十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2023-03-25 55 浏览
之前都试过ATUM旗下嘅餐厅都几高质,原来铜锣湾有间行港式怀旧风嘅打卡火锅店都系佢哋开,装修颇有心思,用咗唔少旧家私电器来布置,餐厅仲播住90年代经典流行金曲,有种穿越时空,去到昔日老香港嘅感觉~二人套餐 每位$298汤底可以选择鸳鸯锅,有多种汤底可以选择,我地拣左养生豆乳白锅同埋胡椒猪肚汤。豆乳锅内有红枣、杞子、百叶豆腐等,味道清甜滋补。胡椒猪肚汤非常足料,有大量猪肚,味道微辣,养生暖胃之余又好饮!套餐包左多款火锅材料,肉类有大刀手切本地牛颈脊,非常厚切,牛味重,份量都几大,两个人share完全足够,而花雕醉鸡酒香四溢,鸡肉滑嫩。十下三宝滑有墨鱼滑、虾滑、牛肉滑,表面有蟹子,店员仲悉心地帮我地捞匀同落滑,非常弹牙。凤城水饺平时比较少吃,皮薄陷靓。丸类有三星葱爆贡丸同埋果皮鱼蛋,两者都好有特色。另外有麻辣鸡血刺激一下味蕾,可以即食唔洗煮。加上脆炸响铃同蔬菜拼盘,话系三人餐都唔过份,真系食到好饱,非常抵食🤣

二人套餐 每位$298

• 十下三宝滑