2024-10-04
为咗同男朋友庆祝,特登揾咗间藏在内街嘅私房菜,呢间楼上小店果然卧虎藏龙,booking 时我特登预留咗佢哋其中一个招牌菜,餐厅仲免开瓶费🍾今次我哋食嘅就系Sabor Chicken Box 佢另外有个好有意境嘅中文名「杏花鸡匣」🥡选用肇庆市封开县杏花鸡,广东三大名鸡之首🐓食起嚟有清、鲜、甜、爽、骨香之感appetiser) Chicken Liver Pate高浓度鸡肝酱浓郁鸡肝味道,配上爽脆自家焗制水晶包,齿甲留香main course) Oven Baked Chicken烤杏花鸡肉用松果木烟熏制成,去皮拆骨,每口都是滑鸡原味,配以青柠盐及喜马拉雅山矿物盐,提升鸡原味层次rice) Chicken-skin Oil Rice鸡皮油香饭全亚洲独有,先将杏花鸡淋上秘方的威士忌酒再点火,另酒渗入每吋鸡皮里,之后撕皮再焗至金脆,再以瓦煲将鸡油的精华炊成泰香米饭。开盖时,再洒上自家调制酱汁,充满仪式感😭🫶🏻dessert)Catalonia cream with homemade ice cream 🍨mixed berries flavour ྀི 🍓
今次我哋食嘅就系Sabor Chicken Box
佢另外有个好有意境嘅中文名「杏花鸡匣」🥡
appetiser) Chicken Liver Pate
高浓度鸡肝酱
浓郁鸡肝味道,配上爽脆自家焗制水晶包,齿甲留香
烤杏花鸡肉
rice) Chicken-skin Oil Rice
鸡皮油香饭
dessert)
mixed berries flavour ྀི 🍓