2022-11-07
早排系沙田城门河散散下步,就行咗去河畔花园,晚市时间见到呢间屹立多年嘅和气食堂,就二话不说再次帮衬,有时d野企得稳就代表有d料到🤭温泉玉子牛油果凯撒沙律呢个头盘真系几令人喜出望外,份量大得黎,仲有满满嘅温泉蛋同sour cream,食食下觉得自己似只牛多d🐗,因为真系劲多菜🌿日本清酒石锅煮蚬石锅热辣辣,个汤底好好味,食晒d蚬仲饮埋d汤🤣 蚬黎讲就无沙同数量充足日式炒野菜基本菜式,有菇有菜,绿色💚饮食大盛刺身每件刺身都大大件,仲有海胆同三文鱼子添😆 个人认为2个人share岩岩好,咁就可以食多d其他野🐒🐫芝士软壳蟹卷细细碟,蟹肉及调味平衡不错,加上沙律酱及蟹子,食日本野必叫🤪烧日本广岛蚝蒜蓉同芝士都各有千秋,如果你问我,我会投芝士一票,因为d芝士汁溶咗落去只大生蚝,更有风味🤤虽然无好亮丽的门面,但系餐厅都用心准备食物,餐牌选择亦不少,算系河畔果头三数间日本菜中的首选🏆
温泉玉子牛油果凯撒沙律
日本清酒石锅煮蚬
日式炒野菜
基本菜式,有菇有菜,绿色💚饮食
大盛刺身
芝士软壳蟹卷