虽然对印度菜嘅认识唔算太深,但间唔中都会有啲好想食咖喱好想食𝚗𝚊𝚊𝚗嘅𝚖𝚘𝚖𝚎𝚗𝚝,所以今次拣咗位于尖沙咀嘅 tandoorinightshk 食返个印度菜𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚋𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝,止下瘾🤪餐厅环境非常之阔落,装修雅致,仲有个小小嘅舞台,应该间唔中都有𝚕𝚒𝚟𝚎 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌听下😻顺带一提,当日去到咁啱见到店员系到𝚙𝚊𝚌𝚔饭盒,原来餐厅逢星期二四都会送饭盒去比有需要嘅人,好好啊~.not too familiar with indian dishes 😮 but once in a while will definitely crave naan & curry 🍛 went to tandoorinightshk in TST to try their indian lunch buffet 😋 overall, its super bang for your buck buffet💰 a huge variety of indian foods like samosa, naan, curry, chicken tikka 🤤 make sure you finish up with

not too familiar with indian dishes 😮 but once in a while will definitely crave naan & curry 🍛 went to tandoorinightshk in TST to try their indian lunch buffet 😋 overall, its super bang for your buck buffet💰 a huge variety of indian foods like samosa, naan, curry, chicken tikka 🤤 make sure you finish up with dessert as well! their kasar kulfi ice cream 🍨 was so good! definitely coming back for more!
💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
环境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10
性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟性价比高 • 环境坐得舒服✨

《𝙱𝚘𝚝𝚝𝚘𝚖𝚕𝚎𝚜𝚜 𝙻𝚞𝚗𝚌𝚑 𝙱𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝》$𝟷𝟷𝟶
逢星期一至六𝟷𝟸-𝟸:𝟹𝟶𝚙𝚖就会有呢个免加一𝚕𝚞𝚖𝚌𝚑 𝚋𝚞𝚏𝚏𝚎𝚝供应,而且食物款式日日都唔同,包你每次去都有惊喜~呢个价钱包左一杯饮品、同𝚖𝚎𝚗𝚞上嘅𝚗𝚊𝚊𝚗/𝚒𝚗𝚍𝚒𝚊𝚗 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚍都可以任叫,包你一定食得饱👅
当日实在食咗太多唔同种类嘅食物,等我同大家推荐一下我哋觉得特别好食嘅几道菜先~
Vegetable  Samosa

《𝚅𝚎𝚐𝚎𝚝𝚊𝚋𝚕𝚎𝚜 𝚂𝚊𝚖𝚘𝚜𝚊》
次次食印度野都一定要食呢一个三角形嘅𝚂𝚊𝚖𝚘𝚜𝚊炸蔬菜角😹就算冻咗都一样香脆~
garlic  naan
butter  naan

《𝙽𝚊𝚊𝚗》
烤饼即叫即整,饼身香脆,食落又会多咗啲烟韧嘅口感,食到有配料嘅味道嘅同时,又会有面粉嘅香气~
当日叫嘅𝙶𝚊𝚛𝚕𝚒𝚌 𝙽𝚊𝚊𝚗同𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛 𝙽𝚊𝚊𝚗都好正好正😻特别系蒜蓉味,蒜蓉香得来又唔会话太过重,配咖哩一流!!
Chicken  Curry

《𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝙲𝚞𝚛𝚛𝚢》
当日试嘅几款咖喱主要都系配鸡肉,全部都去骨,啖啖肉。咖喱嘅味道唔会话太过辣,味道浓郁,捞饭又或者同𝚗𝚊𝚊𝚗一齐食都好正!
Paneer  Makhani

《𝙿𝚊𝚗𝚎𝚎𝚛 𝙼𝚊𝚔𝚑𝚊𝚗𝚒》
咁多款咖喱之中我就最钟意呢一款😻蕃茄𝚋𝚊𝚜𝚎嘅咖哩口感𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢嘅同上又会有啲蕃茄加持,再配上一粒粒嘅𝚌𝚘𝚝𝚝𝚊𝚐𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎,完全食唔停口!
Mango  lassi

《𝙼𝚊𝚗𝚐𝚘 𝙻𝚊𝚜𝚜𝚒》
简单啲来讲系一杯芒果奶昔,但口感会有少少沙冰嘅感觉,饮落酸酸甜甜~超适合而家超级热嘅天气饮!
Kasar  Kulfi

《𝙺𝚊𝚜𝚊𝚛 𝙺𝚞𝚕𝚏𝚒》
第一次食印度𝚑𝚘𝚖𝚎𝚖𝚊𝚍𝚎雪糕,感觉好特别~口感𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢嘅开心果味雪糕再配上𝚋𝚎𝚛𝚛𝚒𝚎𝚜酱汁,酸酸甜甜,好𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑𝚒𝚗𝚐😻
𝚃𝚊𝚗𝚍𝚘𝚘𝚛𝚒 𝙽𝚒𝚐𝚑𝚝𝚜
Vegetable  Samosa