2024-08-06
家人一直求我为佢哋揾一间好嘅火锅店,于是我哋今日就去左「一锅堂」这间位于旺角的港式火锅店,唔讲鬼话,真的系惊艳到我哋啰!🥳有见于网上一直爆好评,加上平日见到好多人排队,我哋大清早就打黎订了位置,预备好享受60分钟半自助火锅放题,每位只卖$68 🤩养生药膳汤底真的系好惊喜😋. 整个汤底好似包裹住每道菜嘅鲜味,每一口都好滋补,爸爸对呢道汤好满意!💕汤头清而不浊,整个口齿留香,好似仲可以为窝底嘅食材加分噃!💝「狮子狗」 呢个食物配上金黄色嘅面衣,口感Q弹有咬劲,肉质嫩滑,全部家仪都觉得人间美味。🐕🌡️豆腐本身已经好好食,佢哋厨师落间芝士豆腐就更放得入口,口感更精致,夹埋了牛奶芝士,真的好无得输!😍🥒 另一道菜嘅木耳拍青瓜更系一道健康美味兼具嘅菜,木耳口感脆嫩,配以爽口嘅青瓜,既好食又保健,真系一餐之选!⭐ 韩式萝卜更系我哋嘅最爱,甜甜酸酸嘅萝卜切得刚刚好,唔会太薄或太厚,大家都唔闪食两口!最后,人哋话「好马配好鞍」,食完火锅,一杯饮品必不可少🥤「一锅堂」嘅自助饮品任拣,有各种味道选择,咁平嘅价钱饮到咁多种,真系CP值爆灯!🎉总结黎讲,「一锅堂」绝对系一间物超所值嘅火锅店,无论系食材嘅新鲜程度,
总结黎讲,「一锅堂」绝对系一间物超所值嘅火锅店,无论系食材嘅新鲜程度,还是分量同价格,都绝对值得一试!下次仲会再黎!💯😍😍