餐厅: QUE (希慎廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
两𩠌饭都系几兜野,我出去呀,食个omakase收我几千银,咁食法破产都唔掂…我问我个friend呀,最近兴d咩?有无d贴地又好食既,佢答我想食日本野唔一定要咁离地既,「QUE」已经系铜锣湾开新店啦,反正你未试过,不如QUE一QUE佢先?👇🏻📌D E S S E R T -   ▪️ Kyoto Uji · Matcha Ice Cone - $78▫️ 「京都宇治·抹茶甜筒」绝对系人气推介,我见每一个黎都会嗌呢个打卡,当中包括抹茶脆片、抹茶朱古力粉,再倒上抹茶酱落抹茶雪糕,成个抹茶香味层次十足,相当浓郁,只系卖呢个价钱,瞬间觉得好幸福!📌R I S O T T O - ▪️ Arima Diced · Chashu Miso Risotto - $158▫️「有马煮角切叉烧·味噌意大利饭」饭身有咬口,面头既角切叉烧软腍入味,味噌调味岩岩好,唔会太咸;配上一碟小食,有鱼干同埋合桃,几惹味,整体唔错。📌P A S T A - ▪️ Soft Shell Crab Spaghetti · Crab Meat Tomato Cream Sauce - $158▫️「软壳蟹意粉·蟹肉及蕃茄忌廉汁」一大只软壳
两𩠌饭都系几兜野,我出去呀,食个omakase收我几千银,

咁食法破产都唔掂…我问我个friend呀,最近兴d咩?

有无d贴地又好食既,佢答我想食日本野唔一定要咁离地既,

QUE」已经系铜锣湾开新店啦,反正你未试过,

不如QUE一QUE佢先?👇🏻

📌D E S S E R T -
Kyoto Uji · Matcha Ice Cone

▫️ 「京都宇治·抹茶甜筒」绝对系人气推介,我见每一个黎
都会嗌呢个打卡,当中包括抹茶脆片抹茶朱古力粉
Kyoto Uji · Matcha Ice Cone

再倒上抹茶酱抹茶雪糕,成个抹茶香味层次十足,
相当浓郁,只系卖呢个价钱,瞬间觉得好幸福!

📌R I S O T T O -

▫️「有马煮角切叉烧·味噌意大利饭」饭身有咬口,
面头既角切叉烧软腍入味,味噌调味岩岩好,唔会太咸;

配上一碟小食,有鱼干同埋合桃,几惹味,整体唔错。

📌P A S T A -

▫️「软壳蟹意粉·蟹肉及蕃茄忌廉汁」一大只软壳蟹放系面,卖相吸引,
外层炸到好松脆,入口系索索声,里面仲食到d蟹肉,多左份鲜香味;

面头洒左d芝士 紫菜碎,加埋个蕃茄忌廉汁,够哂开胃。

📌S U S H I -

▪️ Golden Crab Roe California and Rolls · Mango Yogurt Sauce - $78
▫️「黄金蟹籽加州卷·香芒乳酪汁」面头粒粒蟹籽,入口阵阵既咸鲜香,

里面包住蟹柳鸡蛋青瓜,一啖过过足口瘾;加左d香芒乳酪汁,

特别refreshing,值得一试。

📌DRINKS -
▪️ Peach and Fuji · Apple Soda - $58
▪️ Iced Premium · Chocolate - $58
Peach and Fuji · Apple Soda

▫️ 饮品方面试左「香桃·富士梳打」、「浓郁·朱古力」,
前者透光度突出,同香桃同埋梳打沟埋,饮落bubbles极清爽,好正;
Peach and Fuji · Apple Soda

后者朱古力极度浓郁,面头加d忌廉,入口更加顺滑。
Iced Premium · Chocolate
2024-01-03