Abbraccio

出边落紧黄色暴雨警告,其实本身出边个景系非常之靓,望住大馆夜晚嘅景色灯光。不过入边个装修摆设都非常之靓,有气氛。隔离台好似坐咗一对闺蜜喺度倾偈,其他就系情侣、家庭。餐厅放置左唔少绘画共赏,我个人就比较喜欢跑马,以及喺城市跳舞两幅画画Menu全部都系意大利文唔识睇呀!救命,不过放心,我发觉原来职员识讲广东话,你可以问佢😂叫咗dinner set,我建议大家都试吓叫套餐,因为无论系主食、Pizza或者甜品都非常之好味,以下系食过觉得正嘅食物😘Salmone Nero (charcoal black dough) 三文鱼、鱼子酱薄饼配上黑面团黑披萨面团系一个非常之特别醒目嘅外表,香脆可口,皮薄。配料配上手工番茄酱、马苏里拉起司,樱桃番茄、烟熏大西洋鲑鱼、新鲜芝麻菜、烟熏黑鱼子酱。咬落去嘅时候,丰满嘅车厘茄汁配合鱼子酱以及鲑鱼,有非常强烈嘅鲜味,但系一啲都唔会觉得腥。食嘅时候,我哋非常之好奇黑面团🍕如何制作,我哋想问咗侍应,佢居然邀请餐厅两位薄饼,厨师现场解说给我们两位小小食客😹真系受宠若惊!原来佢哋用黑木炭粉适量地混入面团,所以你会食嘅时候,感受一种非常之特别嘅风味。除此之外,薄饼师傅将同我

食嘅时候,我哋非常之好奇黑面团🍕如何制作,我哋想问咗侍应,佢居然邀请餐厅两位薄饼,厨师现场解说给我们两位小小食客😹真系受宠若惊!原来佢哋用黑木炭粉适量地混入面团,所以你会食嘅时候,感受一种非常之特别嘅风味。除此之外,薄饼师傅将同我哋讲,佢哋不停咁样创新紧新嘅食谱,睇嚟之后要继续过嚟尝试😘

Alla Bolognese 肉酱 义大利细面
漂亮嘅意大利细面,配合橄榄油以及香草,加上慢煮牛肉碎肉酱,有很好的饱腹感,但又不油腻。

Punta d'Anca (300g) 烤牛臀盖肉

意大利其实制作牛扒肉系非常之出色!餐厅其实有一个套餐系牛扒拼盘,给多人分享,不过要提前预订。不过我订枱嘅时候唔知,所以无叫😹

我自己就叫咗个牛臀盖肉300G、配上鼠尾草、迷迭香、烤大蒜、及特级初榨橄榄油,五成熟。

牛扒已经预先切开,可以见到精美嘅粉红色红肉喺入边,外边清楚见到啡色以及微微地烤焦嘅效果,所以牛肉非常有层次。

甜品叫咗意大利奶酪雪糕,云呢拿以及乳酪口味

• Salmone Nero (charcoal black dough)