同男朋友庆祝生日最紧要好食得黎又要有仪式感既餐厅😬系香港开业18年既秋田铁板烧🤩不断力求进步创新每次食都好有惊喜🥰师傅藉由精湛烹饪手艺呈现食材鲜味🤗享受食物同时仲可以近距离欣赏铁板烧经典火焰秀🔥摆盘上都特别讲究又用心🥳今晚完全系视觉及味觉享受🤩真系几啱聚餐同庆生活动🥰先付季节沙律及鹅肝鱼子蒸蛋😊细滑且蛋香十足加埋鹅肝鱼子令口感层次更丰富☺️季节时令苏格兰圣子皇伴蒜芯😌灵芝菇起左肉既圣子皇香煎至金黄色☺️加埋爽脆蒜芯及灵芝菇😌鲜活伊势海老🦞龙虾在铁板上飞舞🤤师傅先将肉质扎实龙虾起肉后☺️再将龙虾头虾膏制成酱汁🤩令鲜味度大大提升👍 香煎北海道帆立贝拌柚子胡椒金箔鱼子口感非常Q弹😊摆盘很有法式料理精致感😍带子位也相当甜啊👍黑醋鹅肝加入左好多红酒🍷焗煮再煎至两边黄金色☺️放上轻轻两边煎过既多士上面😊师傅建议点埋拌碟既黑醋酱食落就唔会成口油腻感觉😎西班牙黑豚猪肉油花分布均匀😬以京木垫底索油之余微微散出木香🤩豚肉口感相当软嫩😌师傅切成薄片排好煎至刚刚熟👍没有过多调味😬想食咸点可夹埋附有既盐昆布、蒜片及岩盐食👍秋田炒饭加入大量樱花虾及葱粒☺️少少盐及胡椒调味😇金黄色嘅饭粒烟烟韧韧得黎粒粒分明🥰食到呢度已好饱🤩
先付季节沙律

🍄食左咁多肉系时候食下炒野菜🥬清一清口腔👍
🦞龙虾清汤以龙虾头熬煮而成👍汤中加入左少量昆布🤤有龙虾味之余味道都几清甜🥳
另外估唔到系生日仲特别送多一道餐牌上没有的广岛蚝🦪蚝身胀卜卜加埋烟肉粒🥓蒜片提鲜不少😊
🫘精选甜品系店家自制既红豆莎饼🤤食落唔系好甜👍红豆软棉🫘师傅仲喺铁板上面写咗生日祝福字句比我地打卡影相留念添🥳令到男朋友开心惊喜呀🤪
  • 鲜活伊势海老
  • 香煎北海道帆立贝拌柚子胡椒金箔鱼子