2023-09-09
第一次黎到呢间位于尖沙咀既「LAB EAT Restaurant & Bar」餐厅装修以绿色为主🥰令人感觉清新光洁明亮😬食物方面选择都几多🙌睇下我地食左唛野😬一坐低店员先来了Welcome drink 青苹果🍏柠檬非常清新🥰主菜油封法国鹌鹑髀栗子配柚子蜜酱法国鹌鹑髀以油封慢煮而成🥰肉质仲非常嫩滑😬点埋柚子蜂蜜酱食🍊碌酸甜甜好滋味🤤热熔法国流心芝士沙律厨师把烧至表面带浓香芝士刮到沙律上面😬包住各式意大利风干火腿食送酒真系唔错🤗西班牙黑毛猪鞍及猪面油炸薯仔呢道真心推介🫢黑毛猪鞍肥瘦适中食落口感外脆内嫩🤗味道带咸咸地😋日本黑舞茸菇意大利饭意大利饭粒粒分明忌廉与舞茸菇味浓🤤白酒Sand Point Sauvignon Blanc 微酸带清爽感🥳配搭猪鞍饮好解腻感👍🍹WRITE ME A POETRY呢杯cocktail 打卡真心好靓🥰菠萝带点酒精味道仲好易入口😍女士必选😊
主菜油封法国鹌鹑髀栗子配柚子蜜酱
热熔法国流心芝士沙律