2022-07-14 344 浏览
💖 古琴雅苑 (利舞台广埸) (铜锣湾)✨铜锣湾波斯富街99号利舞台广埸8楼B号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️-烤北京填鸭(半)🦆 $195平过北x楼😂不过又系饼皮太厚😵‍💫,但有鸭酥食之余,有6️⃣种配料😆有哈密瓜、青瓜、京葱、白砂糖、两款酱汁。唔知有冇人同我一样都系钟意加白砂糖,食落去个味道甜甜地仲要有糖粒,超级正🤤鸭酥劲重鸭香😍-南翔小笼包🥯 $78???呢个小笼包嘅底竟然有一片红萝卜🥕,其实都几特别,而且红萝卜系好甜好腍😚我细个嘅时候成日以为前世自己系一只兔仔因为好钟意食红萝卜😆今次呢个加咗红萝卜嘅小笼包好加分🫶🏻不过‼️皮厚左少少🤏🏻-蟹粉盖饭🦀 $198冇大闸蟹嘅季节都要食蟹㗎😤通常餐牌有我就一定系必嗌🤪呢个蟹粉改返其实份量都几多,虽然卖相冇餐牌咁吸引但系食落口都鲜味十足嘅😋不过系咸咗少少,食完之后就好想饮水🥺如果蟹肉嘅份量多少少就好啦,不过蟹黄嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻想继续睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
💖 古琴雅苑 (利舞台广埸) (铜锣湾)
✨铜锣湾波斯富街99号利舞台广埸8楼B号舖
-烤北京填鸭(半)🦆 $195

-南翔小笼包🥯 $78

-蟹粉盖饭🦀 $198

如果大家有其他餐厅推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-07-14
  • 蟹粉盖饭
  • 南翔小笼包
  • 烤北京填鸭(半只)