2023-03-14
💖 焼肉 焰 (屯门)✨屯门屯顺街1号屯门市广场1期2楼2253A, 2253B, 2255及2256A号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我唔钟意食烧肉嘅原因,系因为好容易俾油弹到手!而且如果抽风系统唔够好,就会搞到成身都系臭味😵💫但系今日介绍俾大家计呢一间餐厅有人帮你烧埋之余路边仲系劲抽油烟🤤冇臭味之余,仲要烧到刚刚好👍🏻另外仲有沙律送🤗-钻石菠萝牛胸腹肉 💎 $288我自己真系好钟意食菠萝,所以呢一个对于我嚟讲系必点‼️上面有一大旧牛空腹肉,已经系用酱汁腌制好!侍应姐姐帮我哋烧之前仲用Rose Mary扫几下,烧咗一阵之后就夹起包住大蒜🧄rest一阵之后再拎去烧一烧🔥成个过程都系好香。肉汁满泻。-黑毛和牛寿喜烧🥚 $268油花好靓,店员逐一慢烧😽烧完之后会将蛋黄同酱汁搅拌后用和牛片包着饭团饭团🍙一啖食晒好满足😍寿喜烧酱汁甜而不咸😆-黑毛和牛肉眼芯🐃 $328油脂分布得好靓,烧完之后店员会剪开方便我地食用😉一咬落口满口油香!-盐烧特上三角牛小排📐 $208好多片,呢个价钱呢个份量好扺食,有适量嘅盐调味,令到我哋唔使点任何酱汁都能够识到牛肉香浓嘅味道🫶🏻-和牛寿司🍣 $125
💖 焼肉 焰 (屯门)
-钻石菠萝牛胸腹肉 💎 $288
-黑毛和牛寿喜烧🥚 $268
-黑毛和牛肉眼芯🐃 $328
-盐烧特上三角牛小排📐 $208
-和牛寿司🍣 $125
好细心咁样用胶板遮一遮,防止油花弹出黎有意外发生🤫烧得刚刚好唔会过老
-名物!蒲烧鳗鱼🐟 $228
鳗鱼食就食得多,真系好少见咁样拎去烧,成条烧开咗之后就会慢慢剪开,然后再加入酱汁慢烧,识落口真系比平时食开𠮶啲弹牙得多过将军澳🤤。
-厚炸冲绳豆腐🇯🇵 $48
好好食!外脆内软😳好正😌
-冲绳菠萝梳打🍍 $36
记得搅匀先饮!菠萝酸酸甜甜嘅味道好开胃,亦都好解腻😋
-巨峰提子乳酸梳打🍇 $42
乳酸味同巨峰提子味好浓郁,而且好夹。
想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩