2024-06-03
之前同工友试过呢间泰国餐厅,今次就带同老公嚟试下旺角嘅泰国食堂,享受啲泰国原汁原味嘅美食🫰🏻员工都好细心,服务质素唔错, 真系一间值得再嚟一次嘅好餐厅啊!我哋都拣左啲出名嘅菜式嚟试吓☺️先系「脆脆爆炸虾球」💭呢个爆炸虾球嘅名唔虚传💭外皮松脆,虾肉饱满,好新鲜,好香口!接著食咗个「泰式沙嗲串烧(猪/牛/鸡)」😍💭入口即溶,配埋佢哋自家制嘅沙嗲酱,好下饭💭串烧烧得啱啱好,非常香嫩,两个人食已经好足够。老公就超推介「冬阴功炒蚬」💭冬阴功嘅味道好正,微辣而且带点酸味,煮蚬完全系佢嘅销魂组合💭蚬煮得好新鲜,有好强烈嘅海鲜味,食完炒蚬,我哋又点咗「青柠明炉鱼乌头」同埋「咖哩虎虾」,完全惊艳住我哋嘅味蕾,充满咗泰国风情,又香又新鲜 🐟🦐。食完晚餐,我哋已经钟意上呢间名叫「泰」嘅餐厅,不但食物分量足,而且上菜速度都好快味道出众,令人食得满足,性价比高🤩‼️佢嘅装修设计都好独特,好似行入咗泰国一样,好有情调、好悠闲, 室内环境阔落又舒适,尤其佢哋嘅小饰物都好有泰国风情🫶🏻每一道菜都为顾客讲究,布置同味道抢眼又得心应手,完全系一间乜都好、乜都正嘅餐厅,真系好抵食!😋
我哋都拣左啲出名嘅菜式嚟试吓☺️
先系「脆脆爆炸虾球」
💭呢个爆炸虾球嘅名唔虚传
💭外皮松脆,虾肉饱满,好新鲜,好香口!
接著食咗个「泰式沙嗲串烧(猪/牛/鸡)」😍
💭入口即溶,配埋佢哋自家制嘅沙嗲酱,好下饭
💭串烧烧得啱啱好,非常香嫩,两个人食已经好足够。
老公就超推介「冬阴功炒蚬」
💭蚬煮得好新鲜,有好强烈嘅海鲜味,
味道出众,令人食得满足,性价比高🤩‼️