天气一冻,就系打边炉嘅最好时间。身边朋友一听到打边炉立即向我推荐「真秘锅」,今晚好早嚟到已经超多人等紧位迫爆哂,好彩一早book左位炸。几中意餐厅个环境,系聊天GATHERING是不错的地方,感觉上都几通风所以唔会成阵油烟。餐前小食:辣子鸡干辣椒卖相唔错,呢个辣子鸡唔算话好辣,唔错阿。就嚟鸡多过辣椒,好少见架,好抵食个份量好大。麻辣牛蛙锅,试过食新鲜牛蛙真系番唔到转头。田鸡腿经辣汤浸泡后非常入味,肉质鲜嫩细滑,好特别,田鸡腿与辣汁交织出复杂多变的味道。麻辣汤辣到适中,都比较啱香港人口味,非常值得一试!另外,入面仲有其他木耳蜂巢豆腐等配料,份量好多。我最中意叫丸拼盘,因为一碟有哂几款丸唔会闷,系手打架,食落十分之新鲜爽口,正正是手打造成的和机器的分别十分之大。这个丸拼盘的丸子比起坊间嘅大粒。手切五花子,系限量既五花子阿,真系买少见少。肥肉瘦肉比例一半半,食落无急冻味,肉质嫩滑有啲弹牙,味道都唔错,仲有啲鲜甜味,仲好爽口!打边炉点少得蔬菜?蔬菜拼盘大大个,抵食!呢个其貌不扬嘅系红菜台,原来系红菜苔家乡的特产,睇落紫红色,好特别。食落系同佢个样好大分别,好嫩好清甜,清脆爽口,感觉系菜心同芦笋
天气一冻,就系打边炉嘅最好时间。

身边朋友一听到打边炉立即向我推荐「真秘锅」,

今晚好早嚟到已经超多人等紧位迫爆哂,

好彩一早book左位炸。

几中意餐厅个环境,

系聊天GATHERING是不错的地方,

感觉上都几通风所以唔会成阵油烟。

餐前小食:辣子鸡

辣子鸡

麻辣牛蛙锅,试过食新鲜牛蛙真系番唔到转头。

麻辣牛蛙锅 丸拼盘

手切五花子,

系限量既五花子阿,真系买少见少。

手切五花子

打边炉点少得蔬菜?蔬菜拼盘大大个,抵食!
蔬菜拼盘

呢个其貌不扬嘅系红菜台,

原来系红菜苔家乡的特产,睇落紫红色,好特别。

食落系同佢个样好大分别,好嫩好清甜,清脆爽口,感觉系菜心同芦笋嘅混合版。
红菜台

食物选择多多,而且地方宽敞。

食物高质又有特色,和朋友食一餐饭聚聚亦很不错,十分推荐。
辣子鸡
麻辣牛蛙锅 丸拼盘