2024-05-24
Lunch都可以食omakase价钱平d仲有唔同set选择,根据个人budget我就选左中间$468 既餐,包左15件寿司同埋手卷先上茶碗蒸比较重黑椒味,蛋好嫩滑,入面有菇同鱼肉,令成个茶碗蒸充满鲜味!之后就系15件寿司,其中13件由师傅发板,最后2件可自选食过既任何一件,呢个安排非常好,因为有d食一嚿会觉得唔够喉,咁就可以encore一件😙。胶鱼鲷系黎自最出名食鲷鱼既爱媛,师傅话系将骨胶原打比d鱼食,所以鱼味会较重,肉质较嫩。北海道带子配上酸酸地既柑汁,鲜味十足!。深海池鱼肉质紧实而爽口、略带油香!。须长虾 系条须好长既虾,用左海带夹一晚,所以带有海带味!好特别!。金目鲷脂肪丰厚,味道浓厚!。赤贝。剑鱼腩肉质柔软脂肪多,鲜甜不油腻!。栗蟹配上醋整成既啫喱,酸酸地咁有d爆汁既感觉,蟹肉好甜!。中拖罗口感好柔软。右口鱼原来系左口鱼既朋友,中间配有鱼干酱,顶既系右口鱼既边位,一啖有哂3重口感。吞拿鱼背系浸左15分钟酱油,好浓味,口感柔软!。右口鱼顶 呢嚿不得了,炙烧过后充满油脂,油脂渗透饭粒!。俄罗斯海胆同北海道海胆,第一次食俄罗斯既海胆,味道都几鲜甜!但个人比较钟意北海道,所以到最后都e
价钱平d仲有唔同set选择,根据个人budget
我就选左中间$468 既餐,包左15件寿司同埋手卷
先上茶碗蒸
。胶鱼鲷
。北海道带子
配上酸酸地既柑汁,鲜味十足!
。深海池鱼
肉质紧实而爽口、略带油香!
。须长虾
系条须好长既虾,用左海带夹一晚,所以带有海带味!好特别!
。金目鲷
脂肪丰厚,味道浓厚!
。赤贝
。剑鱼腩
肉质柔软脂肪多,鲜甜不油腻!
。栗蟹
配上醋整成既啫喱,酸酸地咁有d爆汁既感觉,蟹肉好甜!
。中拖罗
口感好柔软
。右口鱼
。吞拿鱼背
系浸左15分钟酱油,好浓味,口感柔软!
。右口鱼顶
呢嚿不得了,炙烧过后充满油脂,油脂渗透饭粒!
。俄罗斯海胆同北海道海胆,
第一次食俄罗斯既海胆,味道都几鲜甜!
但个人比较钟意北海道,所以到最后都encore左两件
。吞拿鱼蓉手卷
配有碎拖拿,黄萝卜,天妇罗碎同香葱!
。布丁
用左湖北蛋加日本蛋整成,好嫩滑,重蛋味!
最后以北海道椰子雪糕作结!