2018-05-16 91 浏览
再次食Dalloyau cafe~ 因为两星期转一次menu 关系,所以试食其实野。叫左两个summer set, 前菜叫左鸡肉沙律同他他牛。他他牛依然都系咁好食,薯条都系一大灵魂推介,沙律菜都好新鲜。汤方面就叫左龙虾海鲜汤,加入左酒去煮,味道更鲜更浓,汤里面系真有肉的。另外主菜方面就点左和牛汉堡同虎虾意粉。和牛唔洗多题,牛味浓,但大家可点middle red, 应再相对弹口,配上香脆既包,真系多重口感。意粉方面,虎虾肉质弹牙有口感,意粉香浓,可能因为用酒煮? 所以有少少回甘香味。去到我最爱既甜品,点左咖啡朱古力蛋糕同60%特浓dark chocolate, 两件都咁好食,真系好难话边件最好食,因为dalloyau cafe 最出名咖啡同朱古力,所以无得输。

2018-05-14
  • 黑松露薯条