2020-06-14 1325 浏览
唔想再食集团式越南粉?唔想食味精牛骨汤越南粉?咁就一定要来试下!。由越南人家庭式主理,同平时食开嘅越南菜餐厅唔一样:呢度布置似屋企+cafe多啲…简洁优雅而又好relax,仲有一大幅花花墙装饰,打卡岩哂!唔好睇佢小小上楼舖,好多熟客来+小食好抢手。我去嘅时候系下昼两点已经无哂小食拼盘!最后拣咗蒜香鸡翼,味道都唔错。。我推介汤面一定要试[老ME招牌蟹肉檬粉],汤底用新鲜蕃茄&猪骨清汤整。唔系平时食开成个橙红色个种蕃茄汤底,我劲中意呢种清汤!酸酸甜甜入囗好顺!重点系《无味精!》,仲有大大旧蟹肉蛋饼等你啖啖汤檬都食到!。另外[牛坑腩鸡丝PHO],牛坑腩比较细片不过牛味香浓!河粉几滑口,配料份量都好足料!汤底亦系天然 #真材实料 嘅味道!。最后就一定要试越南[滴滴咖啡]。我第一次饮,朋友话做得几正宗!咖啡慢慢滴落已放炼奶嘅透明杯,之后就可以加冰搞拌慢慢叹。咖啡味香浓带少少微酸,应该系用炼奶嘅原因。。全餐最有印象就系个蟹肉檬粉!食完几日已经好想再去食!要mark低带大哥去试下!
唔想再食集团式越南粉?
唔想食味精牛骨汤越南粉?
咁就一定要来试下!

重点系《无味精!》,仲有大大旧蟹肉蛋饼等你啖啖汤檬都食到!

• 牛坑腩鸡丝Pho
  • 滴滴咖啡