Bochord

今日同朋友仔黎到位于铜锣湾世贸中既【BOCHORD】,我地去既时候系黄昏时,一入到门口已经比佢个无敌海景AMAZING到!日落景超有气氛,望住个海景即刻舒缓左返工紧张既情绪 <3而且装修非常有心思,欧式古老图书馆既设计非常特别!.一开始WAITER就上左面包,要赞一赞配搭面包既CREAM,一只奶油一只BASIL,十十分香滑,小编忍不住将D CREAM都清光了 <3.●鱼子酱 X烟熏法式鳗鱼慕斯 小编有D恐怕腥既感觉,但系呢款鱼子酱完全唔会,程度岩岩好.●墨鱼汁 X 鲍鱼肝泥X 3.6奶泡-金箔呢款菜式相当特别,用墨鱼汁制成既JELLY包裹著新鲜既鲍鱼 ,令人忍唔住一啖接一啖.●新鲜蛤蜊扇贝。烤大虾。龙虾浓汤呢款浓汤深得我心,海鲜新鲜之余,汤头都非常浓!感到厨师的用心制造.野食黎讲小编觉得成个MENU配搭岩岩好,食完一D比较重口味 D既鱼子酱/鹅肝后,厨师会送上清新既雪葩,令人食欲大增 <3
●鱼子酱 X烟熏法式鳗鱼慕斯
小编有D恐怕腥既感觉,但系呢款鱼子酱完全唔会,程度岩岩好
●墨鱼汁 X 鲍鱼肝泥X 3.6奶泡-金箔
●新鲜蛤蜊扇贝。烤大虾。龙虾浓汤