味(個人意見,不一定準確)入面仲有少少蔬菜 西芹紅蘿蔔吸埋魚既鮮味,食落好juicy又有鮮味。
前菜同湯甘岩都係開胃既款式,蕃茄湯比較適合開胃用,酸味較重,但係食得出係新鮮既食材同埋無放味精,係好fresh既蕃茄味,飲落仲有少少芝士味道,口感不錯。 前菜黑色的球球雖然睇落吾係好知咩黎,但食落好有驚喜,我食落似係薯蓉粒球既感覺,食落好有驚喜,又好岩大家想打卡既心情,成個前菜既擺盤好靚,靚得黎又幾好味😋,燒牛肉粒配埋醬食又好味,沙律🥗菜落左滿滿既醋汁,食落好開胃,使人更期待之後既菜式。
白咖啡☕️飲落香濃,健康的味道,無糖版更能飲出咖啡的香味。如果飲吾慣想要落糖,需要問問他們拿糖漿,下次想試試黑咖啡,應該更接近是美式咖啡那種,更好飲到咖啡原味道,可惜我哋係晚上去,不然我應該會試試熱咖啡,因為熱的應該相對香味更足,更濃厚。得閒飲返杯咖啡☕️享受下人生,先至係生活之道啊!