2022-10-19
今日返工经过无限极广场又要烦恼买咩早餐好,平日都食得太多饭团同pastry啦😪想揾下有冇咩新意既时候就发现原来有间便当店而家都有卖埋早餐㖞呢间外卖店装修主调系浅木色同埋白色🪵有种轻松既和风感觉,名字Karui在日语中亦代表轻便的,所以佢地既早午餐都系主打轻盈健康兼饱肚💞早餐就有3款卷饼,系鸡肉、牛肉同素食芝士,划一$30📰而午餐就有9款便当,由$68-$108不等,本身系健康红米饭,仲可以加钱转菜底影相比同事睇后佢都搭单,所以就买咗鸡肉同芝士卷饼试下🫔拎上手都几有份量,店员惊我地捞乱仲细心咁写埋口味返到去一打开就香喷喷,入面原来系roti印度酥饼包住煎蛋同青瓜🌯唔同口味就落唔同肉或者芝士,都系有齐碳水化合物、蛋白质同蔬菜纤维既一餐芝士几有咸香,返到公司食仲有d拉丝感,加埋爽脆青瓜真系口感不错🧀鸡肉就有落咗孜然粉咁🥓独特香味令人上瘾,加上roti酥饼有d烟烟韧韧既口感,食完开工都好精神