2024-06-13 733 浏览
喺屋邨商场有间印巴咖喱餐厅实属罕见、一直都唔够胆试因为资料唔太多、完全冇主menu 资料、大多数都系lunch啲普通咖喱睇相令人却步。但原来午餐都有一系列advanced curry, 其中有Chicken Biryani 算系一款适合做第一次试嘅菜。结果比想像中好!原来呢度系有主menu、正宗印度咖喱款色绝唔欠奉、从此就开始encore 。呢条邨位置颇隔涉、都系街坊多、店够宽敞、人流气氛感觉良好。巴基斯坦老板(?)100% 广东话OK!【 Chicken Biryani 】睇老板厨师心情、竟然会玩下变样、只蛋可能会用蛋包饭形式登场。【 Saagwala Chicken 】菠菜鸡咖喱绝唔逊色、同出面好多印度餐厅不相伯仲、算有啲估唔到。Naan 就弱啲、又唔系好够喉咁、但午餐价系包埋naan所以系冇得投诉嘅。呢间其一卖点可能系啲甜品、注明「爸爸自制」话系巴基斯坦雪糕。亦有【热情孖宝】etc.【 Masala Ice-cream 】原来系雪糕加咗Masala香料味、第一次食。入面仲加咗果仁。原味清淡恰当、另有一款系用玫瑰花蜜款做topping。
呢条邨位置颇隔涉、都系街坊多、店够宽敞、人流气氛感觉良好。
巴基斯坦老板(?)100% 广东话OK!

【 Chicken Biryani 】
Chicken Biryani
鸡肉印度炒饭

【 Saagwala Chicken 】
菠菜鸡咖喱

【 Masala Ice-cream 】
Masala Ice-cream
原味清淡恰当、另有一款系用玫瑰花蜜款做topping。
题外话/补充资料: 注意系穆斯林餐厅,冇酒供应。餐厅位置纯住宅学校区,食饭时间可能会有一大班学生嚟,学生难免嘈吵,请有心理准备,过咗繁忙时间嚟一流。
菠菜鸡咖喱
Masala Ice-cream