2024-09-05 274 浏览
🍽️《OX Steak Lounge 》@oxsteaklougehk上次经过太附近,发现一间门面好靓嘅西餐厅,呢度好少有啲咁高级嘅食店㗎啵。咁计划下去食返个Dinner。一推开门就被两盏好靓嘅水晶灯吸引住,环境、气氛都几唔错。叫咗2款Dinner set,分别$398 set + $598 set。前菜拣咗🐮自家制生牛肉他他 同埋🐟三文鱼沙律配蜜糖芥茉酱。整体好fresh,好开胃。🍄牛肝菌野菌忌廉汤不是细滑嘅忌廉汤,而是好浓香而且食得出粒粒嘅菇菌嘅忌廉汤。我比较喜欢这款的忌廉汤。🍞自家制牛骨髓牛油包呢个包有得encore 就好喇,佢哋嘅自家制牛骨髓牛油好香滑,好浓嘅蒜味,配上面包真系百吃不厌。🍖黑松露鹅肝威灵顿(8oz)我哋拣咗五成熟,熟到刚好。酥皮做到很脆,切开牛肉好Juicy好嫩滑,整块鹅肝系里面,好creamy。整体好好食🐠香煎比目鱼配柠檬牛油汁正常发挥嘅主菜,柠檬牛油汁有惊喜。酸酸地,加上比目鱼比较淡身,混起来一起吃真的很夹。🍨自家制意大利咖啡蛋糕Cream好浓厚,手指饼可以再浓郁嘅咖啡味就更prefect了。而店员再推介我哋加$38就有芝士焗蟹肉忌廉汁千层面,因为太饱喇,今次
🍽️《OX Steak Lounge 》
@oxsteaklougehk

🍄牛肝菌野菌忌廉汤

🍞自家制牛骨髓牛油包

🍖黑松露鹅肝威灵顿(8oz)

🐠香煎比目鱼配柠檬牛油汁

🍨自家制意大利咖啡蛋糕

而店员再推介我哋加$38就有芝士焗蟹肉忌廉汁千层面,因为太饱喇,今次就无试到,的确系好抵嘅。

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 大埔 📍 旧墟直街9号粤发大厦地下1号舖