2024-09-24
《高质雅致韩式烧肉🧡》———————————————-#冬柏 🇰🇷-男朋友又带我去食好嘢,呢间位于Airside 嘅韩式餐厅,装修几靓,别具格调,里面嘅座位仲系卡位形式,有私人空间,阔落又舒适,拍拖一流😙-落咗单之后,店员好快就送上前菜,款式多元,喺炉边会倒入蛋浆同芝士粟米🌽仲可以无限refill,抵玩☺️-🐽 一级五花肉呢个系招牌韩式烤肉必点嘅,好大条劲厚身😝 店员会比一个专烧猪肉嘅长形铁板,一放落就煎得好香,啲油脂爆哂出黎-🐽 猪皮猪皮好有惊喜,外层酥脆,但原来咬落去竟然好柔软,层次分明🐷-🐮 和牛牛五花旧肉好厚,油花劲靓,纹理细致,肥瘦相间,啖啖肉~牛小排肉质亦好有口感,牛味突出 🔥-🧡 泡菜煎饼咁多肉肉,我哋就无再嗌饭食啦,改为拣咗呢个煎饼,略带微辣,口感软糯,充满韩式风味,够哂有饱足感~-🍰 芝士蛋糕配雪糕最后嚟个甜品,cheese cake质地绵密,配搭球雪糕好夹! -⭐ 参考价钱︰一级五花肉:$238猪皮:$88牛小排:$280泡菜煎饼:$118和牛牛五花:$158荔枝梳打:$42梅子青柠梳打:$42芝士蛋糕配雪糕:$55🍌 抵deal 指数:8/10
———————————————-
#冬柏 🇰🇷
🐽 一级五花肉
🐽 猪皮
猪皮好有惊喜,外层酥脆,但原来咬落去竟然好柔软,层次分明🐷
🐮 和牛
🧡 泡菜煎饼