餐厅: 壹.01
资讯:

观塘好多隐世小店而且性价比高,依间台式小食唔系位处观塘嘅核心地带,但估唔到平日放工去都full house。职员笑容满面,有小店嘅亲切感觉。食物唔错,本身价钱已经唔贵,仲要两点半后入座有九折😳同朋友两个都大食,叫左一个饭、四款小食、两杯饮品,埋单唔洗$250但最后争啲食唔哂,真心好抵食👍🏻下次会再去试其他款式!🥭🍚 芒果鲁肉饭  $𝟝𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)芒果配鲁肉真系一个完全幻想唔到嘅组合,虽然我觉得一齐食唔系太夹,但两样分开一啖一啖隔住食又出奇地好食!芒果甜嘅程度系满分💯鲁肉肥瘦适中,同饭嘅比例刚刚好唔会太咸,加埋咸菜、葱花等配搭,口感好丰富,系惊喜之作!🍳🥓 熔岩蛋之恋 $𝟜𝟛 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)蛋饼饼皮好薄, 半溶嘅芝士充满拉丝感,睇相都感受到有几膨湃,要趁热食!沙律酱份量好多,超邪恶但好好食,如果比个option可以拣低脂沙律酱就更好🙈🥪 脆炸鲜奶卷 x 古早芋泥二文治 $𝟜𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)炸鲜奶外面好脆,牛奶饀甜度适中。芋泥二文治用左夹心饼,食落啖啖芋泥,芋泥爱好者一定满足!🌭🍗 台北夜市小食拼盘 $𝟜𝟛 (𝟡/𝟙𝟘)花枝丸本身弹牙,炸得够干身同唔油,台湾肠香脆同加左蜜糖甜甜地

🥭🍚 芒果鲁肉饭  $𝟝𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)

芒果鲁肉饭
🍳🥓 熔岩蛋之恋 $𝟜𝟛 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
熔岩蛋之恋
🥪 脆炸鲜奶卷 x 古早芋泥二文治 $𝟜𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
脆炸鲜奶卷 x 古早芋泥二文治
🌭🍗 台北夜市小食拼盘 $𝟜𝟛 (𝟡/𝟙𝟘)
花枝丸本身弹牙,炸得够干身同唔油,台湾肠香脆同加左蜜糖甜甜地,两款都好好食😋相较之下盐酥鸡较为失色,炸得未够脆,但以依个价钱来讲合格。
台北夜市小食拼盘
🥚 鹌鹑蛋 $𝟙𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)
我同朋友都好钟意鹌鹑蛋所以叫左,花雕好香!

🧀🍠🥛 芝士奶盖芋头鲜奶 $𝟛𝟛 (𝟠/𝟙𝟘)
标榜全手工制作,芋泥好绵密,唔会太甜,饮得出个种手工感,但芝士奶盖可以多啲。
2023-11-02
芒果鲁肉饭