今日同班friend入咗间位于中环嘅和牛割烹小田,去试下正嘅日本料理,一齐庆祝佢嘅大日子🥳。就嚟讲吓首先𠮶碟牛腩煮萝卜。萝卜焖到入口即溶,间中仲可以食到啲牛腩,煮到超滑,感觉好似煮左成日咁,萝卜入口就甜甜地,好食呀🍲。佢哋个小田和牛生肉片作为前菜, 10分开胃,夹上啲炭烧昆布,即烧即食,肉吸满咗甜甜嘅汁,本身又肉质香嫩,食落口真系又香又好食🥩🔥。唔止,我哋仲食咗沙律。简简单单嘅绿色蔬菜,食完感觉好健康🥗。汤同甜品一样唔失水准。清汤入口后超级提神;甜品就更加精致,食完之后,虽然肚仔有D撑,但系因为太好食,我会想再试一试其他款式😊🍵🍮。讲真,和牛割烹小田有高质嘅食物,加上合理嘅价钱,如果可以打分,我真系会比满分嘅10分!我哋食得好开心,希望大家下次都试吓呢度嘅午市套餐🥳🎊。