2024-02-19 69 浏览
今日同阿囡去完观塘海滨长廊玩,见肚饿去附近揾啲野食。行出去伟业街,见到对面街有两张圆枱喺间铺头出面佢只色系我钟意嘅Tiffany blue😍,好奇心驱使下行近望下睇吓呢个餐厅食咩先。原来系一间 地道台湾美食餐厅佢侧边有张长櫈(又系Tiffany blue 😍),墙上面嘅霓虹灯写住「牛肉面」同「盐酥鸡」,睇到呢两只字已经觉得肚仔饿🤣。门口右边有几张高櫈 阿囡话试吓坐㖞!感觉似去左酒吧咁🤣🤣好啦! 我地都系去返打卡位坐!成幅花花墙真系影相一流👍🏻👍🏻【卤肉饭(细)🍚】🤤肥美猪肉配上香浓酱汁,非常好送饭!阿囡食左大半碗【极品牛盛台湾面🍜】老公话台湾地道美食,佢话首选一定系牛肉面。呢个牛盛有咩呢?就系有腱心牛肉、牛筋、牛肚、牛腩。牛肉、牛腩同牛筋好淋又入味,牛肚爽口,啲面煮得非常弹牙,牛肉汤浓郁有阵阵八角香味。【麻辣烫鸭血米线🍜】难得唔使同个女share 一个午餐,我当然要食辣野,一定要拣麻辣鸭血😆呢碗米线令我惊喜嘅地方系有3件我最钟意食嘅芋丝,芋丝索晒麻辣汤食完一粒咳左好耐🤣🤣真系好辣好惹味,鸭血简直不得了,如果可以再厚啲就仲正🤣🤣我老公仲笑我食辣野咳到傻,以为我食唔晒,点知食食下就无再咳!
今日同阿囡去完观塘海滨长廊玩,见肚饿去附近揾啲野食。

原来系一间 地道台湾美食餐厅

门口右边有几张高櫈 阿囡话试吓坐㖞!感觉似去左酒吧咁🤣🤣

好啦! 我地都系去返打卡位坐!
成幅花花墙真系影相一流👍🏻👍🏻

【卤肉饭(细)🍚】
🤤肥美猪肉配上香浓酱汁,非常好送饭!阿囡食左大半碗

【极品牛盛台湾面🍜】
老公话台湾地道美食,佢话首选一定系牛肉面。
呢个牛盛有咩呢?
就系有腱心牛肉、牛筋、牛肚、牛腩。

【麻辣烫鸭血米线🍜】

我老公仲笑我食辣野咳到傻,以为我食唔晒,点知食食下就无再咳!果种刺激感真系好爽😆

【香脆火腿芝心卷🌯】

佢个外层系春卷皮 ,脆脆卜卜中间有火腿同芝心,一啖咬落去声音清脆利落,芝士好香,系最佳嘅小食。

【地瓜QQ球🍠🍠】
细细粒的波波,一口一粒,阿囡食左起码4粒😆😆
两只色分别系:紫地瓜同埋黄地瓜。外层酥脆内里软软甜甜,剩返最后两粒唔够分,我地决定叉🤚🏻✌🏻✊🏻去分胜负😆😆
最后我输左😤😤

【珍珠奶茶🧋】
正宗台湾奶茶,无得输,茶味香浓,珍珠弹牙。

【🌹玫瑰泡泡浴🛀】
睇相见到个浴缸所以先order
芝士奶盖上面有玫瑰花🌹,好香艳嘅画面🤣。 每一啖花茶都有好香嘅玫瑰味,视觉、味觉效果一流!